Kayınvalidem ve Kayınpederimin Israrı

seni çok iyi anlıyorum. benimkilerde böyle. iyi niyetlerinden yapıyolar ama bu kadar ısrarla iyi niyetle yapılan şey kötü gibi oluyo bıktırıyo.

Aynı mahallede otururken 10 günde bir ya da iki haftada bir gitmek bence de az yani sonuçta torunları ve özlüyorlar neden eşinizin gelmesini bekliyorsunuz ki gitmek için o akşam geç geliyorsa gündüz alın çocuğunuzu gidin oturun onlarda hasret gidersinler zaten gittiğinizde de akşam gidiyormuşsunuz ondan kalın diye ısrar ediyorlar. Kendi ailenizle ne sıklıkla görüşüyorsunuz mesela. Haklılar bence. Biraz daha ılımlı olup görüşmeye çalışın yani bu buraya yazılacak kadar büyük bir dertte değil. Özlüyorlar işte.

Hayatımda en nefret ettiğim şey bir yerlerde kalmak için ısrar edilmesi.kendi yatağımdan başka yerde uyuyamıyorum arkadaş yastığımı bile arıyorum yani.
Ben kontak lens kullanıyorum her yerde onu bahane ediyorum ay lenslerimi çıkarmam lazım diyorum ve evime geliyorum :)
Bence siz de anne herkesin kendi evi kendi düzeni daha rahat diyebilirsiniz nazik bir dille.

Nasıl bir kültürde yetiştiniz bilmiyorum ama bizde sevmediğimiz misafire bile yapılır bu ısrar. Çok yabancı olmamanız lazım. Aynı mahalledeyken toruna hasret kalmak üzüyordur onları. Sürekli gelip sizi rahatsız eden bir aile de değil üstelik. Konuşmayı bırakın, bunu sorun olarak görmeniz bile yakışıksız olur.

Oglunuz her gittiği evde kalmak istemez korkmayin orasi her ev degil babannesinin dedesinin evi bence siz simdiden oglunuzu paylasmak istemiyorsunuz kimseyle. Torun baska sevilirmis 10 gunde 2 haftada bir gorusuyorsunuz ozluyorlardir kirmasaniz kalsanız kime ne zarari var. Ne guzel agziyla soylemis gelsen oynasak diye birakin baglari guclensin bunun zarardan cok faydasi olur evladiniza. Benim kp yada kv bunu soylese benim icim erir dayanamam ozlemlerine musade ederim belkide o yuzden tepkim.

Problemi pek anlamadım, oğlun orda kalsa nolcak sonuçta babaanne dedesi. Bence hem oğluna hem onlara haksızlık yapıyorsun. Ben çocuklarımı çok sık bırakırım babaanne, anneannelerinde yatıya, senin dediğin gibi hiçte başkalarında yatmaya can atmıyorlar. Oğullarım 7 ve 4 yaşında.

Gunah ya ozluyorlardir.Madem iyi insanlar arada gunduzleri ugrayiverin.Kotu niyetleri yok bence oyle olsa torun sevmeyi bahane edip cat kapi size gelirlerdi.Demekki olgun insanlar.Kirmayin bence...
Aynen bencede olgun insanlar aynı mahallede benimkiler bir uçtan teee öteki uçdalarda çat kapı geliyorlar evdede yoksa kapıda bekleyip telefon ediyorlar nerdesin diye konu sahibi şanslısın vallahi bizimki böyle dese can kurban bide çoçuğa bir duygu sömürüsü yapıyorlar babaanne ağlar bak kalmazsan hasta olur ölür ayyyy babaannem sen bidaha bizi göremezsin diyor hatta geçende dedi kızımda öl artık hep diyon ama ölmüyon öl ok öl artık bıkdım senden dedi herkes şokkk bende kızdım merak etmeyin şimdi kalsa bile 3 yaşdan sonra kesinlikle istemiyorlar ne maymunluklar yapıyor bizimkilerde benim cadım kalmıyor hepdende uzak tutmayın iyi insanlar demekki arada siz gidin onları davet edin bak ne beterler var:KK61:

bende 1.5 senelik evliyim çocuğum yok henüz ama ne zaman kv kp gitsek kalın diye ısrar ederler çalışıyorum bir pazarım var o yüzden gittiğim günü özellikle cumartesiye denk getirmemeye çalışıyorum hafta içi gitsek bile kal işe burdan gidersin diyolar ama ne gerek var ordan 2 vesaitle işe gidicem kendi evimden servisle gidiyorum deli oluyorum ya kırmakta istemiyorum ama kalmıyorum çalışmadığım yeni evlendiğim ilk zamanlarda kaldım alıştılar galiba ama artık kalmıyorum kaynanamlardan da evim 2 vesait onlar bana geliyolar 2 gün falan kalıyolar ne bilim garip ya ben nasıl kırmadan söylerim her seferinde onu düşünüyorum.

Merhaba hanımlar
5 yıllık iyi giden bir evliliğim var ve oğlum iki yaşına girmek üzere.
Kayınvalidem ve kayınpederim normalde iyi insanlardır bana karşı hiçbir kötü lafları sözleri yoktur. Aynı mahallede olmamıza rağmen eşimin işleri yoğun ve genelde geç geldiği için 10 günde bir yada iki haftada bir görüşürüz.

Aslında ben buraya taşındığımız zamanlar çocuğumu alıp giderdim bazen akşam kocam geç de olsa gelirdi orada yemek yer eve gelirdik. Ama haftada bir bile gitsem olsa kayınpederim bebeğime "Oğlum seni annen hiç bize getirmiyor, öğlenleri getirse senle oynasak." derdi. Akşam evimize giderken kayınvalidem ve kayınpeder sürekli "Neden bizde kalmıyorsunuz, burada yatalım derler ısrar ederler." Oğluma sürekli " Gitme sen burda yat derler." Oğlum 2 yaşına girmek üzere daha çok kelime kuramıyor ve tamam diyor gece evimize dönüyoruz.
İki gün önce yine akşam eşimle gittik ve sürekli evimize dönerken aynı ısrar
Bize: "Burada yatın neden eve gidiyorsunuz?"
Oğluma: "Oğlum burda kal sen burada yat hadi gitme"
Biz kapıdan çıkıp merdivenlerden inerken bile kayınvalidem "Kalacaktınız burada ya olmadı böyle neden gidiyorsunuz."
Evet benim tek derdim bu ve ısrarlardan bıktım.
Eşime diyorum ben söylesem de onlar ısrar edecek herkese öyle yapıyorlar diyor.
Ben kayınvalidemle konuşsam: "Anne oğluma ısrar etmeyin ileride her gittiği evde kalmak isteyecek. İyilik değil kötülük yapmış oluyorsunuz." desem acaba kırılır mı?
Aramızda laf söz olmadı şimdiye kadar olsun da istemem hanımlar bana bir akıl verin.
Aynı şeyi bende yaşadım üstelik yeni evlendiğimde giderdik haftada bir gelmiyosunuz. Kalkardık yatmıyosunuz. Eltimler öyle alıştırmış ara da kalırlar mış falan eşim de kalmak istemiyor bende en son eşim bi gün patladı niye kalalım ya kendi evimiz varken gerekli bi durum okur kalırız dedi. Biz yeni evliyiz daha ne kadar gelcez sürekli burda mı olalım dedi. Rahatladık bi daha da kalma lafı geçmedi.

her gittiğinizde kalmadığınız halde neden hala bu ısrar bence ne söyleseniz sanki alınacaklarmış gibi geldi bana en iyisi eşinizin dediği gibi boşverin

10 gunde bir olayi gercektwn cok uzucu insan torununu ayni mahallede bi de en tatli zamanlarinda bu kadar aralikli gormesi olmaz. O cocuk da aile kavramini aile sicakligini daha iyi anlayabilmesi icin bence asil buyukbaba buyukanneyle gorusmeli. Hatta sizin isin vermediginiz kendk evinizde yasak olarak belirlediginiz seyleri cocugunuzun dede nine evinde asiriya kacmadan yapmasi cocuk icin acik bi kapinin birakilmasi gerekiyor her zaman. Eger cocugunuzla ilgili bu kadar ince dusunuyosaniz bunu da dusunmeniz ve arastirmaniz gerekiyo. Ayrica yegenli-torunlu bi ailede buyudum ve hicbir yegenimin illa ben burda kalicam diye israr ettigini gormedim. Benim annem der torununa hadi bugun birlikte uyuyalim diye cocuk kabul etmez 3 yasinda kendisi. Bazi seylerin kararini cocugunuza birakin bence bahsettiginiz durum cok abartili korkulacak bir sey yok yani

Bence boyle bir sebepten hic kötü olmayın size bir kötülükleri yokmuş sizi kırmak istemiyoruz ama cocugumuz daha küçük evimizde rahat ediyoruz dersiniz olur biter.. benim gibi sürekli huzur bozan kv kp varken bunlar o kdr küçük dertler ki :(

bence hic bir sey demeyin, ozluyolardir torunlarini, daha fazla vakit gecirmek istiyorlardir...sizde onlari anlamayi deneyin, torun cok sevilirmis. onlarda kalmasina izin verebilirsiniz, inanin bu cocugunuzun pikolojisi icin de iyi olacaktir. ben kucukken dedem ve babaannemle buyudum, hayatimin en guzel yillariydi, bana kattiklarini asla unutamam.

Merhaba hanımlar
5 yıllık iyi giden bir evliliğim var ve oğlum iki yaşına girmek üzere.
Kayınvalidem ve kayınpederim normalde iyi insanlardır bana karşı hiçbir kötü lafları sözleri yoktur. Aynı mahallede olmamıza rağmen eşimin işleri yoğun ve genelde geç geldiği için 10 günde bir yada iki haftada bir görüşürüz.

Aslında ben buraya taşındığımız zamanlar çocuğumu alıp giderdim bazen akşam kocam geç de olsa gelirdi orada yemek yer eve gelirdik. Ama haftada bir bile gitsem olsa kayınpederim bebeğime "Oğlum seni annen hiç bize getirmiyor, öğlenleri getirse senle oynasak." derdi. Akşam evimize giderken kayınvalidem ve kayınpeder sürekli "Neden bizde kalmıyorsunuz, burada yatalım derler ısrar ederler." Oğluma sürekli " Gitme sen burda yat derler." Oğlum 2 yaşına girmek üzere daha çok kelime kuramıyor ve tamam diyor gece evimize dönüyoruz.
İki gün önce yine akşam eşimle gittik ve sürekli evimize dönerken aynı ısrar
Bize: "Burada yatın neden eve gidiyorsunuz?"
Oğluma: "Oğlum burda kal sen burada yat hadi gitme"
Biz kapıdan çıkıp merdivenlerden inerken bile kayınvalidem "Kalacaktınız burada ya olmadı böyle neden gidiyorsunuz."
Evet benim tek derdim bu ve ısrarlardan bıktım.
Eşime diyorum ben söylesem de onlar ısrar edecek herkese öyle yapıyorlar diyor.
Ben kayınvalidemle konuşsam: "Anne oğluma ısrar etmeyin ileride her gittiği evde kalmak isteyecek. İyilik değil kötülük yapmış oluyorsunuz." desem acaba kırılır mı?
Aramızda laf söz olmadı şimdiye kadar olsun da istemem hanımlar bana bir akıl verin.

Eğer tek yaşıyorlarsa sıkılıyolardı siz gidince eve bi ses oluyodur.

Cocugumu esimin ailesinden kiskandigimi dusunenler olmus asla oyle bir dusuncem yok aksine cocugum babaanne anneAnne ve dedeleri bilsin vakit gecirsin isterim.
Biz aile apartmaninda oturuyoruz yani kendi ailemin imkani oldugu icin babamin evinde yasiyorum annemler alt katta ve esimin isleri yogun gec geldigi icin aileme pek oturmaya bile gitmeyiz. Ayni apartmanda olsak da bazen haftada iki kere annemler oglumu gorur bazen bir kere.
Kaynanam eltimin kizina bakiyor eltim calistigi icin. Oglunu da kayinpeder okuldan alir anne baba aksam gelir yemek yerler gece yatmaya giderler. Bizim de oyle yapmamizi istiyorlar sanirim ama ben cocuguma kendim bakmak icin calismiyorum ki.
Ben oglumu birakip uc dort saat sonra gidip alabilmek isterdim. Oglen iki saat oturup gelmek isterdim. Ama onlar icin asla boyle birsey olamaz sabah bile gitsek gece eve donmeliyiz ve eve donerken gitmeyin diye surekli israr ederler yani sorunum bu. O yuzden az gidiyorum.

Back
X