O zaman inat et. Yapmayın çok uzun süre. Bırak ağlasın. İsim koymak için çocuk beklemek çok saçma. İlerde altlı üstlü oturmanıza rağmen evinizi basıp basıp alır çocuğu. İnan yediği içtiği konuştuğu okulu giyimi derken bakmışsın senin değil onun çocuğu olmuş. Dilerim kayınvalidenin gönlünden geçen ve seni üzecek olan hiçbir şey gerçek olmasınVala diyoz erken ben diyorum hep hayırlı sağlıklı olsun diye rabbim beni duyarda
Şuan yapmıyoruz zaten nasip hayırlısı diyoruz dileğin için çok teşekkür ederim <3O zaman inat et. Yapmayın çok uzun süre. Bırak ağlasın. İsim koymak için çocuk beklemek çok saçma. İlerde altlı üstlü oturmanıza rağmen evinizi basıp basıp alır çocuğu. İnan yediği içtiği konuştuğu okulu giyimi derken bakmışsın senin değil onun çocuğu olmuş. Dilerim kayınvalidenin gönlünden geçen ve seni üzecek olan hiçbir şey gerçek olmasın
Saolun Allah razı olsun. Vala iç öyle dedikce ben hep hayırlısı sağlıklı olsun diyorum pek kulak asmamaya özen gösteriyorum da ister istemez canı sıkılıyo insanınKv ye sor bakalım, Rabbim ona erkek evlat verirken de şehit ederken de ona sordu mu? Çok büyük acı yaşamış insan biraz olgunlaşmaz mı? Allah hayırlı uzun ömürlü sağlıklı evlat versin diyeceğine oğlan olsun adı olsun. Cehalet terörden daha tehlikeli bişey. Siz kafanızı takmayın dicem ama zor ya her an böyle bir tavırla. Allah yardımcınız olsun
Aynen dediğim gibi böyle edilirse diyecem zatenTorun istemeleri gayet normal, emin hepimiz yaşadık hadi artık çocuk yapın baskılarını.
Ama ille de oğlan diye tutturması çok yanlış, Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin cinsiyeti hiç önemli değil.
Birdaha bu şekilde konuştuklarında rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz
Ben 5 aylık evliyim eşimin tarafı çocuk istiyo genellikle kayinvaliden ve kayinbabam her seferinde bi laf vurma ima etme olsun dile getiriyorlar.Eşim ve bende istiyoruz tabiki ama rabbim böyle istemiş diyoruz eşimle.Esimin ailesinin çocuğu çok istemelerinin sebebi esimin abisi şht oldu o yüzden onun adını vermek ve evde neşe kaynağı olsun diye.Bide ilk torunlarını sık sık göremiyorlar elticik gelip gitmez pek.Ama kayinvaliden her seferinde oğlan olsun diyip duruyo gönlüm oğlandan yana benim de morelim çok bozuluyo hayırlısı sağlıklı olsun hep diyorum ama tutturmuş oğlan diye.Psikolojim bozulacak zaten laf vurmaları var bide öyle yapınca kötü hissediyorum napayım bilemiyorum....
Kp şakayla karışık demis zaten biz yapak diye :) :)Çok istiyorsan sen yap bi oğlan da biz sevelim de :)
İnanmıyorum bu nasıl bir vicdandır, bu nasıl bir kadınlıktır herşeyden önce. Genelde erkek torunlarını yüceltip kız torunlarını hor gören büyükler gün geliyor illa ki o hor gördükleri kız torunlarına muhtaç kalıyorlar. Böyle düşünen kadınlar adına ben utanıyorum.oğlan toruna o benım kanım canım diyen bir kv sahibim
bu arada benım kızım var , senın dogurdugun çocuk beni ilgilendirmez demişti banada
İnanmıyorum bu nasıl bir vicdandır, bu nasıl bir kadınlıktır herşeyden önce. Genelde erkek torunlarını yüceltip kız torunlarını hor gören büyükler gün geliyor illa ki o hor gördükleri kız torunlarına muhtaç kalıyorlar. Böyle düşünen kadınlar adına ben utanıyorum.
Kesinlikle çok haklısınız. Böyle ayrımcılık yapanlar ilerde utanmadan yalnız kaldık x gelinimden olan torunlarımız bizimle hiç ilgilenmiyor diye yakındıklarında derin bir ohh olsun çekiyorum.yaşlanınca kimın çocuguna baktıysa o baksın beni hiçç ilgilendirmez diyorum ,
çünkü hakları geçmedi üstümüze
Benimde en sevmediğim insan tipi. Kız evlat dokuz bereketiyle gelir derken kiz peygamber efendimizin zamanindan beri böyle efendimiz kiz çocuklarına ayrı bi değer verirmiş ama şimdi bu zamanda öyle insanlar azaldiİnanmıyorum bu nasıl bir vicdandır, bu nasıl bir kadınlıktır herşeyden önce. Genelde erkek torunlarını yüceltip kız torunlarını hor gören büyükler gün geliyor illa ki o hor gördükleri kız torunlarına muhtaç kalıyorlar. Böyle düşünen kadınlar adına ben utanıyorum.
Bu tamamen aile yapısı ile alakalı birşey. Sağlıklı bir ailenin herşeyden önce isteyeceği ilk şey doğacak çocuğun sağlıklı ve hayırlı olması. Kayınvalideniz belli ki şehit oğlunun hatırasını bu şekilde yaşattırmak istiyor ama buna rağmen asla ne çocuğun ismine ne de cinsiyetine karışma hakkı yok. Kız erkek farketmez sağlıklı evlat olsun yeter, özellikle evlat acısı yaşayan birinin aklına sadece bunun gelmesi lazımdı. Yerinizde olsaydım bir daha bu konu açıldığında sessizce uzaklaşırdım, yeni evlisiniz yaşınız da genç bol bol keyfini çıkarın, vakti geldiğinde gönlünüze göre olsun herşey.Benimde en sevmediğim insan tipi. Kız evlat dokuz bereketiyle gelir derken kiz peygamber efendimizin zamanindan beri böyle efendimiz kiz çocuklarına ayrı bi değer verirmiş ama şimdi bu zamanda öyle insanlar azaldi
Çok haklısınız kv her öyle demesinde ben diyorum hayırlısı sağlıklı olsun kiz erkek ne önemi var ki teşekkür ederimBu tamamen aile yapısı ile alakalı birşey. Sağlıklı bir ailenin herşeyden önce isteyeceği ilk şey doğacak çocuğun sağlıklı ve hayırlı olması. Kayınvalideniz belli ki şehit oğlunun hatırasını bu şekilde yaşattırmak istiyor ama buna rağmen asla ne çocuğun ismine ne de cinsiyetine karışma hakkı yok. Kız erkek farketmez sağlıklı evlat olsun yeter, özellikle evlat acısı yaşayan birinin aklına sadece bunun gelmesi lazımdı. Yerinizde olsaydım bir daha bu konu açıldığında sessizce uzaklaşırdım, yeni evlisiniz yaşınız da genç bol bol keyfini çıkarın, vakti geldiğinde gönlünüze göre olsun herşey.
Kp şakayla karışık demis zaten biz yapak diye :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?