• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

valla iyi düsün tasin derim ben ikiside ayni kapiya cikiyo bence tmm kapiyi calmadan gelemez diyosun o dogru ama sen bilirsin........allah yardimcin olsun

Benim anlayamadigim, sen neden esinden onay bekliyorsunki???

Ben olsam cagiririm bir usta yaptiririm o kapiyi, o evde sadece esinmi yasiyor? O kapinin takip takilmicagina nasil tek basina karar verebiliyorki?

Ayrica üst katta olsan ne olcak, ayni tas ayni hamam....bu sefer anahtari verir esin annesini istedigi zaman gelsin diye...isin cözümü kapiyi taktirmak degil bence, is esinin annesine verdigi yetkide...evli bir ciftin evine dank diye girilirmi?:delphin:

illaki üst kattan mı ev almak zorundasınız. koca ,istanbulda tek o üstteki ev mi satılık. neden başka yerden alamıyorsunuz. onuda anlamadım... böyle çat kapı pardon ,( ortada sokak kapısıda yok ki açmanız gereken)gelen bir kayınvalide varsa ha üst ha yan hiç farketmez. o devamlı bunu yapacaktır...rahat etmek istiyorsanız uzaklaşın kaydirigubbakcemile4..
ha bu arada,,zaten siz aynı evde yaşıyor, sayılıyorsunuz. bu bence böyle:kahve:...

ben de üst kata taşınmaman gerektiğini düşünüyorum diğer arkadaşlar gibi. beğendiğin evinden sırf o gereksiz kapı yüzünden neden taşınacaksın ki. kapı işini kayınvalidenle hallet
"anne rahatsız oluyorum, özel hayatımızı yaşayamıyoruz sürekli tedirginiz rica etsem evin kapısını çalarak gelirmisiniz?" bu tarzda kibar bir şekilde anlat derdini, insansa anlar zaten. tepki verirse de kilidini değiştir anlayacağı dilden konuşmuş olursun:oklava:.

kaynanan da ilginç kadınmış, kırk yıl geçse başka eve kapı açmak aklımın ucundan geçmez.

ben de üst kata taşınmaman gerektiğini düşünüyorum diğer arkadaşlar gibi. beğendiğin evinden sırf o gereksiz kapı yüzünden neden taşınacaksın ki. kapı işini kayınvalidenle hallet
"anne rahatsız oluyorum, özel hayatımızı yaşayamıyoruz sürekli tedirginiz rica etsem evin kapısını çalarak gelirmisiniz?" bu tarzda kibar bir şekilde anlat derdini, insansa anlar zaten. tepki verirse de kilidini değiştir anlayacağı dilden konuşmuş olursun:oklava:.

kaynanan da ilginç kadınmış, kırk yıl geçse başka eve kapı açmak aklımın ucundan geçmez.

haşarı kediye katılıyorum..
ilavetende diyorumki,,yalancıktan arada bir uygunsuzmuş gibi izlenim ver kayınvalidene ne bileyim duştan çıkmış gibi giyiniyormuş gibi.. karşılaşsın ve inş utanırda bida çat kapı gelmez..bend eevini değiştirme derim bu kadın nerde olsa seni rahatsız eder,Allah yardımcın olsun..kızlar yeni evli iken bende çok tırsardım eşimin ailesinden, sakın korkmayın gerekiyorsa hakkınızı savunmak için sesinizi çıkartın onlar bizden korksun be ,sabah sabah aklıma eşimin ailesi geldi bak sinirlendim...offff off

üst kata taşınırsan durum değişmeyecek birde derdin birken iki olacak.istemediğin bir insandan kurtulayım derken aynı zamanda istemediğin bir evdede yaşayacaksın.
biraz dirayetli ol.yani bazen dişli olmak gerekir.ezdirme kendini.
birde kayınvaliden kaç yaşında canım,yaşlandıkça isteselerde eski performansı gösteremiyorlarda.

kimseden izin almak zorunda değilsin
orası seninde evin
kiltle anahtarı üstünde bırak
yada cağır cilingir anahtarı değiştirt
eşinde cok hosmus yanii
kapıyı kaldırmıyo ama üst kata gecmeyi kabul ediyor :uhm:

canım kapıya bir kilit yaptırsan olmazmı? hanni sürmeli kilit oluyor ya..onun gibi bişi...yada nasıl kilit diyorlar bilmiyorum ama odunluklarda kilit olur ya.onun gibi bişi..kendi tarafına yaptır

bence kapıyı kaldırtmaya çalışmak eşinle aranızı çok fazla gerecektir o yüzden bu konuyu hiç açma ve 1 hafta boyunca kayınvalideni gözlemle en çok hangi saatlerde geliyor belirlemeye çalış. Sonra kapıyı aralık bırak az bişey yani kapalı gibi dursun ama açık olsun eşinle kimsenin görmemesi gerektiği kadar yakınlaş mümkünse oturma odasında. Bunu kayınvalidene yakalanana kadar yap yakalanınca eşini razı etmen çok daha kolay olacaktır. Ben bu şartlar altında nasıl yaşayabilirim dersin en özel anlarımızı bile gördü dersin böylece kapı gider sonsuza dek.

valla kusura bakma ama kayınvaldende bu zihniyet, eşinde de ona bu selayeti verecek göbek bağı olduktan sonra fizana da gitsen araya köprü koyar gene gelir.

senin kayınvaldenden önce kocanın zihniyetini değiştirmen gerek. annesinin eve saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde girmesini mutlaka ama mutlaka engellemeli.

Çok saçma geldi bana da.

Kapıda neymiş. Bende arkadaşlara katılıyorum. Özel durumlarda rahat edemiyor gibi görünmelisin.
Hem eşine hem ailesine. Birde illa duvar ördürüp kapıyı kapatamıyorsanız, dolap gibi bişey koy bence kapının önüne. Kayınvaliden sorduğunda ise; anne kusura bakmayın dolabı koymam gerekiyordu. Sizde artık diğer kapıdan gelirsiniz, farketmez nasılsa diyebilirsin. Ama sakın üst kata taşınıp düzenini bozma derim...

bence kapıyı kaldırtmaya çalışmak eşinle aranızı çok fazla gerecektir o yüzden bu konuyu hiç açma ve 1 hafta boyunca kayınvalideni gözlemle en çok hangi saatlerde geliyor belirlemeye çalış. Sonra kapıyı aralık bırak az bişey yani kapalı gibi dursun ama açık olsun eşinle kimsenin görmemesi gerektiği kadar yakınlaş mümkünse oturma odasında. Bunu kayınvalidene yakalanana kadar yap yakalanınca eşini razı etmen çok daha kolay olacaktır. Ben bu şartlar altında nasıl yaşayabilirim dersin en özel anlarımızı bile gördü dersin böylece kapı gider sonsuza dek.

bencede cok dogru diyosun bunu uygulamalı. kapyı kapatalım düşüncesi yerine özelmizi kimse bilmesin tepkisi daha mantıklı

Çok saçma geldi bana da.

Kapıda neymiş. Bende arkadaşlara katılıyorum. Özel durumlarda rahat edemiyor gibi görünmelisin.
Hem eşine hem ailesine. Birde illa duvar ördürüp kapıyı kapatamıyorsanız, dolap gibi bişey koy bence kapının önüne. Kayınvaliden sorduğunda ise; anne kusura bakmayın dolabı koymam gerekiyordu. Sizde artık diğer kapıdan gelirsiniz, farketmez nasılsa diyebilirsin. Ama sakın üst kata taşınıp düzenini bozma derim...

buda mantıklı vallahi akıllı ol kimse için degmez taviz verme neye yorarsa yorsun validen

ÇOK ZEKİCE BİR FİKİR VALLA!:lepi:

Bence sakin o evi alma.Degisen bir sey olmayacak sanirim.üst kattaki ev güzel de degil diyorsun.Belki Allah yüzüne bakar da baska bir yerde ev alma imkanin dogar.Eger o evi alirsan ömrü billah kaynanandan kurtulamazsin...Ya bu kaynanalarin ayni evde oturma israrini bir türlü anlayamiyorum.Benim ki de bu siralar birlikte oturabilmek icin hain ve gizli planlar pesinde.Bakam sonuc ne olacak,kimin essegi kancik cikacak...sabiiiiiiiiiiiiir.(bu arada ALlah peygamber sabri versin sana canim)

Rahatsız oluyorsan madem kocan laf anlamıyor zaten o kapının muhattabı da o değil o kapıyı yaptıran kimse ona gideceksin rahatsız oluyorum kapıyı kaldıracağım dersin bu kadar basit. Gereksiz yere kimseye kibarlık yapmaya gerek yok.

nıye ordan kapı actırma geregı duymus ki bence bu kadın kotu nıyetlı..ozel ve gızlı olan herseyı merak edıyor...bence begendıgınız evı bırakmanız cok sacma... dıyelımkı evı tasıdınız..bu sefer sızden anahtar ısteyecek onuda vermek zorunda kalacaksınız..kapıyı kapattırmadıgınıza gore.....

vay anam vayyyy....

Nedir bu analardan çektiğiniz merak ediyorum kendi anneniz olsa böyle yaparmıydınız ? Sesleri duyuyor gibiyim tabi ki yapardık (oldu gözlerim doldu). Ömürlerinin büyük bölümünü tamamlamış hala oğlunu çocuk gibi gören annelerden bahsediyorsunuz. Oğlu olan sizlere sesleniyorum 10-20 yıl sonra siz aynı pozsiyonda olacaksınız demiyorum ki kapı açın aynı binada oturun ama birde böyle düşünün yazıktır yahu... Bir anneye bu kadar da yapılmaz ki... Anne her ne yapmış olursa olsun, gelipte gelini rahatsız edeyim oğlumla arası açılsın oğlum mutsuz olsun diye hangi anne hareket eder... Tüm sorunları çözdük sadece kapı derdimiz kaldı... Dua edin kapatacak bir kapınız var...

Tatlı dille anlatın anlayacaktır araya oğlunu sokmayın siz konuşun... tabi cesaretiniz varsa....

Ben de eşimle ilk evlendiğimizde kayınvaldemle kalıyordum beni evden kovdu defol git dedi şu anda hep yanına gittiğimizde gitmeyin burda kalın benimle yaşayın falan diyor ama ben eşime kovulduğum evde ne yatarım ne de kalırım diyor eşiğm de kovulduğuma şait olduğu için birşey demiyor diyemezde zaten! Yanlız kalınca aklı başına geldi tabi ama geçti borunun pazarı sür eşşeği.............Benim annem biz rahatsız olmayalım diye sadece ayda bir geliyor gel ısrarlarıma ama kayınvaldem olsa hep gelir eskiden yakınıda olduğumuz zaman geliyordu bir de utanmadan oğlumun evi gelirim diyordu yayani o ev benim değil gibi çok şükür artık uzaktayız dünya varmış ya

Son düzenleme:
Al anneni karşına konuş anne durum böyleyken böyle de o gün sana sadece kırılır 3 gün sonra unutur gider ama hatasını tekrar etmez. Lakin oraya duvar ördürür, dolap koyar veya başka eve gidersen daha da olayı trajik hale sokarsın.

En iyi kaynana ölü kaynana... daha da iyisi zengin ölü kaynana (bir kazen atasözü)

Back
X