Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eminim gittiginiz zaman dört dönüyorsunuzdur. Bebegin esyalari, bezi, battaniyesi...herseyini topluyorsunuzdur. Aksam yemegi, salatasi, masa hazirlamasi. Yapmayin. Hicbir seyi toplamayin. Devamli yorgun olun. Gece yine hic uyuyamadim deyin. Anne sen iki saat falan bakiver ben biraz uyuyayim deyin. Her gittiginizde ama. O hazirlasin siz yiyin. O toplasin siz koltukta kanepede uyuklayin. Giderken haber vermeyin. Cat kapi gidin biz de yabanci degiliz deyin. Kapidan geri ceviremeyecegine göre. Cevirse daha cok isinize gelir ya. Dogrusu bu degil tabiki, herkes böyle yapsin demiyorum ama her gün her hafta cekilir dert degil bu. Belki böyle her gün her gün baskin yaparsaniz geri cekilir. İstedigi gibi gezme tozma yapamazsa, sokaga cikamazsa esinize söyler ufaktan ufaktan. Hatta sizi esinize sikayet etsin. Hayatim haklisin ama gercekten iyi degilim cok uykusuz yorgunum, tansiyonum düsük bu aralar bla bla bla... Ben her zaman gelirim yabanci degilim ama siz ben cagirinca gelin ben isteyince gidin ne demekmis görsün.
Ya insan evlendikten sonra kendi anne babasinin evinde bile eskisi gibi rahat edemez evim evim der. Atlı sıgar cocuklu sıgmaz derdi babaannem. Kaldi ki kücücük bebeginiz var. Gece kac kere kalkiyorsunuz, uykunuz bölünüyor. Ne bileyim emzirirken bebek te siz de uyuya kalirsiniz, gögsünüz acik kalir veya kanepede uyuklarsiniz bebekle. Yemek yapamazsiniz disardan söylersiniz veya gecistirirsiniz ev hali. Evde baska kimse yok diye gecelikle bile gezebilirsiniz ama kayinvalidenin evinde her daim hazir kita.
Ayrica söyle bir sey daha var. Bebegi dogar dogmaz odasinda kendi yataginda yatirin diyor doktorlar. Her aksam ilik banyo, masaj, ninni gibi ritüellere ihtiyac duyuyor bebekler. Kayinvalidenizin evinde aksama kadar kanepede mi yatiyor bu yavrucak?
merhaba arkadaşlar artık bunaldım biran önce konuya girip ne yapacağım konusunda fikir vermenizi istiyorum..kayınvalidemden nefret ediyorum,evleneli 2,5 yıl oldu ve 2 aylık bebeğim var..evlenirken hep sorun çıkardı alışverişte ve sonrasında.yeni evliyken sürekli bize gelip kalmaya başladı ve hiç sevmem yatılı misafiri..geliyor sürekli herşeye muhalefet oluyor yok biz zor zamanlar geçirdik baban benim sayemde buralara geldi tutumlu oluniçocuk öyle tutulmaz,sütün yetmiyo,onu almayın ne gerek var,bize gelin bizde yiyin,siz gelmiyosanız biz geliyoruz,sabahtan seni bıraksın eşin akşam yemek yeriz sürekli bir arada olma hevesi ve gittiğimde kaprislerinden bıktım artık sürekli gölge gibi dibimde sıkıldım artık ve eşim arada çok kalıyor.saygı sevgiden bahseder kv ama kendisinin ailesi için bir fedakarlığı yok anca yesin gezsin giysin ama söz konusu bizsek sürekli yok der ağlanır tutumluluktan saygıdan sevgiden bahseder.herşeyi o bilir çok akılldır biz saygısız insanlarız dinlemeyiz hiç öyle yakınır ama kendisine hiç yaranılmıyor o bile kocasına saygısızdır sürekli kocasına küser bize gelir dert yanar birde utanmadan.az önce yine aradı yarın sabah bana bıraksın seni eşin akşam yemek yer otururz falan.bebekle zor oluyor rahat edemiyorum gitmek istemiyorum,gitmediğimde eşimde o zaman annene de gitme diyor sürekli biliyorum annesi bunları söyleten.nefret ediyorum ne söylese batıyor artık özellikle lohusalıkta burnumdan getirdi hailelikte de aynı şekilde herşeye muhalefet...nasıl olurda çenesini kapatır bilmiyorum tartışması bile kalitesiz seviyesiz insanlara tahammül edemiyorum çünkü saygıyı aşıyor kafayımı yedinizi kafasız kelimeleri kullanıyor yolasım geliyor o anda..gidiyorum yaranamıyorum gitmesem eşimle aram açılıyor bugüne kadar eşimle birebir tartışmamız hiçbirzaman olmamıştır tek sebep annesi oluyor arada kalıyor tamam ama artık evi ve ailesi var bunu ayırt edemiyor ve kv sürekli fitliyor herhalinden belli nasıl kurtulucam bir yol bilen varmı yardımcı olurmusunuz?bazen tartışma esnasından boşanmayı bile göze alıyorum annesinden nefret ediyorum herşeyinden görgüsüz çok fazla parası varken yok diye ağlanır ama ya plazma alır salonuna mobilya kıyafet ama sürekli bugünümüze şükür ucucuna geçiniyoruz diye bize dert yanıyot.ben üniv mezunuyum artık benimde ailem ve fikirlerim var sürekli eskiyle kıyaslıyor beni ve resmen aptalmışız gibi yönlendirmek istiyor.bu arada haftada bir en az mutlaka gideriz yada onlar gelirler sayılı gibi sanki haftada bir gün benm anneme bir gün kv mutlaka gidilecek en başından beri bu şekildeyiz.dayanamıyorum artık yüzünü bile görmeye nasıl davranıcam fikri olan varmı??
her zaman değil ama genelde annesi haklı çünkü cevap verme bildiğini okune dese he de ama yapma dio ama ben he demek istemiyorum artık anlasın kv bizim bir birey olduğumuzu kabullensin bu yüzden he demiyorum ama tam olarak nasıl davranacağımı bilmiyorum yan yana geldiğimizde konuşulan tek konu o ne dedi bu ne dedi millet ne der o buraya gitmiş şu bunu yapmış aklı fikri millet en sevmediğim muhabbet yani beni soran yok iyimisin bile demez.ortak konuşabileceğimiz knu yok
Yazdıklarını okuduğumda hayatımızın bazı yönlerinin aynı olduğunu düşündüm. 7 yıllık evliyim, kv den kurtulalı daha 1 ay olmadı. Ama sorun onda değil bendeymiş. O istediği gibi davranırken ben aman kırılmasın aman alınmasın diye kastırıp durmuşum, sonra da eşe patlamalar, hep onun yüzünden kavga ediyoruz düşünceleri, kv ye sinir olma halleri. Sende normal ol, saygıda kusur etmeyeceğim diye cevap vermemezlik etme, hele hele ona kızıp eşine söylenme! Sakın evde onun adı bile geçmesin. Eşin annesiyle ilgili birşey anlatırsa gülümse, dinle ve geç. İnan çok zor ama ben yaptım ve oldu, şimdi çok mutluyum ve ona da sinir olmuyorum artık. Yine çok konuşuyor, yine herşey karışıyor, yine hiçbirşeyi beğenmiyor ama artık tek fark var BEN TAKMIYORUM :)
merhaba arkadaşlar artık bunaldım biran önce konuya girip ne yapacağım konusunda fikir vermenizi istiyorum..kayınvalidemden nefret ediyorum,evleneli 2,5 yıl oldu ve 2 aylık bebeğim var..evlenirken hep sorun çıkardı alışverişte ve sonrasında.yeni evliyken sürekli bize gelip kalmaya başladı ve hiç sevmem yatılı misafiri..geliyor sürekli herşeye muhalefet oluyor yok biz zor zamanlar geçirdik baban benim sayemde buralara geldi tutumlu oluniçocuk öyle tutulmaz,sütün yetmiyo,onu almayın ne gerek var,bize gelin bizde yiyin,siz gelmiyosanız biz geliyoruz,sabahtan seni bıraksın eşin akşam yemek yeriz sürekli bir arada olma hevesi ve gittiğimde kaprislerinden bıktım artık sürekli gölge gibi dibimde sıkıldım artık ve eşim arada çok kalıyor.saygı sevgiden bahseder kv ama kendisinin ailesi için bir fedakarlığı yok anca yesin gezsin giysin ama söz konusu bizsek sürekli yok der ağlanır tutumluluktan saygıdan sevgiden bahseder.herşeyi o bilir çok akılldır biz saygısız insanlarız dinlemeyiz hiç öyle yakınır ama kendisine hiç yaranılmıyor o bile kocasına saygısızdır sürekli kocasına küser bize gelir dert yanar birde utanmadan.az önce yine aradı yarın sabah bana bıraksın seni eşin akşam yemek yer otururz falan.bebekle zor oluyor rahat edemiyorum gitmek istemiyorum,gitmediğimde eşimde o zaman annene de gitme diyor sürekli biliyorum annesi bunları söyleten.nefret ediyorum ne söylese batıyor artık özellikle lohusalıkta burnumdan getirdi hailelikte de aynı şekilde herşeye muhalefet...nasıl olurda çenesini kapatır bilmiyorum tartışması bile kalitesiz seviyesiz insanlara tahammül edemiyorum çünkü saygıyı aşıyor kafayımı yedinizi kafasız kelimeleri kullanıyor yolasım geliyor o anda..gidiyorum yaranamıyorum gitmesem eşimle aram açılıyor bugüne kadar eşimle birebir tartışmamız hiçbirzaman olmamıştır tek sebep annesi oluyor arada kalıyor tamam ama artık evi ve ailesi var bunu ayırt edemiyor ve kv sürekli fitliyor herhalinden belli nasıl kurtulucam bir yol bilen varmı yardımcı olurmusunuz?bazen tartışma esnasından boşanmayı bile göze alıyorum annesinden nefret ediyorum herşeyinden görgüsüz çok fazla parası varken yok diye ağlanır ama ya plazma alır salonuna mobilya kıyafet ama sürekli bugünümüze şükür ucucuna geçiniyoruz diye bize dert yanıyot.ben üniv mezunuyum artık benimde ailem ve fikirlerim var sürekli eskiyle kıyaslıyor beni ve resmen aptalmışız gibi yönlendirmek istiyor.bu arada haftada bir en az mutlaka gideriz yada onlar gelirler sayılı gibi sanki haftada bir gün benm anneme bir gün kv mutlaka gidilecek en başından beri bu şekildeyiz.dayanamıyorum artık yüzünü bile görmeye nasıl davranıcam fikri olan varmı??