Kayınvalidem..

Canım inan biraz yakın olunca her şey daha beter oluyo şimdi yapmadığı şeylere sinirin bozuluyo o zaman yaptıklarına bozuluyo ve inan bu daha fena bişey. İnsanı timarhanelik seviyeye getirebilecek bişey bu hemde hamilelikte . Ben bizzat yaşadım iyi niyetlidir severim akıllı mantıklı kadındır ama torun olduktan sonra yapvariyodum her gün Allah'ım oğlumun da benim de canımızı al kurtar bizi diye o kadar yaşama gücü bile bırakmıyorlar. Üstelik beni kendi kızı gibi severdi . Bayramlarda bayramlık alır , bi yerde bişey hoşuna gitse bana da alır.
Ben anladım ki en iyisi senin suanki durumun gibi olmak sakın üzülme azıcık yüz versen hayatın kararacak haberin yok şükret. Haline. Rabbim inşallah sağlıkla sihhatle meleğini kucağına almayı nasip etsin inşallah kolay rahat huzurlu bir doğumun olur kimseye muhtaç olmazsın

MasaAllah kocanıza hayran kaldım çoğu kadının esi böyle yapmaz Allah mutluluğunuzu huzurunuzu bozmasın bu arada kayinvalidenizin yüzünü merak ettim kebapciya gidiyoruz diyince

Son düzenleme:
Üzülme canım sana musallat olmasında bu günleri atlatıp kendine mücver yaparsın insaAllah.
Benim kaynanam düşük tehlikem de merdivenleri süpür diye pesimde gezerdi dolapların üstünden birşeyler isterdi ama çok şükür düşük olmadı Allah yardım etti canım etliekmek çekti de kayinbabam almıştı sağolsun ama ona bile laf etti boğazıma dizdi Allah hakkımızı alsın o yeter

Yazık böyle insanlara.. çok üzüldüm senin içinde aynen canım Allah alsın hakkımızı.. ne güzel dedin

azıcık yüz versen hayatın kararacak haberin yok şükret.
Güldürdün beni:) ben yüz veriyorum kız o almıyor kadın bana mesafe koymus benim haberim yokmuş bende arkadaş gibiyiz sanıyorum, meğer ben malmışım Hasta olsa evime yemeğe çağırırdım hastaneye gitse arar merak ederdim, şimdi balkonda mangal yakıp vermemeyi düşünüyorum

Sana simdi yabanci gibi davranana gerektigi yerde sen de yabanci gibi davran. Mesela cocugun ismine karistirma, esyalarini alirken fikir beyan ederlerse ciddiye alma, hastaneye gidecegini soyleme, gebeligin gidisatiyla ilgili bilgi verme. Bebek dogunca da el gibi gelip gitsinler, samimiyet kurma, isine karistirma.
Ayrica ben olsam mucver olayinin lafini sokar utandirirdim

Ben bi şey görmediğim gibi üstüne evde ağzımı burnumu 3 4 kat tülbentle sarar öğüre öğüre yemek pişirirdim, akşamına hasta olurdum. Eşimle kaynanam da utanmadan afiyetle yerlerdi. Oğlum burda yemek pişiyo gel beraber yiyelim demek varken, daha evde pişirmez gelir bana yük olurdu.

Teeyyy teyy. Bigün de ben ebe gömecini seviyorum diye 2 kucak köküyle alıp bıraktı elime pişirir yersin dedi. Ne ayakta durup ayıklıcak halim vardı ne de pişirip yiycek, zaten pişirirken tiksiniyordum.

Hayatım böyle abzürtlüklerle dolu. He beklentide hiç değildim o yüzden takılıp incinmedim. Hep beklentide olan onlardı aksine.

Demem o ki nezaketenmiş bilmem neymiş hiç takılmayın, beklemeyin. Kiminde vicdan yoktur yapacak bi şey yok.

Çok üzücü ya gelini geçtim komşu dese ayak üstü yapar verirdim ,bundan sonra sizde ona göre davranın elbet geçecek bu günler canınızı sıkmayın, RabbimSağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Bende ilk hamileliğimde sizin gibiydim eşimin ailesi geldi ziyarete kayınbaba sigara içiyordu evde icmezdi ama adamın üstü başı sigara kokardı,onlar salonda otururdu ben yatak odama giderdim ama yinede o koku kusmama sebep olurdu icim disima çıkardı 5dk da bir ,en sonunda eşime götür aileni başka kardeşine öldüm dedim nolur bi kaç gün daha kalsınlar diyo adam azarlayinca götürdü,
Anlayışsız insanlar çok buna kocada dahil

Benim bi beklentim yok, zaten benim kayınvalidemin birine yardımı dokunur diye ödü kopar, ona kimse bulaşmasın, kimsede ona bulaşmasın.. aslında benim beklentim nezakette değil, merhamet, vicdan, insanlık ya. Biz böyle gördük hamile birine yardım edilir sevaptır, elinden bişey yenmez günahtır, yedirilir sevaptır. Ben napiyim mücveri, yaptıgı bana merhametsizlik vicdansızlık geldi, buda beni ürküttü nasıl bir kalbi var dedirtti.. sizin kayınvalidenizide hayretler içinde okudum.. ama Allah büyük ya o gördü duydu bu yaptıklarını ama burda ama ebediyette alacak hakkını...

Benim eşim de o ara odun kafalıydı, anlayış 0 öküzlük 10 üzerinden 10 du. Yıllar içinde nakış nakış işlememle gül gibi koca yaptım kendime. Aklı başına gelene kadar da 2.yi yapmamıştım. Zaten koca adam gibi kocaysa karısı da kadın gibi sultanlığını yaşıyor.

Aynen öyle, bir kere dese ki ana yaptın pişirdin bu kız hamile vermek aklına gelmedi mi? Ayıptır. El gibi başka şehirde oturuyor gibi telefon ettin otobüs mü yoktu eve gelip bi geçmiş olsun demedin. Bir kere dese bak bakayım bidaha böyle burnunu kabartabiliyor mu.. merhametsiz.. Allah alsın hakkımı ya çok üzgünüm

Favori hateketim olur bu Allah kolaylık versin

Hamilenin elinden yemek günah değil önce onu söyleyeyim.

Bakın benim kuzenimin mutfağı bir evin bahçesine bakıyordu. Bahçede koca bir incir ağacı üstünde de koca koca incirler vardı. Kız hamile 6 7 aylık. Deli gibi aşeriyor, halama söylemiş, halam gidip kadından istemiş. Kadın da hem uzaktan akraba hem yıllardır komşumuz. Halam kapıya 3 defa farklı zamanlarda gitti hep bir bahaneyle evden gönderdi halamı. İncir aldık götürdük hepimiz ama kız diyor ki, ben o ağaçtakini istiyorum çıldırıcam.

Yazıklar olsun dedik. O incire bakaaa baka bir lokma yemeden doğurdu kız. Aklıma geldikçe hala deli oluyorum. Ama ilk mesajımda da dediğim gibi bazıları vicdan merhamet özürlü oluyor, insan sokakta gördüğüne kıyamıyor değil mi?

Benim canım ilk oğlumda çılgın gibi kuru bamya istiyordu. Bulamadık bi türlü. Bamya diye diye aylarım geçti. Kaynanamın evinde duvarda asılı görmüştüm 2 3 sıra dizilmiş bamyayı. Ve hüsrana uğramıştım, ben aylardır bamya sayıklıyorum, arayıp bulamıyoruz. İnsan bi sırasını olsun vermez miydi. Bakın üstünden 8 9 yıl geçti daha eşim bile bilmez bunu. O zaman bana karşı ne vicdansız olduğunu anlamış ve notunu vermiştim. Yapmacık mesafeli bir ilişkimiz var, yani usulen görüşüyoruz, halbuki ben ona çok sevgidolu yaklaşmıştım hep. Sağolsun o da beni hiç yanıltmadı vicdansızlık konusunda o yüzden hiiçç hüsrana uğramadım birdaha.

Bu da size ders olsun, ona göre ayarlayın kendinizi.

Ah o haklar zaten. Benim de hepsi Allah a havale. Eşim ne zaman kıymet verdiğini gösterdi herkes haddini bildi, birden canı kızları oluverdim

Boşver kuzum. Adı üstünde kayınvalide.
Hiç üzülüp takma yat, dinlen bebeğine odaklan.
İnsanlar böyle günlerde belli olurlar. Sizin bebeğinizin sağlığı önemli üzülüp kendinizi strese sokmayın. Herkes kendi ayıbını düşünsün.

Allah kımseyı kımseye muhtac etmesın ınsallah. Umarım bebegınızı saglıkla kucagınızaa alırsınız.

Benim kv bana ne zaman bişey olsa kendine hastalık uydurur. Abartırda abartır.. Kıyas yapar senden kötü oldum diye. Ufacık yardım etmedi ama bebeğimi şimdiden benden çok sahipleniyor, hiç torunum demez bebeğim aşağı bebeğim yukarı..

Birde eşim benim çektiğim zorlukları görüyor, tüp bebek olduğu için hem öncesinde iğneler kullandım, hemde başından beri tedbir amaçlı iğne kullanıyorum bebeğim sağlıklı olsun hiç dert değil benim için. kv sürekli beni kendiyle kıyaslar, sen böyle zorluk çektin bende yaşım küçük diye zorluk çektim diyor bana geçen gün. Hergün kendine iğne yapmakla aynı şeymi acaba genç yaşta doğum yapmak..

Çok Haklısın yedi kat yabancım olsa hamile biri mücver istiyorum dese hemen pişrir götürürüm tanımasam bile.. Hamile olmasa bile veririm canı çekmiştir diye

bence buna beklenti denmez. siz insan olan insanın yapması gerekeni söylüyorsunuz. kayınvalidenizin yaptığı merhametsizlik bunu insanın komşusu yapmaz. üzmeyin kendinizi mesafeli olun kafanız rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…