• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

ah arkadaşım inan ki çok üzüldüm
buradaki arkadaşlar baştan kabul ettin baştan söyleyecektin ya da ne bilim o lafı yedin geldin katlanacaksın gibi laflar söylüyorlar
insanlara şaşırıyorum yaa gerçekten
acaba kendi başlarına böyle birşey gelse bu kadar soğukkanlı olabilirler mi?
hakettin mi yani sen bunları
yuvan dağılmasın diye geri gelmenle hepsine hak mı kazanmış oldular
baştan söylemedin diye ömrün boyu çekecek misin yani ?
canım benim şikayet etmeye de hakkın yok baksana
senin ne sevişmeye hakkın var ne de kavgaya
kaynanan sevişirken çat kapı geldi mi
kusura bakma annecim hemen üstümü giyinip kahveyi yapıyorum dersin
Nerde özel hayat nerde ???
Allah yardımcın olsun bitanem
keşke sana çözüm üretebilseydim
ama dışardan bakan insanlar bile bu şekilde düşünüyorsa
kayınvalidenin oraya kapı açması gayet doğal

Son düzenleme:
Yazdıklarını okurken Benim Annem Bir Melek'i izliyo gibi oldum. Onda da kadın geceleri gelinin evine geliyo ya.Allah kolaylık versin canım.Ne diyim başka...

bu sitede bir erkeğe laf anlatılmaya çalışılacağı hiç aklıma gelmezdi walla
bir gelin k.validedn niye rahatsız olur, melek gibi de olsa yanında niye tedirgin hissedr bir erkek anlamaz, asla anlayamaz
onun için kazenin de bizi anlayacağını hiç sanmıyorum
niye en iyi kayınvalide ölü olandır, 3 sokak ötede oturacan diyip de bu konudaki k.valideyi haklı görüyor onu da anlayamadım ya neyse

kazen devreye girmiş sansasyon yaratmış sonrada çekip gitmiş vay kazen vay:)
hain kazen kötü kazen kaynanasever kazen:)

şaka bir yana erkeğe baştan söyleyeceksin ben de genç yaşımda bunu öğrendim barçman abla da deneyimiyle bunu söylüyor öyle işve cilveyle evlendikten sonra olacak işler değil bunlar ne şartın varsa evlenmeden halledeceksin yoksa yoktur... sen biraz sineye çekmişsin herşeyi onlarda zaten bu lafı yiyip oturuyor demiş seni tamaz hale gelmişler resmen arap saçına dönmüş herşey eşin de bir şey demezse kaynanala yaşar gibi varsayıp evinde oturmaktan başka boşanmak gibi bir çaren olur ki ben kimseye boşan diyip bu vebalin altına giremem hele de çocuk varken

bu arada üst kata taşınmak çözüm değil bence
k.validenin eli öyle de böyle de hep sizin evliliğinizin üstünde olacak
önce onun ve eşinizin ufak bir zihniyet değişikliğine ihtiyacı var gibi

oo baya bii yoğun burası :)))))
benim takıldığım bi yer varr ""başka eve çıkmamıza asla izin vermezler""" diyo konu sahibi arkadaş
ne demek yaa!!!
evet anne oğlunu 9 ay karnında taşımıştır geceleri uykusuz kamış ona bakmıştır büyütüp adam etmiştir ..annelerin hakkı asla ödenmez
amaaa
bazı sorumlulukları üstüne alarak evlilik yapmış olgun bi insana hükmetmek yaşamlarını kendi isteğine göre yönlendirmek bence cokk yanlışş ...
heleki kız küçük yaşata evlendiyse ezmek susturmak çok kolay
el kızı baba ocğaını bırakıp bi hiç tanımadığı ,tanısa bile kendi ailesi kadar rahat olamıyacağı insanların içine yuuva kurma amaçlı gitmiştir ..
revamı yaa el kızını ezmek kısıtlamak
ne olursa olsun bir erkek bir kadın bir yuva kurduysa onların özelleri vardır.
herkesin olduğu gibi evlerinin yolu ayrı olmalıdır..
onların yaşamlarına saygı duyulmalı ..onların rızası olmadan "ceee ben geldim" yapılmamalıdır ...
anne olmak oğlun veya kızın evelndiğinde onun evine "cat kapı gireceksin,aldıklarına giydiklerine karışacaksın,illa seni dinelmeliler " rahatlığını vermemeli özellikle onların huzuru için karışılmamalı
ama nedir bu süre gelen kaynanayım sözüm geçmeli tavırlar..
ben anlamıyorum gelin geldimmi eve her işi yapmalı susumalı vs. gelin kölemii????
zatenn merhameti olan bir bayan içinden geliyosa hizmetinde ve saygısında kusur etmez
ama içinden gelmiyosa asla bişi yaptıramazsınız..
öncelikli bi erkek annesi oğlunun hayatına hükmetme düşüncesine kapıldığında kızı varsa kızını düşünmeli ..
nasıl kızı , el evinde üzüldüğünde ,garip kaldığında annenin içi sızlıyosa evine aldığı el kızıda okadar garip yanlız dır ...
tek güvencesi ve dayanağı eşidir ...burda en cok iş erkeğe düşüyo en azından karısı ve annesi birbirine alışana kadar eşinide hoş tutmalı annesinide
ama bu nadirr sanırm...
erkek hem anneyi hem eşi idre edebilmeli bu cok önemlii !!!
etme bulma dünyası gelinine ettiğin kızndan çıkıyo çok şahit oldum ...keşke olmasa
ama şu da cok yaygın kaynana yüzünden biten evlilikler ne kadar acıı
mallesefokadar cok varki eski düşünceli kaynana ismine layık yaşayan büyükler..
ve okadar nadir anne gibi kayınvaldeler

(eğer yanlış düşünüyosun dediğiniz bi yazım varsa buyursun kibarca şahit oldukalrımızdan yola cıkarak fikirlerimizi konuşalım

Son düzenleme:
--------------------------------------------------------------------------------

oo baya bii yoğun burası :)))))
benim takıldığım bi yer varr ""başka eve çıkmamıza asla izin vermezler""" diyo konu sahibi arkadaş
ne demek yaa!!!
evet anne oğlunu 9 ay karnında taşımıştır geceleri uykusuz kamış ona bakmıştır büyütüp adam etmiştir ..annelerin hakkı asla ödenmez
amaaa
bazı sorumlulukları üstüne alarak evlilik yapmış olgun bi insana hükmetmek yaşamlarını kendi isteğine göre yönlendirmek bence cokk yanlışş ...
heleki kız küçük yaşata evlendiyse ezmek susturmak çok kolay
el kızı baba ocğaını bırakıp bi hiç tanımadığı ,tanısa bile kendi ailesi kadar rahat olamıyacağı insanların içine yuuva kurma amaçlı gitmiştir ..
revamı yaa el kızını ezmek kısıtlamak
ne olursa olsun bir erkek bir kadın bir yuva kurduysa onların özelleri vardır.
herkesin olduğu gibi evlerinin yolu ayrı olmalıdır..
onların yaşamlarına saygı duyulmalı ..onların rızası olmadan "ceee ben geldim" yapılmamalıdır ...
anne olmak oğlun veya kızın evelndiğinde onun evine "cat kapı gireceksin,aldıklarına giydiklerine karışacaksın,illa seni dinelmeliler " rahatlığını vermemeli özellikle onların huzuru için karışılmamalı
ama nedir bu süre gelen kaynanayım sözüm geçmeli tavırlar..
ben anlamıyorum gelin geldimmi eve her işi yapmalı susumalı vs. gelin kölemii????
zatenn merhameti olan bir bayan içinden geliyosa hizmetinde ve saygısında kusur etmez
ama içinden gelmiyosa asla bişi yaptıramazsınız..
öncelikli bi erkek annesi oğlunun hayatına hükmetme düşüncesine kapıldığında kızı varsa kızını düşünmeli ..
nasıl kızı , el evinde üzüldüğünde ,garip kaldığında annenin içi sızlıyosa evine aldığı el kızıda okadar garip yanlız dır ...
tek güvencesi ve dayanağı eşidir ...burda en cok iş erkeğe düşüyo en azından karısı ve annesi birbirine alışamna kadar eşinide hoş tutmalı annesinide
ama bu nadirr sanırm...
erkek hem anneyi hem eşi isre edebilmeli bu cok önemlii !!!
etme bulma dünyası gelinine ettiğin kızndan çıkıyo çok şahit oldum ...keşke olmasa
ama şu da cok yaygın kaynana yüzünden biten evlilikler ne kadar acıı
mallesefokadar cok varki eski düşünceli kaynana ismine layık yaşayan büyükler..
ve okadar nadir anne gibi kayınvaldeler

(eğer yanlış düşünüyosun dediğiniz bi yazım varsa buyursun kibarca şahit oldukalrımızdan yola cıkarak fikirlerimizi konuşalım

tebrik ederim ...
İMZA.

Valla en ıyı fıkır oldugun evde kalmaya devam edersen bırak kapı hep acık kalsın.Ust kata cıkarsan bırak tavanı delsın.yapsın ortaya bı merdıven.Sende evde hep uygunsuz gez.E bunlarda bu kadar dusuncesız degıl ya.1 olur 2 olur derler herhalde artık en ıyısı kapıdan gıdelım dıye.Yada tam tersı olur amanın bızım gelıne noluyo boyleeee en ıyısı sureklı yanında olalım dırek yanlarına tasınalım.İşde bu tavsıye sonrası ılkı olursa yasadın demek ama ıkıncısı olursa benı tanımıyosun bu fıkrı ben vermedım hatta bu msj 2. olursa kendı kendını ımha edecekkkkk

Valla en ıyı fıkır oldugun evde kalmaya devam edersen bırak kapı hep acık kalsın.Ust kata cıkarsan bırak tavanı delsın.yapsın ortaya bı merdıven.Sende evde hep uygunsuz gez.E bunlarda bu kadar dusuncesız degıl ya.1 olur 2 olur derler herhalde artık en ıyısı kapıdan gıdelım dıye.Yada tam tersı olur amanın bızım gelıne noluyo boyleeee en ıyısı sureklı yanında olalım dırek yanlarına tasınalım.İşde bu tavsıye sonrası ılkı olursa yasadın demek ama ıkıncısı olursa benı tanımıyosun bu fıkrı ben vermedım hatta bu msj 2. olursa kendı kendını ımha edecekkkkk

:roflol::roflol::roflol:

Benim kayınvalideminde yan dairesi bi ara satılıkdı. Tutturdu evinizi satın burayı alın diye. Bide ortak duvar kısmında mutfak var, mutfağıda ufaktır kayınvalidemin. Bana demiştiki duvarı kırdırıp mutfaklarıda birleştiririz hem ortada kapı olur hemde mutfaklar geniş olur demişti Çok üzgünüm çoook :mymeka: kötükedihüso
Yani bende kendi kayınvalidemi bu konularda tek sanıyodum, bi eşi daha yoktur sanıyodum ama yanılmışım.
Bence evinden memnunsan ve başka bir semte yada sokağa taşınma imkanın yoksa üst katada çıkma derim. Ama o duvar konusunda mutlaka eşini ikna et. Madem eşin üst katı alma konusunda seni kırmıyorsa bir duvar ördürmeyede ikna edersin gibime geliyor.
Ama yine olmaz dersen SÜPERRRR bi fikrim var.
Kayınvaliden hangi hayvandan korkuyorsa mesela hamster fare olabilir. Yada bir köpek yada kedi. Sonra gece yolla onun dairesine açık kapıdan bakalım nolucak. Belki pes eder bu şekilde kendisi ister duvar ördürtmeyi :lepi:

canım ben olsam eşim işteyken ve kayınvalidem evde yokken usta çağırır oraya duvarı ördürürdüm.bu çok büyük sorun olucaksa kilidini değiştirir anahtarınıda yok ederdim.ama durumun çok zor.ne olur o kapı ordan kalksada herkes rahatına baksa.anlamıyorum ben bu insanları ya ne yararı var o kapının.bitanem sen tatlı dille cilveyle kocanı ikna et mesela romantik sürprizler hazırla ve yakalanma korkusu hissettir ona ki oda rahatsız olsun o kapıdan.allah kolaylık versin sana bu saçmalık karşısında

Gece gece güldürdün beni:roflol:
Evet mantikli bence onlar evde yokken eve bir usta cagirip duvar ördürülmeli..
Hatta oranin kilidini degistir,nalbura git sadece kapiya bir dil alacaksin,(bunu evde kendinde yaparsin)Kilitle ve haberin yokmus gibi davran..
Kadina bak ya ben evimde serbestce dolancam belki...belki aliskanliklarim vardir halla halla,bence sen acik sacik dolan evde sonra o gelince eee anne belki müsait degilim dersin buda sana bir koz verir..Aynen kadinligini kullan ve kocana süprizler yap,bunu gören kocan zaten otomatikmen kapiyi gözden cikaracak,ama ikide bir adamin basina kalkarsan inada bindirir..Allahim ya ne kadinlar var ve zamaninda kendininde birinin gelini oldugunu unutmus bu..

Benim kayınvalideminde yan dairesi bi ara satılıkdı. Tutturdu evinizi satın burayı alın diye. Bide ortak duvar kısmında mutfak var, mutfağıda ufaktır kayınvalidemin. Bana demiştiki duvarı kırdırıp mutfaklarıda birleştiririz hem ortada kapı olur hemde mutfaklar geniş olur demişti Çok üzgünüm çoook :mymeka: kötükedihüso
Yani bende kendi kayınvalidemi bu konularda tek sanıyodum, bi eşi daha yoktur sanıyodum ama yanılmışım.
Bence evinden memnunsan ve başka bir semte yada sokağa taşınma imkanın yoksa üst katada çıkma derim. Ama o duvar konusunda mutlaka eşini ikna et. Madem eşin üst katı alma konusunda seni kırmıyorsa bir duvar ördürmeyede ikna edersin gibime geliyor.
Ama yine olmaz dersen SÜPERRRR bi fikrim var.
Kayınvaliden hangi hayvandan korkuyorsa mesela hamster fare olabilir. Yada bir köpek yada kedi. Sonra gece yolla onun dairesine açık kapıdan bakalım nolucak. Belki pes eder bu şekilde kendisi ister duvar ördürtmeyi :lepi:

Amanınnnn bu salgın bı hastalıga mı dönüyor yoksaaaa delikafadulden delikafadulden delikafadulden Kayınvalıdeyle gorusmuyorum.Ama Allah yukarda ya hep ıcımden gecırırdım bana ne yapmıs olursa olsun bı fırsat olursa en azından buyugum elını opeyım dıye.Ama vazgectımmmmm.Allah muhafaza sonra barısırız aramızda bır ev var araya tunel kazalım felan der :1shok::1shok::1shok: Kendı evlerınden komsunun bahcesı oradan bızım bahce oradan bırıncı karın salon duvarı ıkıncı katın salon duvarı bıde bızım salona bır kapı delikafadulden amanın pc basında uyudum da kabusmu goruyom bennnnn :uhm: :uhm: :uhm:

Son düzenleme:
Konu ne kadar yorum almış ilgimi çekti.
Bende kayınvalidemlerle altlıüstlü oturuyorum. Evimiz bahçeli ve müstakil
onların bizde, bizimde onlarda anahtarlarımız var. örneğin gündüzleri kapı
kilitlemiyoruz. Kayınvalidem bize bende oraya habersiz girip çıkıyoruz.
Hatta benim kayınvalidemin kayınvalidesi de var altkatta. Canı sıkılınca
bize gelir; gelin ne yapıyorsun merak ettim der. Bunlar beni rahatsız etmeyen
şeyler ,belki bakış açısı bilmem ama. Şimdi okudukça yorumları ben de şaşırdım.
Neden eşimizin ailesini aile gibi göremiyoruz ki...Birlik olmak yerine; hep taraf olarak
görüyoruz. Şimdiye kadar hiç mi sorun yaşamadım? kayınvalidemle elbette çok oldu.
Ama gerektiğinde ben konuştum o sorunu, eşim değil. Çünkü muhatabı bendim.
Kendi aramızda çözebileceğimiz şeyleri eşlere yansıtmamak gerektiğini düşünürüm.
Hem arkadaş baştan zaten biliyormuş o kapıyı ve kabul etmiş bir şekilde.
Bende merak ettim çok uygunsuz saatlerdemi geliniyor, geldiğinde problemmi çıkarıyor.
Ancak bence bu konularda en doğrusu sorun kimnleyse onunla çözüm aramak.
Sonuçta bizler taraf oluyor ve araya tarafsız birini koyuyoruz. Onun işi bu durumda
her ikisinden daha zor. Benim fikrim bu.

Son düzenleme:
Konu ne kadar yorum almış ilgimi çekti.
Bende kayınvalidemlerle altlıüstlü oturuyorum. Evimiz bahçeli ve müstakil
onların bizde, bizimde onlarda anahtarlarımız var. örneğin gündüzleri kapı
kilitlemiyoruz. Kayınvalidem bize bende oraya habersiz girip çıkıyoruz.
Hatta benim kayınvalidemin kayınvalidesi de var altkatta. Canı sıkılınca
bize gelir; gelin ne yapıyorsun merak ettim der. Bunlar beni rahatsız etmeyen
şeyler ,belki bakış açısı bilmem ama. Şimdi okudukça yorumları ben de şaşırdım.
Neden eşimizin ailesini aile gibi göremiyoruz ki...Birlik olmak yerine; hep taraf olarak
görüyoruz. Şimdiye kadar hiç mi sorun yaşamadım? kayınvalidemle elbette çok oldu.
Ama gerektiğinde ben konuştum o sorunu, eşim değil. Çünkü muhatabı bendim.
Kendi aramızda çözebileceğimiz şeyleri eşlere yansıtmamak gerektiğini düşünürüm.
Hem arkadaş baştan zaten biliyormuş o kapıyı ve kabul etmiş bir şekilde.
Bende merak ettim çok uygunsuz saatlerdemi geliniyor, geldiğinde problemmi çıkarıyor.
Ancak bence bu konularda en doğrusu sorun kimnleyse onunla çözüm aramak.
Sonuçta bizler taraf oluyor ve araya tarafsız birini koyuyoruz. Onun işi bu durumda
her ikisinden daha zor. Benim fikrim bu.

Soylediklerinize kendı hayatım adına degıl ama yakınlarımın hayatı adına katılıyorum.Ama bu tıp durumda kişilik gelısımı cok onemlı.Benım kız kardesım de aynen sizin soyledıgıniz gıbı altlı ustlu oturuyor.Hıc bı sorun yasamadıkları gıbı bır suru de artı yonlerı oluyor.Annemlerde erkek kardesım ve esı ıle altlı ustlu oturuyor.Onlarda da sıkayet degıl bır suru artı yon goruyorum.Bunlar sadece benım gozlemlerım de degıl kendılerı de bunu dıle getırır hep.Ama soyledım ya kişilik gelısımıyle ılgılı bırsey.Sız sıketcı olmayabılırsınız,kardesım de olmuyo,gelınımız de olmuyo.Bana gore sız ve sızın gıbı ınsanların karsınıza cıkanlar kişilik bakımından gelısmıs ınsanlar.Muhtemelen hıc bı zaman hıc olmadık bı zamanda cat kapı gelenınız olmadı.Yaklasık ıkı yıl bende bu sekılde yasadım.Assagı ıle yukarı arasında merdıvenle.Ama ne zaman işim olsa hıc kımse gelmezdı takı supurgenın sesı kesılene kadar.Yorgunlukdan az uzansam amanınnn basımda kaynana.Dusdan cıkarım cocukmu uyandı dıe kapısı kapalı odaya dalar(!)Bu bahsettıgım de kişiliği gelısememıs karsısındakıne duyulması gereken saygıdan bı haber ınsanlar.Siz ve sizin gıbı bu konuda sanslı ınsanlar da emınım vardır.Umarım bu konuda herkezde bı parca da olsa sans olur da hayatın hıcbıryerınde bu tip sorunları olan kadınlar olmaz.
Sevgıler...

Son düzenleme:
valla biz millet olarak çok zekiyiz bu konularda al işte vatandaş apt.
apt.a köprü yapmışş
eeeeon1.png

86717413pb0.png

kafamçokkarıştı

Bu konuda son noktadır.Sanırım bayılıyorum bennnnnn -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-

Back
X