Kayınvalidem ve Kayınpederimin Israrı

Bunun sebebi de istediğim zaman o evden çıkamam mesela kahvaltıya gidersem gece yatana kadar kalmak zorundayım yada öğlen gidip geleyim desem asla bırakmazlar.

O zaman kv ile konuşun.
Gündüz getiremiyorum çünkü siz sevdikten sonra gidemiyorum.

Geleyim ve 2 saat kalayım, o zaman haftada 2-3 kez getiririm deyin.

Eşinizin durumu kendisi fark etmiş gibi konuşması daha makbul gibi, sizi hiç bulaştırmadan. Ama eşin tavizkar davranmamalı. Bilmiyorum. Baktın bu şekilde olmadı, bir te tatlıca sen konuşursun diyeceğim ama, "Zaten oğlumu da sen tembihledin" diye çıkışır mı ki sana? Kv bu, en iyisine bile belli olmuyor :/

Bilemedim. Eşinle birlikte olup konuşsanız kp ile kvyle? Eşiniz buna yaklaşır mı?

Çocuğu onlara bırakin siz de evde kendi islerinizle bakiminizla ilgilenin. Gidip cocugu bırakın isim var anne biraz bakabilir misiniz deyin mesela. Sonra da evinize dönün. Esiniz gelmesine yakin da gidersiniz 1 saat kala falan onlarn da gönlü olur hem.

Ya da haftasonlari biakc saatlik bırakıp esinizle basbasa vakit gecirebilirsiniz, hem size hem de onlara iyi gelir bu durum. Herkes mutlu olur.

Esiniz de desin cocuk büyüyünce yatıya kalır simdi daha küçük diye. Sorun hallolur bencr

Arada kalabılır aslında oglunuz ,
onun dısında sızede kalın ısrarı cok sacma kı zaten hıc kalmamıssınız sımdıye kadar

Ben isrardan hoslanmiyorum diyebilirsin. Bunun ne zarari olacak ki? Hoslanmayabilirsin...

Görme durumları çok azmış yalnız. Evler çok yakınken çok nadir görüşüyorsunuz bence. Özlüyorlar haliyle. Siz söyleyin onlar gelsin madem iyi insanlar. Ya da daha sık gidin.

Bunun sebebi de istediğim zaman o evden çıkamam mesela kahvaltıya gidersem gece yatana kadar kalmak zorundayım yada öğlen gidip geleyim desem asla bırakmazlar.

o zaman ayda bir ya da iki ayda bir öğlen civarı gidin. akşam da eşiniz gelsin. beraber dönün.

Evet canım bi sende yok KK yi keşfedince bende bu dertler ne yayginmis dedim gerçekten
Aynen aslında basit gibi görünse de insana dert oluyor malesef :(
Bence bu kadar iyi insanların torunlarını daha fazla görmeye hakları var. Birazcık fedakarlık yapsanız empati kurup kendinizi onların yerine koysanız. Torunlarıyla daha çok vakit geçirmek isteyen ömrünün belki son demlerinde insanlar. Siz gündüzleri biraz daha fazla görüşseniz. Mesela bazen çocuğu onlara bıraksanız ama gece başka yerde yatamadığınızı söyleseniz bütün sorun çözülür :)
Kesinlikle daha çok görmelerini isterdim mesela bazen sabah kahvaltıya gideyim bir kaç saat durup geleyim diyorum yada öğlen oğlumla gidip geleyim diye düşünüyorum ama gidince gece 12den önce gelemiyoruz

*annecim çocuk altını ıslatıyor gece uykusunda. bez çıkarma alıştırmaları yapıyoruz bu ara.aman ne koltugun ne yatagin kalır* deyin.korksun.uykusunda kalkip halıya yapmış geçen gün çocuk deyine hatta.hem kirmamis hem korkutmuş olursunuz.alıştımi diye her sordugunda;yok alısmadı dersiniz. Küçük zaten. ..
Desem de olsun oğlum yanımda olsun her yere işesin razıyım der :)
Az mı görüyorlar

Valla iyiki benim Kv vs değilsiniz o yaşlarda iken 2-3 ayda bir belki görürlerdi aynı şehirdeyiz

Alıntıyı sizden yaptım ama başkaları da yazmış ben gaddarım galiba çok az görüşmüşüm
Ben aslında görmelerini istiyorum ama ısrarları olmasa
Gunah ya ozluyorlardir.Madem iyi insanlar arada gunduzleri ugrayiverin.Kotu niyetleri yok bence oyle olsa torun sevmeyi bahane edip cat kapi size gelirlerdi.Demekki olgun insanlar.Kirmayin bence...
Evet olgun insanlardır sürekli rahatsız etmezler arada gelirler dediğim gibi keşke ısrar olmasa iki günde bir iki üç saat oturup gelsem evime

Ben bunda kötü niyet göremedim tabiki ama sinir bozucu bir durum.
Anca bunu güzelce konuşarak halledebilirsiniz ama yine tepki alabilirsiniz alıngan yapıları varsa buna da hazırlıklı ol derim.
Biz genelde birbirimize şunu yapma deme gibi şeyler demediğimiz için söylersem tepkisi ne olur bilemiyorum. Kötü niyetleri olmadığını biliyorum.
Anne şimdi daha küçük ama biraz büyüsün o zaman bırakırım deyin bence.
5-6 yaşına gelince 1 geceyi aşmamak kaydıyla kalabilir diye düşünüyorum.
O akşam da siz eşinizle sinema, tiyatro, dışarıda yemek vs gibi şeyler yapabilirsiniz.

Hem size iyi olur hem onlara.

"Biraz daha büyüsün, sonra" anahtar cümle.
Bunu söyliyim bence de emerken emmeyi bıraksın kalır bizde derlerdi yeni bıraktık şimdi de büyüsün diyelim o zaman :)

Eşinizin durumu kendisi fark etmiş gibi konuşması daha makbul gibi, sizi hiç bulaştırmadan. Ama eşin tavizkar davranmamalı. Bilmiyorum. Baktın bu şekilde olmadı, bir te tatlıca sen konuşursun diyeceğim ama, "Zaten oğlumu da sen tembihledin" diye çıkışır mı ki sana? Kv bu, en iyisine bile belli olmuyor :/

Bilemedim. Eşinle birlikte olup konuşsanız kp ile kvyle? Eşiniz buna yaklaşır mı?
Kayınvalideme ikimiz bir dersek torunu özlediğim için diyorum der ağlar bence ve kocam da olursa gücüne gider. Ben de erkek annesi olduğum için eşimi araya çok fazla sokmamaya çalışıyorum çünkü eşim annesini azarlar gibi olacak ve kayınvalidem çok üzülür. Zaten eşime bir kere birşey dedim annesine bağırmış annesi odama ağlamış gözlerle gelip kızım istediğin bişey varmı dedi ve çok üzüldüm eşime dediğime.
Çocuğu onlara bırakin siz de evde kendi islerinizle bakiminizla ilgilenin. Gidip cocugu bırakın isim var anne biraz bakabilir misiniz deyin mesela. Sonra da evinize dönün. Esiniz gelmesine yakin da gidersiniz 1 saat kala falan onlarn da gönlü olur hem.

Ya da haftasonlari biakc saatlik bırakıp esinizle basbasa vakit gecirebilirsiniz, hem size hem de onlara iyi gelir bu durum. Herkes mutlu olur.

Esiniz de desin cocuk büyüyünce yatıya kalır simdi daha küçük diye. Sorun hallolur bencr
Haftasonu bırakınca alırken içeri girin diye ısrar edeceklerini bildiğimden bırakayım gelmiyor açıkçası ama önceden bırakıp işlerimi yapıp gidip yemeğe kalabilirim bazen tabi çay içip gece dönerken ısrar etmeden bırakmazlar yine.
Arada kalabılır aslında oglunuz ,
onun dısında sızede kalın ısrarı cok sacma kı zaten hıc kalmamıssınız sımdıye kadar
Bende onu anlamıyorum hiç kalmadık ve kalmıcaz bile bile ısrar neden anlamıyorum olan oğluma olacak arada kalacak
Ben isrardan hoslanmiyorum diyebilirsin. Bunun ne zarari olacak ki? Hoslanmayabilirsin...
İşte bu şekilde söylemek çok zor.

Görme durumları çok azmış yalnız. Evler çok yakınken çok nadir görüşüyorsunuz bence. Özlüyorlar haliyle. Siz söyleyin onlar gelsin madem iyi insanlar. Ya da daha sık gidin.
İşte gitmeme sebebim hep dönüşte yalvarmaları ve iki saat oturup kalkamıyoruz.
o zaman ayda bir ya da iki ayda bir öğlen civarı gidin. akşam da eşiniz gelsin. beraber dönün.
Ne yapsak da bu ısrar bitmeyecek biliyorum keşke ısrar etmeseler yatın diye haftada iki kere giderdim dönüşümüz zor oluyor.

Ne yapsak da bu ısrar bitmeyecek biliyorum keşke ısrar etmeseler yatın diye haftada iki kere giderdim dönüşümüz zor oluyor.

ben yatılı kalın demiyorum. biraz erken gidin. onu da onların ısrar ettiği bi gün değil kendinize uygun bi gün yapın.

Benim bebeğim daha doğmadan hem anneme hem kayınvalideme söyledim. Sakın bizde kal demeyin böyle bişeye alıştırmayacağız onu dedim. Gerçi kayınvalidem şehir dışında yani alıp götüremez ama yinede ben baştan söyledim. Şakasını bile yapmayın çocuğa annesinden ayrı kalmayacak zorunlu olmadıkça bi yerde diye uyarımı yaptım. Bence sende kibarca söyle. Onlar da sevdiklerinden isterler sen de iyilikle söylersen kırılmazlar

Kırılganlık narinlik de bi yere kadar ama. Bu biraz duygu sömürüsüne giriyor sanki.
Siz kvnizden korkuyorsunuz. Sizi "incinirim" algısıyla korkutmuş. İyi niyetinizin suistimal edilmesine izin vermeyin lütfen.

Bu kadar olmaz. Söyleyin madem açık açık. Kırılıp ağlamaya mı gidiyor, "Ben bu kadar kötü niyetli mi görünüyorum, bu kadar yanlış mı anlaşılıyorum, sizi ağlatacak kıracak ne var buna, dışarıdan bakınca samimiyetsiz miyim, annem gibi görüp hiçbir şey konuşamaz mıyım sizinle" diyip başla sen de hüngür hüngür ağlamaya.

Hem görmüş olursun, senin kırgınlığının ne kadar önemsendiğini.

Eşin konuşsun. Ya anne baba, Allah sizler başımızdan eksik etmesin ama nolur bu kalma hususun lafını etmeyin artık. Biz de bir aileyiz, herkesin kendi düzeni var; ben gece karımı da çocuğumu da evimde yanımda görmek istiyorum, sabah kendi evim de uyanmayı tercih ediyorum desin.

bı erkk kolay kolay bnları sylemez aılesıne.. kotu laflar degl bnlar ama erkk aılesı olnca pekbıseye ıtıraz edılmıyo sabredılıyo malesef ewın huzuru ıcın...kadınn aılesıolsa aynı durumda erkk aynı sabrı gostermez ama...:KK47:

Arada öğlenleri götürün. Israr edince büyüyünce kendi kalır dedesi diyin.

Bence arada bir gündüzleri çocuğu onlra bırakırsın, akşam oturmaya gider alırsınız. Hem onlar torunlarıyla hastet giderir oynarlar hem de sen kuaför market vs gibi işlerini kolayca halledebilirsin

Back
X