Kayınvalideme anne demek istemiyorum...

candeger

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
203
38
28
Eskişehir
Bir aylık evliyim, eşimin annesine nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum. Başka bir şehirdeyiz, ama yaklaşık iki saatlik bir mesafe var arada dolayısıyla görüşmeleriniz gelmemiz gitmemiz olacak ama ben anne diyemiyorum yani çok zoruma gidiyor. Yakın zamanda annesi bize gelecek ve şehir dışı olduğu için kalacak biraz bu durumda ona nasıl hitap edeyim..... Mesela x anne desem adını getirsem önüne çok mu abes olur...Sizler zorlandınız mı ben henüz hiç anne demedim teyze diyordum ama şimdi evliyim teyze çok abes kaçacak.
Eşim benim babama isteme akşamı baba demeye başladı keza bütün akrabalarıma halalarıma teyzelerime de...
Annem vefat etti benim ve anne kelimesini kullanmak ağırıma gidiyor bu yüzden. Benim için özel bir kelime gibi geliyor. Saçma gelecek ama bazen evde yalnızken sesli sesli anne derim kendi kendime tekrarlıyorum annem hayattaykenki zamanlar gibi his oluşuyor içimde mutlu oluyorum. Şimdi anne desem o kelime eskiyecek ben demek istemiyorum öyle...:(( ne yapayım sizce
Annesi kırılır mı darılır mı bilemiyorum ki bir de nasıl davranmam lazım sen diye mi hitap edeyim siz diye mi. Zaten ben de pek konuşkan değilim o da kendi halinde sessiz biri alınır söylemez de...Ne yapmam lazım ??

Son düzenleme:
Ben hiç zorlanmadım anne derken, ama formaliteden diyorum hiç içimden gelmiyor :ssz:
X anne bence abes falan kaçmaz.

anne desen ne olcak ki . bence anne demek kayınvalideye iyi birşey . anneciğinde ölmüş zaten allah rahmet eylesin sende kayınvalidene sarıl baktın kadın sıcak davranmıyor kendini çekersin . anne dersen birşey kaybetmezsin asla .

Bence açıklamasını yapabilirsin kayın validene annen vefat etmiş başın sağ olsun mekanı cennet olsun.Şöyle diyebilirsin annem olmadığı için size anne diyemiyorum belki anne demem zaman alabilir kusura bakmayın falan de anlayış gösterir diye düşünüyorum sizde ya ilerleyen zamanda söylersiniz ya da daha önceden açıklamasını yaptığınız için söylemeseniz de kayın valideniz bir şey demez herhalde.

tatlım burda tamda karsı komsum senın durumunda. oncelıkle basın saolulsun. annelerın yerı asla dolmaz kı annen sag bıle olsa gene annen gıbı olmayacak. o arkdasımdA anne demıyor teyze dıyor ama kvsı hıc sorun etmemış bu durumu olsun demış. ama bazı ınsanlar b unu kabullenmek ıstemeyebılır. sen bu durumu kv. gelınce ona anlat kı bence aynen soyle de. atıyorım ayse teyze bıraz konusalım de. senı cok sevıyorum sana karsı saygısızlık yapmak ıstemem ıstemıyorumda ama ben ıcımden cok gelse de dılımle anne dıyemıyorum. annem cok baska. onu cok ozluyorum. ızın verırsen bı sure daha teyze dıyeyım falan de. ne dıycek kadın olmaz mı dıycek bıde yenı evlısın. sonra da oyle kalır gıder.. hem sana bıse dıyım mı kv yle ısını hallettın mı esınde bısey dıyemez

Bir aylık evliyim, eşimin annesine nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum. Başka bir şehirdeyiz, ama yaklaşık iki saatlik bir mesafe var arada dolayısıyla görüşmeleriniz gelmemiz gitmemiz olacak ama ben anne diyemiyorum yani çok zoruma gidiyor. Yakın zamanda annesi bize gelecek ve şehir dışı olduğu için kalacak biraz bu durumda ona nasıl hitap edeyim..... Mesela x anne desem adını getirsem önüne çok mu abes olur...Sizler zorlandınız mı ben henüz hiç anne demedim teyze diyordum ama şimdi evliyim teyze çok abes kaçacak.
Eşim benim babama isteme akşamı baba demeye başladı keza bütün akrabalarıma halalarıma teyzelerime de...
Annem vefat etti benim ve anne kelimesini kullanmak ağırıma gidiyor bu yüzden. Benim için özel bir kelime gibi geliyor. Saçma gelecek ama bazen evde yalnızken sesli sesli anne derim kendi kendime tekrarlıyorum annem hayattaykenki zamanlar gibi his oluşuyor içimde mutlu oluyorum. Şimdi anne desem o kelime eskiyecek ben demek istemiyorum öyle...:(( ne yapayım sizce
Annesi kırılır mı darılır mı bilemiyorum ki bir de nasıl davranmam lazım sen diye mi hitap edeyim siz diye mi. Zaten ben de pek konuşkan değilim o da kendi halinde sessiz biri alınır söylemez de...Ne yapmam lazım ??

bende teyze diyorum eşim de benim anneme teyze diyo abes kaçmıyo bence pattanak anne diyemeyiz yani evlendik diye gereklide görmüyorum açıkçası önemli olan asgari saygı sevgi

9yillik evliligimdevkv.anne demedim icimden gelmedi ne yazik, bi kac sefer deme girisimlerim oldu ancak basarisiz... Yanimdayken kv telefonla konusmak skinti oluyor kadincagiz arayan kisiye selam soyluyor eee o soyluyorda ben nasil soyliycem tek o anlarda skinti yasiyorum ve x.annenin selami var diyorum mecbur,hic icime sindiremiyorum keske bu sekilde olmasaydi, simdi dahada zor aradan 9yil gecmis asla soyliyemem kizimin babannesi diye bahsediyorum bazi ortamlarda veya esimin annesi. Esimin babasinada baba diyemiyorum ustelik... biraz zorlayin kendinizi diycegniz varsa agizdan cikar zaten yoksada neyapsaniz diyemezsiniz..

x anne diyebilirsin:34:

Mecburi söylüyoruz tatlım napalım :))))
Evet x anne iyi olur, alısırsin ya.

bence anne deme yaa çünkü o anne değil
anne o kadar özel o kadar önemli birşey ki bir "el" anne olamaz

ha bana sorarsan dedim de noldu, pişmanım
ben ilk başta x anne diye başladım, sağolsun eşimin iş güzar teyzesi direk kv. den "annen" falan diye bahsedince
ve esşimde sağolsun anneme anne dediği için bende anne dedim,hem anne diyip, hem siz diyorum o da ayrı bişey.
ama pişmanım
neden çünkü bir iki şey yaşayınca, soğuyunca, sevmeyince pişman oluyorsun anne dediğine
ve canım annemle ölçüşemez bile
evet eşim anne diyor doğru ama annemde ona gerekli sevgiyi,şefkati, sıcaklığı gösteriyor
ama kv. öyle bir insan değil, dediğim gibi üstüne tatsız şeylerde yaşayınca lanet ediyorsun

bence x anne diye başlayınca ve uzun bir süre vazgeçmeyin, gerçekten anne yüreği görürseniz, hakederse diyin...
buarada annenizin boşluğunu anne olarak, güzel yavrular sahibi olarak kapatırsınız inşallah...

Allah rahmet eylesin.. kvye anne demek banada pek mantıklı gelmiyo ama bi alışkanlık gidiyo işte zorlanıyosan açıklamasını yap ona söylemem diyosan eşine söyle sonrada öyle alışır gidersin anne demek zorundada kalmazsın x annede abes durmuyo

Kendi annesine dediği gibi içten diyenler istisnadır zaten.
Formaliteden söylersin..

Canim oncelikle basin sagolsun anne acisi cok zor seni cok iyi ankiuorum benimde annem vefat etti ve ben 4 sene olucak evleneli ilk gunden anne demeye delinolurum derim ama derkwn agzimda yuvarlanir gider net anne cikmaz agzimdan zoruma gider gicik olurum ama benim esimDe bababa baba der hatta babacim der ama keske onun kadar icten diyebilsem malesef belki annemiz olsaydi hayatta bu kadar zorlanmazdik

Kesinlikle icinden geleni soylemelisin.Vefat etmis olsun olmasin senin tek bir annen var.O da seni dogurup buyuten kadin.Boyle kutsal bi kelimeyi baskasina soylemek istememen cok normal tatlim uzulme :)

ben ilk başta x anne diye başladım, sağolsun eşimin iş güzar teyzesi direk kv. den "annen" falan diye bahsedince
ve esşimde sağolsun anneme anne dediği için bende anne dedim,hem anne diyip, hem siz diyorum o da ayrı bişey.
ama pişmanım
neden çünkü bir iki şey yaşayınca, soğuyunca, sevmeyince pişman oluyorsun anne dediğine
evet eşim anne diyor doğru ama annemde ona gerekli sevgiyi,şefkati, sıcaklığı gösteriyor
ama kv. öyle bir insan değil, dediğim gibi üstüne tatsız şeylerde yaşayınca lanet ediyorsun

bence x anne diye başlayınca ve uzun bir süre vazgeçmeyin, gerçekten anne yüreği görürseniz, hakederse diyin...
buarada annenizin boşluğunu anne olarak, güzel yavrular sahibi olarak kapatırsınız inşallah...

al benden de o kadar. yazacağım ne varsa fazlası noksanı yok yazmışsın. hakketen de zaman içinde o kelimeye layık görürsen " anne" de, yoksa değmez.

içinizden gelmiyorsa bile,dil ucuylada olsa anne demelisiniz ...

ama pişmanım

Bana da garip geliyor anne denilmesi adet yerini bulsun maksat ama ben diyemem...
Eşim ve ailesi de ben söylemesem de farkındalar anne demek istemeyişimin sebebinin. Eşim anlayış gösteriyor. Annesi ne düşünür bilmem. İçine kapanık bir kadın zira. Kayınvalidem annesini 4 yaşındayken kaybetmiş zor da olsa hatırlıyor o yüzden beni anlayacağını umuyorum. Teyze demem ama x anne şeklinde adını getirerek söylememe alınmaz inş. Öyle yapacağım çünkü.

Anne kelimesi sadece hitap şekli değil ki. Bilmem kim anne olmuş diyoruz, arkadaşımıza sen iyi bir annesin diyoruz, ama o bir anne cümlesini hepimiz kullanmışızdır. Heh işte eşinizin annesi de bir anne ve siz ona sıfatıyla hitap edeceksiniz o kadar. Annecim ya da annem değil sadece anne diye hitap edersiniz. Çok zorlanıyorsanız ismiyle birlikte anne dersiniz...

Canim bnm anneni kaybetmissin i yuzden anne kelimesi seni etkiliyor olabilir bu yuzden demekte zorlaniyorsundur. Sen x anne de eger takarsa zamanla de zaten zamanla sende kisaltmaya gider annneye gecersin. Annenin yerini asla tutmaz ama isallah boslugunu hissettirmeyecek kadar sever seni ve iliskiniz guzel gider...

Back
X