Kayınvalidemde evimin anahtarının olması sizce anormal değil mi?

bir keresinde eşim istemiş yedek anahtarı işyerinde bırakayım demiş.Hani siz evde olmazsanız bize lazım olsa anahtar sizin evede giremiycez anahtarıda alamıycaz demiş.Annesi kızmış.Oğlum ben siz yokken çiçekleri sularım evi toplarım bakarsın bir durum olur lazım olur anahtar demiş :P Eşim anlatınca bunu ikimizde çok güldük.Çünkü evimizde hiç çiçek yoktu o dönem.Herhalde bizi bir komşusuyla karıştırdı :)))

benim anahtarım var k.validemde.çok da iyi oluyor.bazen anahtarı unutuyorum dışarda kalma durumum olmuyor.tatile gittim ben yokken geldi evimi kontrol etti havalandırdı sağolsun.aynı şekilde onun da anahtarları bende durur.aynı şekilde ben de o yokken kontrol ederim havalandırırım.devir kötü allah korusun hırsızlık olayları çok.evin kontrol edilmesi iyi oluyor.
bence bu kadar rahatsız olmayın.ben hiç sorun yaşamadım.aksine çok iyi oldu.

kaydirigubbakcemile5 katılıyorum
tabii bu karşındaki kişiyede bağlı
herkes bir olmaz, kötü niyetli yada çok meraklı kaynanalarda var bu durumda anahtar vermek sakıncalı olur :))

biz de eski evimizin anahtarını kendiliğimizden vermiştik.anahtar kaybetmeye vs durumlar için. o zaman yana yana apartmanlarda oturuyorduk. Ama Allah için biz yokken eve çıkp baktığını karıştırdığını sanmıyorum.ama kendisi direk isteseydi anahtarı ben de gıcık olurdum herhalde...zaten o evden tasındık sonra..........

hm kaynanaya bagli aslinda...eger ben yokken girmeyeceginden emin olasam gönül rahatligiyla anahtari verirdim sonucta o da esimin annesi yabanci degil...fakat zirt pirt anahtarim var diye gelip gittiginide sezersem o zaman geri isterdim....

bence de nıyet onemlıdır..ama ısrarla ıstemes manıdar
benım evımın anahtarı da annemdedır ama bana sorulmadan habr verılmeden grılmeyecgınden emınım.ben kendım ıstedım ve verdım.ne olur ne olmaz unuturuz,vs. dıye.

ya bu kayinvalideler herseye karismak durumundami yaaa offf ben olsam vermezdim yanii sende onun evivnin anahtarini iste ani gerekceleri sun ona bakalim verecekmi. hersey kendi ellerinde olsun istiolarr. verme bence anahtarini.

benim anahtarlarimda kucuk eltimde cunku yakiniz birbirimize
esim verelim demisti bende sakinca gormedim iyikide vermisiz bu arada onunkide bendedir
gecen sene turkiyeye izine giderken arabanin kaskosunu evde unutmusuz turkiye gumrugunde istediler olmazsa yeni kasgo yaptiracaksiniz dediler ..
kaynimi aradik evimize girmesini rica ettik kagitlarin yerini tarif ettik sigorta kagidini buldu
bize fax cekti ve 2 saat bi kayipla gumrukten gecebildik
gercekten cok cok isimize yaramisti yoksa kalmistik orda yada baya yuklu bi para odeyip yeni bi kasgo almamiz gerekiyordu
eger kayinvalidenize guveniyorsaniz bi sakincasi olacagini dusunmuyorum
ama anlamadigim nokta neden bu israr bir kere teklif etse tamam ama insan ikinciye istemeye bile utanir

sahiplenme duygusu bu, egosunu tatmin ediyor.anahtar onda da olunca siz ondan kopmus olmuyorsunuz.sizin evinizden birisi oluyo oda, kiskancligini bastiriyo böylelikle hemde cani isteyince evini talan edicek ne var ne yok diye..
bende diger arkadaslar gibi vermeyin diyorum.hatta bir arkadas baska anahtar verin demis cok kurnazca bir fikir..istersen baska anahtar ver, denermis olursun ne amacla istedigini anlarsin, onunda gönlü olur;)

kayınvalidemde de, annemde de anahtarımız var, ama ikisi de eve gizlice girecek insanlar değiller cok sukur . ben bunu sorun olarak görmüyorum. bu kadar büyütmeye gerek yok bence. uzun bir tatile giderseniz yatak odanızı kilitler ,öyle çıkarsınız en fazla. anahtarı vermemek daha büyük sorun yaratabilir.

biz de balayına giderken verdik eve usta gelecekti,bir daha almadık geri 1 sene oldu.Allah var sordular anahtarınızı verelim mi diye( ne kadar saçma bi soru yalnız vereceksen ver ne soruyosun) biz de kalsın dedik( bizimki de bi garip niye almıyorsak:)ama bu güne kadar bir kez olsun evimize girmediler.hatta bir defa bize geldiklerinde yetişememiştik evde değildik,kapının önünde arabada oturmuşlar eve girmemişler.ama herkeste böyle olacak diye bişey yok.hele hele bu kadar ısrarla istiyorlarsa kesinlikle vermeyin,onun niyeti başkadır illa dalar içeri.

Canım neden bu kadar ısrarla istiyorlar anlamadım. Eşinde vereceğim demiş, madem art niyeti yokmuş sen ver anahtarı. Kızlar durun kızmayın bana anahtarı sen ver dedim diye. Ver ama başka bir anahtar ver. Eğer anahtarı kullanmazs zaten anlamaz, sizden habersiz de eve girmeye çalışırsa giremez, bu durmumda da ya sesini çıkarmaz belli olmasın diye yada söyler ki o zaman sizden habersiz eve girmeye kalktığı ortaya çıkar..

vallhi bizde altlı üstlüyüz eşim tek çocuk üstelik ilk başlarda anahtar vardı evin eski yedek anahtarı onlardaydı kesinlikle girdi falan diyemem girdiysede ben farketmedim hiç onların anahtarıda bendeydi çok bindebir kere işim düştüğünde girmişimdir ama bir kere fena tartışmamız oldu ve eşim gitti anahtarlarını verdi bizim anahtarıda aldı geldi tabi özürler dilendi bizden hatalarını anladılar sonra anhtarı geri verdiler eşim al dedi asla almadım hatta nereye koyucaksan koy bana gösterme dedim bilmemde yerini bizim onlardaki anahtarımızda alıp sakladım kayboldu dedik bitti gitti biryere giderken bırakırım ama girmez çok biz çıkıp kontrol edin dediğimiz için çıkarsa ama bizşm anahtar mevzu böylece çözüldü artık kesinliklede isteyemez

ben sevmem evimin anahtarının başkasında olmasını kız kardeşimle bekar yaşadığımız günlerden kalma alışkanlığımız şehir dışındaki anne babamızda bile yoktu onlar da zaten hiç istemedi şimdi de kimseye vermem verdirmem

eşimin annesi rahat bu konuda eşimde onların anahtarı var ama geçenlerde bi olay oldu (kayınvalide de görümceden şüphelendiğini söylemiş eşime ama tabii sonra üstünü kapattı) görümce tatile çıkmış evden çıkıp gitmiş eve birisi girmiş gibi ev dağınıkmış ama sadece annesinin odasında annesinin takı ve para sakladığı yerler dağıtılmış neredeyse nokta atış yapılmış hani bilen biri olması lazım kapıda da hiçbir zorlama yokmuş kayınvalide de eşimi aramış sen mi girdin diye ver anahtarı dedim ama dinlemedi ben çok rahatsız oldum ne yalan söyleyeyim bi de bişi olunca hırısz muamelesi görmek var almiim ben

Bizimde evimizin anahtarı var kayınvalidemde ama bize geldiklerinde vs asla kullanmazlar istemem de müsait olursun olmazsın ama bazen bikaçgün evde olmuyoruz kedimiz var ona bakıyorlar saolsunlar bazen de sarma vs yapınca babamla bize yolluyor ama mutfağa bırakıp çıktıklarına eminim.Onlarında anahtarları bizde var bizde şimdiye kadar ( 2 yılda) bi kez gidip çiçeklerini suladık o da onlar rica etti diye. Bence insanlık hali bulunmasında bi sakınca yok. Allah korusun doğalgaz kullanıyoruz vs dünyanın binbir türlü hali var.Konu komşumda yok zaten ailemde istanbulda bence bi sakınca yok ama işte kayınvaliden nasıl biri bilemiyorum

anahtarınızı bence almalısınız,
o ev sizin özeliniz ve sizden başkasında olması normal değil.
eşinizle konuşup oanahtarı mutlaka geri alın

ne gerek herkesin özeli kendine..kaynana oldu diye evimin anahatarını alacak diye bi kanun yok böyle bi hakkı olduğunu sanmıyorum

kayınvalideye göre değişir..benim evimin anahtarı kayınvalidemde var,ama o istemedi ben verdim o konuda çok güvenirim..mesela bir gün aceleyle cıktım evden ütüyü açık bırakmıştım sonra aklıma geldi aradım hemen fişini çektirdim..bazende içerde unutuyoruz anahtarı hemen kayınvalidemden alıp acıyoruz..ben yokken veya benden izinsiz asla girmezler bilirim..çünkü benden çok eşim titizdir bu konuda eve girilmesini o istemez,korkarlar yani..

Selam arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. 4 aylık evliğim balayına gittiğimde kayınvalideme anahtarı emanet olarak verdim döndüğümde alırım dedim. Anahtarımı geri istediğimde ise kendime de bir tane aldım dedi. Birşey diyemedim. Geçen günde gir sen eve dolaptan kıyma al yemek yapıcak diye. Akşam iş dönüşü bana söyledi. Arkadaşlar o kadar sinir oldum ki anlatamam.. Anahtarımı çalıcam başka çare yok. :sinifsinif:

canım bizde yakın oturuyoruz kayınvaldemle
bizim anahtarımız da kayınvaldemde var
onunkide bizde var yedek olarak.

insanlık hali anahtarını kaybedebilirsin
allah korusun evde acil bişey olabilir
senden habersiz luzumsuz yere evine girmeyeceğini düşünüyorsan ver bence

Back
X