kayinvalidem..

Onu bilir onu söylerim derler ya...
Böyle insanlara bişey yapmayacaksınız.
Bı görev edinmiş gibisiniz ille yapmak zorundamısınız değilsiniz.

Bana yapılsa sinirlerim bozulur.

Bana böyle bişey yapılsaydı. Giderken bi kilo baklava alırdım. Baklava ikramı hazırlarken anne x bunu da almıştır eminim der gülerdim.

Benim kv de de yapardi ilk tanistigimzda, buyuk eltimle konusmuyorlardi ve dugunume gelmemisti eltim o sebeple tanimiyordum, kv surekli eltimi anlatir överdi arlarindaki durumu bilmedigimi saniyordu muhtemelen ama ben bu durumu garipsemedim gelinini seviyor diye dusundum hii simdi Allah var buyuk eltim de beceriklidr uydurmasyon degil yani ben severim buyu eltimi iyidr aram ama o zamanlar kv ye cok kotu davranirdi eltimle tanisinca anladim neden kvnin onu ovdugunu kendince bir ayibi gizliyor ya da o gelinle de aram iyi mesaji vermeye calisiyor ve hatta sonra fark ettim ki buyum eltim konusmadikca kiymetli oluyor yani bir bakima.gonlunu kazanma cabalari....bosver aldrma soylesin, he de gec...ben oyle yaptim cunku normalde kv yi severim, eltimle de sorunum yok kendi meseleleri spnucta

cok benziyor durumlar.. ben de evleneli 6 ay oldu. gecmiste yasananlari bilmedigimi zannediyor ama biliyorum cogu seyi. yok benim elti kiymetli de degil, kv arkasindan neler neler diyor bunu eşim anlatti daha gecen hafta. ama bana gelince ne hikmetse kiymetli oluyor:) bak normalde deger verse yani birbirlerine deger verseler gercekten seviyor da dilinden dusurmuyor diyecegim ama ne kv seviyor ne de k.baba. iste o yuzden olmayan bir duumu varmis gibi anlatmasi garip geliyor:) ben de yorum yapmiyordum zaten

yok gorev edinmedim aslinda. bana bazi haftalar (yogun calistiim icin) sicak yemek gonderir o yuzden icimden geliyor ve yapiyordum bir nevi.

Bence seni kıyaslamıyor aksine o yapmıyor güler yüz göstermiyor diye sanada yol olmasın diye boyle davranıyor halbuki cok güzel yapmissin cok iyi geldi fln dese daha iyi ama onunda aklı o yine çalışmış ben uzuldum bence kulak asmayın siz yine içinizden geldiği gibi yapın goturun

arkadaşlara katılıyorum. muhtemelen aralarının kötü olmasına içerlemiş ve belli etmemeye çalışıyor. yoksa kötü niyet gibi değil, sinir bozucu olabilir tabii. bence aldırış etmeyin bile

Belki eltinize de shalini yapyor diyordur. Nereden bliyorsunuz. Ayrca takılacak birşey görmedm. Bana sütüm azdı eltnin sütü o kadar çoktu ki derdi. Napim Allah daha çok versn derdim. Hiçte kendmi kıyaslamazdm..

yok gorev edinmedim aslinda. bana bazi haftalar (yogun calistiim icin) sicak yemek gonderir o yuzden icimden geliyor ve yapiyordum bir nevi.
Bosverin yapmayın, kendisiyle konuşmayan gelinini övüyorsa karşıdakini sinir ediyorsa hak etmiyor demek.

Tabi ki gönderecek ben karşı komşum olsanız ve samimi olsak, yoğun çalışma hayatınız olacak ben de size yemek yapar veririm, yada yemeği fazla yapar iki kişilik koyar veririm. Hele siz oğluyla evlisiniz. Gönderek bı lütuf değil inanın.

benim takildigim nokta işte bu. kendisiyle konusmuyor ustelik k.babamla konusurken onceden goz temasi bile kurmaz "baba" demezdi, kaale almiyormus gibi davranislar sergileyince k.validemler cok sinirlenmis bir suru sey soylemisler arkasindan. neler konustuklarini da esim anlatti. yani o kadar sevmediginiz gelininiz bana gelince neden kiymetli oluyor?

Belki eltinize de shalini yapyor diyordur. Nereden bliyorsunuz. Ayrca takılacak birşey görmedm. Bana sütüm azdı eltnin sütü o kadar çoktu ki derdi. Napim Allah daha çok versn derdim. Hiçte kendmi kıyaslamazdm..
eger onunla gorusseydi yapardi diyecektim ama yok yok yapmaz ona. eltim benim gibi degil, cok hazircevap ve baskin karakter. çekinirler ondan. mesela benden bahsetse bu sekilde koyaslamaya girse emin olun sert bir cevap verirdi o. k.v cesaret edemez zannetmiyorum

Bence bunu kendinize sorun etmeyin çalışan biriymişsiniz. Size sıcak yemek göderiyormuş. Bence devam edin sizin lehinize bu durum kv denizin gönderdiği tabağı her zaman doldurup götürmek zorunda hissetmeyin kendinizi genelde eve yaptığınız bir şeyi fazlaca yaparak onada götürebilirsiniz ayrıca bir şey yapmanısa gerek kalmaz arada hazır şeyler alıp götürebilirsiniz hem eltin için konuşmasınıda engellemiş olursun böylece

Benim kvde de aynısını yapardı.. bizim olduğumuz şehire geldiğinde , Aslı’da hiç kalmadıkları halde (aslı ve ben başka şehirde , kv kendi memleketinde),
memleketine gidince , ben hep Aslı da kaldım, ayy bizimle bir ilgilendi ki sormayın vs diye yalanlar attığına şahit olmuştum ve ağzım açık kalmıştı..
buradaki arkadaşlar çok doğru tespitler yapmış , bence de ; gelinlerinin ayıbını anlatıp, oğulları ile araları bozulmasın diye
ya da istenmedikleri öğrenilirse, kendileri mahcup duruma düşecekleri için tamamen durumun tersi konuşmalar yapıyorlar ..
ben, kv Aslı’dan konu açtığında hiç oralı olmazdım, yanıt dahi vermezdim...o da zamanla benim yanımda, hayalî şeyler uydurup, Aslı”yi ovmeyi bıraktı çok şükür :>

Son düzenleme:
Buyukler genelde boyle yapar, belki siz kotu olmayin eltiyle diye de soylemiuor olabilir ya da henuz siz yenisinz diye renk vermiyor da olabilir...zamanla anlarsin derdini

Yapmayın. Kendinizi üzmeyin. Takmayın.
Bakın böyle yapa yapa ileride kanser, ani ölüm, kalp krizi vs vs geçiriyor kadınlar.

Kendi boklarında boğulsunlae diye bı laf varya tam o işte.

Ben evlenirken o kadar gerildim ki anlatamam. Bı kaç ayda sağlığım gitti.
Evlendik eşimle bı sene gerilen kaslarımın açılması için uğraştık. Açılmadılar. O kadar ağrılı bişey ki anlatamam. Tüm sırt, boyun, kol hepsi tutuldu. Kasların açıldı ama sol kolumda maalesef kaldı.

Gayet resmi durun, giderken de bişey götürmeyin. Eşinizle birlikte oturun gelin.

Görüldüğü gibi terbiyesiz gelinleri çok kıymetli.
Sizde ona göre davranın.

cok gecmis olsun size de. tüm enerjimle gidiyorum kv ye. icimden geliyor sonra bakiyorum ki bi anda enerjim dusmus. yok her zaman takmiyorum sadece bu sekilde tavirlar sergileyince anlam veremiyorum. cok haklisiniz insan kendine ediyor, sagligini bozuyor boyle sacma sapan seylere. resmi duran daha kiymetli oluyor sanirim. burdaki arkadaslarin bazilari da gaza gelme, ayni sekilde devam et demisler ama insanda ne istek kaliyor ne de olumlu dusunce

O zaman anlatmayı dene, anne eltimle aranızdaki muhabbeti bilmiyorum, bahsetmene gerek yok. Ben sizi seviyorum ama olmayan bir şeyi olur gibi anlatınca modum düşüyor, kendimi kıyaslamak hoşuma gitmiyor de, bir şey kaybetmezsin. Şayet yanlış anlamaz ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…