Kayınvalidem yakınıma taşınıyor...

beyzat2014

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
1.172
788
323
35
gunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar.

Son düzenleme:
Kendımı bukadar sorumlu hussetmelı ıyım? Yoksa gelirse gelsinler, beni alakadar etmez mi demeliyim..

Gelirlerse gelsinler
Koskoca semte sigmayacak misiniz? Bakimini ustlenmeniz konusunda size birsey diyen olursa kabul etmediginizi soylersiniz. Zorla baktiracak degiller ya
Bu arasa hastalik gecirdiginizde sizi annenizin evine birakan kocanizdir herhalde kv ve gorumceler degildir. O insanlara suc bulacaginiza konuyla ilgili kocanizi suclamalisiniz.

Tasinirlarsa tasinsinlar..ama bakmasan bile esin hergün gider yada cagirayim der yada bi ihtiyacı olsa ilk sizi arar yakın diye vs..Eğer istemezseniz de eşinizle problem olabilir

Bakiminin tamamini ustlenemezsiniz belki ama anlattiginiza gore kayinvalideniz yasli.

Yemegi yakiyorsa ac kaliyor olabilir.

Hergun yaptiginiz yemegi biraz fazla yapip kucuk bir tencereye koyup esinize bunu annene gorur demek cok zor birsey olmasa gerek.

Ayrica arkadasinda dedigi gibi sizi baba evine birakan esiniz baskasi degil.

gunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bize 100 metre var yok. Hayırdır dedim. Abim bu tarafa gelmek istiyor dedi. Abisi bekar ve annesiyle yaşıyor. Bizim evin kısımları manzara va acısından guzel oldugu ıcın gelmeyı ıstıyorlarmıs. Hiç bişey diyemedim tabi ama içim dünden beri daralıyor. Büyük bi hastalık gecırdıgım donemde beni annemin evine bıraktırdılar ve kendımı toparlayınca döndüm. Neyse konuyu dagıtmayayım. Benim bekar 3 gorumcrm var yasları 40 50lerde. Bızım sehre yakın bır sehırde oturuyorlar, memleketlerınde . Biz evlenmeden once sureklı gelir annelerını yoklarlardı falan ama kadın alzeımer baslangıcında ve huysuzlaştı eskıye gore. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar. Bi gorumcrmın eşime yazdıgı '' annem yemegı yakıyor, unutuyor, gelin yapsın da cagırun gelip yesinler'' mesajını gordum. Ve cok gecmeden bana yakın gelmeyı ıstemesi canımı cok sıktı. Acaba bakımını vs ben ustlenırım diye mi boyle bısey yapıyorlar... Ya benim kafam boyle calısmazdı, ama guvenemıyorum bu aıleye
Kızları varken size mi düşer bakmak baksın kızları tabi ki, siz bakın diye yakınınıza taşınıyorlar

Alzheimer öyle kendi kendine koyabileceğiniz bir teşhis değil. Önce doktora götürün. Zaten başlangıç durumundaysa ilaçla 3-4 sene normal hayatına devam edebilir. Hastalık ilerledikten sonra ise bir insanın evde tek başına bakması mümkün değildir. O zaman başka bişey düşünürsünüz.

benimde esimin uc kiz kardesi var ilgilenmezler biri zaten hic kendi eglencesinde oburu senede iki defa belki oburude ayda bir gelir gider iki gelini var bizden beklerler esimle bu yuzden arada atisiriz.

Alzheimer öyle kendi kendine koyabileceğiniz bir teşhis değil. Önce doktora götürün. Zaten başlangıç durumundaysa ilaçla 3-4 sene normal hayatına devam edebilir. Hastalık ilerledikten sonra ise bir insanın evde tek başına bakması mümkün değildir. O zaman başka bişey düşünürsünüz.

Tebrik ediyorum. Adi kaynana diye herkes bakmamasi icin gaz vermis ama siz kadinin bir hastaligi oldugunun ve buna bir cozum uretilemesi gerektigine dikkat cektiniz.

Ne olursa olsun ortada yasli bir kadin var sen uzakdur kizlari ne yaparsa yapsin demeye benim vicdanim el vermiyor.

Butun cocuklar oturup bir cozum bulmali. Herkes tasin altina elini koymali.

Tebrik ediyorum. Adi kaynana diye herkes bakmamasi icin gaz vermis ama siz kadinin bir hastaligi oldugunun ve buna bir cozum uretilemesi gerektigine dikkat cektiniz.

Ne olursa olsun ortada yasli bir kadin var sen uzakdur kizlari ne yaparsa yapsin demeye benim vicdanim el vermiyor.

Butun cocuklar oturup bir cozum bulmali. Herkes tasin altina elini koymali.
herkes tasin altina elini koymuyorsa hep gelinlerden bekleniyorsa ne olacak

herkes tasin altina elini koymuyorsa hep gelinlerden bekleniyorsa ne olacak

Daha oturulup konusulmamis sadece kadina sen uzak dur onlar ne yaparsa yapsinlar mesaji veriliyor.

Her durum kendi icinde degerlendirilir. Sizin soylediginiz cok genel birsey.

Ayrica kadin yemegi yakiyormus. Bir kap yemek komsu komsuya gonderir. Bir kap yemek gondermekte ben sakinca gormedim. Bunu bir yapsin konu sahibi sonra soz soylemeye hakki olur. Yemegini ben gonderiyorum yaninda da kizlari dursun diyebilir mesela.

Emrivaki yapacaklar. Durup dururken bir insan neden gelinin dibine tasinir ki. Sagliginda bana cektiren birine de yasliliginda bakmak istemezdim sanirim. Oglu cok merakliyla baksin anasina.
Katılıyorum. Kız hastayken anamın evine gönderdiler beni yazmış. İçten içe kırgın işte. Bana insanlık etmediler bendende beklemesinler diyor ve haklı. Görümcelere bak! Tam telefon edip kavga etmelik!

Back
X