• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

MelisaMelisa

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
52
0
296
İstanbul
Bazılarınız biliyor ben kayınvalidemin yan apartmanında oturuyorum. Apartmanlar bitişik. Kayınvalide zamanında kendi yatak odasından benim evimin mutfağına kapı açmış. ben bu şekilde evlenmeyi kabul ettim. ama sonra çok pişman oldum. ama kapıyı kapattıramadım. yani evimin içinde kayınvalidenin sürekli gelip gittiği, sabah, gece farketmeden. bir kapı var. eşimle çok kavga ettik ama nuh dedi peygamber demedi ve biz kapıyı kapattıramadık. Evimi istediğim gibi döşedim.Halada çok beğenirim. Bütün odalar kocaman. ama o kapı. ne doğrudüzgün misafir çağırabiliyorum. ne de ailem gelebiliyor. her neyse kayınvalidenin apartmanında üst kat satılık. eşime alalım dedim. itiraz etmedi. şaşırdım ama kimse bişey demedi. evi gördük. çok küçük ve güzel değil. bende beğenmedim ama sırf bu kapıdan kurtulup artık sadece kendime ait bir ev istediğim için alınmasını çok istiyorum. ama kararda veremiyorum. Onlardan bir nebzede olsa krtulacağım. en azından kapıyı çalmadan gelemeyecekler. ama otorduğum evde dört dörtlük. eşime biraz ısrar etsem ok diyecek.hayati bir karar benim için. çünkü başka bir yerden ev almamıza asla izin vermezler . ne olur yardım. sizce ne yapayım???

Canım kayınvaldenin üst katında olduktan sonra değişien bişi olacağını sanmıyorum.
Ona Bir anahtar vereceksiniz ve kayınvalidenin geldiği kapı değişecek sadece.
Şu an oturduğunuz ev kayınvalideninse - evi de ona bırakacaksınız gibi düşünüyorum.
Aman canım çok iyi düşünmelisin. Öfkeyle kalkıp zararla oturma sakın.

sakın sen kaynananın üst katına çıktığında bu kadın senin evin betonunu deldirip, yukarıya merdiven dayamasın?:1shok:

sakın sen kaynananın üst katına çıktığında bu kadın senin evin betonunu deldirip, yukarıya merdiven dayamasın?:1shok:

Yaparmı yapar valla -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-
Aslında Turk Medenı Kanununda bı yasa olmalı.
Gelınler kayınvalıdelerı ıle aynı apt.da aynı sokak da ve bunun gıbı yakın mesafeler ıceren yerlerde yasayamaz.(Bende aynı sokakda yasayanlardanım da :dilcikar:)

çok zor bir durumdasın.kayınvalidenle oturup konuştunmu bu kapı meselesini.en azından misafirin olduğunda yada akşamları çat kapı gelmemesini kırmadan bi anlatsan.inşallah anlatınca anlar hak verir sana.benimki alt katta o bile rahatsız ediyor.hiç beğenmediğin bir evde de ömür boyu nasıl yaşarsın bir düşün.zamanla o kapı meselesini aşarsınız belki.yada eşini ikna et.güzel bir dille konuş oda annesini ikna etse.biraz zamana bıraksan derim.Allah yardım etsin.

Bazılarınız biliyor ben kayınvalidemin yan apartmanında oturuyorum. Apartmanlar bitişik. Kayınvalide zamanında kendi yatak odasından benim evimin mutfağına kapı açmış. ben bu şekilde evlenmeyi kabul ettim. ama sonra çok pişman oldum. ama kapıyı kapattıramadım. yani evimin içinde kayınvalidenin sürekli gelip gittiği, sabah, gece farketmeden. bir kapı var. eşimle çok kavga ettik ama nuh dedi peygamber demedi ve biz kapıyı kapattıramadık. Evimi istediğim gibi döşedim.Halada çok beğenirim. Bütün odalar kocaman. ama o kapı. ne doğrudüzgün misafir çağırabiliyorum. ne de ailem gelebiliyor. her neyse kayınvalidenin apartmanında üst kat satılık. eşime alalım dedim. itiraz etmedi. şaşırdım ama kimse bişey demedi. evi gördük. çok küçük ve güzel değil. bende beğenmedim ama sırf bu kapıdan kurtulup artık sadece kendime ait bir ev istediğim için alınmasını çok istiyorum. ama kararda veremiyorum. Onlardan bir nebzede olsa krtulacağım. en azından kapıyı çalmadan gelemeyecekler. ama otorduğum evde dört dörtlük. eşime biraz ısrar etsem ok diyecek.hayati bir karar benim için. çünkü başka bir yerden ev almamıza asla izin vermezler . ne olur yardım. sizce ne yapayım???

o kapıyı kapattırmaya eşin nasıl karşı çıkar anlamadımyasakkelime
en azından bir kilit koyulmalı.
özel bir anınızda gelirse kayınvaliden ne yapacak eşin o zaman acabakafamçokkarıştı
sırf bu ihtimale karşı bile o kapıya en azından bir kilit koyulmalı....

canim sen biraz sesssiz kalmissin gibi geliyor. oncelikle kayinvalidenle konus. anne lutfen bu kapiyi kullanmayalim de. eminim kizip kopurecektir. ama sen once bir konus. olmadi oraya bir dolap yaptir. onune yukluk koy. neden koydun derse anne guzellikle analamadin. gercekten evime benden habersiz girmeni istemiyiorum. basimin uzerinde yerin var, kapidan gel ne zaman istersen de.

sonra sonra kilit taktiri tek tarafli surgulu falan.

esin de ne bicim adammis. inat yapmis resmen. tovbe. senin annenlere de anahtari ver de cat kapoi giriversinler size arada. tovbeeee..

canım ben olsam eşim işteyken ve kayınvalidem evde yokken usta çağırır oraya duvarı ördürürdüm.bu çok büyük sorun olucaksa kilidini değiştirir anahtarınıda yok ederdim.ama durumun çok zor.ne olur o kapı ordan kalksada herkes rahatına baksa.anlamıyorum ben bu insanları ya ne yararı var o kapının.bitanem sen tatlı dille cilveyle kocanı ikna et mesela romantik sürprizler hazırla ve yakalanma korkusu hissettir ona ki oda rahatsız olsun o kapıdan.allah kolaylık versin sana bu saçmalık karşısında

sakin o eve tasinma. ha orasi ha burasi farketmez bari duzenin bozulmaz. ama esime ben olsam o kucuk igrenc eve bile su kapidan kurtulmak icin tasinacaktim ama siz orada da ozel hayat nedir saygi duymazsiniz. yatak odasini deler kapi acarsiniz mazallah. o yuzden illallah dedim ve vazgectim dersin.

bence taşınmak yerine o kapıdan bir şekilde kurtulun.
çünkü, üst katında olsanız da değişen birşey olmayacak.
üstelik şimdi oturduğunuz ev daha kullanışlıymış.
şimdiye kadar iyi sabretmişsiniz yine.
eşiniz annesiyle konuşsun, özel hayatınıza bu kadar müdahele etmesine müsade etmesin.
burada eşiniz ağırlığını koymalı.

arkadasim ilk defa boyle birseyi duydum, gelirken kapiyi caliyormu yani haberin oluyormu bu ne ya nasil kabul ettin boyle birseyi bir bahane bulup orayi kapattir guzel evinden de cikma cok uzak bir yere gitsen tamam diyecem ama
canim ust kati satilik demissin bence bu kadin ust kattan alt kata da bir merdiven actirirsa sasirma neyse kafani karistirmayayim guzel bir fikir bul yada o kapiya bir zil filan taktir dis kapi gibi yani gelirken zile bassin,sende ona giderken, kilitli olsun gece gece aklima bu fikir geldi, yani en azindan cat acip her zaman gelemez

bence evini değiştirme yaa çok güzelmiş madem evin değiştirme
sadece kapıyı nası kapattıra bilirsin onu düşün bence
gerçi hiç bi mazeret yok gibi ama
kendi hayatına ortamına göre belki bi mazeret bulursun allah yardımcın olsun
eminim ki çok zordur :(

böle sıkıntıları okuyunca bir moralim bozuluyo anlatamam
niye karışırlar başaksının hayatına onlara itat edesin diyemi geldinki bu dünyaya
asla hiç hoşalanmam benden izinsiz evime zırt zırt han gibi girip cıkılmasından.
diyosun ya canım "başka yerden ev almamıza asla izin vermezler" diye iycee sinirleniyorum
nedir yaa onların istekelri üzerine hayat geçirmek zorunda bırakıyolar insanı
allah yardımcın olsun canım
kapıyı kapattıramassan
eğer üsteki daire eşyalarını alıyossa hiç durma taşın derim
aslında en mantıklısı başaka ev ama oda olmaz diyosun

Son düzenleme:
ben olsam kocaman evimi bırakıp sırf o kapı yüzünden yukarıya çıkmazdım.sonra istesende pişman olsan da inemezsin birdaha bence...

vallaa yanda otururkenn kapı açan
üste taşınsann merdiven kurarr canımm
dubleks yaparsınız evi
belkimm merdivendenn inip çıkarken ayağı kayar bellimi olur
sen git o evee kurr merdiveninii

Son düzenleme:
canım aman sakın diyim. ben kendimden örnek veriyim benimkide üst katta oturuyor.
telefon açma kapı çalma zahmetine katlanmayıp apartmanın içinden sesleniyor yada gecenin bi vakti duvara vuruyor o da yukarı çıkın demek :))
gece 11 12 olmuş elinde cay kupası cay içe içe geldi napıyonuz diye sordu. "gerçekten ne yaptığımızı söyliyimmi anne dedim" tersledim ama o oturup cayını içti :))
bi keresinde gece 2 de sigarası bitmiş bi gün gecenin 2 sinde kapımıza geldi :)
mesela bizim akşam yemeğimiz hep aynı saattedir ve o yemek vakti bize gelmeye bayılır. yemez ama ne var diye bakar.
bunlar ayda yılda bir olan uç örnekler değil hafta bir oluyor .. kapımız ayrı kapıyı çalıyor ama gelince kapyı açmamazlık yapamıyorsun..

ayrıca madem yeni ev daha kötü olmasına rağmen kimse itiraz etmiyorsa demekki işlerine gelecek. en azından evini seviyorsun düzenini bozma. bundan rahatsızlık duyduğunu kararlı bir şekilde anlat. bunu anlatmamanın mutlaka bir yolu vardır. illa kalp kırmak gerekmez ama senin kalbin kırılıyorsa da olmaz

Allah iyiliğini versin hiç güleceğim yoktu sabah sabah beni güldürdün ya allah da seni güldürsün işallah delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

canım ben olsam eşim işteyken ve kayınvalidem evde yokken usta çağırır oraya duvarı ördürürdüm.bu çok büyük sorun olucaksa kilidini değiştirir anahtarınıda yok ederdim.ama durumun çok zor.ne olur o kapı ordan kalksada herkes rahatına baksa.anlamıyorum ben bu insanları ya ne yararı var o kapının.bitanem sen tatlı dille cilveyle kocanı ikna et mesela romantik sürprizler hazırla ve yakalanma korkusu hissettir ona ki oda rahatsız olsun o kapıdan.allah kolaylık versin sana bu saçmalık karşısında

süper bir fikir valla nasıl olsa duvar örüldükten sonra yıkılacak değil ya!:lepi:

Bence hiçkimse için düzenini bozma ama duvardan MUTLAKA kurtul,diğer arkadaşlarında dediği gibi kimse evde yokken oraya duvar ördür daha sonra nasıl olsa duvarı yıkamazlar ya, sen durumu eşine tatlı bir dille anlatırsın seninle rahat hareket edemiyorum falan filan dersin işte bunun üzerine birşey demez artık heralde?!Umarım en kısa zamanda bu büyük sorun çözülür işallah yaaaaaaaa.

ne insanlar var ya, nasıl duyarsızlar.
ne demek eve kapı açmak, çat kapı eve gelmek!!??
buradaki bazı sorunları okudukça kaynanalardan, erkeklerden kısaca insanlardan soğudum inanın ki!

Back
X