• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

bence kapıyı kaldırtmaya çalışmak eşinle aranızı çok fazla gerecektir o yüzden bu konuyu hiç açma ve 1 hafta boyunca kayınvalideni gözlemle en çok hangi saatlerde geliyor belirlemeye çalış. Sonra kapıyı aralık bırak az bişey yani kapalı gibi dursun ama açık olsun eşinle kimsenin görmemesi gerektiği kadar yakınlaş mümkünse oturma odasında. Bunu kayınvalidene yakalanana kadar yap yakalanınca eşini razı etmen çok daha kolay olacaktır. Ben bu şartlar altında nasıl yaşayabilirim dersin en özel anlarımızı bile gördü dersin böylece kapı gider sonsuza dek.

Gerçekten şeytana pabucu ters giydirecek bir düşünce karşınızdaki cahil de olsa, düşüncesiz de olsa bir insana katakulli yaparak ve birde kendi cinselliğinizi obje gibi ortaya koymayla ispatlanacak ne kadar hoş bir tutum.

Bir insan ne olursa olsun dürüst olmalı düzenbazlıkla kazanılan zafer gerçek bir zafer değildir bana göre dürüstlüğünüzden kaybediyorsunuzdur.

yazık vallahi..-tatlicadiarzu-
ne kaynanalar var insan utanır :1shok:
o kapıyı calarda girer iceri
hem mecburmu ikide bir size gelmeye??
anlamıyorum ya kaynananlr zırt pırt gelinine gitme hakkını nerden buluyor??

vay anam vayyyy....

Nedir bu analardan çektiğiniz merak ediyorum kendi anneniz olsa böyle yaparmıydınız ? Sesleri duyuyor gibiyim tabi ki yapardık (oldu gözlerim doldu). Ömürlerinin büyük bölümünü tamamlamış hala oğlunu çocuk gibi gören annelerden bahsediyorsunuz. Oğlu olan sizlere sesleniyorum 10-20 yıl sonra siz aynı pozsiyonda olacaksınız demiyorum ki kapı açın aynı binada oturun ama birde böyle düşünün yazıktır yahu... Bir anneye bu kadar da yapılmaz ki... Anne her ne yapmış olursa olsun, gelipte gelini rahatsız edeyim oğlumla arası açılsın oğlum mutsuz olsun diye hangi anne hareket eder... Tüm sorunları çözdük sadece kapı derdimiz kaldı... Dua edin kapatacak bir kapınız var...

Tatlı dille anlatın anlayacaktır araya oğlunu sokmayın siz konuşun... tabi cesaretiniz varsa....

kendi annem olsa çok rahat söyleyebilirim. rahatsızlığımı anlatırım.ama gel gör ,kayınvalideye bunu söylemek gerçekten yürek istiyor. her an bozulma ihtimali ve olayın büyümesi söz konusu olabilir.. annemizle herşeyimizi paylaşabiliyoruz. bunu da çok rahat söyleyebiliriz..
elbette annenin amacı şunları rahatsız edeyim, değildir. istisnalar dışında. ama biraz daha düşünceli, olabilmeli bir kayınvalide. herkesin bir özeli var. insanın evi kendi için çok özeldir.. o an çok uygunsuz bir durumda da olabilir...aslında kayınvalide biraz daha ince düşünebilse bu sorun da olmazdı...

kendi annem olsa çok rahat söyleyebilirim. rahatsızlığımı anlatırım.ama gel gör ,kayınvalideye bunu söylemek gerçekten yürek istiyor. her an bozulma ihtimali ve olayın büyümesi söz konusu olabilir.. annemizle herşeyimizi paylaşabiliyoruz. bunu da çok rahat söyleyebiliriz..
elbette annenin amacı şunları rahatsız edeyim, değildir. istisnalar dışında. ama biraz daha düşünceli, olabilmeli bir kayınvalide. herkesin bir özeli var. insanın evi kendi için çok özeldir.. o an çok uygunsuz bir durumda da olabilir...aslında kayınvalide biraz daha ince düşünebilse bu sorun da olmazdı...

Peki bunu kayınvalideye neden anlatmayı denemiyorlar(sunuz) ? Kadın cahil olabilir, bunu tadlı dille anlatınca anlamayacakmıdır ? Anlamadı diyelim ben elimden geleni yaptım demek için elinizde bir koz olmaz mı bu ? Neden eşleri araya sokuyorsunuz ? Çok mu kolay bir oğlun anne bu kapıdan artık girme bu eve demesi ? Az yukarıda bir yorum okudum zırt pırt eve gelme durumu diye ifade edilmiş. Eve gelen 7 yabancımıdır ? Annedir yahu anne sizde annesiniz 20 yıl sonrayı düşünün. Şu anki nesil öyle şanslıki kötü gününde, hatsalığında yanında birileri var lakin bu neslin atasına saygısızlık eden neslin neler yaşayacağını düşünmek bile istemiyorum.

vay anam vayyyy....

Nedir bu analardan çektiğiniz merak ediyorum kendi anneniz olsa böyle yaparmıydınız ? Sesleri duyuyor gibiyim tabi ki yapardık (oldu gözlerim doldu). Ömürlerinin büyük bölümünü tamamlamış hala oğlunu çocuk gibi gören annelerden bahsediyorsunuz. Oğlu olan sizlere sesleniyorum 10-20 yıl sonra siz aynı pozsiyonda olacaksınız demiyorum ki kapı açın aynı binada oturun ama birde böyle düşünün yazıktır yahu... Bir anneye bu kadar da yapılmaz ki... Anne her ne yapmış olursa olsun, gelipte gelini rahatsız edeyim oğlumla arası açılsın oğlum mutsuz olsun diye hangi anne hareket eder... Tüm sorunları çözdük sadece kapı derdimiz kaldı... Dua edin kapatacak bir kapınız var...

Tatlı dille anlatın anlayacaktır araya oğlunu sokmayın siz konuşun... tabi cesaretiniz varsa....

Benc sen böyle şeyler yaşamadığın için'' davulun sesi uzaktan hoş gelir ''hesabı arkadaşım bekar olduğun için bilemezsin evlenince anlarsın ama işallah bizler gibi sorun yaşamazsın işallah!

Al anneni karşına konuş anne durum böyleyken böyle de o gün sana sadece kırılır 3 gün sonra unutur gider ama hatasını tekrar etmez. Lakin oraya duvar ördürür, dolap koyar veya başka eve gidersen daha da olayı trajik hale sokarsın.

En iyi kaynana ölü kaynana... daha da iyisi zengin ölü kaynana (bir kazen atasözü)

dikkate alınsın.buda karşı tarafın bakış açısı ve bence işe yarar.ama kazen bazen iki kadının aynı erkeğe olan tutkusu gerçekten çok tehlikeli olabiliyor.

sözlerim ağırdır acıdır ama gerçekler bunlar...

Benc sen böyle şeyler yaşamadığın için'' davulun sesi uzaktan hoş gelir ''hesabı arkadaşım bekar olduğun için bilemezsin evlenince anlarsın ama işallah bizler gibi sorun yaşamazsın işallah!

Kayanana en az 3 vasıta uzak oturacaksın bu benim eski bir lafımdır. Siz bende ki eski kaynanayı görseydiniz.... hey gidi heyyy ne sorunlar varmış birde ülke batıyor diyorlar yalan yalan aileler kaynamışta haberimiz yokmuş.

dikkate alınsın.buda karşı tarafın bakış açısı ve bence işe yarar.ama kazen bazen iki kadının aynı erkeğe olan tutkusu gerçekten çok tehlikeli olabiliyor.

haklısın ama anlatmadan adamın arada kalması çok daha zor. bence gelin kaynana bire bir paylaşmalı ve sonuca bağlamalı gelin açık ve net anne bu tavrın devam ederse bunlar olacaktır demeli.

Bence iyi düşün yan apartmanken kadın kapı açtırmış,
şimdi aynı apartman ve üst kat dubleks tarz yapıp merdiven koyduğunu düşün eve yine değişen bişey olmayacak.
Ne zaman isterse yine sana gelecek.
Merdiven yaptırmasa bile kesin eşin annesine anahtar verir gibi geliyor bana.
En azından şimdi oturduğum evim güzel diyorsun hiç rahatını bozma derim ben, bir insan ne ise odur değişmez.
Senin evine rahat giren bir kadınsa isterse iki sokak olsun aranızda amaç rahatsız etmek değilmi her gün gelir diyorum ben.

vay anam vayyyy....

bekara karı boşama ... bekarsın sen daha kaynana darbesi yememişsin benimde annem var ben valideden ne bakliyosanm annemde aynısı olucak ve bende ilerde allahım bana nasıp etsn asla sanada gelince bekarsın daha neyin ne oldugunu bilmeden yargısız infaz bu arada büyük konuşma bende senin gibi düşünürdüm beni hergün aglatan valide yüzünden eşimden tokat yiyen biri olarak napyım ödüllendiriyimmi bu konu cok hassa bı konu ya nasıl böyle rahat olabiliyosunuz desene gelecegin kötü kaynanasısın vallahi kırılma ama benim kaynana gibi kaynana versinde ders alda gelinine kötülük yapma gelinin olaacak kişiyi düşündügümden dedm bunu

Bence iyi düşün yan apartmanken kadın kapı açtırmış,
şimdi aynı apartman ve üst kat dubleks tarz yapıp merdiven koyduğunu düşün eve yine değişen bişey olmayacak.
Ne zaman isterse yine sana gelecek.
Merdiven yaptırmasa bile kesin eşin annesine anahtar verir gibi geliyor bana.
En azından şimdi oturduğum evim güzel diyorsun hiç rahatını bozma derim ben, bir insan ne ise odur değişmez.
Senin evine rahat giren bir kadınsa isterse iki sokak olsun aranızda amaç rahatsız etmek değilmi her gün gelir diyorum ben.

Hahahaha hala haince planlara devam kız sen versene adresini bana gelip kaynana ben taktik vereceğim (konu sahibine yazıyorum).

Sen üst kata taşın oraya iç merdiven yaptırmayan kazen ne olsun...

Peki bunu kayınvalideye neden anlatmayı denemiyorlar(sunuz) ? Kadın cahil olabilir, bunu tadlı dille anlatınca anlamayacakmıdır ? Anlamadı diyelim ben elimden geleni yaptım demek için elinizde bir koz olmaz mı bu ? Neden eşleri araya sokuyorsunuz ? Çok mu kolay bir oğlun anne bu kapıdan artık girme bu eve demesi ? Az yukarıda bir yorum okudum zırt pırt eve gelme durumu diye ifade edilmiş. Eve gelen 7 yabancımıdır ? Annedir yahu anne sizde annesiniz 20 yıl sonrayı düşünün. Şu anki nesil öyle şanslıki kötü gününde, hatsalığında yanında birileri var lakin bu neslin atasına saygısızlık eden neslin neler yaşayacağını düşünmek bile istemiyorum.

kendi adıma söyleyeyim... ben rahatsızlığımı söylerdim. ancak ,kayınvalide cahil ise sonuçları oldukça kötü olacaktır. olayı büyütebilir ..zaten olay kayınvalidenin tepkisine ve oğlunun bu duruma objektif bakmasına bağlı...eğer olgun bir anneyse zaten bunu makul karşılayacaktır.. ama değilse işin rengi tamamen değişecektir... o zaman da olayın içine oğlanda girmek zorunda kalacaktır.
. Çok mu kolay bir oğlun anne bu kapıdan artık girme bu eve demesi ?
bunu yazmışsınız... ama ben demin annelere söyleyebiliriz demiştim. biz kendi annemize bunu rahatça söyleyebiliyorsak kocada ,annesine bunu çok rahat söyleyebilme li. bizim için olmayan mahsur, neden o erkek için olsun ki.... anneciğim diyebilir,bak buraya girerken öyle bizden habersiz girmesen,çok sevinirim. insanlık hali,dese,anne buna bozulur mu. nasıl kız anneleri bozulmazsa oğlan anneside oğlunun bu ricasına bozulmamalı....

Ben kaç defa kaynanamla konuştum o kadar ona kızmama rağmen tatlı dille ama o hep kendi bildiğini okuyor ayrıca oğlum bu gelinin benimle konuşmasına nasıl izin verir diye düşünüyor bizlerin konuşma hakkı bile yokki onunla iyi geçinmek için çok çaba sarfettim ama ilişki tek taraflı asla yürümez karşılıklı hareket etmek lazım eğer olmuyorsa da mesafe koymak lazım diyorum silmek olmaz ama ben birşeyi anladım ki hayatta hiçkimseye hakettiğinden fazla değer vermemek gerekli!

Hahahaha hala haince planlara devam kız sen versene adresini bana gelip kaynana ben taktik vereceğim (konu sahibine yazıyorum).

kötükedihüsokötükedihüso kötü kazen kötükedihüsokötükedihüso

ya nasıl bi laf ya saten başlık acan kız yardım beklerken 3 gündür eşim ve ben annesi yüzünden huzurumz kalmadı ve sen çıkmış sanki karşımda validem var lütfeeeeeeeeeeeen arkadışın deri ona yeter tatmamissın yorum yapma bari

Kapı olayını da ilk defa duydum..delikafadulden
KK sayesinde kayınvalide konusunda uzman oldum ha..kaydirigubbakcemile3

Eşine müsadenle şu hareketi:mymeka: yaptıktan sonra geçelim konuya;

Bak şeker; düşünüp düşünüp kafayı yemene gerek yok..:1closedeyes:

Evin madem çok güzel değiştirme..
Madem kocandan da iş çıkmadı, :kızgın:kayınvalidene aynen şunları söyleceksin şekerim ;
---Anne kusurabakma:1closedeyes: yanlış da anlama ama ben bu kapıyı iptal ettiricem..Kararım kesin.Herkes evini bilsin..Özel hayatımız pek olmuyor anlıyorsun sanırım..:1no2:

Söyledikten sonra hemen bir kilit mi alcan, arkadan iptal edecek şekilde ne yapcaksan hemen yapıcan, eşini falan beklemiceksin , :mymeka:çağır birisini yaptır..

Sonradan gören görsün çekinme..Senin de bir yaptırım gücünün olduğun anlamaları lazım..

Bu kadar üzme kendini, bu kadar da çekinmeyin kayınvalidelerle konuşmak için..Sen içindekini samimiyetle söyle, kapıyıda iptal et dediği gibi..kaydirigubbakcemile5

Hadi bakimm..

bu nasıl bir zihniyet böyle...
herkesin bir mahremiyet yeri vardır,bu da evidir,
ve izinsiz girmek gibi bir lüksü olamaz kimsenin...
bence evinizden vazgeçmeyin...
eşinize kapının iptali için ısrar edin..
artı kayınvalidenize de bu isteğinizi söyleyin lütfen...
daha neler duyacağız acaba...
sevgiler...

bekara karı boşama ... bekarsın sen daha kaynana darbesi yememişsin benimde annem var ben valideden ne bakliyosanm annemde aynısı olucak ve bende ilerde allahım bana nasıp etsn asla sanada gelince bekarsın daha neyin ne oldugunu bilmeden yargısız infaz bu arada büyük konuşma bende senin gibi düşünürdüm beni hergün aglatan valide yüzünden eşimden tokat yiyen biri olarak napyım ödüllendiriyimmi bu konu cok hassa bı konu ya nasıl böyle rahat olabiliyosunuz desene gelecegin kötü kaynanasısın vallahi kırılma ama benim kaynana gibi kaynana versinde ders alda gelinine kötülük yapma gelinin olaacak kişiyi düşündügümden dedm bunu

kazenin kaynana olma ihtimali söz konusu değil. o kayınpeder olacak...................

Eğer bu bir oyunsa oyunu sen kazanmalısın çünkü o ev senin! evinden asla çıkma o kapıyı hemen iptal et ve huzura kavuş işallah insan dünyaya bir kere geliyor ve mutlu olmak senin de hakkın seni de bir ana doğurdu ya! Gerekirse kendi aileni bile sok işin içine eşine söylesinler bu böyle olmaz diye bizde taşınırız falan desinler senin ailen gelince eşin objektif davranacak mı sanki eminim o da rahatsız olur biraz empati kursun ve seni anlamaya çalışsın.

Al anneni karşına konuş anne durum böyleyken böyle de o gün sana sadece kırılır 3 gün sonra unutur gider ama hatasını tekrar etmez. Lakin oraya duvar ördürür, dolap koyar veya başka eve gidersen daha da olayı trajik hale sokarsın.

En iyi kaynana ölü kaynana... daha da iyisi zengin ölü kaynana (bir kazen atasözü)

bir kere bir kadına birşey söylenecekse onu oğlu ya da kızı yapmalıdır geline veya
damada kızgınık fazla olur ama kendi yavrusuna kızgınlığı daha çabuk sönerşakkıdı ikincisi erkeklerin anne tutkusunu ben bir türlü anlamıyorum zaten kaynanalarda
utanmasalar birlikte yatacaklar bu çok sinr bozucu şuanki halimle böyle bir kaynana
olmaktan Allah beni korusun diyorum. üçüncüsü kim ne derse desin suç erkeğin bir erkek
annesinin evine bukadar müdahale etmesine izin vermemelidir biz buna zihniyet farkı da
diyebiliriz:delphin:
arkadaşa gelince bence taşınma diğer eve ozaman da farklı olacağını hiç sanmıyorum
senin yapacağın eşini kapıyı kapattırma konusunda ikna etmek....en azından bir sürgü olsun ki haberiniz olmadan giremesin(tabi böyle habersiz gelme huyu varsa) bunu da
eşinin huyunu bilen sen onun anlayacağı tatlı dille sen anlatacaksın:kahve:

Back
X