- 4 Mayıs 2020
- 506
- 265
- 23
- 41
- Konu Sahibi kararsiz4300
-
Sevmesin, gözüm açıldı artık.. anlattım. Oda Allah bilsin ayıp vs diyorGerçekten sevmiyormuş seni
Daha da önemlisi ciddi vicdansızmış , insanlıktan nasibini alamamış
Yazıklar olsun
Eşine anlattın mı
Tabiki değil:) o mecaz anlamda söylenir, hamile insanın evine yemeğe yatılıya gitmeyin eziyet olmayın vs gibilerinden mecaz anlamda kullanırız biz. O bamya konusu cok acımasız, hamile olmasan bir derece anlarım, hamile kadına vermemek nasıl bir iştir? Allah birine bin verirdi kaçırmış nasibini.. ben yinede iyi niyetimle.. acaba unutmuş mudur onun orda asılı oldugunu? Bazı şeyler uzun süre kalınca unutulır ya... benimkiyle beraber seninkinede yazıklar olsun..Hamilenin elinden yemek günah değil önce onu söyleyeyim.
Ben ilk doğumumda eve dışardan söyledik, bir çorba yapmamıştı hastanede yanımda da değildi, evdeydı. Eve geliyorum sezaryen olmuşum bir çorba yapmadı. Beklemedimde zaten.. söyledik dışardan eşimle yedik.. onlar memlekete gittiğinde dönüşlerinde ben masayı donatırdım yemek hazırlardım yoldan geliyorlar diye.. bunları aklıma geldikçe diyorum Allah bilsin. Benim ayarım yok laf sokamam ağzımı açarsam yakar yıkarım şuan strese girip bebeğimide germek istemiyorumBence bu gelinlerini sevmeyen kayınvalideler, gelinlerin hamileliklerini kullandıklarını düşündüğü için daha acımasız oluyorşlar. biz de hamileydik nevarki gibi triplere giriyorlar... Siz rahatlamak için mücver mevzusunu kayınvalidenize dile getirin, bazı şeyler hiç unutulmaz diye de bir nokta atışı yapın. benim kayınvalidemde doğum yapmışım sezeryanlıyım eve gelmişim, ardan 3-4 saat geçmiş yemek falan yok, açlıktan karnım kazınıyor... benden mi bekledi acaba amelyatlı amelyatlı yemek yapmamı , eşim söyledide yapmıştıBen de bunu unutmam mesela
Yok ben ağzımın payını aldım bişey beklemem.. ama artık oda benden bişey beklemesin !!Kv baya bi düşüncesizmiş artık ondan hiç bişey bekleme kendin için en iyisi o yani belli ki düşüncesiz insanlar
Valla canim benim hamileligimin en basindan sonuna kadar problemliydi kanamalar bebegin esinin asaagida olmasi sancilar zaten oncesinde ikiz bebeklerim karnimda ölduler kurtaj ikincisinde ogrenmemle dusugumun olmasi hic kimsem yanimda degil annem akrabalarim baska sehirdeyim ailemden uzak esimin akrabalari vardi ve eltim vardi eltim haric akrabalarla cok iyodim devamli yemege caya cagirirdim severdim sohbetleri hic usenmez yemek cikarir cagirirdim cok cok riskli gebeligide kimse yardim etmedi ki beklemiyordum da zaten ama yalandanda olsa bir arayip sormalarini beklerdim zaten birsey istemezdim ki esim isten geldiginde evi makineye verir kiyafetleri asar yemek pisirir bulasik makinesini acardi kimseden birsey bekleme ha annem gelebilirmiydi evet gelebilirdi ama gelmedi kimseyi takma bos seyler icin uzulme ya degmez melegine odaklan hersey bos evladini dusun ve sacma seyler icin uzulme kendini bosuna kasma. Doktorum yemegini bile yatakta yiyiceksin kesinlikle kalkmak yok dedi hep 9 ay yattim ama sukur saglicakla aldim yavrumu onca igneye hapa ragmen cok sukur bos seyler bunlarHerkese merhaba;
Hamileyim, rabbim isteyen bütün kullarına tez vakitte evlat versin hayırlısıyla..
Bir kaç gün önce doktora gittim keseyi görelim, kalp atışını duyalım vs diye.. kayınvalidemle aynı apartmanda yaşıyoruz, birbirimizle pek sorunumuz olmadı, beni pek sevmez gelinim sonuctaama kavga gürültümüzde pek olmadı bugüne kadar herkes birbirini idare etti diyim. Doktora gideceğim günün sabahı sohbet ederken canım mücver çekti dedim sabah sabah. Ne alaka aş ermek böyle bişey mi ki acaba dedim, gülüştüm. Sonra doktora gittim, kayınvalidem ne aradı ne sordu.. hiç merak etmez mi insan kalp atısı duydun mu? Hersey yolunda mı? Gerçekten üzüldüm sen babannesin yabancı değilsin ki.. herneyse.. düşük tehlikem varmıs cok üzüldüm doktor cok dikkat etmemi istirahat etmemi istedi. Kayınvalidem bir gün sonra aradı naptınız diye(!) kp’den duymus düşük tehlikesini bir gün önceden. Bunu biliyor, aynı apartmanda yanıma cıkıp geçmiş olsun demiyor sanki uzakta oturuyor gibi telefon edıyor. Ama beni asıl üzen ne oldu biliyor musunuz! O gün mücver pişirmiş yemişler, ben ondan zaten mücver istemedim öylesine söylemiştim. Sanırım kayınvalidemin canını çektirmişim, yapmıs, afiyet olsun, ama insan iki tane tabağa koyup vermez mi? Hem hamileyim, hem canım istemiş, hem düşük tehlikem var. Bana yardım etmek zorunda değil, ona güvenip hamile kalmadım ama nezaketen nasıl yemek yapıcaksın ne yiceksin demesini beklerdim. İstemeyeceğimi biliyor ama korktu sanırım belki kabul ederim diye. Gayet sağlıklı ve gençtir kendisi, yaşlı veya hasta olsa nezaketen beklentisine bile girmem
Ben şimdi el gibi aynı apartmanda beni telefonla aramasına mı üzüleyim? Mücver vermemesine mi üzüleyim?( mücver yemem önemli değil, boğazıma düşkün biri değilim yemesemde olur. Ama hamile bir kadına böyle yapması incitti)düşük riski var ona mı? Dedikodu olur vs diye kimseye anlatamıyorum.. burada kimse kimseyi tanımıyor, daha objektif yorumlar alırım diye yazmak istedim.
Unutulcak bi yerde değildi be kuzum, el yıkadıkları duvarda havlu astıkları askıya takmış, göz önü bi yer yani.Tabiki değil:) o mecaz anlamda söylenir, hamile insanın evine yemeğe yatılıya gitmeyin eziyet olmayın vs gibilerinden mecaz anlamda kullanırız biz. O bamya konusu cok acımasız, hamile olmasan bir derece anlarım, hamile kadına vermemek nasıl bir iştir? Allah birine bin verirdi kaçırmış nasibini.. ben yinede iyi niyetimle.. acaba unutmuş mudur onun orda asılı oldugunu? Bazı şeyler uzun süre kalınca unutulır ya... benimkiyle beraber seninkinede yazıklar olsun..
Eşin biliyor mu durumu?Herkese merhaba;
Hamileyim, rabbim isteyen bütün kullarına tez vakitte evlat versin hayırlısıyla..
Bir kaç gün önce doktora gittim keseyi görelim, kalp atışını duyalım vs diye.. kayınvalidemle aynı apartmanda yaşıyoruz, birbirimizle pek sorunumuz olmadı, beni pek sevmez gelinim sonuctaama kavga gürültümüzde pek olmadı bugüne kadar herkes birbirini idare etti diyim. Doktora gideceğim günün sabahı sohbet ederken canım mücver çekti dedim sabah sabah. Ne alaka aş ermek böyle bişey mi ki acaba dedim, gülüştüm. Sonra doktora gittim, kayınvalidem ne aradı ne sordu.. hiç merak etmez mi insan kalp atısı duydun mu? Hersey yolunda mı? Gerçekten üzüldüm sen babannesin yabancı değilsin ki.. herneyse.. düşük tehlikem varmıs cok üzüldüm doktor cok dikkat etmemi istirahat etmemi istedi. Kayınvalidem bir gün sonra aradı naptınız diye(!) kp’den duymus düşük tehlikesini bir gün önceden. Bunu biliyor, aynı apartmanda yanıma cıkıp geçmiş olsun demiyor sanki uzakta oturuyor gibi telefon edıyor. Ama beni asıl üzen ne oldu biliyor musunuz! O gün mücver pişirmiş yemişler, ben ondan zaten mücver istemedim öylesine söylemiştim. Sanırım kayınvalidemin canını çektirmişim, yapmıs, afiyet olsun, ama insan iki tane tabağa koyup vermez mi? Hem hamileyim, hem canım istemiş, hem düşük tehlikem var. Bana yardım etmek zorunda değil, ona güvenip hamile kalmadım ama nezaketen nasıl yemek yapıcaksın ne yiceksin demesini beklerdim. İstemeyeceğimi biliyor ama korktu sanırım belki kabul ederim diye. Gayet sağlıklı ve gençtir kendisi, yaşlı veya hasta olsa nezaketen beklentisine bile girmem
Ben şimdi el gibi aynı apartmanda beni telefonla aramasına mı üzüleyim? Mücver vermemesine mi üzüleyim?( mücver yemem önemli değil, boğazıma düşkün biri değilim yemesemde olur. Ama hamile bir kadına böyle yapması incitti)düşük riski var ona mı? Dedikodu olur vs diye kimseye anlatamıyorum.. burada kimse kimseyi tanımıyor, daha objektif yorumlar alırım diye yazmak istedim.
Kusura bakmaz ama tam bir dunkofmuş kayınvaliden ilgisiz alakasız.Sen de hiç arama yanına gitme evinde keyfine bak arkadaşlarını çağır etrafını insanlarla doldur gülüşün eğlenin çatlasınHerkese merhaba;
Aynen mesafeni koyYok ben ağzımın payını aldım bişey beklemem.. ama artık oda benden bişey beklemesin !!
Kimseden bir şey bekleme aşeriyorum triplerine de girme. Bu kadar erken aşerilmez sana tavsiyem hamilileiğini abartmadan yaşa herkesin sana kul köle olmasını prenses gibi yaşatmasını bekleme. 2. gebeliğim şimdiye kadar hiç bir şey aşermedim aşerecek miyim diye kendimi dinlemedim o bana bunu yapsın bu bana bunu yapsın o arasın bu sorsun diye bir beklentiye asla girmedim kafam rahat mutluyum huzurluyum. Sizin gebeliğinizi ve bebeğinizi sizden ve eşinizden başka kimse düşünmek zorunda değil.Herkese merhaba;
kv dem yemin ederim benim canım. bunları okudukça kadını tepeme oturtcam.Canım benim kayın validemde öyle geri kalmış ne yazikki ilk bebeyimde kanama yaptım hep hastanerdeydim kadın birkez nasılsın ne oldu demedi geneli böyle isyisnalar hariç Allahim izin verirse ben ilerde kendime gelin diye almiycam kızım diye alicam çünkü ben çok çektim başkasına cektirmem Kaynanalar kıskanç oluyo 11 haftalık hamileyim biliyor yemek yiyemiyom birkez bir yemek yollamadi evimde herşey var ama yiyemiyom oda bir vicdan sıkı sıkı sarıl bebegine boşver sen bebeyin iyi olsa benimde canımı cektirdin bu aradatakma canını sıkmak en son şey bile olmasin böyle insanlara inat
Aman yrabbim nasıl şeytan bir varlık Mış bu kadın ya !!!Ben ilk doğumumda eve dışardan söyledik, bir çorba yapmamıştı hastanede yanımda da değildi, evdeydı. Eve geliyorum sezaryen olmuşum bir çorba yapmadı. Beklemedimde zaten.. söyledik dışardan eşimle yedik.. onlar memlekete gittiğinde dönüşlerinde ben masayı donatırdım yemek hazırlardım yoldan geliyorlar diye.. bunları aklıma geldikçe diyorum Allah bilsin. Benim ayarım yok laf sokamam ağzımı açarsam yakar yıkarım şuan strese girip bebeğimide germek istemiyorum
her ne olursa olsun hayatınızdan kolaylıkla çıkarabileceginiz bir insan değil sonuçta eşinizin annesi,Sevmesin, gözüm açıldı artık.. anlattım. Oda Allah bilsin ayıp vs diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?