• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

Hem eski konunuzu hem de bunu okudum ama kayınvalideden özür dilemeniz gereken bir hata göremedim. Arayıp ayrıldığınızı söylemeniz bir hata evet, ama bu kayınvalideye karşı yapılmış bir hata değil ki. İlişkinize bir üçüncü kişiyi dahil ettiğiniz için nişanlınıza karşı yaptığınız bir hata. Özür dilenmesi gerekiyorsa ondan dilemeliydiniz.

Kayınvalide ile görüşmeniz de çok olumsuz geçmiş bana göre. Nişanlınızın abisi size bu kadar büyük bir saygısızlık yapmışken, sırf ayağına gittiğiniz için her şey unutulmuş, aba altından sopa gösterilir hale gelmiş. Sizin sesiniz onunkinin yanında o kadar cılız ki, içinde olduğunuz durumu göremiyorsunuz sanırım.

Neyse, yeni konular açmazsınız umarım.

Nişanlınızın abisi size saygısızlık etmişti, doğru hatırlıyorum değil mi?
Bakın bu yazdığınız konuşma iyi niyetli bir konuşma değil. Siz neden arayı düzeltmeye çalışıyorsunuz hiç anlamadım. Terbiyesizliği yapan kendileri.

1. "Benim hatırım için saygıda kusur etme" demiş ya kendisi kim ki size saygısızlık yapana onun hatırına saygı göstermenizi bekliyor?

2. "Oğlun kötü olsa atabilir misin" demiş. Kimse kendisine oğlunu at demiyor. Ama elin kızı kendisinin terbiyesiz oğlunu çekmek zorunda değil. Çok istiyorsa kendileri çeksin.
Sanki kraliyet ailesi de siz de katlanmak zorundasınız.

3. Neden siz ailenizi alıp onların ayağına gidesiniz?
Terbiyesizlik yapan kendi oğulları, susan kendileri. Sizin ananız babanız neden gitsin milletin ayağına?

4. "Ben olsam bu işi bozardım" diye düşünmüş ama trip atmaktan da geri durmuyor.
Niye? Bu hak kendisine mi bahşedilmiş sadece?
Siz bir saygısızlık da yapmamışsınız ama kadın hala üste çıkma çabasında farkındaysanız.

Şu konuşmada iyi niyetle, sizi düşünerek kurulmuş tek cümle yok.
Siz barışma aşamasındayken ailenizin evine gelip de özür dilemedilerse ayağına gitmekle hata etmişsiniz.
"Ben olsam bu işi bozardım" diyen insanın gözünde "bu işi bozmayan ve alttan alan" duruma gelmişsiniz.
Bundan sonra ne yapsalar alttan almanız beklenecek.
Hanımefendinin yazdıklarına hemen hemen gelmiş konu sahibi 😞

Back