kayınvalidem ve kızıma bakma sorunu

1 ay için çocuk kreşe mi verilir? Sizin çocuğunuz ne kadar zamanda alıştı kreşe 1 günde mi?

burası kadınlar kulübü değil kavga kulübü olmuş.ben yorum yapmıcam artık herkes dört dörtlük burda çünkü konuyu açtığımada bin pişman oldum.iyi günler hepinize...

ÖZEL sektörde çalıştıgım için maselef ne kadar zor ve yorucu oldugunu biliyorum haftasonu bile iznin yok!! pazar günü sadece . özel sektörde çalışan annelerde malesef baktırmak zorunda kalıyorlar . yoksa bende herkes kendi çocuguna baksın fikrini savunuyorum ama onlarıda anlamak zorundayım bu şekilde söyledigimizde kira parası elektrk fatura geçinemiyoruz çalışmak zorundayız cevapları alınca bişey demeye hakkım olmuyor . siz anlamadınız yada anlamak istemiyorsunuz saygı duyuyorum .
Söylediklerinize katılıyorum sadece gerçekten çocuguna baktırmaya çok ihtiyacı olan onlara bişey diyemiyorum onun dışında bakabilecek durumdayken yada eşiyle sürekli gezmek için tatile gitmek için sürekli kayınvalide ve anneye bırakılmasınıda yanlış buluyorum sonuçta onlarda belli bir yaşa gelmiş bazıları çok yorgun düşübiliyor onlara karşıda anlayışlı olmak gerek . yorum yapan arkadaş için tam olayları bilmiyorum dediginiz şeyler dogru ama buraya madem yorum yapmış belkide çok zor durumda kalmış Çünkü şöylede bir durum var anneler kayınvalideler ogulları gelinleri arasında hatta zaman zaman torunları arasındada büyük ayrımlar yapıyor bunları yaşadıgım içinde çok iyi biliyorum böyle haksızlıklara çok sinirleniyorum. arkadaşın kendini ifade şekli çok yanlış olmuş ona katılıyorum onun dışında hak verdigim yer sadece eger bir ayrım yapılıyorsa insanın buna sinirlenecegii bu normal bişey onun dışında istedigi şeyler tabiki normal değil önce arasını düzeltmesi gerek ayrıca diger çocuklarla beraber bakılması en dogrusu bu şekilde olmassa kimsenin söz söylemeye hakkı olmaz bir anda böyle istekler olmaz herşey zamanla düzelir inş ..

O zaman sanırım bi noktada aynı şeyi söylüyoruz; diyorum ki aileler bakmak zorunda değil ama destek olmaları gerekiyorsa da bu bizim diretmemizle olmamalı. Mesela konu sahibi için konuşalım; kızına bakmak istemiş kayınvalidesi. Yani destek olmak istemiş. Ama konu sahibi eltimin çocuklarını kreşe göndersinler, benimkine yalnız baksınlar, ben o çocuklarla bi arada olsun istemiyorum diyor. Buna hakkı yok. Kaldı ki yıllardır görüştürmemiş çocuğu babannesiyle. Şimdi bir anda barışıyor, çocuğuma bak diğer torunlarını sil, onlara çok baktın diyor? Yani ben senle küsken sen o çocuklarla birebir ilgilendin şimdi benimkiyle tek ilgilen diyor. Bu doğru olan değil. Babanne (ki eminimki 2 çocukla yeterince yoruluyordur) 3.bir çocuğa torununa bakmayı teklif etmişken gelini özel muamele istiyor.. Kaldı ki çocuğunu da koz olarak kullanıyor. Bu yaşına kadar hiç görmediği babannesinde kalsın istiyor konu sahibi, çünkü annesi çok yoruluyormuş hem de kayınvalidesi eltisinin çocuklarına çok bakmış kızına da baksınmış.. Şu an konu çocuğunun nerede daha iyi zaman geçireceği ya da bakılacağı değil maalesef. Ben de istiyorumlarla dolu bi güç kavgasına dönüşmüş mevzu.

Söylediklerinize katılıyorum sadece gerçekten çocuguna baktırmaya çok ihtiyacı olan onlara bişey diyemiyorum onun dışında bakabilecek durumdayken yada eşiyle sürekli gezmek için tatile gitmek için sürekli kayınvalide ve anneye bırakılmasınıda yanlış buluyorum sonuçta onlarda belli bir yaşa gelmiş bazıları çok yorgun düşübiliyor onlara karşıda anlayışlı olmak gerek . yorum yapan arkadaş için tam olayları bilmiyorum dediginiz şeyler dogru ama buraya madem yorum yapmış belkide çok zor durumda kalmış Çünkü şöylede bir durum var anneler kayınvalideler ogulları gelinleri arasında hatta zaman zaman torunları arasındada büyük ayrımlar yapıyor bunları yaşadıgım içinde çok iyi biliyorum böyle haksızlıklara çok sinirleniyorum. arkadaşın kendini ifade şekli çok yanlış olmuş ona katılıyorum onun dışında hak verdigim yer sadece eger bir ayrım yapılıyorsa insanın buna sinirlenecegii bu normal bişey onun dışında istedigi şeyler tabiki normal değil önce arasını düzeltmesi gerek ayrıca diger çocuklarla beraber bakılması en dogrusu bu şekilde olmassa kimsenin söz söylemeye hakkı olmaz bir anda böyle istekler olmaz herşey zamanla düzelir inş ..

Annesinin bi faydasini gormedim, eltim cocugunu 1 ay krese gonderiversin, baska cocuklarla baktirmam... Insanlarin sizi disaridan nasi gordugunun farkinda misiniz.. Ne yasamis olursaniz olun, su laflar cok ayip. Kv ile aran kotuyse baktirma kardesim, baskasina guvenerek dogurmayin kadin bakmak zorunda mi? Anneniz yoruluyo kiyamiyosaniz ona da baktirmayin krese verin. Anneniz bakmasa 'annemin de bi faydasini gormedim' diyecek misiniz..
Cocugum seni tanimiyo demissin kadina da sen gorusturdun mu de cocuk babaannesini tanimadi? Oldu olacak devlete mektup yaz cocuguna ozel kres acsin

o zaman yıllarca onunkine baksın çünkü benim eşim evlat değil benim çocuğumda başka torun
bu zihniyete hastayım hasta...
sizi konuyu okurken haklı bulmuştum ama bu lafınızdan sonra haklı olamazsınız kusura bakmayın da..
nedir bu anaların çektiği evlatlarından..
o yaptın banada yapacaksın.. ona aldın banada alacaksın..
ne biliyorsun ona ne sebeplerle aldığını yaptığını..
aynı sizin gibi düşünen kardeşlerim var. olan anama oluyor.
yazıktır..

Ya kusura bakma da konu sahibi, konunu anlatış tarzın o kadar itici ki, kendi annenden için kadın tek bir çocuğa bakarken yoruluyor diyorsun konu kv ye gelince baska çocuklarla beraber bakamaz, abur cubur verir derdindesin. E onun canı yok mu? O yorulmaz mı? Diğer çocuklar 1 aylığına kreşe gitsin diyosun bi de. Bunun kararını vermek senin haddin değil. Herkes durması gerektiği yeri bilecek. Ananıza babanıza kv ye güvenip çocuk yapmayın kardeşim. Yaşlı başlı insanlar. Asla bakmak zorunda değiller. Hele bir de çocuklarına baktırmayı lütufmuş gibi gösteren kızlar gelinler yok mu sinir oluyorum.

eşimin annesiyle 4 seneden beri görüşmüyorum ve çocuğumu hiç görmediler.çocuğum kışın ameliyat oldu o zaman annesi özür diledi daha öncede barışmak istedi kabul etmedim ama ameliyatta bende büyüklük yapıp affettim ve hiç konuyu açmadım kendiside çok şaşırdı.
çocuğum kreşe gidiyor yazın kreşten aldık.1 ay kendi annem bakıcak,1 ay annem bakıcak diye konuştuk zaten şu an annemde.kayınvalidem eltimin çocuklarınada bakıyor hepsine bir bakarım dedi,öyle olmaz benim çocuğum daha seni düzgün tanımıyor sende onu.onun uyku saati var yemek saati var hepsi bir olmaz dedim.zaten yıllardır onlarinkine bakıyorsun onlar 1 ay kreşe gönderiversinler dedim(kreş yazın açık)tamam dedi.
Ama o günden beri fazla aramıyor,hareketleri değişti bunu benim annemde eşimde fark ediyor.doğduğundan beri Allah razı olsun annem bakıyor ama annemde yoruluyor artık kıyamıyorum.zaten annesinin şimdiye kadar hiç faydasını görmedim.ne zaman bir şey istesek elini ayağını çekiyor,ben hamile kalınca da çekti eltim kıskanıyor oda hayır diyemiyor.
Halbuki barışırken neler dedi çocuğunuza bakarım,ne isterseniz yaparım...çok kararsızım aslında 1 ay hiç vermek istemiyorum.siz olsanız napardınız?

Ben seni haksız buldum.
Bir ay kreşe gönderiversinler demişisniz
Madem o kadar basit siz bir ay kreşe gönderiverin?

Ya bir tarafını sıkıp oturur evinde çocuğuna bakarsın yada o çalışıp kazandığın parayi az yer cocuguna bakıcı tutarsin.

Millet ne uyanık ne yuzsuz bencil olmuş böyle !

Annem şöyle yoruluyor böyle yoruluyor diyorsun madem cok düşünuyon yorma anneni o zaman.

Kaynanan da isterse eltinin cocuguna bakar isterse baska birinin cocuguna bakar istemezse kimsenin cocuguna bakmaz

Eltimin cocuguna bakiyor benimkine de bakcak vs. Gibi laf demek kimseye düşmez.

Böyle laflar ederken utanir insan.

Ne yaşadıysan yaşa,kayınvalide çocuğa bakmam demiyor,annen bir çocuğa bakarken yorulurken,o daha fazla çocuğa bakmayı göze alıyor.

Sen olayı baya o kadar zaman konuşmadık şimdi sadece ilgi Bende çocuğumda olsuna getirmişsin. Ne kadar saçma.Bakmak zorunda değil sevip geçebilir,annenizde zorunda değil.Kadın nasıl al çocuklarını kreşe ver ben diğer toruna bakıcam desin hepsine bakardı işte.

Bizimde ninemiz 4 toruna bakarken yengem bırak gel benim çocuğuma bak dedi kadın bırakamadı Tabi bizi gönderecek mi?getir bakarım derdi. Bu tür şeyler şımarıklık. Ve bu konuda haklı çıkacak bir yanınız yok

bu kadar insan sizi haksiz bulduguna gore insan doner bi kendine bakar. ama merhamet ve vicdan olsa bu kadar ileri gidemezdiniz zaten. uslubunuzdan ne tarz bir gelin oldugunuz belli zaten. esiniz ve kayniniz da sizden korktugu icin sizin tarafinizda hakli oldugunuzdan degil

Fikir istedim yargıladınız demişsiniz

Fikir vermiş herkes 4 yıldır görüşmediğim Kv ye çocuğumu bırakamazdım eltim kendiocuklatını kreşe versin demezdim diye

Ayrıca madem kreşe alışkın çocuğunuz onu verîn yemek saatine uyku saatine uyarlar

Ama ben yazdıklarınızdan biraz da annenizin ben hep baktım madem barıştın az da Kv baksın dediği izlenimi edindim zira annem yoruluyor vs vurgunuz çok fazla

Bu arada benim oğlum 6 yaşında ama onu bile babaannesine bırakmam zira onun yaşı çocuk ike uyumlu değil kaldı ki seninki onu tanımıyor bileee

Ne olmuşsa olmuş artık geleceğe bakacağız bakarken de çocuğumuzun en iyi nasıl yetişeceğine bakacağız

bunun Kv yanı olmayacağı net

Ya annen bakacak ya kreş ayrıca senin iznin yok mu annen Temmuz sonuna kadar bakar Ağustos ta izin alır tatil yaparsın kalan sürede de eşin alır izin Eylül de kreş açılır

Eşinle birlikte izin alıp tatil dersen de annen 15 gün daha sıkarsa dişini çözülür sıkıntı

Ama eltim kreşe göndersin Kv benimkine baksın olmaz.

burası kadınlar kulübü değil kavga kulübü olmuş.ben yorum yapmıcam artık herkes dört dörtlük burda çünkü konuyu açtığımada bin pişman oldum.iyi günler hepinize...
Herkez senın tarafta olsaydı hıcbı sorun yoktu dimi

O kadar insan konunuza yorum yapmış. Hepsine tepki göstermişsiniz. "Beni yargılamak için yazmayın, fikir vermek için yazın." demişşsiniz. Pardon ama kayınvalidenize diğer torunlarını nasıl dışlaması gerektiği hakkında dahada baskı yapabilmek içinmi bir fikir bekliyorsunuz. Eğer öyleyse burdan size göre bir cevap çıkacağından şüpheliyim.
Ne kadar bencilce bir davranış bu. Çocuğunuzu başkalarına güveniptemi doğurdunuz. Ya oturup kendin bakıcaksın ya da dişini sıkıp kreşe vereceksin. Yok efendim benim annem 1 aydır bakıyorsa azıcık da o baksın falan. Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Kaldı ki kayın valideniz bakmak istemiş. Bu seferde diğer çocukları kreşe falan göndersinler..... Bu nasıl bir vicdan anlamadım.

Herkes sizin tarafınızı tutmuş olsaydı bu şekilde hırçın olmazdınız büyük ihtimalle. Çocuğunuz o kadar özelse ona uygun bakıcı tutulur. Yok yeme düzeni başkaymış o farklıymış bilmem ne. O zaman oturup kendiniz bakacaksınız. Hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı sizin planınız. Yazık, hem annenize hem kayinvalidenize. Çocukları büyüklerinize güvenip mi doğurur oldunuz anlamadım.

Hamile olduğumda eşim ona haber verdi o günden beri hiç aramadı çocuğumun sağlığını bile sormadı

Merhaba konunu biraz kati yazmissin eltinle anlasamiyorsun ve giciklik yapiyor bunlari yazmadigin icin burada yanlis anlasiliyorsun. Ama kv den ya eltinin cocugu ya benim cocugum diye bir secenek yaptirman kötü olmus yani. Seni anliyorum benim kv de ayni hanile oldugumu ögrendikten sonra selami sabahi kesti simdi nerdeyse cocugum bir bucuk yasinda daha yeni geldi gördü. Ama ben cocugumu asla baktirmam kayinvalide me cünkü hak etmiyor zaten bebekken gelmedi görmedi hamileyken umrunda olmadi simdi de bakmasin. Bizde zaten öyle bir olay yok bakma gibi de bence sende baska bir bakici bul veya annene baktir

1,5 ay eltinin çocuklarıyla baksa ne olur biz eskiden anneanneme doluşur bütün yaz çoluk çocuk dururduk. camdan çocuk değil ya bir yerine bir şey olmaz kendi kuzenleri ile birlikte eğlensin oynasın bu ne kin nefret akrabalar arasında ya.. küçücük çocuğu da akrabalarına yabancı şekilde büyütmeyin. ayrıca sırf siz istiyosunuz diye babaannesine alışmış çocuğu kreşe vermek zorunda değil kimse

Back
X