• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem......

parasına göz dikme,elinden alalım mal mülk sahibi olalım olayı falan yok.bahsettiğim çok bir para da değil zaten 700 tl.bizim yanımızda kalınca her türlü masrafı da bize ait zaten.bize vereceği paranın çoğunu da belki kendisine harcıcaz.ama eşim biraz da benim ılımlı yaklaşmam için bu para konusunu gündeme getiriyor gibi.anam gelsin başıma tac edeyim de diyor ama benim tereddütlerim var.ben sizin gibi büyük bir kişinin kakasını falan değiştiremem helal olsun size,bünyem o kadar kuvvetli değil kaldıramam yani.
Mecbur kalinca oyle guzel yapiliyor ki.bi lastik eldiven gecirdin mi eline tamam.hem kadinin uc kurus maasina hesaplar yapip hem de bakamam edemem kusarim demek....yasli insanlar icin emekli maasi guvence demektir.
Birakin kadin kendi evinde yasasin.butun kardesler de aranizda para toplayip bakici tutun.

Canım yorumların hepsini okumadım ama yardima muhtaç mı bilmiyorum. 80 yaşında yalnız yaşamakta zor. Ayrıca boşverin siz ev alacagijiz zaman kendiliginden gelir.almayin hiç ondan para zat3n parayi sze verirse. Hem parasiyla bakmış olursunuz. Hemde ilerde diğer kardeşler size zatn parasiyla baktiniz diyebilirler. Bence knemli olan kadinin istediği bazı yaşlılar 2 ay cocugunda kalıyorsa 3 ayda evinde kalmak ister. Ama onun evini dağıtmak demek. Hayatını guvrncesini dagitmak olur. Siz ona mükemmel bir hayat sunsanizda yaşlılar bunu anlamaz . Aynı evde yaşamak zor am 80 yaşında hiç bir şeye karismayan kagnvlidede zor blunur ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok çok iyi düşünüp öyle karar verin.çünkü 2. kez başka yere göndermek zor olur.bana kalırsa 7 evlat birleşsin güvenilir bir bakıcı tutulsun,sizler de sık sık kontrol edin.açıkcası ileride ben kendim için öyle olmasını tercih ederim:34:

Anneannemde o yaşlarda ve o kadar huysuz ki herkese kan kusturuyor. Bence kv niz öyle olmadığı için şanslısınız. Anneannemin 5 evladı var ve her ay birinde kalıyor. Siz de diğer çocuklarıyla konuşup böyle yapsanız daha iyi olmaz mı? 2 yada 3 olsa neyse de baya evladı varmış. Emin olun o da değişiklik yaşadığı,her evladıyla-torunlarıyla ayrı ayrı zaman geçirdiği için mutlu olur.Ama diğer kardeşler kabul etmiyorsa da siz bakın tabiki,kendi annenizi ya da ilerde aynı durumda olabileceğinizi düşünün

80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....

NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.

Kayınvalideniz sorunlu bir insan değilmiş. Bir perhiz yemeği yapmak ya da iki misafir ağırlamak ağırınıza gitmesin. Elbette yalnız yaşamaya alıştıysanız zorluk çekersiniz ama unutmayın siz de bir gün yaşlanacaksınız. Kadıncağızı yanlız bırakmayın.

kaç gün ömrü kaldığını Rabbim bilir Allah rızası için bak misafir 3 geliyorsa ikisini reddersin olur biter...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazik yahu artik insanlarin maneviyatida para olmus ne demek ya bizde kalsin "maasini biz yigelim evini kiraya verelim ev alalim" anneye bile bakmak parayla olculuyor yaziklar olsun !

Öyle olduğunu düşünmüyorum. Bence konu sahibinin eşi olayı cazip hale getirmek için öyle demiş. Öte yandan tabi ki bakan tarafın maaşı kullanması çok normal yaşlı da olsa masrafı olur bu kadının.

Şahsen ben kabul edemezdim, zaten kayınvalideye bakmak geline düşmez, kendi çocuklarına düşer. Kayınvalidenize çok ziyaretçi geldiğini söylemişsiniz, misafir ağırlamak zor olur, bir bakmışsınız siz evde yokken gelmişler, derken derken sizin eşinizle başbaşa bir yaşantınız kalmayacak. Ama çok yazık, onca çocuğu sahip çıkmamış, üzüldüm açıkcası. Dönüşümlü olarak bakmayı teklif edin, en makul çözümü bu bence.

Vayyy beee sevap diye 80 yaşında kv.ye bakmak isteyen ne kadar çok insan varmış şaşırdım vallahi!!Kusura bakmayın da başa gelse ne olacak bakılır diyenlerin yarısı bile bakmaz eminim..
Pardon da diğer 6çocuk nerede neden sırayla bakılmıyor? Ben bu sorumluluğu alamazdım şahsen herkes keyfinde ben uğraşıcam sadece neden? sadece benim eşimi mi doğurdu?? Ama şöyle olur herkes taşın altına elini koyar herkes 1-2ay bakar başımın üstünde yeri olur ama öteki türlü zor..
Misafir kabul etmeyin diyenler gelme mi desin konu sahibi gelene? Bi gelme iki gelme desin sonra mecbur diyecek buyrun diye..öyle misafir ağırlamak hem de çok sık şekilde kolay değil kimse kendini kandırmasın...
Azıcık aşım kaygısız başım, yarın öbür gün evi kiraya verir kredi öderseniz kv. Vefat ettikten sonra o yüzüne bakmayan çocuklar öyle mirasçı olur ki eviniz üzerinde bile hak iddaa ederler..

ay yazık kadıncağız gelmıs 80 yasına ne kadarcık ömrü kaldıkı.
son yılları mutlu gecsın.

Vayyy beee sevap diye 80 yaşında kv.ye bakmak isteyen ne kadar çok insan varmış şaşırdım vallahi!!Kusura bakmayın da başa gelse ne olacak bakılır diyenlerin yarısı bile bakmaz eminim..
Pardon da diğer 6çocuk nerede neden sırayla bakılmıyor? Ben bu sorumluluğu alamazdım şahsen herkes keyfinde ben uğraşıcam sadece neden? sadece benim eşimi mi doğurdu?? Ama şöyle olur herkes taşın altına elini koyar herkes 1-2ay bakar başımın üstünde yeri olur ama öteki türlü zor..
Misafir kabul etmeyin diyenler gelme mi desin konu sahibi gelene? Bi gelme iki gelme desin sonra mecbur diyecek buyrun diye..öyle misafir ağırlamak hem de çok sık şekilde kolay değil kimse kendini kandırmasın...
Azıcık aşım kaygısız başım, yarın öbür gün evi kiraya verir kredi öderseniz kv. Vefat ettikten sonra o yüzüne bakmayan çocuklar öyle mirasçı olur ki eviniz üzerinde bile hak iddaa ederler..

valla bende hayret edıyorum bu mıllet adamı ıpten alır ıpe goturur
herkes sevaptır al yanına demıs bende oyle dusunuyorum acaba kendılerı yapar mı bu ısı kadın 80 yasında daha da yaslanacak kım bılır ne bakıma muhtac olacak altı bezleneneler var o zaman kım bakacak tabıkı de kımın yanındaysa o bakacak dıgerlerı hıc kendılerını sorumlu gormeyecek
allah muhafaza
konu sahıbı kadının kendı parasının bakıcıya yetmeyecegını soyluyor o zaman kendı parasının ustune her ay 7 kardes de bıraz verıp bakıcı tutabılırler bence tabı bız oturudugumuz yerden cozum uretmek kolay oluyor ama gercekten cok cozumsuz bu ıs
bence de konu sahıbı bıraz gerı cekılıp beklemelı onden gıden olup atılmamalı bence herkes ne yapıyorsa onu yapmalı hıcbır seye oncu olmamalı

80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....

NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.

Bence sadece sevabı için yapılır. Para mevzusunu bir kenara bırak.

ben olsam istemezdim valla ne ömrümü tüketecem sen ona bakmak zorunda değilsin ama bakrsan sevapta kazanırsın oda var valla allah yardım etsin sana

Ne ekersen onu biçersin demişler, biz de aynı durumda olabiliriz bir gün, 80 yaşta az değil, hani hareketi nasıl? Kendi işini görebiliyor mu tek başına? Benim babam 60 yaşında, 3 senedir o kadar değişti ki, kulağı zor işitiyor, tırnağını keseceğine etini kesiyor, unutkanlığı var, açıkçası biz olmadan tek başına 2 gün geçiremez. Biz de 3 kardeşiz ileri de benimde düşüncem Allah nasip ederse babamı yanıma almak, insan gençken yalnız yaşamak istiyor, ama yaşlanınca da tam tersi oluyor nedense.. :50:

Son düzenleme:
Şu ne ömrümü tüketeceğim diyenler acaba hiç yaşlanmayacak mı Merak ediyorum....

Bir yaşlıya bakmak tabiki zor bişey ama "ömrümü tüketmek " kelimesi nedir ya..anneniz babanız yaşlı olunca ben ömrümü tüketemem bakamam mı diyeceksiniz..
Bu dünyada anana babana bakmayacaksan onların emeğinin karşılığını vermeyeceksen ne gayen olabilir başka...

Erkek çocuklar annelerine babalarına fiziki olarak bakamazlar bu durum gelinlere düşüyor ama elbette bi mükafatı vardır..ha şuda bi gerçeklik dinde gelin bakmak zorunda değildir..
Ama bunun altına sığınanlar kendi anne babaları olunca koşa koşa bakarlar o zaman da damat desin evde yaşlı istemiyorum ömrümü tüketme diye!!!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tek başına kalabiliyorsa sıkıntısı yok demek ki. Parasını da size vereceğine huzurevine verir neden gereksiz işler yaptılar anlamadım. Halden anlaması lazım. Kaynana ne kadar sessiz olsa da evde başka biri olacak. Ne istediğin gibi giyinirsin ne istediğini yapabilirsin. Ben 80 yaşında olsam insanların düzenini bozmam veririm maaşı baktırırım kendime. Sevmiyorum böyle olayları.

Tek başına kalabiliyorsa sıkıntısı yok demek ki. Parasını da size vereceğine huzurevine verir neden gereksiz işler yaptılar anlamadım. Halden anlaması lazım. Kaynana ne kadar sessiz olsa da evde başka biri olacak. Ne istediğin gibi giyinirsin ne istediğini yapabilirsin. Ben 80 yaşında olsam insanların düzenini bozmam veririm maaşı baktırırım kendime. Sevmiyorum böyle olayları.

yaslılar bencıl oluyorlar bu bı gercek
gıttıgı evde duzenın bozulacagını kedılerı de ıyı bılıyorlar ama acıkta kalmaktan korkuyorlar bı sekılde bakılayım da ne olursa olsun dıyorlar kım ne deerse desın valla durum bu konu sahıbı yazmıs kayınvaldem kendı de ıstıyor gelmek dıye ıster tabı
maası da az para degılmıs bence de dedıgınız gıbı pasalar gıbı kendıne baktırabılır

Bence çok haklısınız çünkü çalışan bi bayansınız Ev hanımı olup bütün gün evde olsanız tabikide bakmalısınız derdim ama
Hem bütün gün mesai bide akşam eve gel ev işlerini yap, eşini mutlu et (çocuk var mı bilmyrm) varsa çocukla ilgilen bide üstüne yaşlı bakımı:53::53:
Pardonda siz insan değilmisiniz Değil 700 tl 7.000 tl bile olsa yapamam Bide üstüne ziyaret etmek isteyen 6 kardeş size gelicek çaydı çorbaydı ooohh ne ala memleket Hayır çok müşkül durumda maaşı olmasa anlarımda ; evide varmış maaşıda neden yaşamı eziyet haline getirmeye çalışıyosunuz kendinize Ayrıca 7 kardeşlermiş sizin gibi çalışan bayana mı kaldı bakmak siz zaten bütün gün dışarda olucaksınız Allah korusun hastalansa yine yalnız kalmicakmı evde Davulun sesi uzaktan hoş gelir herkes öyle uzaktan oturduğu yerden ne güzel yorum yapıyor tabikide bakıcaksın yok sevapmış bilmemne İnsanın kendine eziyet etmesi en büyük günahtır bence en mantıklısı maaşıyla artı 6 kardeş belirli bi miktar para toplayın profesyonel bi yardımcı alın yanına :31:

Back
X