Kayınvalideme anne demek istemiyorum...

Birkaç kez anne demişliğim vardır başta ama çok kalbimi kırdığından artık demiyorum hiç...zaten en başından beri "siz" diyorum başka türlüsü de mümkün değil, ben yapı olarak kolayca samimi olabilecek biri değilim...galiba anne dememi istiyor, eşim demişti ama artık söylemiyorum...anneme haksızlık gibi geliyor...beni o kadar emekle büyüten kadının sıfatını, beni adam yerine koymayan birine söylemek uygun gelmiyor....

Ondan x teyze diye bahsediyorum zaten bi punduna getirip yüzüne de diyeceğim size "x teyze desem, anne demek çok tuhaf geliyor" diye, yüzüme karşı birşey diyemez...mutlaka söylemem lazım:)

Canım bende hiç içimden gelmeyerek mecburen daha doğrusu eşimin hatrı için anne diyorum ama inan ki ağzımın ucuyla.Bence x anne gayet uygun olur benim kayınvalidem kabul etse bende x anne derim ama maalesef istemiyor.

ben anne dıyorum ama gram içimden gelmiyor..

x anne bencede uygun,senın ıcın sorun degılse..

Bir aylık evliyim, eşimin annesine nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum. Başka bir şehirdeyiz, ama yaklaşık iki saatlik bir mesafe var arada dolayısıyla görüşmeleriniz gelmemiz gitmemiz olacak ama ben anne diyemiyorum yani çok zoruma gidiyor. Yakın zamanda annesi bize gelecek ve şehir dışı olduğu için kalacak biraz bu durumda ona nasıl hitap edeyim..... Mesela x anne desem adını getirsem önüne çok mu abes olur...Sizler zorlandınız mı ben henüz hiç anne demedim teyze diyordum ama şimdi evliyim teyze çok abes kaçacak.
Eşim benim babama isteme akşamı baba demeye başladı keza bütün akrabalarıma halalarıma teyzelerime de...
Annem vefat etti benim ve anne kelimesini kullanmak ağırıma gidiyor bu yüzden. Benim için özel bir kelime gibi geliyor. Saçma gelecek ama bazen evde yalnızken sesli sesli anne derim kendi kendime tekrarlıyorum annem hayattaykenki zamanlar gibi his oluşuyor içimde mutlu oluyorum. Şimdi anne desem o kelime eskiyecek ben demek istemiyorum öyle...:(( ne yapayım sizce
Annesi kırılır mı darılır mı bilemiyorum ki bir de nasıl davranmam lazım sen diye mi hitap edeyim siz diye mi. Zaten ben de pek konuşkan değilim o da kendi halinde sessiz biri alınır söylemez de...Ne yapmam lazım ??

seni ne çok anlıyorum bir bilsen bende babasına baba diyemedim halada diyemiyorum siz diye hitap ediyorum içimden gelmiyor ama onu çok seviyorum oda beni biliyorum bu konuda bana baskı yapmadılar durumumu biliyorum ama annesi için soğuk bir anne diyorum yada bahsederken x anne diyorum.

Deme o zaman
Kimse kayınvalidesine anne demek zorunda değil ki
Her gördüğümüzü uygulamak zorunda mıyız ?

Ben siz diyorum, memnunum :6:

Deme kız boşver...X anne de üstüne basa basa... Anne diyince çok mu kıymetli oluyoruz... İstersen duvara tırman, çoğu kayınvalide için bir değerin yok maalesefç

Ne kadar benzer şeyleri yaşıyoruz, bende o özel kelimeyi bir daha kullanmak istemiyorum düşüncesi bile çok ağırıma gidiyor. :ssz:

Bir aylık evliyim, eşimin annesine nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum. Başka bir şehirdeyiz, ama yaklaşık iki saatlik bir mesafe var arada dolayısıyla görüşmeleriniz gelmemiz gitmemiz olacak ama ben anne diyemiyorum yani çok zoruma gidiyor. Yakın zamanda annesi bize gelecek ve şehir dışı olduğu için kalacak biraz bu durumda ona nasıl hitap edeyim..... Mesela x anne desem adını getirsem önüne çok mu abes olur...Sizler zorlandınız mı ben henüz hiç anne demedim teyze diyordum ama şimdi evliyim teyze çok abes kaçacak.
Eşim benim babama isteme akşamı baba demeye başladı keza bütün akrabalarıma halalarıma teyzelerime de...
Annem vefat etti benim ve anne kelimesini kullanmak ağırıma gidiyor bu yüzden. Benim için özel bir kelime gibi geliyor. Saçma gelecek ama bazen evde yalnızken sesli sesli anne derim kendi kendime tekrarlıyorum annem hayattaykenki zamanlar gibi his oluşuyor içimde mutlu oluyorum. Şimdi anne desem o kelime eskiyecek ben demek istemiyorum öyle...:(( ne yapayım sizce
Annesi kırılır mı darılır mı bilemiyorum ki bir de nasıl davranmam lazım sen diye mi hitap edeyim siz diye mi. Zaten ben de pek konuşkan değilim o da kendi halinde sessiz biri alınır söylemez de...Ne yapmam lazım ??
şu an anne diyecek gibi seslenecek durum olmayabilir..

nasılsınız , iyi misiniz ? gibi -siz ,-sız "lı konuşursunuz..zamanla anne deniliyor zaten..birden anne demek hiç kolay değil.

ben 10 yıllık evliyim..ama çok sıkıldım..ama zamanla oldu ..sevdikçe , kaynaştıkça olabilecek birşey zaten..ben kayınvalidemi seviyorum..severek ve isteyerek anne diyorum..onun da kızı yok ben anne dedikçe çok mutlu oluyor nedense:26::26:
kayınpederim için de aynı..aradığım zaman çok mutlu olur..ayrı bir sevgi ile konuşur..oğlanları aradğında öyle konuşmazlar ikisi de.

Tek bu konuda değil, her ne olursa olsun bişeyi yapmak istemiyosanız yapmayın
Zorla anne diyosunuz da ne oluyo, artık hep öyle hitap etmek zorunda kalıyorsunuz ve hep te ah içimden gelmiyo aslında anne demek diye de söylenip duruyorsunuz

Kayınvalidemle kişisel bi sorunum yok ama anne kelimesi çok özel bi kelime
Anne demek istemedim ve demedim
Sorana da derim açıkça, anne kelimesi çok özel benim için diye

Bunu hayatımızın her alanında kullanırsak, istemediğimize hayır demeyi bilirsek daha rahat ederiz diye düşünüyorum

Hassasiyetinizi anlıyorum. Sahiden farklı bir durum. Karşınızdaki insanlar hassasiyetinizi anlayabileceklerse paylaşabilirsiniz.

Ama kimisi anlamaz hatta bunu bir gurur meselesi haline dahi getirebilir.

Aslına bakarsanız kayınvalide olsam bende gelinimin bana anne demesini isterdim, sadece alışkanlıklar sebebiyle...

Demese tuhafıma giderdi en azından.

Ama sizinki farklı bir durum tabi...

Son düzenleme:

Öncelikle anneciğine Allah rahmet eylesin.
:5:
KV'ne direkt anlatsan? Anne demek kolay değil benim için vs. desen? Belki anlayışla karşılar.

İçinden gelmiyorsa "anne" demek zorunda değilsiniz bence, ismiyle anne demek daha uygun olabilir.

Anne demek zorunda değilsin,ben 5 yıldır evliyim hala teyze derim...
evlenmeden önce teyze,evlendikten sonra niye anne olur anlamam zaten :ssz:

Back
X