Kayınvalidemde evimin anahtarının olması sizce anormal değil mi?

Kaynvalidem zaten bana sorma gereği bile duymadan anahtarın yedeğini çıkartmış,ilk evlendiğimiz zamanlarda bayram için ailemin yanına şehir dışına çıkmıştık eşimle birlikte.Bizden habersiz evimize gelip bizde kalmışlar,bütün evi yatak odam dahil her yeri kendince temizlemiş falan,döndüğümde büyük tartışma çıktı tabi ama sonuç ne? aynı tas aynı hamam.Ben okuldayken de istediği zaman girip çıkar eve falan falan...

ya ne gereksiz şeyler bular anahtar diye tuturmalar, sen evde yokken gelip kalmalar, kendine göre temizlik yapmalar ?? anlamı ne ki bunun bu evin b sahibi de benim mantığımı
gerçi bende büyük konuşmayım evlenince bakalımm benimkiler napıcak???

anahtar bukadar ısrarla niye istenirki.ben olsam asla vermezdim en nefret ettiğim şey hatta eşim verse bile gider kilidi değiştirirdim

evlenmeden önce dahi evin anahtarı vardı kayınvalidemlerde bu evde görümcem oturuyormuş...
ben hiç geri alma gereği duymadım aslında. onun anahtarıda bende var..
belki ben yokken giriyordur ama hiç umrum değil o onun ayıbıdır

bence hiç de anormal değil

eşinin annesi o, ne yapabilir ki, bi şey çalmaz, izinsiz girmez ne bileyim ne yapabilir ki.

biz de yedek anahtarlarımızı verdik hem de hiç ortak bir karar alma gereği duymadan, oturup konuşmadan, ikimiz için de böyle bir konu sorun olmayacağı için, konuşma konusu bile olmayacağı için, elimizde yedek anahtarlar vardı ve verdik, sonuçta ölüm var kalım var, aynı düşündüğü gibi kayınvalidenizin kapıda kalmak var. o durumlarda çilingir bulmak bi dert, çilingirin evi bulması bi dert, gelmesi yapması bi ayrı dert.

belki de ben annemin babamın evinde de böyle gördüğüm içindir. en yakınımızdaki akrabamızda yedek anahtarlarımız olurdu ve hatta komşumuzda bile vardı.

ne bileyim bunlar sıcak güzel ilişkiler.

ya ne gereksiz şeyler bular anahtar diye tuturmalar, sen evde yokken gelip kalmalar, kendine göre temizlik yapmalar ?? anlamı ne ki bunun bu evin b sahibi de benim mantığımı
gerçi bende büyük konuşmayım evlenince bakalımm benimkiler napıcak???

tamam evde yokken gelip kalması ne bileyim temizlik yapması oldukça anormal davranışlar, saçma..

demek ki adamına göre verecen anahtarı, ben yedek anahtarlarımızı verdiğim halde hiç böyle şeyler yaşamadım.

bence kayınvaldeye göre değişir, bukadar ısrar etmesi anormal, kötü niyet seziyor insan. ama ben olsam verirdim.dünya hali. bi komşum sabah işe gitmediği için işten arıyolar ulaşamayınca adamın annesini arıyolar.kadında anahtar var allahtan bi gidiyoki doğalgaz zehirlenmesi saniyeler önemli ikiside kurtuldu ya anahtar olmasaydı çilingir gelene kadar ölceklerdi belki. yine bi komşum işteyken evi su basıyo kayınvalde, arkadaş işten gelene kadar gelip evi temizlemişti. kadın azmı dua etti. yoksa işten gelip kendi temizleyecekti.
-eğer anahtarı vermek istemiyosan başka bi anahtar ver, yada anahtarı verdikten sonra kapı kilidini değiştir ne kayınvalde üzülsün nede siz rahatsız hissedin kendinizi.

Kayın validenin münasebetsizlik canım , bi kez istemiş hadi iyiniyetinden diyelim, ama yanaşmamışsınız madem niye ısrar ediyo ki , yok ölümü görün yok ablanın abinin de bende diye , ne gerek var ki anlayamadım kötü niyeti olmasa bile ısrarcı olmaması lazım bence

tamam evde yokken gelip kalması ne bileyim temizlik yapması oldukça anormal davranışlar, saçma..

demek ki adamına göre verecen anahtarı, ben yedek anahtarlarımızı verdiğim halde hiç böyle şeyler yaşamadım.

kesinikle karşındakinin tavrına göre değişebilir bu durum. msela beimde dayımla ananemler altlı üstlü oturyolar birbirlerindede anahtar var ama ikiside saygılılar

Öncelikle tek değilsin tatlım üzülme..Benimde yedek anahtar vardı kayınvalidem de dışarı çıkıyorum geliyorum açık olan kapılar kapalı , bardak tezgahta , buz dolabımdakilerin kapağı açık baya bir deli oldum sonra eve girdiğini düşündüm tuzaklar kurdum kapıların üzerine ip astım bildiğin dikiş ipi kapının renginde geliyorum gidiyorum yerde eşime söyledim yok dedi 1 oldu 2 oldu 3 oldu yeter dedim ya bu neee ??? Oğlunun nasıl bir evde yaşadığını merak ediyor ise ben evde iken gelsin baksın demi ama yok ille gizli gizli olacak çatlak kaynana işte ne olacak..!!!

en son sahile gittik kayınvalide sahil de kaldı biz kayık ile denize açıldık çantamı bıraktım inanır mısınız makyaj çantama varana kadar karıştırtırmış öyle deli oldum ki eşime saymaya başladım ahlaksızlık terrbiyesizlik değil de ne yaptığı bu kadının dedim annem hasta sanırım dedi konuşacağım gitsin doktora olmaz böyle dedi yok dedim bir daha olsun laf sokmaz isem adam değilim bırak dedim aldım anahtarı o yokken.. :D:D sonra ha bire kayınpeder ile birlikte verin anahtarı yerine koyun siz olmazsınız bişey olur biz bakarız altlı üstlü oturyoruz ve en uzak mesafe de 2 3 ayda bir karşıya gidiyoruzzz..

sonuç ne oldu acaba verdinmi anahtarı
banada garip geldi ısrarla istemesi daha 3.5 haftalık evliyken bismillah bi zaman geçirseydiniz ne bu acele anlamadım yani iyi niyetlide olabilir ama bikere teklif eder insan verilmiyosada uzatmazki canım

ilk evlendıgım ay benımde anahtarım kayınvalıdemlerde varmış ben bilmiyordum...
bi gün annemlere gittik eşimle telefon çaldı..arayan bekar görümcem...film seyredeceklermiş dayısının kızlarıyla vcd fişi nereye takılıyo diye sormak için aramışlar..haydaaaaaaaaa!
o sinirle hemen annem gilden çıktık o gunde annemlere eşim işe gitmeden önce bırakmıştı benı ve evimi toplamamıştım yenı evlıyız ortada uygunsuz şeyler olmasıda normal amaa velakın görümcem kendınde bana sormadan o eve girme yetkısını bulmuş...sen misin benden habersız evıme dalann....yukarda gördügüm tum anahtarları topladım ve 2 yıl olacak evlendıgım o gun bugundur tavrım netdır asla ve asla ben evde yokken o eve kimse girip çıkamaz....biz evde yokken bişeyde olusa rabbim böyle uygun görmüş der geçerim....kımsenın bekçilik yapmasın gerek yok...anahtar vermek de oldukça saçma gelıyor ....kayınvalıdemın anahtarınıda bana vermek istediler ama kabul etmedim...boş bi sorumluluk taşımanın anlamı yok kanımca..

kayınvalidenin teklif etmesi çok çok abes. ihtiyaç sizin ihtiyacınız çünki,
anahtarınızı emanet ederseniz edersiniz, diğer ihtimal suistimale açık bir istek.
kendi anneme bile vermem anahtarımı,
dağınıklığım olur kirliliğim olur özelim olur acaba biri gelir mi tedirginliği ile kasmak istemem.
uygun bir lisan ile söylemek lazım, herkes mesafesini sınırını bilsin. taviz tavizi getirmesinyasakkelime

Bu anahtar merakı nedir anlamadım.
İki aklı başında insan evlenmeyi biliyor, herşeyi biliyor da,
anahtarına sahip çıkmayı mı bilmiyor.
Bu anahtar meselesinin altında iyi bir niyetin yattğını asla düşünmüyorum.
Kişi kendi ister verir o başka, ama ısrarla verin demenin neresi mantıklı ve iyi niyetli.
Anahtar elinde olunca bir üstünlük oluyor heralde.
Madem eve girmeyeceksin, duygu sömürüsü yapıyorsun ölümü gör filan diye,
o zaman ne diye anahtar derdine düşüyorsun.
Allah akıl fikir versin.
Bırakında evlendirecek kadar olgun ve akıllı gördüğünüz çocuklarınız,
kendi anahtarlarına kendileri sahip çıksınlar.

kayınvalidenin teklif etmesi çok çok abes. ihtiyaç sizin ihtiyacınız çünki,
anahtarınızı emanet ederseniz edersiniz, diğer ihtimal suistimale açık bir istek.
kendi anneme bile vermem anahtarımı,
dağınıklığım olur kirliliğim olur özelim olur acaba biri gelir mi tedirginliği ile kasmak istemem.
uygun bir lisan ile söylemek lazım, herkes mesafesini sınırını bilsin. taviz tavizi getirmesinyasakkelime

Kesinlikle ama karşında ki anlamıyorsa da inan işin çok zor kendimden biliyorum..En son sırf çeneleri kapansın die tamam ya büyütmeyin koyarız ne var bunda sürekli söyleyecek dedim sert bir şekilde öyle sustular..

Bu anahtar merakı nedir anlamadım.
İki aklı başında insan evlenmeyi biliyor, herşeyi biliyor da,
anahtarına sahip çıkmayı mı bilmiyor.
Bu anahtar meselesinin altında iyi bir niyetin yattğını asla düşünmüyorum.
Kişi kendi ister verir o başka, ama ısrarla verin demenin neresi mantıklı ve iyi niyetli.
Anahtar elinde olunca bir üstünlük oluyor heralde.
Madem eve girmeyeceksin, duygu sömürüsü yapıyorsun ölümü gör filan diye,
o zaman ne diye anahtar derdine düşüyorsun.
Allah akıl fikir versin.
Bırakında evlendirecek kadar olgun ve akıllı gördüğünüz çocuklarınız,
kendi anahtarlarına kendileri sahip çıksınlar.

aaaaaaaa olur mu hiç öyle canım ya sevgili oğullarını ellerinden aldık onun küçük bebeğini e bizde küçüğüz olur mu.. ellerinden gelse gece başımızda bekler bu kayınvalide milleti :roflol::roflol: aa gene sinirlendim ya :oklava::oklava::oklava::oklava:

Kesinlikle ama karşında ki anlamıyorsa da inan işin çok zor kendimden biliyorum..En son sırf çeneleri kapansın die tamam ya büyütmeyin koyarız ne var bunda sürekli söyleyecek dedim sert bir şekilde öyle sustular..

anlamamak değil o, anlamak istememek. kayınvalidelerin -istisnaileri hariç-
gelinlere karşı bir merakı oluyor,, te evin içine kadar izinli izinsiz bilmek istiyorlar:olmaz:

anlamamak değil o, anlamak istememek. kayınvalidelerin -istisnaileri hariç-
gelinlere karşı bir merakı oluyor,, te evin içine kadar izinli izinsiz bilmek istiyorlar:olmaz:

Evet bu daha doğru oldu canım..Anlamıyorum aklım mantığım tıkanıyor yaptıklarına..Neden hep aynı şeyler olur alırken oğulları kadar hevesli evlenirsin büyü bozulur o melek bir anda elinde süpürgesi ile çıkar karşımıza..

Canım merhaba

Evet kayınvalidenin anahtarı bu kadar ısrarla istemesi biraz gıcık bi durum kayınvalidenide tanımadıgım için neden istediğine dair yorum yapamıycam ama bence ona başka anahtar verin nasıl olsa girmicem demiş :D bu durumda ikinizde rahat edersiniz

hem giremezse gelip size sölerse sizde ay yanlışlık olmuş hani girmicektin dersinz

:lepi::lepi::lepi::lepi:

Back
X