Kayınvalidem:(

Katılıyorum arkadaşım ama şuda var herkesin eşinin göstereceği tepki farklı.
Ben olsam direkt dinletirim eşime fakat arkadaşın eşi ne tepki gösterir en iyi kendisi bilir.
O yüzden düşünmeli ve kendi doğrusunu belirlemeli.
Hatta kv ye dinletip yüzleşirim bile.
Bana göre bazen gemileri yakmak en temizi ama bana göre:31:

bana görede gemileri yakmak en temizi.arada kalmak hiç hoş bişey değil.ben sonuca götüremediğim zaman uyku bile uyuyamam.değermi kendini yıpratmaya.öylede yıpranacaksın böylede.en azından uykularım rahat olur.dünyaya bikere daha gelecek değilim ya.

Eşinizze ispat etmek içinmi yaptınız, yaptıysanız gösterin , sonrasını bilemicemde
eger eşiniz içinde degğilde kendiniz için ise neden kendinizi rahatsız ediyorsunuzki ne gecti simdi elinize aglamaktan üzülmekten başka?

Aynısı benim başımda da var kulağım duydu deikodumu yaparken gittim söyledim anne neden benim dedikodumu yapıyorsun diye kulaklarım duyduğu halde inkar etti iftira atıyorsun bana oğluma söyleyeceğim dedi bende merak etme senden önce ben söyleyeceğim dedim söylediklerinin hepsini tek tek nihayetinde gittim eşime söyledim ve beni sana söylemekle tehtid etti dedim annesini tanıyo ve çok şükür karşıma geçmiyo boşver üzme kendini oda öyle ne yapalım diyo bende her gün duyduğumda hala bile üzülüyorum ve ben daha 3 aylık geliniyim bana yaptıklarını anlatsam duymaya cesaretiniz olmaz susmuyorum ama artık ne yapayım cevap verince daha kötü bi insan gibi herkese dedikodumu yapıyo sende boşver elden bişey gelmez allahından bulsun belkide sınavımız onlar artık öyle düşünüyorum sıkma canını arkadaşım hayat çok boş....

duyacaklarını bile bile keşke hiç böyle birşey yapmasaydın hem daha kötü olmuşsun , yada gözümi karartıp eşime gösterirdim ben , eğer doğruyu yanlışı görmeyen fazla anacı bir adamsa zaten ses kaydında söylenenlerden çok senin yaptığın kayıt işlemine bozulur ...

Kızlar aslında bunu kimseyle paylaşamıyorum çünki öyle bir şey oldu kiiiii..Neyse baştan almak istiyorum kısaca şöyle kaynanam beni istemiyordu çok meşagatli bir yoldan geçip eşimle evlendik,kadının bana nedensiz derin mi gıcıklıgı var,bakışları bile seni sevmiyorum istemiyorum diye bagırıyor,geçenlerde küçük bir tartışma yaşadık ama ben eşim için sustum artık onun yüzünden eşimle aram açılsın istemiyorum,bir görseniz beni bir kaşık suda bogucak o kadar nefret eder benden ama ben bunu ispatlamak için bişiler yapmak istedim dün,artık onun bu tavırları nefret dolu bakışları beni çileden çıkartıyo,yaptıgım şeye gelince ona gittim dün sonrasında o binada oturan arkadaşıma ugriycam diyerek çıktım evde bir kaç kişi daha vardı hani böyle kana kana dedikodu yapabilecegi birileri yukarı çıkmadan önce şarja taktım telimi ve ses kaydını açık bıraktım,çok pişmanım keşke yapmasaydım diyorum çünki dinledigimde kulaklarıma inanamadım öldüm bittim 1 saate yakın bir ses kaydı olmuş demedigi yok benim için en önemlisi ailem için bunu hazmedemiyorum,şimdi diyorsunuz ki zaten kaynanan seni sevmemiş biliyorsun senin için iyi konuşmıyacıgını üzülüyorsun,karşıma geçip hiç böyle konuşmammıştı çünki ve insan biliyo sevilmiyorsun ama duymak ayrı apayrıymış dün eve gidip dinledim soguk soguk terler boşaldı başıma bi agrı saplandı mide bulantısı cabası ölüyorum sandım ki eşim geldi neyin var diyor agzımı açamıyorum aglıyorum saatlerce agladım sadece agzımdan hastayım lafını duydu elinden geleni yaptı çok korktu beni öyle görünce şimdi ben ne yapayım lütfen akıl verin aileme yakın çevreme diyemiyorum ses kaydını açık bıraktım kaynanamda oda böyle böyle dedi eşimede diyemem ne dicem ki annen böyle böyle dedi ee kim dedi ses kaydına aldım diyemem ki siz akıl verin ne olur ailemdende uzagım kimim kimsem yok yanımda eşimden başka aramız bozulsun istemiyorum,..veee yüzüme sürekli gülen benimle bal kaymak bir kadın daha vardı kayıt alınırken onun dedikleride cabası kimseye güvenmeyin sır vermeyin anlatmaz demeyin bu kadından anladım onun suratına tükürmek istiyorum iştee ama nasıl dicem nerden biliyosun dicekler içim gidiyo psikolojikmen çöktüm ne yapmalıyım lütfen bişiler yazın..

Allah kolaylık versin ne diyelim kendini sewdir desek 3 yıldır sewmemiş zaten neyin çabasını vericeksin. Boşver naposa yapsın sen eşinle mutluluğuna bak çok canını yakarsa çıkarır ses kaydını gösterirsin buna rağmen sustum diye. ayrıca kimseye anltamam gösteremem dediğin şeyin kaydını neden yaptın ki ? dinleyip üzülünce eline ne geçti:17:

aynı evın ıcınde yasayıpta...
canın o kadar sıkkınken esıne hayat yoldasına bırsey anlatamıyorsan...
bence kayınwalıdenı degılde esınle arandakı muhabbetı bı sorgula derım sana..
evet ben gıttım ses kaydını koydum
ıyıkıde koymusum bak sımdı elımde seslı bır delıl oldu..
kendımı her sevdırmeye calıstıgımda artık bunu dınlıycem..
ben bunları haketmedım..
dıyesceksın arkadasım..
solıceksın kocana oda annesının bunları ne hakla soyleyebıldıgı oturup tartacak...

zaten gozlerınde kotuymussun arkadasım..
emın ol esıne soylemeyınce bı kat ıyı gormezler senı..
ya ben esımle kendımı kıyaslıyorum..
hanı ben k.v bole bısey yapmıs olsam
esıme catır catır solerım..
esımden aramızda kalmasını ıstersem aramızda kalr..
ama onları hıc unutmaz..
aramızda kalmasını ıstemezsem..
annesıne ne demek ıstedıgını gıder sorar..

budur bence evlılık ya..
:47:

kayınvalidene sor nedenini, yok mok derse dinlet, şantaj yap herkese dinleticem diye, bu saatten sonra ondan iyilik beklemek saflık olur, kolay lokma olmadığını anlasın artık bak gör nasıl pısıcak, kimdir bunlar yahu sevdiğimiz adamı doğurdular diye istediği gestapoluğu yapma hakkını kim veriyo bunlara, kim senin kişilik haklarına bu kadar kolay saldırabilir, cnm terbiyesizliğe terbiye ile karşılık vermek inan yaramıyo, daha kötüsü dahada çok palazlanıyo karşındaki, maalesef sana taş atana sen ekmek at devrini kimse anlamıyo artık, sana taş atana sen kaya fırlat ki empati yapabilsin...

bilmiyorum ne kadar faydası olur ama bence sen eşinle iyiysen o kadının söylediklerini hiçççççç kulak ardı etme bence gıcıklık ver esinle iyi oldukcca eminim o daha cok catlıyodur yarası var cünkü istememiş seni ama oğlu senle evlenmiş ya .yani unut diyemem söylenenleri unutamazsın ama ikidebir aklına getiripte esinle ,senin huzurunu kacırma .

Bende olsam dinletîrdim eşime çünkü başka türlü rahata eremez insan eşinde bîlsin kim dost kim değil kaldı ki aynı delil kv elinde olsaydı senin valiz kapıdaydı canım yalan mı

Simdi kendimi senin yerine koyuyorum.
O banti esime dinletsem, tamam sasirir, ama niye böyle birsey yapiyorsun diye ilk önce bana saldirir buna eminim.
Yani herkes esinin huyunu bilir. Sonrasinda sen gizlice ses kayiti bile yapan bir insansin diye bana icten ice kinlenir ve evliligim bir cehenneme dönüsebilir. Belki bu konuda birdaha lafda etmez, ama ipler ondan sonra kopmaya baslar kesinlikle.

Annesine patlar esim, öyle bir yapisi var. Nasil böyle seyler dersin vs diye ona kizar, o orda aglar, öyle demek istemedim söyle demek istedim der. Ayilir, bayilir. Hastaneye kaldirirlar - numerami gercekmi ayirt edemessin, hastaneye acile gitmekte artik yüksek performans sergileyen birisi oldugu icin- artik esim anneme birsey olursa senden bilirim diye baslar.
Annesinin söyledigi sözlerde ne vardir sanki, hangi kaynana gelini hakkinda cok iyi seyler söylermis olur.
Hatta sadece esimden degil, esimin ailesine duyulsa, sen adam olaydinda, sen dogrudürüst gelin olaydinda kaynanana kendini sevdireydin derler.

Ben simdi bunlari hep benimkilerinin karakterleri üzerine yaziyorum, yani baska bir ailede baski tepki verebilirler, ama herkes malinin huyunu bilirmis, bende benim ailemi, esimin ailesini bildigim icin yaziyorum.

Anneme anlatsam böyle ses kayiti var diye annem iyi halt ettin, sevmiyorsa sevmesin sen niye öyle seyler yapiyorsun, hic gecinmeye calismiyormusun, aman kizim sakin kimseye birsey söyleme kapat olayi kimse duymasin der.

Yani her türlü olay elimde patlar.

Tamam, cok zor olacak, ama kendi sagligin, ruh sagligin ve iyiligin icin: Kimseye birsey söyleme.
Varsa cok güvendigin bir arkadasin veya kizkardesin falan (erkek kardes olmaz, onlar kin tutabilir, hesap sorabilir) anlat, annene babana bile anlatma derim. Hani icinde kalmamasi icin, konusacak birisi olmasi icin. Ama esine, kaynanana vs sakin söyleme.
Bundan sonra ayagini denk al, o dedigin komsudanda uzak dur, sanki senin bildigini bilsin, anlasin birsey olmaz, ama nerden bildigini anliyamasin, senin agzindan duyamasin, deli olur bu bana niye tavir aldi diye.
Demek kaynananda doldurusa geliyor o insanlarin sayesinde, su son üc senede kim bilir daha neler konusulmustur degilmi, kaynananinda yatkinligi var tamam, ama doldurada geliyor anlasilan.

Aman sakin söyleme, esin zaten annesini affeder, senin yaptigin asla unutulmaz, güvenilmez kisi sen ilan edilirsin.
Annesiyle küs bile kalsa, bir kac sene bile konusmasa, yine barisacaklar, bu sefer senin yüzünden seneler boyunca anneme hasret kaldim, senin fesatligin kötülügün yüzünden annemi kirdim, annemi aglattim der.
Kadinin söyledikleri unutulur, önemsenmez, senin icin yandigi kadar kimsenin icini yanmaz.
Hayirlisi olsun de, dua et ve kaynanan madem seni sevmiyor, en azindan mesafeli durursun, o sana kötü bakiyorsa baksin, cahilligine, karakterine ver.

Son düzenleme:
Simdi kendimi senin yerine koyuyorum.
O banti esime dinletsem, tamam sasirir, ama niye böyle birsey yapiyorsun diye ilk önce bana saldirir buna eminim.
Yani herkes esinin huyunu bilir. Sonrasinda sen gizlice ses kayiti bile yapan bir insansin diye bana icten ice kinlenir ve evliligim bir cehenneme dönüsebilir. Belki bu konuda birdaha lafda etmez, ama ipler ondan sonra kopmaya baslar kesinlikle.

Annesine patlar esim, öyle bir yapisi var. Nasil böyle seyler dersin vs diye ona kizar, o orda aglar, öyle demek istemedim söyle demek istedim der. Ayilir, bayilir. Hastaneye kaldirirlar - numerami gercekmi ayirt edemessin, hastaneye acile gitmekte artik yüksek performans sergileyen birisi oldugu icin- artik esim anneme birsey olursa senden bilirim diye baslar.
Annesinin söyledigi sözlerde ne vardir sanki, hangi kaynana gelini hakkinda cok iyi seyler söylermis olur.
Hatta sadece esimden degil, esimin ailesine duyulsa, sen adam olaydinda, sen dogrudürüst gelin olaydinda kaynanana kendini sevdireydin derler.

Ben simdi bunlari hep benimkilerinin karakterleri üzerine yaziyorum, yani baska bir ailede baski tepki verebilirler, ama herkes malinin huyunu bilirmis, bende benim ailemi, esimin ailesini bildigim icin yaziyorum.

Anneme anlatsam böyle ses kayiti var diye annem iyi halt ettin, sevmiyorsa sevmesin sen niye öyle seyler yapiyorsun, hic gecinmeye calismiyormusun, aman kizim sakin kimseye birsey söyleme kapat olayi kimse duymasin der.

Yani her türlü olay elimde patlar.

Tamam, cok zor olacak, ama kendi sagligin, ruh sagligin ve iyiligin icin: Kimseye birsey söyleme.
Varsa cok güvendigin bir arkadasin veya kizkardesin falan (erkek kardes olmaz, onlar kin tutabilir, hesap sorabilir) anlat, annene babana bile anlatma derim. Hani icinde kalmamasi icin, konusacak birisi olmasi icin. Ama esine, kaynanana vs sakin söyleme.
Bundan sonra ayagini denk al, o dedigin komsudanda uzak dur, sanki senin bildigini bilsin, anlasin birsey olmaz, ama nerden bildigini anliyamasin, senin agzindan duyamasin, deli olur bu bana niye tavir aldi diye.
Demek kaynananda doldurusa geliyor o insanlarin sayesinde, su son üc senede kim bilir daha neler konusulmustur degilmi, kaynananinda yatkinligi var tamam, ama doldurada geliyor anlasilan.

Aman sakin söyleme, esin zaten annesini affeder, senin yaptigin asla unutulmaz, güvenilmez kisi sen ilan edilirsin.
Annesiyle küs bile kalsa, bir kac sene bile konusmasa, yine barisacaklar, bu sefer senin yüzünden seneler boyunca anneme hasret kaldim, senin fesatligin kötülügün yüzünden annemi kirdim, annemi aglattim der.
Kadinin söyledikleri unutulur, önemsenmez, senin icin yandigi kadar kimsenin icini yanmaz.
Hayirlisi olsun de, dua et ve kaynanan madem seni sevmiyor, en azindan mesafeli durursun, o sana kötü bakiyorsa baksin, cahilligine, karakterine ver.
Aynen katiliyorum yazdiklarina. Yuzlesmek, icini dokmek iyi hos bazi arkadaslarin tavsiye ettigi gibi ama sonunda elindekilerden de olmak var. netice de biri annesi biri esi. Eger esini olumune sevmiyorsa annesinin tarafini tutma ihtimali yuksek. Ustelik bizim erkeklerimiz genelde ana kuzusu bunu da unutmamak da fayda var.
su an kritik bir asamadasin. Bence adim atmadan iki kere dusun.

Kayın validenin seni sevmemesi tesadüf mü ya da sana mı rast geldi? Hiç değil gerçek anlamda gelinini seven kaç kayınvalide var acaba? Bu ayrı bir tartışma konusu da madem biliyorsun duymak neden bu kadar koydu sana?
Sen de yamansın bence..şarjda bırakıp gitme olayı herkesin düşüneceği bir şey değil..
Eşine göster madem tescillensin kişiler. Ve sen de boşuna canını sıkma bunlar için bence.

Ben olsam kv.dinletirdim.Ogluna henuz dinletmedim ama dinletirim en kisa zamanda,anlasin senin ne bok oldugunu derdim:)O zaman baslar yagcilik yapmaya,senden iyisi olmaz.

Bütün dedikodunu yapanları evine yemeğe davet et. Bir güzel hizmet et karınlarını doyur. Sonra çaylarının üzrene tatlı niyetine ses kaydını dinlet. Eşinde orada olsun. Valla ben böyle yapabilir miydim bilmiyorum ama iğrençliklerini onların yüzüne vurmak en en en güzeli olmalı... Ancak bu şekilde içimin yağları erir...

uzuldugun olaya bak kaynanamı senı sevmıyor amaaaaaaaan sevmesın oğlu senı almış nıkahına daha nee..
boşver yaa ben olsam umrumda olmaz bırak havlasın dursun bıde benı aralarına alsın dıye ugraşmışsın almasınlar dırek tanımasınlar daha ıyı..
boyle senı uzuceklerıne hıc olmasınlar.
oğullarıda cokmeraklıysa gıder gorur tek basına..

bir kere yaptigin hic hos birsey degil
seni sikayet bile edebilirler
telefonunu resmen dinleme amacli kullanmissin

ve son derecede yanlis birsey
neden
cünkü senin bu yaptigini herkese herkese yapsa
kimse kimsenin yüzüne bakamaz bence
bu bir gercekki herkes herkesin arkasindan konusur
kaldiki zaten seni sevmeyen br kadin bu

yapacagin üzülmemek
ve duymamis gibi davranmak
sakin kimseye söyleme
bence sen suclu olursun

ben olsam bende susup seyirci kalmazdim yapi meselesi..ama soyle yapabilirdim esine dinletip dinletmemek sana kalmis onu sen daha iyi taniyorsun yanliz kayinvalidenin ve yandaslarinin arasini bozardim yani kaynananin yaninda konusmalari o ortamdan biri anlatmis gibi ufak laflar sokardim ama açik açik degil ayni seyi digerlerine de yapardim ki sasirsinlar...muhabbet esnasinda o yaptiklari dedikoduda gecen alakasiz bi kelimeyi sokustur ama sen seviyeni bozmadan bak aralari nasil bozuluyor...

ben susmazdım ya eşime söylerdim böyle bi şey yaptım çok pişmanım ama yaptım deyip dinletirdim çünkü kendi kendine hep kulaklarında kalır eşimde ister annesine konuyu açar ister beni teselli eder en azından yanımda olur bunu bilmek bile bana güven verir..hem ben içimde tutsam eşime bile doldurabilirim içten içe kendimi...ya daaaaaa kayınvalidemi tehdit ederdim işine nasıl gelirse sonra da ister sevsin beni ister sevmesin :))

hatta hakaret içerikliyse bu kayıt,beni kimse tutamazdı elimden ne geliyorsa yapardım ve susmazdım,diye düşünüyorum

cvp vermeden yapamıcam ..
canım öncelikle eşinin kayınvalidenle arandaki soğukluktan haberi varmı
ve kimin yanında en cok...

eğer senin yanındaysa eşin,aranızda kalacağına söz verecekse,sözünün eriyse herşeyi açık beyan anlatmalısın...
en son çare bu ses kaydını yaptım.pişmanda değilim.. lütfen dinle ve ondan sonraa ne diyeceksen de bana ...
diyerek konuşmalısın eşinle..anlayışlı bir insansa eger kesinliklee görüşmeyi azaltır veyahutta annesıne olan ilgisini minimum sevıyeye düşürerek artık annesının yaptıgı hal ve hareketlerden rahatsızlık duydugunuzu ona belli eder...

ben olsam kesinlikle eşime herşeyi dinletirdim...
bu şekilde ömrünün sonuna kadar gitmezz...
sana da yazıkk, eşine dee...

Herkese öncelikle teşekkür ederim yaptıgınız yorumlar için,ben dogru yapıp yapmadıgımı bilemiyorum şuan için bazı arkadaşlar sende fenasın yanlış yapmışsın diye sözler söylemiş tek şey diyorum yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir,siz benim yaşadıklarımı yaşamış olsaydınız nasıl tepkiler verirdiniz,kaydı kocama yada bir başkasına dinletmek için yapmadım sadece Allahım bana yol gösterdi buna inanıyorum kayınvalidemin evet beni sevmedigini biliyordum ama bu denli nefreti inanın tahmin bile etmemiştim kii benimle can ciger olan birinin yüüzünü görmemide istedi Allahım biliyorum,ben almanyaya gelin gelmiş ülkesinden vatanından ailesinden sevdiklerinden uzakta yaşamak iin eşiyle mutlu olmak için ugraşan biriyim aklıma bu tarz şeyler hiç bir zaman gelmezdi inanın ama anlık bir şeydi o an sarjım cidden bitmek üzereydi ve aniden gelişti bu durum ki ben bu kadar uzun bir kayıt alabilecegini düşünmemiştim telin çünki kayıtla şunla bunla işi olan biri degilim,çokta iyi yaptım nasıl bir insan oldugunu biliyordum sevilmedigimi biliyordum ama bu denli büyük bir nefret içinde oldugunu inanın tahmin etmiyordum,şöyle eşime derim ama iplerin kopacagını çok iyi biliyorum neden böyle bişiy yaptıgımı ne yapmaya çalıştıgımı sözlicektir,eşim beni seviyo hemde çok ama türk erkeklerinin çogu böyledir anneci,babası öldugunden beri annesiyle yaşamış vaktini onunla geçirmiş biri psikolojik sorunlar yaşadıgını öne süren sürekli aglak ogluna kendini acındıran biri ben ne kadar haklı olsamda inanın çogu erkek eşimde dahil annesine tek laf etmicektir kesin düşünmem lazım ya ben bu kaydı dinleticem her şeyi göze alıcam yada eşimle devam edicem,sadece kendime bişileri ispat etmek istedim ama şuan dinletip dinletmemkte kararsızım bu saatten sonra onunla yakın olabilicegim imkansız tabii ama o diger bi kadına bu konuşulanları tek tek söyliyecegimden eminim sonrasında kaynanamla neler yaşarlar birbirlerini mi suçlarlar onu bilemem Allahım kimseyi anasız babasız uzaklarda koymasın onlar üzülmesin die tek şey anlatmızosun için içini yiyo susuyorsun tek bir eşin kalıyo ona sıgınıyosun güveniyosun ailesi ailemdir diyosun ama karşı taraf izin vermeyince bunlar söz konusu olmuyor evlilik bambaşka bişeymiş Allahım kimseyi böyle sınamasın hasta oluyosun eşin işte ateşin var doktora gidemiyosun biraz su bi havluyla şifa bulmaya çalışıyosun kendin başına koyuyosun havluyu benim psikolojimde olsaydınız siz ne yapardınız inanın yaşadıklarım hiç kolay degil anne dedim sevilmek için elimden gelenin fazlasını yaptım karşı taraf kıskançlıgın dibine vurmuş oglunu uçan kuştan kıskanan biriyse zor çok zor..

Back
X