Kayınvalidem..

Gerçekten sevmiyormuş seni
Daha da önemlisi ciddi vicdansızmış , insanlıktan nasibini alamamış
Yazıklar olsun
Eşine anlattın mı

Bence bu gelinlerini sevmeyen kayınvalideler, gelinlerin hamileliklerini kullandıklarını düşündüğü için daha acımasız oluyorşlar. biz de hamileydik nevarki gibi triplere giriyorlar... Siz rahatlamak için mücver mevzusunu kayınvalidenize dile getirin, bazı şeyler hiç unutulmaz diye de bir nokta atışı yapın. benim kayınvalidemde doğum yapmışım sezeryanlıyım eve gelmişim, ardan 3-4 saat geçmiş yemek falan yok, açlıktan karnım kazınıyor... benden mi bekledi acaba amelyatlı amelyatlı yemek yapmamı , eşim söyledide yapmıştı Ben de bunu unutmam mesela

Hamilenin elinden yemek günah değil önce onu söyleyeyim.
Tabiki değil:) o mecaz anlamda söylenir, hamile insanın evine yemeğe yatılıya gitmeyin eziyet olmayın vs gibilerinden mecaz anlamda kullanırız biz. O bamya konusu cok acımasız, hamile olmasan bir derece anlarım, hamile kadına vermemek nasıl bir iştir? Allah birine bin verirdi kaçırmış nasibini.. ben yinede iyi niyetimle.. acaba unutmuş mudur onun orda asılı oldugunu? Bazı şeyler uzun süre kalınca unutulır ya... benimkiyle beraber seninkinede yazıklar olsun..

Ben ilk doğumumda eve dışardan söyledik, bir çorba yapmamıştı hastanede yanımda da değildi, evdeydı. Eve geliyorum sezaryen olmuşum bir çorba yapmadı. Beklemedimde zaten.. söyledik dışardan eşimle yedik.. onlar memlekete gittiğinde dönüşlerinde ben masayı donatırdım yemek hazırlardım yoldan geliyorlar diye.. bunları aklıma geldikçe diyorum Allah bilsin. Benim ayarım yok laf sokamam ağzımı açarsam yakar yıkarım şuan strese girip bebeğimide germek istemiyorum

Kv baya bi düşüncesizmiş artık ondan hiç bişey bekleme kendin için en iyisi o yani belli ki düşüncesiz insanlar

Valla canim benim hamileligimin en basindan sonuna kadar problemliydi kanamalar bebegin esinin asaagida olmasi sancilar zaten oncesinde ikiz bebeklerim karnimda ölduler kurtaj ikincisinde ogrenmemle dusugumun olmasi hic kimsem yanimda degil annem akrabalarim baska sehirdeyim ailemden uzak esimin akrabalari vardi ve eltim vardi eltim haric akrabalarla cok iyodim devamli yemege caya cagirirdim severdim sohbetleri hic usenmez yemek cikarir cagirirdim cok cok riskli gebeligide kimse yardim etmedi ki beklemiyordum da zaten ama yalandanda olsa bir arayip sormalarini beklerdim zaten birsey istemezdim ki esim isten geldiginde evi makineye verir kiyafetleri asar yemek pisirir bulasik makinesini acardi kimseden birsey bekleme ha annem gelebilirmiydi evet gelebilirdi ama gelmedi kimseyi takma bos seyler icin uzulme ya degmez melegine odaklan hersey bos evladini dusun ve sacma seyler icin uzulme kendini bosuna kasma. Doktorum yemegini bile yatakta yiyiceksin kesinlikle kalkmak yok dedi hep 9 ay yattim ama sukur saglicakla aldim yavrumu onca igneye hapa ragmen cok sukur bos seyler bunlar

Unutulcak bi yerde değildi be kuzum, el yıkadıkları duvarda havlu astıkları askıya takmış, göz önü bi yer yani.

Allah her zaman merhametli ve vicdanlı kullarıyla karşılaştırsın bizleri..

Hamile olmadığım halde ben de canımın istediği birseyi dile getirsem ve kv yapmasına rağmen bana getirmese ben de bozulurdum. Bu beklenti içinde olmak değil bana göre.

Gelip bakmaması konusunda da haklısınız ve isterseniz tüm bağlarınızı gönül rahatlığıyla koparabilirsiniz ama uzun vadede eşiniz çok huzursuz olur ve arada kalır.

Zaten gözünüzde değerini belirlemişsiniz bence artık ederinden fazlasını vermeye uğraşmayın, fedakarlık yapmayın, kızı gibi görmeyeni anneniz gibi görmeyin. En önemlisi hakkında kötü düşünerek güzel kalbinizi karartmayın, ne yapabilirsiniz ki o bu incelikleri öğrenememiş, siz çocuklarınıza en güzel şekilde öğretirsiniz. Inşallah sağlıklı ve rahat bir hamilelik olur kimseye muhtaç olmadan mutlu şekilde geçirirsiniz.

Eşin biliyor mu durumu?

Her zaman söylerim 0 beklenti sonsuz mutluluk, böyle zamanların da iyi yanı var kim gerçekten yanında kim yapmacık şak diye ortaya çıkıyor. Kv'den böyle yaptıysa bundan sonra sende onu arayıp sorma bir hastalığı olduğunda neyin var deme, doktora gitse ne oldu diye sorma.. Onlarinki can'da bizimki patlıcan mı yaa. Mucverini de annenden kardeşinden sana yakın olan birinden iste imkanın varsa ya da oturduğun yerden sen soy karıştır malzemelerini eşin pişirin, minnet etmeye değmez insan olan düşünür gönderirdi.

Kusura bakmaz ama tam bir dunkofmuş kayınvaliden ilgisiz alakasız.Sen de hiç arama yanına gitme evinde keyfine bak arkadaşlarını çağır etrafını insanlarla doldur gülüşün eğlenin çatlasın

Kimseden bir şey bekleme aşeriyorum triplerine de girme. Bu kadar erken aşerilmez sana tavsiyem hamilileiğini abartmadan yaşa herkesin sana kul köle olmasını prenses gibi yaşatmasını bekleme. 2. gebeliğim şimdiye kadar hiç bir şey aşermedim aşerecek miyim diye kendimi dinlemedim o bana bunu yapsın bu bana bunu yapsın o arasın bu sorsun diye bir beklentiye asla girmedim kafam rahat mutluyum huzurluyum. Sizin gebeliğinizi ve bebeğinizi sizden ve eşinizden başka kimse düşünmek zorunda değil.

kocan yapsın mücveri. hiç mi hatrın yok.
boşver.çokda samimi olma zaten.gelmesin gitmesin canına minnet.

kv dem yemin ederim benim canım. bunları okudukça kadını tepeme oturtcam.

Aman yrabbim nasıl şeytan bir varlık Mış bu kadın ya !!!
Nefret ettim ya
Sokakta hamile görsek her türlü yardımı edesimiz geliyo oysa ki
Yazıklar olsun ya

Sevmesin, gözüm açıldı artık.. anlattım. Oda Allah bilsin ayıp vs diyor
her ne olursa olsun hayatınızdan kolaylıkla çıkarabileceginiz bir insan değil sonuçta eşinizin annesi,
eşinizle kv hakkında çok konuşmayın haklısın haklısın demelerinden sonra birden size dönebillir
kv niz size bir adım atarsa sizde ona bir adım atın o sizden bir adım uzaklaşırsa sizde ondan ,
beklentiye girmeyin anneliğin tadını çıkarın

Hassas bir dönemde olduğunuz için takmışsınız bence
Normalde hiç takılacak bir konu değil
Sağlıkla kucağınıza alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…