- 24 Ekim 2016
- 267
- 168
- 53
- 32
esim uygun bir dille soyleyecek. ben dile getirmek istemiyorum ya
Bunu eşiniz daha iyi bilir eğer alıngan ise büyüyebilir benimki öyle ben hiç bir şey diyemem, ama sizinki öyle değilse güzel çözülür bencroyle mi dersiniz ya? soylemedi henuz. soyletmeyeyim mi olay buyur mu sizce? yani olay haline mi gelir?
Niye her fırsatta aslı da yapar diyosun anlamıyorum anne derdim ben olsam.Ya da kahve yaptıysam önüne koyarken aslı da yapardı dimi diyip gülerdim olayı dalga konusu yapardım her fırsattaMerhabalar herkese. ben esimin ailesiyle ayni sehirde oturuyorum. hatta15 dk uzaklikta. yakin oldugumuz icin de gorusuyoruz ara ara. ozellikle yasaklar baslamadan once sık sık gorusuyorduk.esimin ailesi yani anne ve babasi kendi halinde kimseye karismayan iyi insanlar.muhabbetimiz genel olarak iyi.esimin bir de abisi var, 10 yillik evli.eltimle iyi anlasiyoruz yani ikimizin arasinda bir problem yok, fakat eltim gecmisten bu yana kayinvalidemlerle gorusmek istemediginden çoğu zaman problem yasamislar. şimdi gelelim asıl konuya.kayinvalidemlere giderken bos gitmek istemedigimden evde bir seyler yapip goturuyorum.( kendisi de bize gelirken mutlaka yemek yapip getirir.) kayinvalidem de ben bir sey getirmissem mutlaka (eltimin adı Aslı olsun) "Asli da pasta yapar getirir, Asli da kek yapar, asli da borek yapar, asli şunu getirdi, asli da bunu yapti getirdi." hic sekmez:) diyelim ki onlardayken kahve yapiyorum "asli da kahve yapar... " eltim ise en son 2 ay once geldi, yani birakin bir seyler yapmasini gorusmuyor bile.kayinvalidemler de onlara gitmiyor. en son dün gittik kayinvalideye, bir gun oncesinden pasta yapmistim, tarifini sordu; malzemelerini sayarken bir çırpıda: "asli da yapar boyle seyler" deyiverdi:)) kayinvalidem neden boyle bir kiyaslama mücadelesine giriyor anlamiyorum. kimseyle yaris icinde degilim, eltimle arasi iyi veya kotu onlarin arasinda olan mesele yani beni alakadar etmez. bugune kadar da onlarin iliskileriyle ilgili asla yorum yapmadim. kendimi herhangi bir konuda kiyaslamaya sokmam ama kendisi sanki boyle bir ortam olusturmaya calisiyor, anlam veremiyorum. bu tutum karsisinda siz olsaniz ne yaparsiniz? benim yerimde olsaniz ne derdiniz? (ben genelde yorum yapmiyorum)
evlerine gittigimizde yemek yaptiginda annem de bu yemegi bi guzel yapar ki yemelere doyamam deyip annemin yemeklerini ovmek guzel fikir gibiNiye her fırsatta aslı da yapar diyosun anlamıyorum anne derdim ben olsam.Ya da kahve yaptıysam önüne koyarken aslı da yapardı dimi diyip gülerdim olayı dalga konusu yapardım her fırsatta
O da olabülüevlerine gittigimizde yemek yaptiginda annem de bu yemegi bi guzel yapar ki yemelere doyamam deyip annemin yemeklerini ovmek guzel fikir gibi
ya da "tek yapan sen degilsin kendini onemli zannetme" mesajini da veriyor olabilir. yok kesinlikle yapmayacagim. annemle konustum bu durumu. annem de ablam calistigi icin yemek gonderr. annem: "sana yemek gonderiyorsa sonucta evladi yasiyor o evde, oglu sicak yemek yesin istiyordur. ben de yemek gonderiyorum ablana, ben sanki enisteni dusunerek mi gonderiyorum diyor. oyle gercekten. icimden gelmiyor artik jest yapmak falan
bırebır aynı seyı yasadım ve zoruma gıdecek seyler oldu ne olursa olsun konu, yaptıgım ne olursa olsun her ortamda ya pıknıkte bıle basıt bıt muhallebıde bıle x de guzel yapar oda yapar x de yapar, bu arada bende o x le gorusmuyorum ustelıkpeki o an ne demeliyim?yani siz olsaniz ne derdiniz
kesınlıkle esınız bırsey soylemesınoyle mi dersiniz ya? soylemedi henuz. soyletmeyeyim mi olay buyur mu sizce? yani olay haline mi gelir?
benım esım kendısı demıstıevlerine gittigimizde yemek yaptiginda annem de bu yemegi bi guzel yapar ki yemelere doyamam deyip annemin yemeklerini ovmek guzel fikir gibi
cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. ben yemek gonderdiginde mutlaka ariyordum bir de uzerine tabaklar bos gitmesin diye yogun calistigim halde bir seyler yapip goturuyordum. onlara gittigimde de hep neseli durmaya calisirim-ne gerek varsa- guleryuzlu bir insanim, espri yapmayi severim. ama k.v enerjimi sonduruyor hep. bi keresinde onlarin mutfagindaydik bir sye oldu yemekle ilgiliydi ama konusmanin basi nasildi hic hatirlayamiyorum. ama konunun icinde esim ben ve kv vardi. esime "annen bana kiyamiyor" dedim gulerek. yoo kiyarim dedi. o an buz gibi oldum ortamda buz gibi olmustu. tam ifade edemedim ama gercekten o kadar absürd bir diyaloga cevirmisti ki. benim ona yaranmaya calistigimi falan zannediyor sanirim ama ben zaten enerjisi yuksek pozitif gulmeyi seven biriyim. kv sanirim kendine anliyor bunu:) eltim ise esimin teyzesini evden kovan, gorumcelerim ve kv onlarin evine gittigi zaman asla yanlarinda oturmayan, 1 yasinda olan cocugunu uyutma bahanesiyle saatlerce odadan cikmayan biridir. esim eltim icin "delidir ne yapsa yeridir" gozuyle bakiliyor ona demisti. dusunun aile icinde sevilmeyen biri ama benim yanimda kv min kiymetlisidir. hic laflarina dikkat etmeden k.baba ile tartisir. onerilerinizi mutlaka dikkate alicambırebır aynı seyı yasadım ve zoruma gıdecek seyler oldu ne olursa olsun konu, yaptıgım ne olursa olsun her ortamda ya pıknıkte bıle basıt bıt muhallebıde bıle x de guzel yapar oda yapar x de yapar, bu arada bende o x le gorusmuyorum ustelık
benım cok samımı oldugum en yakın arkadasım aynı zamanda kuzenım ve meslegı aıle terapıstıbırlıkte buyuduk , o bana bunu demıstı , sana mınnet etmıyorum dıyor aslında, bosa kurek sallıyorsun yanı o yuzden hıc bırsey yapma o da soylemeyı bırakacaktır
hanı dedınız ya o an ne demelıyım sız olsanız ne dersınız dıye sordunuz ya
ıste hıc bırsey yapmamak gerekıyormus tek yapacagın yemek yedıgınde onlarda tabagını kaldır sofra hazırlanırken maksımum bardakları falan gotur bırseyıne karısma bırsey yapma bırsey ısteme, bu tarz ınsanların zehırleyen ıletısımı vardır ne yaparsan karsılıgı canını sıkacak sekılde gelır demıstı :)
ne zaman kayınvalıdeme neseyle gıtsem donusumde ıcım cekılmıs gıbı olurdum sebebını de kendımde arardım hep nerde hata yapıyorum derdım meger derdın ta kendısıymıs benle alakalı degılmıs o yuzden ıcınız rahat olsun elınızı ustunden cektıgınızde yapmayı bıraktıgınızda uzaklastıgınızda sızden kıymetlısı olmaz kaçan kovalanır sozu bence kayınvalıde gelın ılıskısıne cuk oturuyor yapmayan yuzu gulmeyen umursamayan daha kıymetlı oluyor
cok adaletsızce ama oyle :) onemlı olan degerlı olan sızsınız kıymetınızı bılememısler bunca zaman yaptıgınız da allah ıcın , huzur olsun mutluluk olsun paylasım olsun dıyeydı, artık sıze verılen degerden daha ustunu vermeyın sorun cozulecektır
gorumcemle eltimin ismi aynı. 3 gun once ben pasta goturdugumde "asli da pasta yapar" dedi. ben de gorumcemden bahsediyor sanarak "aa evet dedim asli abla kendini cok gelistirmis" dedim. o da "yok yok gelin asli" diyor. evde olunca yapilir tabi dedim ben de. ay dusundukce sinir oluyorum‘’Ay tamam Aslıda yapıyor tamam’’ anladık canım annem derdim
Ay söyle lafını ne sinir oluyosun canım benim.gorumcemle eltimin ismi aynı. 3 gun once ben pasta goturdugumde "asli da pasta yapar" dedi. ben de gorumcemden bahsediyor sanarak "aa evet dedim asli abla kendini cok gelistirmis" dedim. o da "yok yok gelin asli" diyor. evde olunca yapilir tabi dedim ben de. ay dusundukce sinir oluyorum
ınanın eltınız bosuna oyle olmamıstır kım bılır o kayınvalıdeyle neler yasadı da oyle olducok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. ben yemek gonderdiginde mutlaka ariyordum bir de uzerine tabaklar bos gitmesin diye yogun calistigim halde bir seyler yapip goturuyordum. onlara gittigimde de hep neseli durmaya calisirim-ne gerek varsa- guleryuzlu bir insanim, espri yapmayi severim. ama k.v enerjimi sonduruyor hep. bi keresinde onlarin mutfagindaydik bir sye oldu yemekle ilgiliydi ama konusmanin basi nasildi hic hatirlayamiyorum. ama konunun icinde esim ben ve kv vardi. esime "annen bana kiyamiyor" dedim gulerek. yoo kiyarim dedi. o an buz gibi oldum ortamda buz gibi olmustu. tam ifade edemedim ama gercekten o kadar absürd bir diyaloga cevirmisti ki. benim ona yaranmaya calistigimi falan zannediyor sanirim ama ben zaten enerjisi yuksek pozitif gulmeyi seven biriyim. kv sanirim kendine anliyor bunu:) eltim ise esimin teyzesini evden kovan, gorumcelerim ve kv onlarin evine gittigi zaman asla yanlarinda oturmayan, 1 yasinda olan cocugunu uyutma bahanesiyle saatlerce odadan cikmayan biridir. esim eltim icin "delidir ne yapsa yeridir" gozuyle bakiliyor ona demisti. dusunun aile icinde sevilmeyen biri ama benim yanimda kv min kiymetlisidir. hic laflarina dikkat etmeden k.baba ile tartisir. onerilerinizi mutlaka dikkate alicam
cok tesekkur ederim guzel dusunceniz icin. bana da oyle geliyor illa ki beklenti icine girilmistir veya farkli seyler gormustur ki o da mesafe koymuştur. evet ne kaynanalar var ben sukrediyorum yine iyi diye. sadece cok kafaya takan biriyim. takmak istemiyorum ama elimde degil. mesafe candir gercekten ama mesafeyi koyabilmek icin cazgir olmak gerekiyor sanirim. su korona gunlerinde bile k.baba ile kv gelmiyorsunuz diye sitem ediyor. gonullerini kirmadan anlatmaya calisiyorum ama anlamamakta israr ediyorlar. kiymet bilmek herkesin harci degil bence. halbuki karsilikli deger verse herkes birbirine, ne kadar guzel olurdu aile iliskileriınanın eltınız bosuna oyle olmamıstır kım bılır o kayınvalıdeyle neler yasadı da oyle oldu
kayınvalıdenıze bakılırsa eltı kurtulmak ıcın yolunu bulmus ben delıyım mıllet kahrımı ceksın ben sızın kahrınızı cekecegıme demıs uzaklasmıs bellıkı :)
sız hassas , dusuncelı ve kıbar bırısınız aıle olmanın gerektırdıgı seyı yapmıssınız ama kayınvalıdenızın ıcınde bundan daha cok kaynanalık yapma durtusu var. anlayıs bırlık aıle kavramı maalesef tek taraflı olmaz , aynen dedıgınız gıbı ona yaranmaya calıstıgınızı zannedıyor eger oyle olmasa bu sekılde davranmazdı cunku
umarım herkes kalbının ekmegını yer , neysekı kucuk çaplı bırı kucuk oyunlar yapıyor ne kaynanalar var insana cinnet gecırtır buna da sukur dıyelım :) daha beterınden korusun
mesafe candır. kafanız kulagınız rahat eder hemde uzulmemıs olursunuz bosverın her cesıt ınsan var ıste herkes kendı gorgusunde kulturunde aılesınden gordugu terbıyeye gore yasar oyle davranır sız ustunuze dusenı yapmıssınız kıymetını bılemeyen bunu goremeyen utansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?