• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

Hakkinizda hayirlisi olsun . Nişanliniz nerede ne yapacagini biliyorsa sorun yaşamazsiniz zaten . Annesi ile eskisi gibi olmaniz pek mümkün görunmüyor ama siz sayginizi özellikle de mesafenizi korursaniz daha iyi olur sizin için.
Annesiyle düğüne kadar bi daha görüşmeyi düşünmüyorum sağlık vs sorun olmadıkça bence bu mesafe benim tarafımdan olsa bi sorun yaratırdı ama k.valide tarafından konulunca mükemmel oldu

Nişanlım baştan uyarmıştı ama ben bu kadar takıntılı olduğunu bilmiyordum arayıp kadına en başında nişanı atmayı düşünüyorum demem yanlıştı ben bunun üzerine gittim yani durup dururken gitmedim aramam yanlıştı hata ettim diyip gittim ve aradan 15 gün geçmiş gitmeseydim artık hiç mi hatrım yoktu moduna dönecekti bunu anlamıyorsunuz ben kendimi haksız konumundan çıkarmak için gittim şimdi daha feriştahı gelsin gitmem benim gördüğüm tavır hoşuma gitmedi demek ki çokta önem vermek yanlış dedim artık konuşmak isteyen Arar gelmek isteyen gelir modundayım
İşte ben de onu anlamıyorum size hata yapılmış değil mi . Bu kadın da size canım kızım evladım diyor.siz nisan atıcam diye onu ariyorsunuz. (Keşke aramasaymissiniz ama olmuş artık o.) Ben de diyorum ki kadın samimi olsaydı eğer siz ayrilcam dediğinizde bir çözüm yolu arardı.ben sizi hakli ya da haksız bulmadım ama onyargilisiniz galiba. Kızım demekle kızı olmuyorsunuz yani. Zaten nisanlinda arkandaymis. Alınırsa alınsın kuserse kussunyani ben olsam bugün gitmezdim. Zaten yazmışsınız ailenin de al gel demiş.yani hep sizden bekliyor.ne kadar yapmam da deseniz bir süre sonra o kıvama gelirsiniz normallesmeye başlar.
Tabi ki bu sizin hayatınız.dinamiklerini en iyi siz bilirsiniz.

İşte ben de onu anlamıyorum size hata yapılmış değil mi . Bu kadın da size canım kızım evladım diyor.siz nisan atıcam diye onu ariyorsunuz. (Keşke aramasaymissiniz ama olmuş artık o.) Ben de diyorum ki kadın samimi olsaydı eğer siz ayrilcam dediğinizde bir çözüm yolu arardı.ben sizi hakli ya da haksız bulmadım ama onyargilisiniz galiba. Kızım demekle kızı olmuyorsunuz yani. Zaten nisanlinda arkandaymis. Alınırsa alınsın kuserse kussunyani ben olsam bugün gitmezdim. Zaten yazmışsınız ailenin de al gel demiş.yani hep sizden bekliyor.ne kadar yapmam da deseniz bir süre sonra o kıvama gelirsiniz normallesmeye başlar.
Siz daha önceki konumu biliyor musunuz? Bana hata abisi tarafından yapıldı kayınvalide de oğlunu evden karını çocuğunu al git huzur bozmaya yer arama diye kovdu.. sonrasında beni aldı karşısına bak kızım bu çocuk böyle bunun için bozma güzel güzel konuşun dedi ben o sırada ağladığım için duymadım bile sabahına nasıl oldun diye aradı bişey demedim yine sonrasında ertesi gün ben aradım bana yapılan terbiyesizliği hazmedemiyorum sizi seviyorum ama nişan atmayı düşünüyorum dedim. Sebepte nişanlımın ailesine yansıtmamasıydı sonra annesi ne sebeple olursa olsun beni aramaması gerekirdi demiş bu söz üstüne bende hata ettiğimi anlayınca gittim yani..

Belki kırgın belki değil. Belki her şey düzelir belki sizi affetmez bunlar olasılık. Ama hiçkimse kendi evladı yerine kimseyi koymaz bu olasılık değil kesin. Benim kayinvalidem de Allah razi olsun bal kızım güzel kızım diye konuşur ama her zaman oğlunun arkasında olur biliyorum. Fazla samimi olmak da sıkıntı agrasif davranmak ta. Baştan ağır ve mesafeli olun sorun yaşamamak için.

Belki kırgın belki değil. Belki her şey düzelir belki sizi affetmez bunlar olasılık. Ama hiçkimse kendi evladı yerine kimseyi koymaz bu olasılık değil kesin. Benim kayinvalidem de Allah razi olsun bal kızım güzel kızım diye konuşur ama her zaman oğlunun arkasında olur biliyorum. Fazla samimi olmak da sıkıntı agrasif davranmak ta. Baştan ağır ve mesafeli olun sorun yaşamamak için.
Sanki ben kendimi yamıyor muşum gibi beni böyle kayınvalide tavrına sokması çok yanlış.. bırak ben bu kadına saygısızlık etmemişim sesimi yükseltmemişim dışardan gelmiş bi insanım beni ayırt etmesi evlatlarını tutması garibime gitti alt tarafı kadını yakın gördüm bi büyüktür dedim aradım yanlış yapmışım bana dayanak olur sanmıştım

İşte yapması gereken bu benim evladım o el kızı yapmaz diye düşünmüştüm bana yüzüme benim gelinim pırlanta gibi diye atıp tutmakla olmuyor oğluşuyla az tartıştığımızda benim yanımda oğluna bağrırdı işte görmüş oldum gerçek yüzünü artık ben tavrımı buna göre belirlicem.. ben k.valideden onu susturup o bize Allah’ın bi emaneti el kızı değil diye kendine getirmesi gerekirdi benim kimseye muhtaçlığım yok düğün olcak onun stresi var bende ben yapıcı olunmasına alışığım ama o olmadı benim için bitti.

İyi geçti daiyemem ama en azından beklediğim tepkiydi bundan sonra bayramda dahil gitmeyi aramayı düşünmüyorum içimde çok rahat
Güzel kardeşim valla konunu okuyunca icim şişti.amma naza çekmiş kaynana kendini amaaan ver oglusunu gitsin.bukadar naz niyazla niye ugrasiyosun.simdiden boyleyse ilerde neler yapar.simdi sen girusmucem etmicem diyisunya yarın birgün nisanlin istese de istemesebde goturucek aha buraya yaz

1. Sorunuza ithafen yazıyorum bana demek istiyor ki anne diyip sayıp buraya kadar gelmişsin bu konu düğüne uzamasın elbet bi araya geleceksiniz ömür boyu yüzüne bakmazsan beni karşına alırsın..
2. Bende aynı bu şekilde dediğimde benim ailemi kültürsüz kendi aileni üstün tutuyorsun bu benim zoruma gider benim oğlum böyle kızımm eğer olmaz diyorsan geçinemem diyorsan karar senin dedi.
3. Benim annem babam hiç bi yere gitmeyecek ve onun kendi oğulları şuan uzatıp onların burnundan getiriyormuş hergün tartışma çıkıyormuş bu konuda nişanlım bana gram yansıtmadı annesi anlattı. Sadece ben kimsesiz değilim bunlar konuşulcaksa hep beraber konuşulur dedim.
4. İnanın çok doldum baya gerildim ama buraya ne niyetle geldin sus diye kendimi telkin ettim buna rağmen evliliği toz pembe sanıyorsun kendi sorunlarınıza bakın siz biraz çeneni tutmayı bilceksn diye kendinden örnekler verdi bende ben böyleyim karakterim bu asla tükürdüğümü yalamam beni düğüne gelmekle tehdit ediyorsan da söyle iptal edeyim ben senin için yapıyorum o düğünü oğlunun mürvetini görmek istemiyosan boşuna masrafa girmeyelim ben bi nikah yaparım olur biter. Dedim öyle diyince alttan almaya başladı

Kadın alttan almamış işte, bundan bahsediyorum.
Belki kendince alttan almasını gerektiren bir durum yok ama üste çıkmaya çalışmış resmen. Bu haddi de sizin hediye alıp gitmenizde bulmuş.

"benim oğlum böyle kızımm eğer olmaz diyorsan geçinemem diyorsan karar senin"
Bu cümleyle rest çekmiş kadın size.
Sizin geçinemediğiniz kişi nişanlınız değil sonuçta. Kadın diğer oğlu için rest çekecek duruma gelmiş düşünün yani.

Diğer konuda annesini aramanızı yanlış bulmuştum ben. Şimdi giderek ikinci yanlışı yapmışsınız bence.
Gereksiz yere yüz göz olunmuş, kadın oğluna bakmadan size akıl verme peşinde.
Geride durup "bana saygı göstermiyorsanız muhatap olmamıza gerek yok" mesajı vermeniz gerekiyordu.
Nişanlınız hazır sizin yanınızdayken onlar adım atmak zorunda kalırdı. Şimdi tam tersi olmuş.

Bundan sonra ailesine adım atmayın bence. Nişanlınızın tavrını da iyi gözlemleyin.
Şimdi size destek oluyor ama yarın evlenince "yaa annemi bilmiyor musun, abimi bilmiyor musun, sus işte alttan almayı bil" derse çok yıpranırsınız.

Güzel kardeşim valla konunu okuyunca icim şişti.amma naza çekmiş kaynana kendini amaaan ver oglusunu gitsin.bukadar naz niyazla niye ugrasiyosun.simdiden boyleyse ilerde neler yapar.simdi sen girusmucem etmicem diyisunya yarın birgün nisanlin istese de istemesebde goturucek aha buraya yaz
Valla bende kendimi tanıyorsam inadım tuttu Mu babam gelsin onu tınlamam eğer oğluşunun huzuru bozulsun istiyorsa kolaysa gel desin beni çileden çıkarmasına ramak kaldı gerçekten hiç kin tutmam iyi niyetliyimdir ama bi yere kadar öyle şeyler yaparım ki oğlumu benden soğuttu diye ağlar yapmak istemiyorum. Zorla kötü cadı gelin olmamı istiyor

Kadın alttan almamış işte, bundan bahsediyorum.
Belki kendince alttan almasını gerektiren bir durum yok ama üste çıkmaya çalışmış resmen. Bu haddi de sizin hediye alıp gitmenizde bulmuş.

"benim oğlum böyle kızımm eğer olmaz diyorsan geçinemem diyorsan karar senin"
Bu cümleyle rest çekmiş kadın size.
Sizin geçinemediğiniz kişi nişanlınız değil sonuçta. Kadın diğer oğlu için rest çekecek duruma gelmiş düşünün yani.

Diğer konuda annesini aramanızı yanlış bulmuştum ben. Şimdi giderek ikinci yanlışı yapmışsınız bence.
Gereksiz yere yüz göz olunmuş, kadın oğluna bakmadan size akıl verme peşinde.
Geride durup "bana saygı göstermiyorsanız muhatap olmamıza gerek yok" mesajı vermeniz gerekiyordu.
Nişanlınız hazır sizin yanınızdayken onlar adım atmak zorunda kalırdı. Şimdi tam tersi olmuş.

Bundan sonra ailesine adım atmayın bence. Nişanlınızın tavrını da iyi gözlemleyin.
Şimdi size destek oluyor ama yarın evlenince "yaa annemi bilmiyor musun, abimi bilmiyor musun, sus işte alttan almayı bil" derse çok yıpranırsınız.
Haklısınız ne deseniz size katılıyorum ama işte ben işin bide bak bak işte gelmedi gelin bi özür bile dilemedi nasıl yetiştirmiş ailesi, ben hastayım görmüyor mu beni niye üzüyor bla bla demogoji kısmında olduğum için asıl konuya odaklanamadım belki de..
Nişanlıma da açık açık artık annene gitmem dedim oda yüz göz olmayın zaten mümkünse bensiz hiç gitme annemde olsa ezdirme kendini dedi. Çünkü annesini tanıyor diğer abilerinden deneyimi oldukça fazla en azından bu şekilde ben ezilen alttan alan o mesafe koyan gibi durdu bu saatten sonra kimse ağlanamaz artık zaten benim için bitti.

Valla bende kendimi tanıyorsam inadım tuttu Mu babam gelsin onu tınlamam eğer oğluşunun huzuru bozulsun istiyorsa kolaysa gel desin beni çileden çıkarmasına ramak kaldı gerçekten hiç kin tutmam iyi niyetliyimdir ama bi yere kadar öyle şeyler yaparım ki oğlumu benden soğuttu diye ağlar yapmak istemiyorum. Zorla kötü cadı gelin olmamı istiyor
baştan pürüz ciktimi hep öle gider.boyle durumlarda baştan koparıp atacaksın.nisanlin şimdi senden yana ama evlenince işler öyle degisiyorki.esinin ailesi sonuçta hayatında hep görüşmek zorunda olacaksın.bayrami Seyrani doğumu osu busu..sonra zamanla kocan sana baskı yapacak.onun ailesi sonuçta.bence bu iş böyle zitlasarak giderse çok zor olur.bilemedim ne desem.ama ben olsam kimsenin naziyla niyaziyla uğraşamam.bu düğün aşamasında büyüklerde gençlerin stresinden anlamıyor sürekli beklenti

Aslında sorun değil ama ben çok takıyorum kafama..
eski konumu bilenler bilir, nişanlımla kötü bi süreç yaşadık, bu süre içinde kayınvalidem beni arayıp “aranızda ne olursa olsun,sen benim kızımsın, baş tacımsın, bişey olursa bana anlat çözümü beraber bulalım..kestirip atma emi kızım” demişti.. bende ertesi günü arayıp nişan atmayı düşünüyorum diye konuşmuştum 😔 (kafam çok karışık ve üzgündüm) bu olaylar kapandı.. ama nişanlım ailesine beni korumak, onların da burnu sürtsün diye hiç bi şekilde konumuzu açmıyor ve içten içe çok üzülüyor bu durumda olmamıza..
Çünkü biz annesiyle çok yakındık. en azından benim tarafımdan...
Ben her hafta mutlaka giderdim yalnız kadın diye,hep beraber yemek hazırlardık.
uzun lafın kısası ben kayınvalideme bi çiçek yaptırıp anneler gününden bi gün önce gitmek istiyorum (anneler günü diye geldi zoraki oldu diye düşünmesin o yüzden 1 gün önce) el öpmekle ağız aşınmaz derler.. ama nişanlıma galenia benim için bitti ben onu kızım gibi seviyordum artık hiç bişeyinize karışmam demiş bende nişanlıma bana bunu anlatman daha çok kinlendirir beni sen karışma biz anne kız çözeriz ben onun gönlünü alırım dedim..
İçten içe çok korkuyorum gittiğimde gerginlik olursa diye belki gerçekten kadını kırdım özür dilesem de bana eskisi gibi olmayabilir ama yinede gitmeli miyim?
Tatlım ne olursa olsun eşinle arandaki sorunu kimseye anlatma. Hele annesine hiç anlatma. Sen gider özrünü dilersin kadın diretirse kendisi bilir yani. Eşinde senin iyi niyetini görmüş olur

Tatlım ne olursa olsun eşinle arandaki sorunu kimseye anlatma. Hele annesine hiç anlatma. Sen gider özrünü dilersin kadın diretirse kendisi bilir yani. Eşinde senin iyi niyetini görmüş olur
Benim yengem Ablam gibidir abim bağırdığında veya bişey dediğinde arar annemi dert yanar ağlar konuşurlar annem abimi arar ağzına s... o kız bize Allah’ın emaneti sen onu o şekilde üzemezsin git özür dile karından evine git gönlünü al almadan da beni arama der burnundan getirir abım hep x’i tutuyosunuz diye bize Kızar ben o kadında annem samimiyeti görünce sandım ki böyle olur ben böyle gördüm çünkü ama kazın ayağı öyle değilmiş malesef..

Benim yengem Ablam gibidir abim bağırdığında veya bişey dediğinde arar annemi dert yanar ağlar konuşurlar annem abimi arar ağzına s... o kız bize Allah’ın emaneti sen onu o şekilde üzemezsin git özür dile karından evine git gönlünü al almadan da beni arama der burnundan getirir abım hep x’i tutuyosunuz diye bize Kızar ben o kadında annem samimiyeti görünce sandım ki böyle olur ben böyle gördüm çünkü ama kazın ayağı öyle değilmiş malesef..
Aaah ahh kendi ailemizde gorduklerimizi el kapısında goremiyoruz malesef

baştan pürüz ciktimi hep öle gider.boyle durumlarda baştan koparıp atacaksın.nisanlin şimdi senden yana ama evlenince işler öyle degisiyorki.esinin ailesi sonuçta hayatında hep görüşmek zorunda olacaksın.bayrami Seyrani doğumu osu busu..sonra zamanla kocan sana baskı yapacak.onun ailesi sonuçta.bence bu iş böyle zitlasarak giderse çok zor olur.bilemedim ne desem.ama ben olsam kimsenin naziyla niyaziyla uğraşamam.bu düğün aşamasında büyüklerde gençlerin stresinden anlamıyor sürekli beklenti
Sorma yaaa kadına diyorum ki düğüne gelmem diyorsan oğlunun mürüvveti en güzel günü bu günü hiç sayarsan bana bişey olmaz kendi oğlunu üzersin. O zaman biz boşuna düğün yapmayalım ufak bi nikah yapalım gelen gelir davetiye veririz beni tehdit ediyorsun resmen diyorum ben bilmem ailede küslük istemiyorum diyo. Ben kimsenin keyfine göre davranamam ben kız eviyim kendimi oğluna mecbur da hissetmiyorum Allah’a şükür iyiyim güzelim Herkes kendi bilir diye resti çektim. Ya isterse bozulsun bu saatten sonra soğudum herşeyden

Bende de var böle bı mizmiz.hep ses cikarmadim ama cikarmadikca dahada nazlandi.ahhh bazen diyorum baştan ayarı cekseydim

Haklısınız ne deseniz size katılıyorum ama işte ben işin bide bak bak işte gelmedi gelin bi özür bile dilemedi nasıl yetiştirmiş ailesi, ben hastayım görmüyor mu beni niye üzüyor bla bla demogoji kısmında olduğum için asıl konuya odaklanamadım belki de..
Nişanlıma da açık açık artık annene gitmem dedim oda yüz göz olmayın zaten mümkünse bensiz hiç gitme annemde olsa ezdirme kendini dedi. Çünkü annesini tanıyor diğer abilerinden deneyimi oldukça fazla en azından bu şekilde ben ezilen alttan alan o mesafe koyan gibi durdu bu saatten sonra kimse ağlanamaz artık zaten benim için bitti.
Nisanlina çok güvenme derim bu konuda.
Evlenince görürsün asıl kazin ayağının öyle olmadığını.
Annesine şimdi gidip gelmemen sikinti değil ama ileride ne demek istediğimi anlarsın

Daha evli değilsiniz ne kayınvalidesi ya? Olsa olsa adayı olur. Daha evli bile değilken ne bu laçkalık? Bence sorun burada neden biraz ağır oturaklı olmayıp iş resmiyete dökülmeden gelin güvey olup bide kavgalar edersiniz anlamam ki. Böyle olunca evlenince de sıkıntılar oluyor işte balık baştan kokuyor

Back
X