Kayinvalidem yalanci kadinin teki

Sizcede biraz gereksiz bi durum olmamışmi? Yapamiyordur yapamadigini soylemek zor geliyordur neden bu kadar üsteledinizki, bir börek için eşinizin anneniz hakkinda boyle konusmasini istermiydiniz, yada kendi degerinizi el yapimi yada hazir yiyecek kriterine sokmak kendinize haksizlik degilmi

Yemek yapmayı sevmiyordur, elinden gelmiyordur, yorgundur, beceremem diye korkuyordur.
Böyle ortamlarda gelen ikram hazır mı diye sorulması bile çok ayıp bence,
Çocukluğumdan beri kaç kez misafirliğe gittim hazır olsa bile çaktırmadan yersin kalkarsın, hatta bir çatal aldığın şeyi beğenmediysen bile ev sahibine ayıp olmasın diye bitirirsin.

Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
Cay icmeye davet etti ailemi kadinlar arasinda oturduk teyzem de geldi falan
Resmen lapa gibi bir patates salatasi
pastaneden hazir su boregi
Ve hazir kurabiye almis onumuze getirdi
Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun
Herkes hazir mi aldiniz dedi inatla ben yaptim dedi

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez
Yemege davet ettiginde bile
Hazir pide salata hazir ayran yapmisti

Ayni nezaketi ve degeri neden bize gostemiyor
Biz onlar icin yaptigimiz halde

Esime bu durumu kirmadan nasil sorabilirim

Sen şimdiden kendine düşman arıyorsun.
Hazır alsın ne olmuş yani yediniz öldünüz mü?
Madem elinden birşey gelmediğini biliyorsunuz ne diye iyi birşey yapmasını bekliyorsun..
Diye memiş hazır diye hayır ne olmuş yani?
Sen kendi değerini el açmasi börek ile mi değerlendiriyorsunuz. .
Eşinize neyi söyleyeceksiniz ayrıca çok merak ettim.
Annen bana börek açmamış hazır almış.
Eşiniz bu sebeple annesini inkar etsin hiiiiiiiiic konuşmasın bari..

Hazır olduğunu nereden anladınız ki? Belki kendi yaptı. Belki birine yaptırdı.
Benim mesela kvdem beceriklidir ama su böreğini komşusuna yaptırır. Satın mı alınmış evde mi yapılmış anlaşılmaz. Bu size biçilen bir değer değil. Kadına üst üste tarif sorarak neyi amaçlıyordunuz? Internette zibilyon tane videolu tarif var. Aç, yap. Bence siz ailecek fesatsınız. Tutup bir de kadının dedikodusunu yapıyorsunuz.

İlk mesajınızı okudum sadece. Bu nasıl bir üslup böyle. Kusura bakmayın ama sizin gibi birini gelin aldığı için kayın validenizin gelip dertlenmesi lazım gibi hissettim.

Yapamamıştır ama sizlere de değer verdiği için ben yaptım demiştir ya da belki de çok maharetlidir kendi yapmıştır nereden biliyorsunuz da kesin yargıya varıyorsunuz. Herkesin yaptığı kendine değil mi kendinizle kıyaslıyorsunuz. Çok ayıp bence...

Allahım daha neler okuyup neler görecek bu gözler
insanlar ne sorunlarla boğuşuyorken hayatta ne acılardan geçiyor ilişkilerde ne sorunlarla baş ediyorken kaynanam neden hazır börek aldı meselesi.
merak ediyorum bu kadar gereksiz şeyleri sorun eden insanlar asıl sorunlarda büyük problemlerle nasıl başedecek nasıl ayakta duracak.lisede rehber öğretmenim şimdi ki gençler çok çabuk savruluyor en ufak sorunda dağılıyor psikolojik destek alması için yönlendirdiğim öğrenci sayısı her geçen gün artıyor.çünkü küçük şeyleri dert eden insanlar hayatı kendilerine zehir eder.ona buna şuna her şeye takılarak ömür nasıl geçer insan bunlara nasıl tahammül eder.gerçekten yaşamda böyle şeylere takılıp kalırsanız kendinizi yıpratır etrafınızı yıpratır yazık edersiniz
misafir umduğunu değil bulduğunu yer.sizden yaşça büyük bir kadın belki çok iyi yapamıyordur belki beceremiyordur elinin tadı yoktur yine de sizi ağırlamış mı ağırlamış.ben siz mi yaptınız hazır mı diye sormazdım bile.kadın senin hassasiyetini anladığı için ben yaptım demiş olabilir.kaynananın her yaptığına takılmayın

Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez

Sorma.
Hic bence gerek yok sana nasıl muamele ediyorsa öyle yap.

Bir kötünün kırk eve zararı dokunurmuş :KK48: seni banlatmadı ama @tosia yı banlattı, içinin yağları erimiştir :KK48::KK48:
Yok canım farklı bır konudan ban yemıs baska bır arkadas mesaj attı ordan bılıyorum😊 tosiaaaaa geri dönnn🤪

aradaki hiç bir yorumu okumadım sadece senin ilk mesajını okudum. çok gereksiz bir ayrıntıya takılmışsın.. herkesin bir tarzı vardır kimi nasıl ağırladığı ya da nasıl yemek yaptığı kimseyi ilgilendirmez. misafir ağırlama biçimleri insanların farklılık gösterebilir. kültürleri farklıdır. asıl başkalarına yapıp size yapmasaydı sorun var demekti. demek ki kadının tazrı bu. sorun etmeyin

Allah'ımmm ne kadar gereksiz ayrıntıya takılmıssınız. Sizin tercihiniz kendiniz yapmak, onun da hazır almak. Ne var bunda. Bir daha siz de hazır alırsınız olur biter. Bazı insanlar misafir mi ağırlıyor, ikram mı yarıştırıyor anlamıyorum.

bir dahakine sizde hazır alın. ben de eskiden misafire bir dünya hazırlık yapardım baktım kimse öyle değil artık alıyorum hazır bakıyorum keyfime :)

İsterse kuru çay ikram etsin. Yiyecek içecek muhabbeti nedir yaa. Misafire 4-4 lük hazırlık yaparım bana su verseler lafını etmem.

Utanmadan inatla ben yaptim hazir almadim demesine sinir.oldum
Hazir aldim dese sorun etmezdim ama yalandan ben yaptim demesine kziiyorum
inatla siz mi yaptınız diye sormasaydınız o da inatla ben yaptım demezdi.kadın niyetinizi anlamıştır.siz mi yaptınız hazır mı sorusu bence daha büyük bir ayıp sorulmaması lazım.bu da bana göre ayıp.siz açık aramak için sanki o eve gitmişsiniz bir de henüz nişanlılıyken kadının bir şey yaptığı yokken kalkıp oğluna annesini şikayet edeceksiniz.Allahım 2 oğlum var sen iyileriyle karşılaştır

Halam sordi
Teyzem.sordu
Kuzenim.sordu hatta tarif istediler valla ne koydugumu unnuttumgoz karari yapiyorum dedi

şimdi yukardaki üçlü ve annenizle siz de dahil kv.denin gıybetini sağlam döndürdünüz, yeterli gelmedi bir de burada aynı şeyi yapmak istediniz.
ayıp ama, yediğinizin içtiğinizin, yedirdiğinizin içirdiğinizin lafı edilmez.
ben bu muhabbetleri çok görgüsüzce buluyorum. işte hep tv.de yemekteyiz tarzı programlar, sosyal medyada sunum çılgınlığı adı altındaki kibir sebebi.
insanlar belli yaştan sonra üşenebilir, erinebilir, canı istemiyebilir, bir sürü sebepten yapmaz, yapamaz. ben de artık yapmayı sevmiyorum, çoğu zaman hazır alıyorum.
mahcup olmak istememiş ağzından ben yaptım çıkmış. siz de bunu bile bile yalana zorlamışsınız. bırakın eline sağlık, kesene bereket deyin geçin. niye illa itiraf ettiricez diye diretiyorsunuz.
ağzınız mı aşınır. yemek mi görmediniz de bu kadar lafını ettiniz.
bu arada müstakbel eşinize söyleyin bence, sizi tanıması için güzel bir fırsat olsun.

Su böreğinin de ,dışarda toplu pide yaptırmanında ne kadar olduğundan haberin var mı senin. daha allahtan belanı mı istiyorsun davet etmiş önünüze ikramlık koymuş. Siz ısrarla sormaya utanmadınız mı sen mi yaptın demeye. Bisküvi ile bile ağırlasa ne sunduğu değil nasıl ağırladığı önemlidir. Kaynana mısın gelin mi belli değil.
Ne diyeceksin kocana
kıcıcığım annen hızır sı bireği koydu önümüze himde 10 100 kere rencide etmek için sordum ama bin yiptim dedi çıkkk kırıldımmmmm
mı diyeceksin. Gelişim güncellemeleriniz tamamlanmadan evlenmeyin arkadaşalar

11 yıllık evliyim Kv ye 100 kere yemeğe girtiysem 95 inde balık ve marul koydu masaya. Balık tepsiye atıp gırına koymuş maruşunyıkayıp tabağa koymuş bu kadar . Bir kere bile eşime bir şey demedim. Anneme gittiğimizde annem çorbası salatası vs vs 8-10 çeşit yaptı her seferinde . Eşimde anladı annesinin kendini yormak istemediğini artık yemeğe falan gitmiyoruz annesine . Siz de o çok çağırmadılkça gitmeyin

Back
X