- 1 Ocak 2018
- 432
- 712
- 23
Bana danışmadılar hani böyle düşünüyoruz sen ne dersin diye ilk duydum kızdım kırıldım esimle de konuştum ama fayda etmedi
Hayır. Ne münasebet.Bana danışmadan kendi kendilerine gelin güvey olmuşlardı ben bu saatten sonra isim için desem faydasız olcak buna eminim yani
Ben 5 aylık evliyim eşimin tarafı çocuk istiyo genellikle kayinvaliden ve kayinbabam her seferinde bi laf vurma ima etme olsun dile getiriyorlar.Eşim ve bende istiyoruz tabiki bazı özel durumlardan geç kaldık ama rabbim böyle istemiş diyoruz eşimle.Esimin ailesinin çocuğu çok istemelerinin sebebi esimin abisi şht oldu o yüzden onun adını vermek ve evde neşe kaynağı olsun diye.Bide ilk torunlarını sık sık göremiyorlar elticik gelip gitmez pek.Ama kayinvaliden her seferinde oğlan olsun diyip duruyo gönlüm oğlandan yana benim de morelim çok bozuluyo hayırlısı sağlıklı olsun hep diyorum ama tutturmuş oğlan diye.Psikolojim bozulacak zaten laf vurmaları var bide öyle yapınca kötü hissediyorum napayım bilemiyorum....
Masum istek mi?Anne olmayı istemem kendimi avutmak yada kurtulmak neden olsunki anne olmak istiyorum sadece masum istek yani
Herkesin kendine göre bisileri var işte ve şuan karsi gelmemem sonradan gelemeyeceğim anlamına gelmesin saygı bi yere kadar olur söz konusu evlat olunca her şey değişir o zman ben kendim için istiyorum evdeki ortamdan sıkıldım bunaldım gez toz demissin de o pek mümkün olmuyo saol ama dediklerin için bide istiyoz diye ama yapacak deilz bakalım ne zamana nasip olur evlat istemeyle olmuyo daha önceki yorumlarda da demistm
Esimde abisinin isminden yanaEşiniz ne diyor isim konusunda?
Ya zaten takmıyorum hayırlısı deyip geçiyorumBizimkilerde olsun olsun diyolar daha 8 ayda tabi. Hatta yegeninin dugunuyle 1 hafta var aramizda. O dogurmaya yakin caglassda tık yok diyormus sevgili kayinvalidem. Bende cok istiyosa dogursun kendi diyorum sende oyle de takmabende istiyorum ama çaktırmıyorum
Beş aydır evli olduğunuza emin misiniz?bazı özel durumlardan geç kaldık ama rabbim böyle istemiş diyoruz eşimle.
Çocuğunuzu sizden alacaklar yüzünü bile göstermeyecekler demiyor ki kimse size. Söylenmek istenen şey şu: kv niz bebeğinizin ismini bile size bırakmıyorsa sizin düşüncelerinize saygı duymuyor demektir. Hem erkek torun sevdası hem de oğullarının ismini koymaları çocuğunuzu gereğinden fazla sahiplenmelerine, babaannesi gibi değil annesi gibi davranmasına, her şeye karışmayı kendisine hak görmesine sebep olabilir. Burada bir sürü konu okuyoruz sizin anneliginize laf ettiğinde bütün kararları tek başına vermek istediğinde rahatsız olmayacaksanız sorun yok.Herkese yorumları için teşekkür ederim yorumlarınıza saygı duyuyorum isim konusunu geçtim ama çocuğu büyümesinde asla kv kp asla musade edemem şuan bise diyememem sonradan demiyecem anlamına gelmez bende bi susar iki susar 3unde patlarım yapım böyle suan çocuğum yok ilerde nasip olursa kim gelirse gelsin benden alamaz benden başka kimse de buyutemez hepinize teşekkür ederim dedikleriniz için
Böyle bi durum olmayacak buna eminim adım kadar olurda bebeğim olursa böyle bi durum olursa olmazsa burda yazicamÇocuğunuzu sizden alacaklar yüzünü bile göstermeyecekler demiyor ki kimse size. Söylenmek istenen şey şu: kv niz bebeğinizin ismini bile size bırakmıyorsa sizin düşüncelerinize saygı duymuyor demektir. Hem erkek torun sevdası hem de oğullarının ismini koymaları çocuğunuzu gereğinden fazla sahiplenmelerine, babaannesi gibi değil annesi gibi davranmasına, her şeye karışmayı kendisine hak görmesine sebep olabilir. Burada bir sürü konu okuyoruz sizin anneliginize laf ettiğinde bütün kararları tek başına vermek istediğinde rahatsız olmayacaksanız sorun yok.
Canı cehenneme ozamanoğlan toruna o benım kanım canım diyen bir kv sahibim
bu arada benım kızım var , senın dogurdugun çocuk beni ilgilendirmez demişti banada
ben herkesi allaha havale ettimCanı cehenneme ozaman
Yorumun teşekkür ederim evet geç kaldık demem garip oldu ne bilim öyle yazı verdim işte ama bu dediklerini untmaycam saol5 aydır evliyiz ve bazı sebeplerden dolayı geç kaldık :))) çok güldüm buna. Kendi iyiliğiniz için insanları evliliğinizle ilgili meselelere çok karıştırmayın. İkincisi 5 ayla geç kalmak, yine gülüyorum :)) allah iyiliğinizi versin. Dalga geçmek için değil. Hakikaten geç değil, yalnızca siz öyle bir psikolojiye sokulmuşsunuz.
Bu kadar sipariş, hemen olacak, erkek olacak, ve ismi de konmuş olacak. Rabbimin gücüne gitmesin. Onlar hadi neyse de, hem cehalet, hem de anlaşılabilir biraz, oğullarını kaybetmişler, travmatik hareketler gösteriyorlar.
Ama siz Zihni’nizi uzak tutun bu düşüncelerden. Duruma ve kendinize uzaktan bakıp, o zihniyete kapılmayın. Düşünsenize, çocuk oldu ama kız oldu. Siz bebeğinize sevinmek yerine beklentiyi karşılayamadığınız için hafif bir burkulma hissedeceksiniz. Siz hissetmeseniz eşinizin ailesi bu kadar etkili olduğu müddetçe hissettirecek ve o burkulmayı bir ömür boyu çocuğunuz hissedecek.
Ayni durum bir yakınımda var. Onlarda da soyadını taşıyacak erkek kalmadı. Şu anda kız çocukları var ve o çifte 40 larında bile bebek doğursun baskısı yapıyorlardı. Soyumuz erkek çocuktan gitsin diye. Onlarınsa iki kızı oldu ve herhangi bir engelleri olmamasına ve gayet genç olmalarına rağmen (anne 2. Çocuğu olduğunda 24 yaşındaydı) biz iki çocuğu sağlıklı ve iyi yetiştirebiliriz dediler. Sonuçta o baskılara hiç kulak asmadılar ve iki pırlanta gibi kızları var. Ama o kızlar hala ailedeki bu erkek çocuk beklentisini hisseder ve çok kızarlar.
Çocuk çok büyük bir nimettir. Yuvayı şenlendirir. Eşleri birbirine daha çok bağlar. Allah nasip eder, biz de en güzel şekilde yetiştirmek için elimizden geleni yaparız. Bu şekilde istemek lazım yavrularımızı .
Kendi isteklerinizi önemseyin. Onların içinde olunca çok kaptırmayın kendinizi onların isteklerine.
Eşimin de babası o doğmadan vefat etmiş ve annesi vasiyet olarak oğlu olunca babasının ismini versin demiş. Hatta ailede başkalarına da koydurmamış o ismi.
Bizim eşimizle kendi istediğimiz isimler vardı ve onu koyduk. Söz hakkı tanımadık bu konuda. Orada iş eşime düştü. Ben eskiyi hatırlamak istemiyorum her oğluma baktıkça dedi ve lafı kapattı.
Gerçekten zorunda değilsiniz. Ve eğer abisinin ismini koyacaksanız, bu siz istediğiniz için olsun ve bunu da belli edin eşinizin ailesine.
Herkesin kendine göre bisileri var işte ve şuan karsi gelmemem sonradan gelemeyeceğim anlamına gelmesin saygı bi yere kadar olur söz konusu evlat olunca her şey değişir o zman ben kendim için istiyorum evdeki ortamdan sıkıldım bunaldım gez toz demissin de o pek mümkün olmuyo saol ama dediklerin için bide istiyoz diye ama yapacak deilz bakalım ne zamana nasip olur evlat istemeyle olmuyo daha önceki yorumlarda da demistm
Maddi manevî hazırım sıkıntı yok şuan ugrastigim şeyler var zaten evimde ama anne de olmak istiyorum yorumlarınızı saygıyla karsiliyorum belki haklida çıkar burdaki bi çok dediklerinde bilemiyorum yasamadan bilinmez ama ben hissettiklerimi öyle kendi evlâtları gbi sahiplenmelerine izin vercek biri deglm buna eşimde izin vermez tamam ismini koyma konusunda kv hem fikir olabilir ama diğeri aslaEvlat oyalanmak için yapilmamali. O oyuncak bebek değil. Bir birey ve onunda istekleri ve ihtiyaçlari var.
Maddiyattan dolayi gezemiyorsaniz, çocuğa nasil bakacaksiniz? Bez ve mama fiyatlarina hiç baktinmi? Kiyafet? Oyuncak? Ki bebekler çabuk büyüyor yani kiyafette oyuncakta her 2-3ayda bir yenilenmesi lazim. Ve ileriside var bunun, kreş ihtiyaci, oyun grubu, hobbi ihtiyaci. Varda var yani.
Oyalanmak için niye işe girmiyorsun? O olmazsa evde yemek yapip satabilirsin, kapi süsü yapabilirsin,..
Ki bebek sadece maddi sorunu değil, manevi sorunlarida getiriyor. Uykusuzluk, hormonlar, sütün az yada çok gelmesi. Eş ile beraber uyumamak. Bide yardim etmiyorsa eş, depresyonun dibini yaşarsin.
Ve şimdi birşey demezsen, bebekten sonrada demezsin. Diyemezsin. "Daha düne kadar birşey demiyordu, çok arsizlaşti" derler. Bügün annesini susturamayan eşin, bebek olduktan sonra yine annesini tutar. Olan sana ve bebeğe olur.
Tabi bunlari okuyup dinlemezsin bile. Doğurganliğini kanitlayip bebek yapacaksin. Bir iki yil sonra dediklerimi anlayacaksin ama o zamanda çok geç olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?