Kayınvalidem yakınıma taşınıyor...

Bekar hemde 3 kizi varken size dusmez.onlarda nasil evlat tamam erkekde evladi ama o ilgelenmeyecek sonucta siz ilgileneceksibiz. Benim hasta yasli annem olsa gelinimiz cok iyide olsa ben bakarim. Hem neticede el kizi bakmak zorunda degil diye dusunurum.

Bakmak istemiyosa bakmaz oğlu bakmak zorunda anasına, gelin değil. Bi insanın insanlık durumu bu şekilde değerlendirilemez. Neler yaşattılar bilmiyoruz kendisine. herkes kendi anasına baksın öz annenin hakkı ödenmez. Kv lerde sağlıklıyken azck düşünsün yerini yapsın çektirmesin kimseye ki yaşlılıkta da seve seve bakılsın kendilerine (her kv kötü değil biliyorm varsa iyiler onları tenzih edeyim)

Benim kayınvalıdem de ıyı bırı gwrcekten. Ama görümcemin şişirmeleri ile cok ustume gelmişliği oldu. Yemek yapmak vs sorun değil. TemiLiği vs için de gıdıp yapmam zaten. Zira dul kaynımın evine gidipte gelinlik yapmam. Benimki belki nwfsi biliyorum ama bunun bir goruncenın sırf benim huzurumu kacırmak için yaptırdıgı bişey oldugunu bilmek beni gerıyor.

Aslında kayınvalıdeme bakma konuaunda ya da ilgineme konusunda degıl cekıncem. Hiç bi olanak olmasa ben seve seve ılgılenırım ki Zaten oyle de oluyor . Fakat benı geren, bı durumun oEllikle bi gorumcem tarafından organıze edılıyor olması. Ben amelıyat oldugumda eşim hastaneden cıkarken ne yapmak ostersın dedı, evw cıkayım yardımcım gelir dedim. Fakat cevabım karsısında duraklayınca, sen ne dusunuyorsun dedım ve bana '' ben yogunum biliyorsun dedı kı o donem yogundu, annen gıdıp gelecegıne ıatersen 15 gun kadar kal orda dedı. Tamam dedım fakat daha sonra ogrendım kı, goruncem eşime ve tum aileye şunu demiş'' kaç yıllık annesı baksın sakın eve cıkmasın, çişini sen mi yaptırcan demiş'' estagfırullah, cok kotu oluyorum aklıma geldıkce. Şimdi boyle bi kadının organızesı ile ki, eşime '' gelin yemek yapaın cagırın annem yesın'' dedıgını de bildigim için, bu gelişin amacı bana tamamen rahat bozma amaclı gıbı gelıyor e bu da benı cok ofkelendırıyor. Yoksa cıdden iyilik yapmaktan, allahın rızasını kazanmaktan daha gızel bısey olmadıgını bılıyorum. Yıne de tum yorumlarınız ı ın tesekkurler

Hele ki sizin hakkınızda böyle söylenmişse kesinlikle bir şey yapmayın merak etmeyin ortada kalmaz siz bakmazsanız bakan olur kimse aç kalmaz merak etmeyin. İşleri oluruna bırakın kendinizi soyutlayın. Zaten hamileymişsiniz daha ne. Kendinizi hiç incitmeyin hep yoğun yorgun ve hasta olun bebeğinize kendinize zaman ayırın anca kendinize yetiyor olun. Bir şey diyen olursa da politik davranın. Ahh ben de bakmak isterdim ama inanın ki hiç vaktim yok diye alttan alta eşinizi işleyin bence. 3 kız dururken hamile geline mi kalmış kv bakmak. Ayrıca alzhemier hastalarının bakımı inanın çok zordur normal yaşlı gibi olmuyorlar o kızları olacak şeytanlar bunların farkında emin olun ilerde başlarına kalmasın diye size emri vaki yapıyorlar...

Bakmak istemiyosa bakmaz oğlu bakmak zorunda anasına, gelin değil. Bi insanın insanlık durumu bu şekilde değerlendirilemez. Neler yaşattılar bilmiyoruz kendisine. herkes kendi anasına baksın öz annenin hakkı ödenmez. Kv lerde sağlıklıyken azck düşünsün yerini yapsın çektirmesin kimseye ki yaşlılıkta da seve seve bakılsın kendilerine (her kv kötü değil biliyorm varsa iyiler onları tenzih edeyim)

Vallahi öyle yapıyorlar yapıyorlar sonra ortada kalınca ağlanıyorlar acındırıyorlar. Eskiden acırdım yaşlı olup ortada kalana ama şimdi bir durup düşünüyorum.

Bekar kizlarina yakin gitseydi iyiydi.gencliginde size cektiren birini yasliliginda elinize dusmesi biraz sıkıntılı bir durum.ama yakininiza kara kasiniza kara gozunuze gelmiyorlardir tabi.

Hele ki sizin hakkınızda böyle söylenmişse kesinlikle bir şey yapmayın merak etmeyin ortada kalmaz siz bakmazsanız bakan olur kimse aç kalmaz merak etmeyin. İşleri oluruna bırakın kendinizi soyutlayın. Zaten hamileymişsiniz daha ne. Kendinizi hiç incitmeyin hep yoğun yorgun ve hasta olun bebeğinize kendinize zaman ayırın anca kendinize yetiyor olun. Bir şey diyen olursa da politik davranın. Ahh ben de bakmak isterdim ama inanın ki hiç vaktim yok diye alttan alta eşinizi işleyin bence. 3 kız dururken hamile geline mi kalmış kv bakmak. Ayrıca alzhemier hastalarının bakımı inanın çok zordur normal yaşlı gibi olmuyorlar o kızları olacak şeytanlar bunların farkında emin olun ilerde başlarına kalmasın diye size emri vaki yapıyorlar...
Cok dogru tespıt etmıssınız. Sanırım en ıyusı yapabılırsem polıtık davranmak. Ama içimde kalan biley var beni yıyıp bıtıren. O gorumce benım ıcın bilmem kac yıllık annesı baksın, biz ne bakıyoruz demiş ya. O lafı keske ona iade edebılecek cesaretim olsa. 50 yıllık annene sen baksana demeyı ısterdım ama bunu yapabilecek bırı degılım

gunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bize 100 metre var yok. Hayırdır dedim. Abim bu tarafa gelmek istiyor dedi. Abisi bekar ve annesiyle yaşıyor. Bizim evin kısımları manzara va acısından guzel oldugu ıcın gelmeyı ıstıyorlarmıs. Hiç bişey diyemedim tabi ama içim dünden beri daralıyor. Büyük bi hastalık gecırdıgım donemde beni annemin evine bıraktırdılar ve kendımı toparlayınca döndüm. Neyse konuyu dagıtmayayım. Benim bekar 3 gorumcrm var yasları 40 50lerde. Bızım sehre yakın bır sehırde oturuyorlar, memleketlerınde . Biz evlenmeden once sureklı gelir annelerını yoklarlardı falan ama kadın alzeımer baslangıcında ve huysuzlaştı eskıye gore. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar. Bi gorumcrmın eşime yazdıgı '' annem yemegı yakıyor, unutuyor, gelin yapsın da cagırun gelip yesinler'' mesajını gordum. Ve cok gecmeden bana yakın gelmeyı ıstemesi canımı cok sıktı. Acaba bakımını vs ben ustlenırım diye mi boyle bısey yapıyorlar... Ya benim kafam boyle calısmazdı, ama guvenemıyorum bu aıleye
kızları varken bakımı sana düşmez. öncelik onların. bunu da cart diye diyin.
ben bir görümceyim :cool:ve bizim gelin iyi gelinlik yapmak istedi ( ki severim kendini ) bana "kaynanam hasta olursa ben bakarım dedi. bahsi gecen kaynana benim annem. surtına bakıp herkesin içinde ben dururken sana bakmaz düşmez, ben olmam ölürüm o zaman sen bakarsın demiştim. laf da buraya nasıl geldi yazayım: annemin ve benim yaşlandıktan sonra özel bakım evinlerinde paramız ile paşalar gibi bakılmayı istememizden cıktı.

Bence o lafi iade edebileceginiz yer cok okur. Sizden bakmanizi isterlerse bilmem kac senelik anneniz siz bakib deyin. Esinizin bisey demeye hakki yok zaten 15 20 gunluk rahatsizliginizda size bakmamis annesine baktirmayi hangi yuzle isteyecek

Ben biraz içine atan içinde yasayan bı tıpım. Şimdi onlar hiç bi zaman annemize bak demiycekler. Ama sonucta kadıncagız benım evımın yanında ve yalnız olacak. Gıtmesem ılgılenmesem devamlı , aorun olacak laf edwcekler. Ama dedıgınız gıbı bana yaptıkları sey az bişey değildi. Belki yapabilirsem polıtık davranabılırsem, vaktım yok halim yok sıhhatım yok dersem ki, sakat kalma ohtımalı ıle amelıyat olmus biriyim ıdareedebilirim. Off bilemıyorım, aonucta beraber yasadıgı oglu ıkı defa bosanmış bırı. Korkmuyor da degılım

Iyi de bu hastalıkta eski deneyimler önemlidir yeri yurdu değiştirilmez eski yatağı bile atılmaz

Kızları geldin analarına baksın olmazsa bakıcı tutsun vs vs

Tek gece bile yer değişikliği düzen bozar

Yalnız ben hasta iken anneme gönderdiler düşünceniz ters ne güzel götürmüşler

Görümce gelip sizinle kalıp canınızı sıksa daha mı iyi

Ya da sen bakamazsın annesi ile rahat eder demesi çok mu kötü

biz de burada doğum yapacaklara vs diyoruz annen gelsin yanına diye kötü niyet mi bu

Bakım da kızlara düşer tabii bir de bekar abi evlensin o gelin baksın Kv ye

Şaka bir yana bence onun böyle bir düşüncesi var anneyi sizin orada bırakıp kendi başka yere evlenmek istiyor olabilir yol ayarlıyor

Ben rahatsız olmazdım. Alzheimer hastası yaşlı bir annesi olsa eşimin, 100 metre ilerideki bir eve taşınması beni korkutmazdı. Evde yaptığım yemeklerden birazda onlara götürürdüm.Yada onun için ayrı bir yemek yapıp buzdolabına koyardım filan. İlgilenirdim yani. Ben mi salağım acaba? Kimse bu tarz bişey söylememiş sanırım yorumlardada, fikir bana korkunç gelmedi.
Eve karışan herşeye karışan kocamı dolduran huyu sağlıklı olmasına rağmen lanet davranan kaynana yakınıma gelse çok rahatsız olurdum. Sizin durumunuzda korkmazdım.

Iyi de bu hastalıkta eski deneyimler önemlidir yeri yurdu değiştirilmez eski yatağı bile atılmaz

Kızları geldin analarına baksın olmazsa bakıcı tutsun vs vs

Tek gece bile yer değişikliği düzen bozar

Yalnız ben hasta iken anneme gönderdiler düşünceniz ters ne güzel götürmüşler

Görümce gelip sizinle kalıp canınızı sıksa daha mı iyi

Ya da sen bakamazsın annesi ile rahat eder demesi çok mu kötü

biz de burada doğum yapacaklara vs diyoruz annen gelsin yanına diye kötü niyet mi bu

Bakım da kızlara düşer tabii bir de bekar abi evlensin o gelin baksın Kv ye

Şaka bir yana bence onun böyle bir düşüncesi var anneyi sizin orada bırakıp kendi başka yere evlenmek istiyor olabilir yol ayarlıyor
Haklısınız, annemde olmak o donem ıcın benom acımdan cok ıyıydı ama bu gıdısımdeki katkısı kırıcı ve yıkıcıydı. Soyle dıyeyım, ıyılesmesem benım bırdaha alınmamam konusunda akıl vermıs herkese. Yanı benı aılemın yanına gınderırken ki amacı tamamen şeytanxa bir dusunceydı. Allah u alem

Ben rahatsız olmazdım. Alzheimer hastası yaşlı bir annesi olsa eşimin, 100 metre ilerideki bir eve taşınması beni korkutmazdı. Evde yaptığım yemeklerden birazda onlara götürürdüm.Yada onun için ayrı bir yemek yapıp buzdolabına koyardım filan. İlgilenirdim yani. Ben mi salağım acaba? Kimse bu tarz bişey söylememiş sanırım yorumlardada, fikir bana korkunç gelmedi.
Eve karışan herşeye karışan kocamı dolduran huyu sağlıklı olmasına rağmen lanet davranan kaynana yakınıma gelse çok rahatsız olurdum. Sizin durumunuzda korkmazdım.
Yprum ıcın tesekkurler... Ben daha once de yazdım, ıyılık yapmak agır gelmez fakat burda amac tamamen plan ve kurgu uzerıne. Yyanı gecmişte yasananlardan ve gorumcemın soylemleronden anlıyorum bunu. Keske brnı bu kadar kırıp dökmeselerdı de ben de burda boyke bı konu ıcın şaşkın ordek gıbı çırpınmasaydım

Back
X