Kayınvalidem..

Bencede beklenti değil bu.
Tanımadığım hamileden bişey duysam, yapabildiğim bişeyse yapar yediririm. Bu nasıl bi insanlık vallahi anlamadım.
Lise cağlarındaydım site içinde oturmak için çardaklar vardı öğlen sıcağı oturdum dondurma yiyiyorum neredeyse dondurmam bitmişti bi kafamı çevirdim yanimda hamile karnı burnunda bir kadın .Kadına kusura bakmayın sizi fark etmedim markete gidip dondurma alayım demiştim kadın çok sevinmişti istemedi tabi.Ben o yaşta bunu düşünebiliyorsam anne olmuş bir kadın hayli hayli düşünebilir. Dediginiz gibi nasıl ınsanlık oğlunun yavrusunu taşıyor birde.Karsi komşum evde old zamanlarda evinde ne pisse getirir kokmustur diye.Aslinda canım hiç çekmez ama bu dediginiz gibi insanliktir.

Gelmemesi daha iyi. Ben olsam sadece telefon ettiği için mutlu olurdum. Mücver konusunda haklısınız.

Insallah utanmistir kayinvalideniz, esiniz kebapciya gidiyoruz deyince.

Bence sorun kayınvalidenizin sizi sevmemesi değil vicdansız olması
Şahsen düşmanım bile olsa bu hareketi yapamazdım vicdanım el vermezdi
Büyüklerimiz hep dua ederken allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın derlerdi ya o zamanlar anlamazdım bence bir insana yapılacak en güzel dua

Ya benim Kayınvalidem gibi canim deyip arkandan canını çıkarsa hamileyim canin ne as eriyor dedi Fasulye turşusu dedim Ben sana yapatim dedi hala yapacak Doğum yaptım.. ben hastaneye gidince evi temizlemiş mis gibi olmuş yalan yok.. doğum yapınca kaburgalarim zarar görmüş , Sezeryan sizisi üstüne bebem kuvozde eve eli boş donmusum, Koltuğa oturduğum bans parmak sallayarak bak bu ev böyle temiz kalacak pis görmeyeyim diye tenkit ediyordu.. daha lohusa gibi yatmayı bırak koltuğa oturmadim üstelik eşim bana yardimcj oluyor diye alttan alttan söyleniyor yaa daha neler neler Takma bacım İnadına daha güçlü ol Şok olsun

Ya Allah aşkına.çağrı merkezinde belki 100 kişinin olduğu yerde çalıştım.herkesle muhabbetin olmuyor ama biri birşey getirdiğinde hamile var burada yediğinizden gönderin diyen arkadaşlarım oldu.hatta 1_2 defa sarma lafı geçti.bir baktım bir arkadaş annesine sarma sardırmış (3 hamile bayandık)bizim sayemizde herkes sarma yemişti.ne zalim insanlar var

Ne güzel söyledin, aynen öyle.. +1000
Ve kucak dolusu sevgiler

İnsan üzülür tabi ki, hamile lohusa birinin canı ne çekse yapar veririm ben. Bu el değil ki.
Bizde aynı binadayız, kvgile çok yedirip içirirdim, içimden gelerek yapardım bunu. İkinci hamileliğim karnım burnum da benim de riskliydi iğne kullanıyordum. Büyük çocuğum anne kek kokuyor babaannem kek yapmış ister misin dedi, samimiyiz sonuçta halasına mesaj attım halası yeğenin kek istiyor verir misin diye, bir saat geçti cevap yok, diğer görümcem gelmişti oturuyorlardı.
Zoruma gitti kalktım kek, börek ne istiyorsa yaptım (erindiğim için değil zaten pişmiş çocuğa vereceği bir dilim diye sormuş bulundum)
Yavrum yedi içti, akşam oldu görümcem elinde kek tabağı gelmiş, vaktim olmadı da yeni getirdim bu kadar kaldı diye. Sağol ben yaptım siz yiyin onu da dedim almadım. Benim onlara kurduğum sofraların, gönderdiğim yemeklerin yanında bir dilim kek hiç bir şeydi :)
Öyle öyle gördüm ki benim verdiğim değerin karşılığı yok. Şimdi herkes ederi kadar.
Siz de bundan sonra dikkatli olun hiç ummayın bir şey, Allahım beni kimseye muhtaç etmeyin diye dua edin.

Aynen öyle arkadasım, rabbim beni ona, onuda bana muhtaç etmesin. Çocuk bu kek istemiş akşama getirsen ne yazar akşamı mı bekliycek tepkiniz harika olmuş alkışlıyorum.. bende mücver yapıp götürseydim yanında söyledim canın çekmiştir belki yaptım diye ah kafam :)

Orda bir yorumda "kalbimden uzaklasti" demissin ya. Agladim o yoruma. Bazi seyler kucuk gorunur ama insanin kalbini parcalar. Sen de oyle olmussun. Uzulme. Allah goruyor nasilsa. Sen de bundan sonra ona gore davran.
Kıyamamm.. aynen öyle Allah görüyor dedim sustum.. gerçekten kalbimde yer vermiştim hep iyi olmak istemiştim onunla ama uzaklaştı kalbimden hemde km lerce uzağa... halbuki aynı apartmandayız.. öpüyorum güzel kalbinden

Eşinize helal olsun hem güldüm bi yandan da gözlerim doldu utanmşlardır inşallah

Ayyy kıyamam size hamile insanlara ne kadar çok saygım var.. Bazı insanlar neden bu kadar gaddar ki Yazık bi lokmadan ne olur sana yapılmadıysa sen yap gelinine bi hayır dua al.. huysuzlar.. yapıp kargolayasım geldi şuan

Ben hamileye bişey verirken iki tane veriyorum biri sana biri karnındakine diye.. bende hamilelere cok hassas davranırım elinden bir bardak su içmem senin derim.. üzülüyorum onun adına, bu kadar kalpsiz olduğu için, böyle insanlar mutlu olamaz. Zaten hiç bir zaman mutlu olduğunu duymadım hep şikayet

Haklisin cok hemde ama bu duygusallik hep hamilelikten al iki tane kabak yap mucverini uzat bacaklarini ye canim bol bol dinlen kendine de dikkat et

Ne güzel yüreğiniz var bakın.. O bulmuş bulacağını bunu anlaşa bile yeter ona

Hamıle kadına bır bardak su vermek bıle ne kadar sevap bızım burda hamıle kafına canın ıstedıgını almak ıcın yarısırlar bosver onun sevabından faydalanamamıs kendı uzulsun. Bundan sonra sende aynı tepkıyı koy. Ben senı anladım mesele yemek degıl dusunulmemek yanına gelıp sorsaymıs ıyı olurmus ama dedıgım hıvı sende aynen oyle davran keyfıne bak bunları takıp strese sokma kendınıde bebegınıde

Geçen sene ilk gebeliğimde düşük yaptım. Kv biliyordu düşük yapacağımı aramadı 1 hafta boyunca beni, aradığında düşük yapmıştım e sende söylemiyorsun dedi, olacağı belliydi arayıp sorma zahmetinde bulunmayınca bende aramadım.. Bu hamileliğim tüp bebekle oldu çok şükür. Kv süreci biliyordu, 15 gün boyunca ne 1 kap yemek yaptı getirdi ne gelip ufacık bi yardımda bulundu. Transferin 15.günü hamileliğim kesinleşti o gün geldi yarım saat durdu 2 çeşit yemek yaptı sevmediğim yemekleri yaptı bildiği halde, ocağımı bile silmeden çıktı gitti.. Tüp bebek olduğu için ve öncesinde düşüğüm olduğu için riskli gebelik grubuna giriyordum, eşim sağolsun yanımdaydı. Temizlik yemek o halletti 2 hafta. Kvnin gelip gittiğinin ertesi günü ufak ufak ev işine başladım. Hala büyük temizlik olursa eşim yapıyor. Kv o günden sonra hiç gelmedi, şehir dışında şu an. Doğuma 1 hafta kala gelirmiş, eşini yalnız bırakamazmış, yanımda kalamazmış, canıma minnet..

Bu kayınvalidelerin bir çoğu, hepsi demiycem, gelinlerini kıskanıyorlar. Şimdi dikkat bizim üzerimizde, kocalar kayınpederler bize hassas ya kıskanıyorlar. En azından benimki kıskanıyor ben onu anladım. Bi insanın kalbinin bu kadar kara olmasının baska acıklaması yok

Aynen öyle mesele yemek asla değil, İstemedimde bişey zaten. Ama hemen lafımın üstüne yap, afiyetle ye. Şok oldum. Börek açsa yese hiç takılmıycam gerçekten.. yoo kendimi strese sokmam o benim kalbimde bitmiştir. Ona gönül rızamla verebilecek artık birşeyim yok düşünmem onu asla.. insanlık hali mecburiyet olur o ayrı büyük konuşmam. Ama kalbimde bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…