Kayınvalidemden nefret etmeye başladım..çok üzdü beni..

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
tek ayak cezası
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.934
96.474
1.123
kızlar bizim kayınvalidemle aramız öyle çok çok iyi degildi ama kavgada etmezdik ikide bir bana laf sokar ben şaka ediyoum sana derdi ama ben bir laf desem edepsiz saygısız insan oluyordum hç anlam veremezdim bu işe

meger birkaçdakika sonra onun asıl derdi açıga çıktı ben ona hiç yardım etmiyormuşum hiç evini temizlemiyormuşum yemek yapmıyormuşum kısacası beklentilerini karşılamıyor muşum bende kızların var dedim gelsin yapsın bana iyilikçe desen yapardım ama işi inada bindirdi hep sürekli homurdandı

daha birkaç aylık geliniydim yüzünü öpüyorum diye öpme ben yagcılıgı sevmem dedi,
okuldan aldıgım bursu git baban ödesin niye ogluma ödetiyorsun dedi gel de bogazlama !

Son düzenleme:
nası kadn yaq bu sen onun hizmetçisi misn ki temizligni yapacksn kendi kızı yapsn ben yapıordm ama yapmam artk kıymet bilmiorlar nefret ediyorm kaynanalardan kötükedihüso eşinz ne dedi bu olaya tartışırken yanınızda deglmiydi ağzının payını verseydi bari ona

yok be canım eşim ben oradayken gelebildi anca oglunu görünce hiçbirşey demedi ama hiçbirşey herşeyini bana kustu resmen sanki ama en çok zoruma GİDEN komşusuna dönüp HAVLIYOR bana demesiydi beni resmen köpek ettti

HA BİRDE DİYORKİ BANA SUS BAGIRMA BANA OGLUMA EŞİM DEGİL HAA NİŞANLANACAK OGLU BU OLAYI DUYARSA BENİ DUMAN EDERMİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ LAFA BAKAR MISIN? LAFA GEL LAFA DİYESİM GELDİ ama eşim beni seviyor annesiyle konuşmak istedi sırf üzülmesin diye yok dedim birdaha böyle bir olay olursa tepkini o zaman koyarsın dedim 5 senelik gelinleriyim ben usandım artık y laf vurmalarından...şaka niyetine vurdukları laf bile beni incitiyor

suan aldıkları gelin benden 10 cm uzun benim boyum 1 55 işte bana diyor ki senin gibi kısa degil beim eltimin birisi şişman diyor ki onada senin gibide şişman degil şaka dermiş gibi di,yor ama resmen lafı vuruyor

bana sen karasın dedi herkes o gelini neden aldı dedi oda ben almadım oglum aldı demiş bunu kalktı bana evliligimin 1..5 senesinde söyledi utanmaz kadın benneyaptımki

eşim benim dünya iyisi bir insan bir dedigimi ki etmez sagolsun ama işte oglunun hatrı için ben o kadına birşey demiyorum yoksa ben canımı sokakta bulmadım herkes kendi annesinin birtanesidir zaten yaşadıgımız maddi sıkıntıların yükü bende çok agır birde bu kadıın saçmalamalarıı duymak iyice beni deli ediyor

ya kızlar beni istemeye geldiler istemeye geldikleri gün bz hiçbirşey yapamayacagız ne yaparsa oglumuz yapacak dedi durdu yani birşeyimizi almadılar dügünde işte bir mutfak perdesi birtanede naylon halı fii tarihinden kalma göreniz gülerdiniz birtanede fii tarihinden kalma yolluk dügünde de 2tane bilezik taktılar işte birde 100 tl para bundan 5 sene önce tamam yapmasınlar etmesinler gözüm yok ama bu aldıkları geline neler neler ne çiçekler ne çikolatalar ama ben bunları görmedim..

üstelik geline aldıkları gondolda gidecek olan çikolatalar erir diye buzdolabnına koyun dedim o ara lafımı dikkate bile almadı diyor ki komşusuna sen koy birileri şimdi koyarken eger büker bir taraflarını beni kastediyor yani sani çocugum ben :çok üzgünüm:

kaynım nişanlandıgnda kaynanam yeni gelinle beni kıyaslıyordu ben çalısıyodum o calısmıodu o tam ev kızıymıs ne güzel benm gibi dısarlartda deglmş ama sonra kız herseyn en pahalısını istedi evlenincede calısmam siz ödeyn deyince ayırdı nişanlısndan kaynımı delikafadulden

banada bişey yapmadılar bence uzak dur onlardan ben öyle yapıyorm artık yoksa cok üzüyorlardı beni ne desem alay ediyorlardı bende yanlarnda hiç konusmuorm neyaparsanz yapn diorm delikafadulden

ay canım nasıl gıcık oldum okuken varya ne diyim ben bu kayınvalidelere. ama eminimki iki gün sonra yeni gelinide delirtir o. ve herkes sen gibi anlayışlı olmaz alır ağzının payının payını oturur aşağıya.:dilcikar:
benimkide bugün geldi deli etti beni. şimdi ben hamileyimya kızım olcakya bide derdi o. bayılır kız bebeklere. bugün bana bebeğe onun kayınvalidesinin ismini koymayı önerdi-tatlicadiarzu- kendi iki çocuk doğurmuş. görümcem ve eşim yani. ikisinede modern isimler koymuş. banada kayınvalidesine jest olurmuş adını koyalım dedi. kendisine çok şık ve kibar bir cevap verdim. cesedimi çiynemen lazımkötükedihüso

ayyyy hepsimi aynı olur Allah ımm.. nefret ediyorum..
bugünde benimki beni dellendirdiialsanaalsanasmile

Cok yasa emi delikafadulden

kadın havlamış derken aslında kendisini anlatmış birde eltinle aranı bozmaya,kıskandırmaya çalışıyor onu gördüm aman oyununa alet olma.CADIARZU

Canım anlattıkların bana neredeyse inanılmaz geldi; zira hayatımda bahsettiğin profilde birine rastlamadım hiç. Tavırlarının, tutumlarının tarifi yok. Resmen şaka gibi; ama sana sadece şunu tavsiye edebilirim. Mümkün mertebe görüşmemeye çalış kendi huzurun için. Sen eğitimli bir kadınsın, bahsettiğin insanlarınsa seviyeleri çok aşikar. FARKINI FARK ETTıR! Eşinin elbette annesi ve mecburi karşılaşmalar olacak, o zaman da son derece resmi ol. Seni iğnelediklerinde de sadece gülümse; ama öyle bir gülümse ki sözlerine sinek kadar değer vermediğinin farkına varsınlar. Mesafe en keskin cevap olacaktır. Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol der Mevlana

bence kiziyla kendi havlamasin nefret ederim boyle insanlardan kötükedihüso

ayyy okurken sinir geldi ne gıcık bir kadın...Ona ben gibi lafını sokan bi gelin gelseydi görürdü gününü..Hiç tahammül edemem..Madem öyle sende bundan sonra sok lafını yeri gelince , sen de şakasına söyle
sana bu kadar laf eden birinede sonsuz sevgi ve saygı göstermene gerek yok bundan sonra.

Konu sahibi arkadaşım inan yalnız değilsin. Kayınvalidemle seninki hemen hemen aynı gibi. Her fırsatta laf sokmaya çalışan, gözüne batan bir yanlışımı adam gibi söylemeyip de küçültücü, aşağılayıcı bir şekilde laf çarparak anlatan bir kaynanaya sahibim.. Ben de işletme mezunuyum. Sırf çocuklarımı kendim büyütmek için ve maddi durumumuz çok kötü olmadığı için çalışmıyorum şimdilik. Sırf bu sebepten beni kaşık düşmanı gibi görüyor. Çalışmamı istiyor resmen. Seninki yine iyi benim kaynanam bana ağza alınmayacak çok ama çok kötü bir laf bile söyledi zamanında üstelik eşim ilk erkek arkadaşımdı ve evlendim de zaten. Karnımda onun torunu vardı ve 2 gün ağladım onun söylediği lafa... Hiç ama hiç haketmemiştim. Hala "anne" diyorsam ve saygı gösteriyorsam sırf eşimin hatrı için. Ben kaynanamla ilgili sorunlarımı ve yaşadıklarımı anlatsam kimse okumaz heralde çünkü okunamayacak kadar uzun olur :)) Her zaman onun istediği gibi yaşamamızı, onun alışkanlıklarını kazanmamı isteyen, her zaman gizli saklı üzerimizde otorite kurmaya çalışan, melek gibi olan kayınbabamı bile dolduracak kadar meziyetli, dünyanın en iyi ev hanımının kendisinin olduğunu sanan, çocuklarımı iyi yetiştiremediğimi düşünen, gizli saklı benim iyi bir ev hanımı olmadığımı bana empoze etmeye çalışan ve onun yüzünden kendimi artık yetersiz hissettiren, oğlunu bulunmaz hint kumaşı sanıp da benim ona uygun bir eş olmadığımı düşünen ve laflarıyla bu düşüncesini belli eden, evimin eşyalarını, kilerimde ne olup olmadığını benden iyi bilen, evime geldiğinde kendini evimin hanımı sanan, kumandayı elinden düşürmeyen, lohusayken çok istediğim, yapması için yalvardığım, canımın çok çektiği bi un helvasını bile yapmayıp da oğlunun istediği muhallebiyi ikiletmeden hemen kalkıp yapan, bana "kızım" diyen ama asla ve asla kızıymışım gibi davranmayan, yemeklerin etini oğlunun tabağına dolduran benim tabağıma koymayan, her fırsatta sırf ailem fakir diye beni düzensiz aile kızı diye tanımlayan, hatta saçımı sarıya boyattığımda beni kötü kadınlara benzeten vs. vs. vs..... bir kaynanam var... Ve anlattıklarımın belki bir 100 katı fazlası da var ama yazsam sayfalar sığmaz...

Sırf kocamın hatrı için ve çocuklarım için katlanıyorum... Gizli saklı benim psikolojimi bozuyor farkındayım ama sırf onun yüzünden yuvamı da yıkmayaaycağım inşallah... Ama eşimi çok sevmeme rağmen kaynanamı önceden tanıma fırsatım olsaydı ölsem de evlenmezdim heralde... Ayrı şehirlerde yaşamamızın dezavantajı...

Kaynanamdan ben de nefret ediyorum. Bana yaşattıkları için ve yaşatacakları için onu asla affetmeyeceğim... Hatta hep derim "benden çekmedi, bana çektirdi 2. gelininden çeksin inşallah" diye...

Ve benim de bir oğlum var... Ben de ilerde kaynana olacağım... Daha hamileyken cinsiyeti bellid eğilken bile canım nasıl yandıysa artık nasıl dua ettim biliyo musun... "Allah'ım gelin ahı alacaksam, kötü kaynana olacaksam bana erkek evlat nasip etme" dedim hep... ınşallah ben kötü kaynana olmayacağım... Empati yapmayı unutmayacağım inşallah...

Sözün özü kaynanadan anne olmuyor arkadaşım... Çekiyorsun çekeceksin de... Ama eşinin hatrı için katlanacaksın ne diyeyim... Allah sabır versin güç versin...

Gelinlerini haksız yere üzen kaynanaları da Allah'ım bildiği gibi yapsın... Ne isterler bizden anlamadım ki... Biz de bi ananın evladıyız.... Off offff....

Çok benziyorlar birbirlerine şimal kaynanalarımız işte eşimin hatrı için yoksa şaka lafı altında ne eleştirilerine maruz kaldım oda ogluna yakıştırmaz beni oglum aşşagı oglum yukarı sıkıldım artık o eve gittigimizde ogullarının sevdigi yemekler dillerde hep hiç gelinim ne sever olayı yok aman yapmasına yeterki o saçmalamaları dursun bende aynı şehirden degildim onunla erzincandan gelin geldim bunlara off off

Yahu oğlu beğenmiş almış, boyunuzdan posunuzdan kime ne ki... Çok sinirleniyorum gerçekten böyle ne dediğini bilmeyen patavatsız insanlara... siz eşim üzülmesin diye düşünüp alttan aldıkça iyice abartmış bence...müdahale edin, yada muhatap dahi olmayın

canim ne insanlar var ya of. sende o gibi lafini söyle sonrada pis pis gül saka yaptim de bakalim nlucak uyuz ediceksin böylelerini

nedemek havlamaya gelmiş ya ayıp birdaha nasıl bakıcak yüzüne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…