Kayınvalidem:(

Sevgi zorla olmuyor malesef..
Sevesi yoksa bir insanın dünya iyisi ol, melek ol sevmez.
Eşine beni sevmiyorlar dediğinde ne diyor merak ettim?
Benimkine zorla sevdireceksin sevmiyorlar yahu dediğimde saçmalama
seviyorlar diye itiraz eder..:S

Eğer senin eşinde böyle diyorsa..
Ben olsam bir gün eşimle kaynanamlardayken konu açarım
Geçen bir arkadaşım çok ağladı kaynanasından hiç sevmiyor beni diye
dedim çok şükür benim kaynanam sever beni seversiniz dimi anne?

Eşimin yanında hayır diyecek hali yok tabi kızım sen bizim kızımızsın.. Duy da inanma:ssz:
Koyarım telefonu ortaya açarım kaydı sevginizi böyle güzel anlattığınız için teşekkür ederim
Ben de sizi aynı derece seviyorum derim..
Ben bu yükle bir başıma yaşayamam kimse kusura bakmasın.
Herkes o yükü bölüşecek!

şimdi ses kaydını eşine dinletince ne olacak??? eşin ''vayyy hain kadınnn'' deyip annelikten red mi edecek annesini???
keşke ses kaydı falan yapmasaydın... yüzüne gülmüyorlarmış ki zaten sen de biliyorsun sevilmediğini. böyle gereksiz hareketler seni haklıyken haksız çıkarır bana kalırsa. terbiyeni bozma unut gitsin derim. yani hele eşinle ilişkin yolundayken ne gerek vardı???
şahsen benim eşim olsa amacın neydi yani diye beni bir sorgular yani. annesine sinirleneceği kadar bana da sinirlenir.

Senin yaptıgına benzer bişeyi halamın eltisi de kayınvalidesine yapmış ve eşine göstermişti.Herkes farklı düşünmüştü kadın hakkında.Eşin ilk zaman annesine tepki göstersede sonrasında annesi sonuçta hep böyle devam etmiyo.Herkes seninle ilgili iyi düşünmek zorunda değil.Herkes seni sevmek zorunda da değil sonuçta.Böyle düşün ve sana gıcık oluyosa boşver gıcık olsun.O senden rahatsız olsun.Sen yuvanı pekiştir eşini kendine daha çok bağlanmasını sağla.Duydukların nedir bilmiyorum ama unutmıyacaksın ve kendi gardını ona göre alacaksın.Sana çok iyi davranan kadınada kötü görünme.Gayet iyi ol ve ona bişeyleri ima et.Başkasının olayıymış gibi...Emin ol kocanın sana düşkün olması annesini dahada çileden çıkartır.Şuna da inan şu dünyada herkes yaptıgının karşılıgını görüyo.Kaynanan gerçekten kötü biriyse bu yaptıkları karşısına çıkacak.Belki senin eline düşecek Allah bilir dimi....

bence ona verilecek en büyük ceza eşinle aranı iyi tutmak olur. bence hiç takma. insan tabi sevilmek istiyor ama bu kadar kin dolabilen biri de seni sevmesin zaten, ihtiyacın mı var?

Peki kayınvaliden neler söylemiş?
Tamam kötü konuşmuş.Ama nasıl konuşmuş?
Kayınvalidenle bundan sonra görüşüp görüşmemendeki en önemli etken bu sorumun cevabı olacak.
Küfür mü etmiş hakaret mi yaptıklarının dedikodusunu mu yapmış?Ne söylemiş?

yapılacak 2 şey var bana göre;

bana göre;
mantıklı olan tepki (etikliği tartışılır)
birkaç gün geçmesini bekle. kv zaten birçok kişiye aynı şeyleri söylemiştir. eşine dersin ki, annen benim hakkımda bu tür konuşmalar yapıyor. kendisiyle konuşacağım, haberin olsun. der ve, kv ile konuşurdum. sanki 3.kişiler sana söylemiş gibi davranırsın... tel ile ses kaydı yaparak sen de masumiyetini biraz gölgeliyorsun çünkü... bilgiye ulaşma kaynağını çarpıtabilirsin...

duygusal olan tepki;
eşinin ve kv nin bulunduğu bir akşam, ses kaydını açıp sehpanın üzerine koyarsın, oradaki konuşmaları herkese dinletirsin. ve sonrasında hiç yorum yapmazsın, onları ve tepkilerini gözlemlersin... kesinlikle tartışma ortamına sürüklemezsin...
bundan sonra kv ile de konuşmazsın. evine gitmezsin, esaslı bir tepki koyarsın... vs vs vs...

benim uygulayacağım duygusal tepki olurdu... olayları çarpıtmadan direkt vermek, aksini istesem bile yapamam... zararı bana da dokunur, biliyorum ama yine de onu tercih ederdim...

seni çok iyi anlıyorum bu arada. benim kv de, benden ziyade ailem hakkında çok atıp tutuyor(du). başkalarından(kendi akrabalarından) birkaç cümlesini duydum, onlar da tamamını söylemedi üstelik, iyice sinirlerim tavan yapmıştı o zaman. tamamen kıskançlıklarından yapıyor benimkiler. kv öyle pek sözünü esirgeyen biri de değildir, haklı görseydi kendini onda birini yüzlerine söylemeye de çekinmezdi, arkadan konuşur sadece :37:
bana yapılanları bir derece kabul ederim de işte aile girince işin içine iyice zorlaşıyor...:20:

mesajını okuyunca istemeden de olsa tebessüm ettim ama, iyi düşünmüşsün canım. o ses kaydı başka bir yerde de kayıtlı dursun bence... dinlemesen bile bulunsun bence.
eşim kulaklarıyla duyduklarını bile sonradan reddetmeye başlamıştı, seninki de dinlese bile zamanla unutur(???). :37:

keşke hiç böyle birşey yapmasaydın :50:kaynananın seni sevmediğini biliyorsun zaten arkandan iyi konuşmadığını da tahmin ediyorsundur yani kulaklarınla duymana hiç gerek yoktu.eğer eşinle aran iyiyse herşeyi unut kaynanan ile mesafeli bir ilişki kur mümkün olduğuca az görüş.ses kaydını dinletsen seni haksız bile çıkarabilirler niye bunu yaptın amacın neydi bile diyebilirler kaldı ki eşin sana hak bile verse annesini silemezki.yaşadığı sürece sizin hayatınızda olacak yerinde olsam bu olayı unuturum kaynana ile az görüşürüm kendi hayatıma bakarım:31:

Efla'nın sözünü ettiği duygusal tepki bence çok makul

Herkes herşeyi duyduğu zaman seni de zorlayacak sebep kalmaz.

Ses kaydı bence masumiyetini gölgeleyemiyor, çaresiz kalmış bir insanın ispat çabası bence

Ama ne olursa olsun ben bunu içimde tutamazdım

Slm kızlar ben o an ki içimden gelen sesi dinleyerek yaptım bunu hiiiçççç pişman degilim günlerdir düşünüyorum bunu eşime dinletmicem çünki bu durumun bana negatif dönebiliceginide hesaba kattım kii eşimle daha iyi olucam,olucam ki çatlasın sinirinden kıskançlıgından..Şimdi boşuna mi yaptın diyceksiniz hayır size başka bi kadındanda bahsetmiştim bu dediklerini konuştuklarını ona tek tek söylicem şok olucak eminim kaynananmın söyledigini sanıcak e tabii bunları bildigimi kaynanam da ögrenicek sonrasını yaşayıp görücem,bu olaydan sonra o kadını hiç görmedim denk gelmedik ama ilk fırsatta bunları benden duyucak ne kadar iki yüzlü oldugunu vurucam yüzüne bu konuşmayı yapar yapmaz yazıcam herkese çok teşekkürler yorumlarınız beni sakinleştirdi saolun..

berfem bravo süper fikir, bence kayınvalidene git, de ki, annecim bilmemkim (o kadın) bunları söyledi bana, ailem hakkında sen şunu bunu söylüyormuşsun doğru mu, ben inanmadım ama sen çok dedikodumu yapıyormuşsun vs vs
kadın şaşıracaktır, şok olacaktır ayrıntıları duyunca, kendi silahlarıyla vur onları. kolay gelsin.

bak arkadaşım bende aynen ses kaydı yaptım dinlediklerime inanamadım ama ananem dediki üzülme eşinede söyleme gün gelir zora dar düşersin diyecek lafın olmaz haksız olursun yüzün olmaz kötü günlerin için sakla acele etme bu daha birşey değil dedi eşinden yana sıkıntın olursa vur yüzüne gitsin dedi ben tabi bunud uyunca heyecanla hemen kendimi haklı çıkarmak için koşup anlatacaktım ama baktım ananem çok doğru bişey dedi ve onu dinledim bu kayanam rahat durmadı bana annem laflar etti eşimde yoktu ve ispat edemedim eşim bana öyle laflar ettiki ne iftiracılığım ne yalancılığım kaldı bende tuttum ses kaydını gösterdim cevap veremedi tam cuk die oturdu şimdi kimse bana bişey diyemiyor rahatım çok şükür bekle sende gün gelir lazım olur...

def et böyle kaynanayı ya
sanki oğulları da bulunmaz hint kumaşıydı gelinleri kıskanıp duruyorlar hey Allahım

bence o ses kaydını bir cd ye aktar ve eşinin iş adresine isimsiz postala
sanki baska biri kaydedip yollamış gibi

Çok ilginç, allah size yol gösterdi ve siz de gizlice ses kaydı yaptınız :19:

İnsanlardan izinsiz ses kaydı, görüntü almak çirkin bir davranıştır.
O sohbet içeriğinden bağımsız olarak kayınvalidenizin özel alanıydı, girmemeniz gerekirdi.
Onun sizin günlüğünüzü okumaması, odanızın kapısını dinlememesi, telefonunuzu karıştırmaması gerektiği gibi.
O konuşmada kendine ait meselelerden, sizin ve belki kimsenin bilmediği şeylerden de bahsedebilirdi.
Bunlardan bahsetse bunları öğrenip ne yapacaktınız?

Ben sizde de iyi niyet görmedim açıkçası.
O da size böyle saygısızsa ikinizin de işi çok zor.

Çok ilginç, allah size yol gösterdi ve siz de gizlice ses kaydı yaptınız :19:

İnsanlardan izinsiz ses kaydı, görüntü almak çirkin bir davranıştır.
O sohbet içeriğinden bağımsız olarak kayınvalidenizin özel alanıydı, girmemeniz gerekirdi.
Onun sizin günlüğünüzü okumaması, odanızın kapısını dinlememesi, telefonunuzu karıştırmaması gerektiği gibi.
O konuşmada kendine ait meselelerden, sizin ve belki kimsenin bilmediği şeylerden de bahsedebilirdi.
Bunlardan bahsetse bunları öğrenip ne yapacaktınız?

Ben sizde de iyi niyet görmedim açıkçası.
O da size böyle saygısızsa ikinizin de işi çok zor.

Teşekkür ederim yorumun için saygı evet karşılıklı oluşan bir durum ben bunun üzerine sevgi saygı görmemiş biri olarak saygı duymuyorum,kimse bundan emin olamaz belkide kapımı dinlemişti bir günlügüm olsa okumayada çalışıcaktır eminim iyi niyet durumlar için farklılık gösterir bence tabii son olarak çokta iyi yaptım bunca zaman duyulmamış saygıyı ben vere vere kendime saygımı yitirdim saolun yorumunuz için,kii işim zor falan degil bu olaydan sonra sadece kocamı doguran kişidir..

Dediğiniz gibi çok iyi yapmış olsaydınız, şu an çok iyi bir durumda olurdunuz.
Ses kaydı bol bol ağlamanıza yaramış. Bundan sonra da kayınvalidenizden tam anlamıyla nefret edeceksiniz.
Hele bir de -burada bahsi geçen- kozdu, şantajdı meselelerine girip meseleye bir de eşinizi, eşi dostu akrabayı karıştırırsanız toplu bir nefret çemberine girersiniz artık...
Eşiniz ses kaydını dinleyince "aa benim annem ne şeytanmış, hemen onu atıvereyim, gül gibi eşim var, yeter bana" der mi bilmem ama demezse zor durumda kalırsınız.

Buna iyi diyorsanız, ne diyeyim...

Ben anladım aslında sizi, çok güçsüz hissetmişsiniz kendinizi ve güçlenmek istemişsiniz. Ancak uzak durarak, kendinize bu aileden başka insanlar, zevkler, mekanlar bularak güçlenmeye çalışsaydınız keşke. Bu bir kısırdöngü, yarın o da sizin sesinizi kaydeder vs vs...

Bende geçen yaz böyle birşey yaşamıştım görümcem bize gelmişti yatılı kalmaya ve 1 hafta boyunca bizde kaldı. Bu arada görümcem benden 4 yaş küçük. Ama bana evlendiğim günden beri ve öncesinde hep sanki ablam oymuşta ben ondan küçükmüşüm gibi davrandı. Hep alttan aldım küçüktür daha ondan yapıyordur falan diye. Ama son yaşadığım olaydan sonra tam manasıyla nefretimi kazandı. Kaldığı 1 hafta boyunca kan kusturdu herşeyime karıştı eşimle konuştuğumuz her lafın içine girdi. Neyse uzatmıyayım bir gün kayınvaldemle konuşucaktı bahçeye çıktı bende mutfakta yemek yapıyorum tabi benim orda olduğumdan haberi yok kayınvaldemle konuşmalarını duyunca beynimden vurulmuşa döndüm annesi sanırım ne zaman geliceksin diye sordu bu da biraz daha kan kusturaym ondan sonra gelicem dedi ben ilk başta yanlış duydum falan dedim sonra şu ana kadar sesi çıkmadı abimle çok iyiler dedi ben bir şok daha yaşadım. Sonra tamam tamam görümceliğime devam ediyorum sen merak etme dedi ben beynimden vurulmuşa döndüm. Şimdiye kadar yapmadıkları kalmadı bana hep eşime söylediğimde sana öyle geliyordur yoktur öyle birşey dedi. Böyle birşey duyacağımı bilseydim bende sesini kaydedip eşimin suratına çarpmak isterdim ama malesef olamadı. Ya benim anlamadığım bir anne,bir kardeş evladının,kardeşinin mutluluğunu neden istemez. Ben onlara hep iyi niyetle yaklaştım kardeşini kardeşim gibi gördüm (çünkü kardeşim yok) herşeylerinde arayıp sordum ama olmadı olmadı. Onların evinde birşey yüzünden tartışmıştık ben odan çıktım birşey almak için onlar ana kız yan odada bizi dinleyip gülüyorlardı eşime söyledim öyle şey yapmazlar sen yanlış anlamışsındır dedi.Hadi herşeyi yalış anladım bunuda mı yanlış duydum ya. Bıktım artık valla bu en son yaşadığım olayı eşime anlatamadım çünkü biliyorum ki yine yapmaz öyle şeyler diyecek görümcem denilen şahısada birşey diyemedim hala kendime kızarım ama hiç olmazsa senin elinde delilin var bunu iyi değerlendir. Allahım bizim gibi olanların yardımcısı olsun.

Back
X