Kayınvalidemden nefret etmeye başladım..çok üzdü beni..

Buyuklere saygı duymak guzel de, onlar da keske yasımız kucuk dıye bızı ezmeye calısmasalar.
Benım kayınvalıdemden boyle bır sıkayetım yok, genel anlamda yazdım.
Fakat bır kayınvalıde kı boyle davranabılıyorsa kızı yasındakı, hatta kızı gıbı gormesı gereken bırıne,
Bu vakıtten sonra nasıl bekler saygıyı?
ınsanın kendıdır saygınlıgını arttıran ya da yok eden.
Davranıslarımız ve hatta konusma uslubumuzdur bızı herkesten farklı kılan.
Kayınvalıdenız farkını bellı etmıs faakt ne yazık kı farkı ustunluk saglamıyor ona.
Sız ıcınızden geldıgı muddetce samımı olmadan saygıda kusur etmemeye calısın.
Daıma bır mesafenız bulunsun.
Sızı sevsınler dıye ıs yapmayın, ıcınızden gelırse yapın.
Bızımde bır gelınımız var, gercekten ıs yapmayı sevmez.
Ama hep guler yuzludur.
Annem der kı 'aman ıs yapmasın, onun guler yuzu yeter'
Ustelıkte gelınımız hemen karsı daırede oturur.
Evımız musaıttır, teraslı. Annem gelınımızın halılarını yıkar.
Cunku gercekten sevmıyor ıs yapmayı. Annemde ona asla su ısı yap demez.
Ama gelınımız de asla saygıda kusur etmez. Ve daıma yuzu guler.
Buda annem ıcın yeterlı.

Son düzenleme:
cok üzüldüm durumuna . havlamak da ne demek.kendilerine baksinlar. bende isler yogun .her sey üstüme üstümae geliyo.yorgunluk bir yandan cocuklar bir yandan . esime cattim kaynana olcak kari da var . herkes hizmet bekliyo. esime biraz yardimci ol dedim.bana kaynana sen yapacaksin sen bu evin anasisin .ne demek yoruluyo oglan basladi bagirinma ya bende patladim ...artik hüngür hüngür agliyom.dönüp ne dese begenirsiniz suna bak insan korkutuyo.aglayip da dedi. ana ogul ikisi veristirdiler. bende ertesi gün yorucu isimden ciktim. adam olsun da evine baksin .. calis bes on kurus para kazandir ogluna .simdiler de evimin hanimiyim.oh iyi olduuu..

bak bitanem...el kapisina ne yaparsan yap yaranamazsin...Sen GELINSIN ve ne yaparsan yap hep kotu olcaksin...uzulme kendi hayatina bak canim...

valla gelin olmak zor mesele. bir zamandan sonra eş hatırı falan da kalmaz. ben henüz nişanlıyım 3 yıldır valla bende kalmadı hatır falan. haksızlığa tahammül edemiyorum. sonra saygısız diyor bana hakkını aramak saygısızlık oluyor. oysaki medeni insanlar olarak konuşarak halletmeyi istiyorum ben ama anlayan kim.

bana sen karasın dedi herkes o gelini neden aldı dedi oda ben almadım oglum aldı demiş bunu kalktı bana evliligimin 1..5 senesinde söyledi utanmaz kadın
ya bunların hepsimi aynı benim kaynanamda bana nişanlıyken bunların aynısını söylemişti

offf ya tam ruh hastasi bir kayinvalide...
Allah yardimcin olsun...
bence hic cekme, soyle esine tavrini koysun karima boyle davranamazsiniz desin bu psikopatla mi ugrasacaksin...

Bak canım suç tamamen sende..Nie öpüyorsun yüzünü elini o kadar laf saymış sana yok yere bırak ya o hatalı söyle eşine anlat herşeyi..Bak bende 5 aylık evliyim..Bana laf söylüyorlar ilk zamanlar saygıdan ses çıkarmıyorum ama evde kafayı sıyırdım eşime sarıyorum baktım olmuyor anlattım herşeyi eşime..Annesine susmadım gülerek laf sokuyor bana kimse anlamıyor tabi baktım olmuyor bende onun bana yaptığını yapmaya başladım..Dır dır yeter dedim bende dır dırlamaya başlayınca biraz biraz düzeldi işte..Hoş çok şükür bende görümce yok..o biraz işin rengini değiştiriyor tabi..Alttan aldıkça hep senden beklerler yetmez üstüne çıkıp ezerler tatlım bunu unutma..He şuan hakkını savunmaya kalksan aaa terbiyesiz gelin kötü gelin derler..Baştan tavrını koysaymışsın keşke canım..Gerçi görümce var ise tavır koysan ne fayda..Rabbim sabır huzur versin sana canım kolay değil..

yok canım tepkisiz degil de annesine gidip konuşmasını hiç istemedim, kötülük çıksın istemedim sonra ispiyoncu gelin edecekti verecekti bedduanın gözünü biliyorum kötü olsunlar istemedim ama ben bıktım ezildim arada hep eşime sardım onunla kavga ettim ama çoooooooooooook salakmışım eşimi üzdügüm için artık işin rengi degişti ..

az önce arasam mı hal hatir sorsam mı diye çok geçirdim içimden vicdan ediyorum uslanmamm ben anam uslanmam (

izmire ilk geldigimiz vakitler ev tutmaya gelirken od yanımızda bizle gezdi pahalı ev tutma diye sürekli uyardı beni oglumu borca sokma dedi evlerinin altı boş gel oturun dedi amaaann iyiki oturmadım yoksa bogaz bogaza gelirdik sonra dedi ki eviniz hiç güzel degil öyle böyle felan filan benim evim daha güzeldi gelip otırsaydınız kolu komşu evinizi nereden tuttunuz diye sorsa ben lafa girmeden o giriyordu lafa kötü mötü diye halbuki ev güzel saçmalıyor işte amacı beni deli etmekti sanırım ve onlarda kaldık birkaçgün evi temizliyorduk eşimle ben hamileydim üstelik yardım bile etmediler temizlige sadecce sagolsun eltim geldi ALLAH razı olsun..

Bence şimdiye kadar tepkisiz kalmakla ve sizi yüzgöz etmekle eşiniz hatalı davranmış... siz anlatmasanız bile hiç mi görmedi duymadı onların tavırlarını size karşı... kimseye laf söyletmemesi gerekirdi onlara cvp vermesi gereken kişi aslında o...
ben hep karşıyımdır bu derece yüz-göz olunmasına...

İlk başlarda bana şey derlerdi onlar çerkez gülüm bana hep derledi ki bizde çerkes şakaları agır olur falan filan ya şaşırırdım benimle alay ederledi bizim adamda sessiz sessiz dinlerdi bir uyardım iki uyardım baktım eşim cevap veremiyor pek bu duruma bana bak dedim ben senin karınım bana denen en ufak laf sana denmiş sayılır baktım yine ses çıkarmıyor bu sefer acısını ondan aldım hep ona dert yandım bagırdım çagırdım üzdüm yerle bir ettim ne yapayım artık dayanamıyordum of canım of yukarı tükürsem bıyık aşagı tükürsem sakal misali dinen vicdan ediyorum böyle ediyorum ama Rabbime ne derim diyorum gitmek istemiyorum daha ilişkiler iyice kopsun istiyorum içimden ama sonuçta oda onun annesi vicdan ediyorum bu seferde

O "abisi neler yaptı da o abisinin nişanına gelmeyecekmi" diye bağırıyorda bi gün kalamı haber verilirmiş nişan olacağı? Abisi sizin düğününüzde bir hafta izin almışta siz sanki düğüne bi hafta kala mı haber vermiştinizde bi hafta izin almıştı? Saçmalığa bak! Hayır burda kızcağı ne eşiniz ne siz. Direk kız tarafı... Öyle emri vakiyle hadi yarın değil öbür gün gelin nişan yapıyoruz der gibi olurmu. O taraf ipleri eline almışta onlara laf edemeyen kaynana gelmiş size laf etmiş. Deseydiniz ya oraya sesi çıkmıyomuymuş? Saçmalık ya benim kardeşimin nişanı olcakta son gün haberim olcak. ışim olmasada gitmesemmi diye düşünürüm belki ya ne öyle bize sordunuzmu şu tarih uygunmu?diye

Son düzenleme:
anladığım kadar senin kaynanan çatlak ne yapsan yerindedir üzülmeye değmez canım :roflol:

ahh sadece bu yaptıklarıyla kalsa iyi

anlatayımda görün iyice

Benim kayınvalidemler izmirdeler evlendigimizde biz eşimle 2 sene farklı bir şehirde oturduk işleri dolayısıyla sonra izmire geldik 3 senedir de izmirdeyiz..

biz kayınvalidemlere gittigimiz zaman kayınvalidem dedi ki '' bizde eşinle aynı yatakta yatamazsın, ayıp ayrı ayrı yerlerde yatacaksınız '' ilk zamanlar birşey demedim herhalde adetleri böyle dedim ve kayınvalidemin evleri 3 katlı en üst katta bekar kaynım var tek bir odasını kullanıyor evin..neyse misafr olduk bunlara eşim annesi gilin kalıgı ortta katta yatıyor BEN İSE KAYNIMLA AYRI ODALARDA ÜST KATTAYIM ayrı yatıyorum yani eşimle mantıga bakın mantıga

YEMİNLE DİYORUM Kİ odada pijamalarımı giyerken kapı açık kalmış bilemedim kaynımın pat diye gelip içeri düşecegini beni askılı shirtli pijamamla gördü mü ben zonnnnk !
ohaoldumsmile

sonra kayınbabam benim üstte yattıgımı bile bile üst terasta üzümleri budayıp aşagının tuvaletini kullanmaya inmiş tabi haberim yok tuvalete uyandım gittim ki kayınbabam tuvalette resmen adamın k...cını gördüm mü :1shok:

ve böyle böyle gördügüm birkaç sahne daha ve ne kadar mantıksız hesap edin ben kız eviyken asıl ayıp annemgilde gidip birbirimizin yatması olmalıyken ki böye birşeyi asla etmeyiz annem bir odayı bize verir orada birlikte yatarız AMA KAYINVALİDEM 3 KATLI DAİRESİNDE BİZİ BİR YATIRAMAZ AMA BEN BEKAR KAYNIMLA AYNI DAİREDE FARKLI ODALARDA YATABİLİRİM alın size mantık

oof üşütücektim az daha yazarken
delikafadulden

ayy bu son yazdığınız gerçekten şok oldum okurken nası bi insan bunlar ya nikahlı eşinle beraber yatman ayıp ama kaynınla aynı dairede yatman ayıp deil hı valla gerçekten çok acayip insanlarmış bence sen hiç muhatap olma bu insanlarla nişan konusundada nişan olacak insan son günmü haber verir eşinin işi var tabiki işe gider yani önceden haberi yoksa sende niye gene gene arayıp durdun ki gelme demiş sana kadın sonra bişey deseydi sen gelme dedin ya derdin boşver canım uzak dur sen bunlardan sen onlara nekadar iyi olmaya çalışsanda iyilik bilmeyen bi insan olursa karşında hiç önemi kalmıyo

ah canım ahh şu içimde hiç kin tutamayan biri olmama bazen böyle gurursuzca haraket etmeme ben bile sinirleniyorum ben mi çok gurursuzum ama tek bildigim musade ettigim müddet bana zarar verebilecekleri bana hiçbir faydaları yok olmamaları daha işim gelir ama eşim işte eşim onun için yiyorum ama o da biryere kadar ipler iyice kopuyor

anlıyorum seni canım sen hep iylik yönünden düşünüyosun aman kimse kırılmasın bi sorun olmasın bende senin gibiyim ama olan bize oluyo eşinin hatrı için git gel ama muhatap olma eşin gitmek isterse bi gider gelirsin samimi olma arada olan sana olur eşinde sana hak veriyosa zaten oda ısrarcı olmaz gidince bi nasılsın iyimisin bi hal hatır sorarsın başım ağrıyo rahatsızım falan dersin muhatap olmazsın onlarla sen eşinle mutlu ol gerisini boşver önemseme onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…