Kayinvalidem yalanci kadinin teki

Kendi yapıyor veya pastaneden hazır alıyor ne farkı var ? Belki yapmayı bilmiyor belki hasta uğraşmak istemiyor vs .. en azından kuru çay vermiyor ona şükredin.. önünüze o kadar şey çıkarıyorsa değersiz oldugunuzdan değil aksine değerli olduğunuzdan dolayı birşeyler yapmaya çalışıyor kendi çapında.
Takıldığınız konu gereksiz ve yersiz bence. bu kadar dert ettiyseniz sizde hazır şeyler çıkarın. Sorun mu bu ?
Ayrıca nişanlınız eşiniz değil. Gelin at'a binmiş ya nasip demiş.
Sevgiler.

inatla siz mi yaptınız diye sormasaydınız o da inatla ben yaptım demezdi.kadın niyetinizi anlamıştır.siz mi yaptınız hazır mı sorusu bence daha büyük bir ayıp sorulmaması lazım.bu da bana göre ayıp.siz açık aramak için sanki o eve gitmişsiniz bir de henüz nişanlılıyken kadının bir şey yaptığı yokken kalkıp oğluna annesini şikayet edeceksiniz.Allahım 2 oğlum var sen iyileriyle karşılaştır
Benim de iki oğlum var, evlenmeye karar verince evlatlıktan reddeceğim galiba :KK53:

Ne kadar kucuk dunyaniz, ne çapsız dertleriniz var. Yasiniz genctir diye tahmin ediyorum, size tavsiyem; okuyun. Kendiniz gelistirin, spor yapin, hobi edinin, calisip uretin. Dunya patates salatasi su boreginden ibaret degil. Baskalarinin size ikram etiklerini elestirmek, kucuk gormek falan baya issizlik ve ayip haberiniz olsun.

11 yıllık evliyim Kv ye 100 kere yemeğe girtiysem 95 inde balık ve marul koydu masaya. Balık tepsiye atıp gırına koymuş maruşunyıkayıp tabağa koymuş bu kadar . Bir kere bile eşime bir şey demedim. Anneme gittiğimizde annem çorbası salatası vs vs 8-10 çeşit yaptı her seferinde . Eşimde anladı annesinin kendini yormak istemediğini artık yemeğe falan gitmiyoruz annesine . Siz de o çok çağırmadılkça gitmeyin
Siz kayinvalideye sadece yemek yemeye mi gidiyordunuz?

Benim evime beni gormek isteyen gelsin. Evimi, yemegimi, ikramimi elestirmek icin gelen, kusur bulan bana dost degildir zaten. Kendine malzeme bulmaya gelmistir o. Hic gelmesin daha iyi. Istemem onun dostlugunu, uzak olsun.

çok fena, çok cahilce bi tutum bu. önünüze bişey çıkarmasa belki rahatsız olabilirsiniz, değer vermiyor diye. ama bu yaptığınız çok ayıp.üslubunuz da çok rahatsız edici. sanırım siz de ev hanımısınız, kendinize uğraşlar bulun kendinizi sevmeyi saygı duymayı öğrenin. sizin kafanızda kadınlık=iyi yemek yapma, temizlik vs. anladığım kadarıyla. daha çok gençsiniz böyle giderse asla mutlu olamazsınız, sonra eşim beni neden aldatıyor? neden biliyo musunuz kendinizi 'insan' olarak değil de 'ev kadını' olarak konumlandırdığınız için. misafirliğe gittiğinizde hoş sohbete değil de böreği kimin yaptığınıza odaklandığınız için. kırıcı olduysa özür dilerim, muhtemelen bu tutumunuz ailenin etkisiyle yıllar içinde şekillenmiştir ama tavsiyem değişmeye çalışın. pozitif olun, kendinize ve başkalarına sadece ev kadınlığı üzerinden değer biçmeyin.

ailenizin sürekli sorması anlamasına rağmen tarif istemesi de ayrı bi ayıp. umarım değişirsiniz.

Of valla ne kadar gereksiz bir takılma, kadının el becerisi olmayabilir. Sizin hazır mı sorularınız onu bunaltıp kendim yaptım diyivermiş olabilir. Size dünyanın en lezzetli ikramlarını hazırlayıp zıkkımlanın der gibi ağırlasa daha mı mutlu olurdunuz.

biraz süre verin .. lapa gibi salataysa belki gerçekten becerisi yoktur el lezzetine güvenemeyip hazır almıştır bunda tuhaf bi durum yok ..eğer bilerek yapıyorsa bunu anlarsanız sizde hazır koyuverin

Madem içiniz rahat etmeyecek ama bence yemek bilgisi o kadar görünüyor ..arkadaşımın kv araları çık iyi de değil her gidişlerinde fasülye yemeği koyuyormuş hep ama bir gün aniden gitmişler yemek zamanı karı koca et yemeği börekler yiyorlar yani 🤪

Değer verince kısır, vermeyince patates salatası mı yapılıyor? Patates için incitici bir kıyas olmuş. Ben patates olsam bulgur ile kıyaslanmak, bir de ondan aşağı görülmek istemezdim mesela. Öte yandan sabahtan poğaça yapmak değer vermek, kurabiye ise değersizleştirmek imiş. Kurabiyeye yazık değil mi? Poğaça ile aynı işlemleri görüyor halbuki. İçine peynir koyulmadı diye mi bu aşağılama? Siz ırkçısınız asjjskskd.

Edit: Aman Allahım hazır olan ama hazır olmadığı söylenen su böreğini unutmuşum. Böyle bir yalan söyleyebilen kadın gece evinize girip ümüğünüzü de sıkar. Siz ayrılın en iyisi. Hazır su böreği mühim bir ayrıntı.

Kadın tavrınızdan dolayı yalan söylemiştir. Kötü niyete yapılacak en iyi şey burnunu dik tutmak.
İki kız vardı sınıfımda, insanı küçük düşürmeye ve dedikoduya bayılırlardı. Bir gözlüğüm vardı pazardan almıştım çok da güzeldi, hımm çok güzelmiş falan diye kinaye yapa yapa sorduklarında bir anda arkadaşım İtalya'dan getirdi deyivermiştim 😁
Kızmıştım kendime niye yalan söyledim diye ama iyi ki de yapmışım, sizlere yalan söylemek de müstehak.

Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
Cay icmeye davet etti ailemi kadinlar arasinda oturduk teyzem de geldi falan
Resmen lapa gibi bir patates salatasi
pastaneden hazir su boregi
Ve hazir kurabiye almis onumuze getirdi
Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun
Herkes hazir mi aldiniz dedi inatla ben yaptim dedi

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez
Yemege davet ettiginde bile
Hazir pide salata hazir ayran yapmisti

Ayni nezaketi ve degeri neden bize gostemiyor
Biz onlar icin yaptigimiz halde

Esime bu durumu kirmadan nasil sorabilirim
Pardon da, herkes yemek hazirlamak zorunda mi? Bir hazir boregi utanip da hazir aldim dememek icin yalana basvurmus olmasi, onu kotu ve yalanci biri mi yapiyor yani? Ne olmus herseferinde karsiniza hep hazir pide ayran koysa? Siz icinizden geliyorsa, 40 kat baklava acin, minyatur boyutta mantilar kapatin, tencere dolusu dolmalar sarin, ama kadini rahat birakin yahu.
Misafirine sacini basini yolarak, Halil Ibrahim sofrasi hazirlamayan kisi kotu biri degildir, ve uzerinde baski hissettigi icin de "evet ben yaptim o boregi" demesi de onu yalanci yapmaz.

Aile içinde akrabalarla yaptığınız dedikodu kesmedi, "gidip bir de forumda çekiştireyim" mi dediniz?
Börekten daha çok dedikodunun tadı damağınızda kalmış sanırım.

Üzüldüm kadına. Konu umarım faketir.
Değilse kayınvalidenize sabır, size de vizyon diliyorum.

Aile içinde akrabalarla yaptığınız dedikodu kesmedi, "gidip bir de forumda çekiştireyim" mi dediniz?
Börekten daha çok dedikodunun tadı damağınızda kalmış sanırım.

Üzüldüm kadına. Konu umarım faketir.
Değilse kayınvalidenize sabır, size de vizyon diliyorum.
Umarim konu sahtedir. Degilse de, Allah insana en fazla bu kadar dert versin diyorum 😂😂

Back
X