Kayinvalidem...

Vala diyoz erken ben diyorum hep hayırlı sağlıklı olsun diye rabbim beni duyarda
O zaman inat et. Yapmayın çok uzun süre. Bırak ağlasın. İsim koymak için çocuk beklemek çok saçma. İlerde altlı üstlü oturmanıza rağmen evinizi basıp basıp alır çocuğu. İnan yediği içtiği konuştuğu okulu giyimi derken bakmışsın senin değil onun çocuğu olmuş. Dilerim kayınvalidenin gönlünden geçen ve seni üzecek olan hiçbir şey gerçek olmasın

Şuan yapmıyoruz zaten nasip hayırlısı diyoruz dileğin için çok teşekkür ederim <3

Kv ye sor bakalım, Rabbim ona erkek evlat verirken de şehit ederken de ona sordu mu? Çok büyük acı yaşamış insan biraz olgunlaşmaz mı? Allah hayırlı uzun ömürlü sağlıklı evlat versin diyeceğine oğlan olsun adı olsun. Cehalet terörden daha tehlikeli bişey. Siz kafanızı takmayın dicem ama zor ya her an böyle bir tavırla. Allah yardımcınız olsun

Torun istemeleri gayet normal, emin hepimiz yaşadık hadi artık çocuk yapın baskılarını.

Ama ille de oğlan diye tutturması çok yanlış, Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin cinsiyeti hiç önemli değil.

Birdaha bu şekilde konuştuklarında rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz

Saolun Allah razı olsun. Vala iç öyle dedikce ben hep hayırlısı sağlıklı olsun diyorum pek kulak asmamaya özen gösteriyorum da ister istemez canı sıkılıyo insanın

Reactions: GCA
Aynen dediğim gibi böyle edilirse diyecem zaten

Çok istiyorsan sen yap bi oğlan da biz sevelim de :)

oğlan toruna o benım kanım canım diyen bir kv sahibim
bu arada benım kızım var , senın dogurdugun çocuk beni ilgilendirmez demişti banada
İnanmıyorum bu nasıl bir vicdandır, bu nasıl bir kadınlıktır herşeyden önce. Genelde erkek torunlarını yüceltip kız torunlarını hor gören büyükler gün geliyor illa ki o hor gördükleri kız torunlarına muhtaç kalıyorlar. Böyle düşünen kadınlar adına ben utanıyorum.

Kusurabakmayın ama eşinizin ailesi arsız ve çok bencil. Çocuk yapıp yapmamak tamamen eşlerin kararı ve kimse buna karışamaz. Birçok üyenin de yazdığı gibi kayınvalideniz çok travmatik davranışlar sergiliyor, ve muhtemelen doğacak torununu sevgili @grill üyenin de dediği gibi rahmetlinin yeniden doğuşu olarak algılıyor ve bu hiç sağlıklı değil. İlerde bu çocuğun da sizin de çok başınız ağrıyacak, kayınvalide ile mesafe koyun ve eşinizle ciddi ciddi konuşun.

yaşlanınca kimın çocuguna baktıysa o baksın beni hiçç ilgilendirmez diyorum ,
çünkü hakları geçmedi üstümüze

yaşlanınca kimın çocuguna baktıysa o baksın beni hiçç ilgilendirmez diyorum ,
çünkü hakları geçmedi üstümüze
Kesinlikle çok haklısınız. Böyle ayrımcılık yapanlar ilerde utanmadan yalnız kaldık x gelinimden olan torunlarımız bizimle hiç ilgilenmiyor diye yakındıklarında derin bir ohh olsun çekiyorum.

Benimde en sevmediğim insan tipi. Kız evlat dokuz bereketiyle gelir derken kiz peygamber efendimizin zamanindan beri böyle efendimiz kiz çocuklarına ayrı bi değer verirmiş ama şimdi bu zamanda öyle insanlar azaldi

Benimde en sevmediğim insan tipi. Kız evlat dokuz bereketiyle gelir derken kiz peygamber efendimizin zamanindan beri böyle efendimiz kiz çocuklarına ayrı bi değer verirmiş ama şimdi bu zamanda öyle insanlar azaldi
Bu tamamen aile yapısı ile alakalı birşey. Sağlıklı bir ailenin herşeyden önce isteyeceği ilk şey doğacak çocuğun sağlıklı ve hayırlı olması. Kayınvalideniz belli ki şehit oğlunun hatırasını bu şekilde yaşattırmak istiyor ama buna rağmen asla ne çocuğun ismine ne de cinsiyetine karışma hakkı yok. Kız erkek farketmez sağlıklı evlat olsun yeter, özellikle evlat acısı yaşayan birinin aklına sadece bunun gelmesi lazımdı. Yerinizde olsaydım bir daha bu konu açıldığında sessizce uzaklaşırdım, yeni evlisiniz yaşınız da genç bol bol keyfini çıkarın, vakti geldiğinde gönlünüze göre olsun herşey.

Çok haklısınız kv her öyle demesinde ben diyorum hayırlısı sağlıklı olsun kiz erkek ne önemi var ki teşekkür ederim

Oglan olursa kendi cocugunun yerine koyma ve yanlis sekilde benimseme riski cok yuksek.
Ayrica 5 ay bebegi dusunmek icin cok erken.

çocuğu eşler ister. kayınvalide kayınpederin sizin yerinize çocuk istiyemez çok torun sevesi varsa eltinle arasını iyi tutsaymış çocuğu istediği zaman görseymiş. 5 ayda çocuk yap ama erkek olsun bla bla

Öncelikle oğlunuz olursa abinin ismini koymak istemediğinizi önce eşinize sonra ailesine söyleyin.
Çocuk istediğinizi neden söylüyorsunuz? Şuan düşünmüyoruz deyin geçin.
Büyük ihtimalle elticik diye küçümsediğiniz kadının kaçınmak istediği pozisyondasınız ve dert yanıyorsunuz.
Azıcık dirayetli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…