• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme artık anne demek istemiyorum çünkü

dorukmelis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
21
0
286
Samsun
Kayınvalidem 4 yıldır gelini olduğum halde bana hitap şekli hep ismimle olmuştur hiç bir zaman kızım dememiştir ben buna rağmen içten bir şekilde anne diyordum kayınvalidemin kızı olmadığı için alışkın olmadığı bir kelime diye düşünüyordum çünkü, ama kızım doğalı 3 ay oldu ve ona hep kızım diye hitap ediyor sen bu lafı biliyormuydun demek istemiyorum öyle ya kızını bile kıskandı dicek beni anlamayarak bende artık anne demek istemiyorum haksızmıyım?

onlar kizim demek istemediklerinde alternatifleri isimle seslenmek oluyor ama siz anne yerine ne diyceksiniz? varsa ismiyle fln seslenme sansiniz tabiki anne demeyin. ama bu biraz da teknik bir problem. bir de bastan beri diyorsaniz birden kesmeniz sizin acinizdan negatif algilanir. bu sekilde tepki vermek yerine, size neden kizim demedigini ogrenin. o zaman hata yapmis olanin o oldugu belli olur. cunku siz olmasi gerekeni yapiyorsunuz zaten. ama birden keserseniz siz suclu olursunuz gibi geldi bana

Bana da kızım diye hitap edilmez. Çok nadir duymuşumdur kızım lafını hep gelin diye hitap ederler. Bende seslenmek zorunda kaldığımda anne lafını kullanıyorum genelde hep sen diye hitap ederim. Zorunda kalmadıkça anne demem.

deme o halde çocuğunuzun ismini+babaannesi diye hitap et

bilmiyorum belkide bekar oldugum icin anlayamiyorum hissettinizi ama bence huzursuz etmesin,her yaptigim gözüne batmasin ama kizim demesin

niye demediğine gerçekten anlam veremiyorum baştan beri demedi ben kızı olmadığı için demediğini düşünüyordum o nedenle demeye devam ettim, alternatif yok evet ne bileyim babaanne derim belki bende :) kırıcı olurmuyum b ilmem çünkü onun kayınvalidesine bi defa anne dediğini duymadım dememe nedenide aynı şehirde yaşıyormuş anneside kayınvalideside arkadaşları yanlış anlyormuş hangisi olduğunu anlayamıyormuş ne alakaysa işte içimden gelmiyor demek ama bu meseleyi ben mi büyütüyorum yoksa gerçekten büyük bir mesele mi bilemedim

Benimki 13 senedir demiyor onunda kizi yok icinden gelmiyor demekki ama en ufak tartismada ben seni kizim yerine koydum diyor aman iyikide kizi yerine koymus bide kizim dese hepten yandim demekkikaydirigubbakcemile4 esimin hatirina anne diyorum icimden geldiginden degil bi süre sonra alisiyor insan ister desin ister demesin icinden gelip söylemedikten sonra kiymeti yok

canım seni cok iyi anlıyorum burda kayınvaliden ayıp etmişşş.....
bak benimde eşim 3 erkek kardeş ve ben eşime o zaman sevgiliydik annenin kızıda yokmus ben gelini olmam kızı olurum demiştim ve de öle oldu bana saolsunlar hep ilk günden beri istemeye geldiklerinde bile hep kızım kızım diye hitap ettiler ve gercekten kızları gibi de cok severler tabi bende onları......
yinede senin kararın canım....

Kızım dese ne olur, demese ne olur?
O, bana kızım deyınce ben gercekten onun kızımı olacagım?
Yada ben ona anne dedıgım ıcın o benım gercekten annem mı oldu?
Bu, bır anane olmus.
Saygıdan, cevresel faktorlerden oturu anne dıyoruz bız.
Onlarda canları ısterse kızım derler, ıstemezlerse ısımlerımızle hıtap ederler.
Benım ıcın cok da onemlı degıl kızım demesı,
cunku bılıyorum kı bana kızım dese de hıc bır vakıt evladı gıbı gormesı mumlun degıl benı.
O halde kızım sıfatını laf olsun dıye kullanmamak daha mantıklı bence.

haklısın kızım dese de bişey değişmeyecek tabi, ama kasıtlı yapıyordu demek ki kötü niyetti diyorum ben, yani bak sana demiyorum ama torunuma gelince diyorum demeye getiriyor yoksa bana tavırları zaten gayet iyi ufak tefek şeylerin dışında kötü davranışı olmamıştır bir defasında bana anne deyişin çok hoşuma gidiyor demişti bana hoşa gidecek şeyleri biliyor demek ki, kasıtlı yapıyor ben seni hiç kızım olarak görmüyorum demeye getiriyor.

haklısın kızım dese de bişey değişmeyecek tabi, ama kasıtlı yapıyordu demek ki kötü niyetti diyorum ben, yani bak sana demiyorum ama torunuma gelince diyorum demeye getiriyor yoksa bana tavırları zaten gayet iyi ufak tefek şeylerin dışında kötü davranışı olmamıştır bir defasında bana anne deyişin çok hoşuma gidiyor demişti bana hoşa gidecek şeyleri biliyor demek ki, kasıtlı yapıyor ben seni hiç kızım olarak görmüyorum demeye getiriyor.

Resmen komplo teorisi gibi olmuş sizinki. Kayınvalidenizin size kızım dememesinin dışında bir kötülüğü var mı? Bundan bahsetmemişsiniz.
Arkadaşım, kızım dememekle ne kötü niyet olabilir ki. Benim 44 senelik öz annemde bana hiç kızım dememiştir, ama kızıma söylemiştir. Şimdi bunda art niyet aramak öküzün altında buzağı bulmaktan daha zor.
Biraz paranoya yapmışsınız, boşverin bu kuruntuları. Kötülüğü yoksa iyi geçinmeye bakın, şimdi saçma bir takıntıdan dolayı huzurunuzu bozmayın.

Kendisine bir sorun bakalım neden demiyormuş.Bence farkında bile değildir.Başka probleminiz yoksa bence kafaya takılacak birşey değil.

Dert ettiginiz seye bakin..demiyoyorsa demiyordur canim,sizde ona anne dediginizde anneniz yerine koydugunuzdan soylemiyorsunuzdur herhalde..her insanin bir anne ve babasi vardir..kayinvalideden anne olunmaz,gelindende ona kiz..

Bu arada ben hiç dikkat etmedim bana ne dediğine.Bizde 4 yıllık evliyiz,herhangi bir problemimiz olmadı şimdiye kadar,bu yüzden ismimle bile hitap etmiş olsa art niyet aramazdım.

gelin de demiyor evet, sadece ismimle hitap ediyor, valla yazdıklarınızı okuyunca kendimi kötü niyetli hissettim, ama anlatamadığım şu ki bana demiyor kızıma neden diyor? Bana kızım deyince tabi ki kızı olmuyorum benim çok şükür kızım diyen bir annem var, ben art niyetlemi yapıyor onu anlayamadım paylaşmak istedim.

Kayınvalidenizle normalde sıkıntınız var mı?
Eğer yoksa bence çok önemli bir mevzu değil, kızım demesi ya da dememesi.
Hiç bir artniyet olmadan da kullanmıyor olabilir, alışkanlık olabilir.
Bebeğinize demesi de, bebek olduğu ,küçük olduğu için,
sevme kelimesi olabilir.
Ben de yiğenlerimi kızım diye severim.
Ayrıca anne demek istemiyorsanız da, demeyebilirsiniz, sen siz diyebilirsiniz.

Ben kasıt oldugunu dusunmuyorum,
tabı bu kanıya sadece yazdıklarınız dogrultusunda vardım.
Anladıgım kadarı ıle sorunlu bır ılıskınız yok kayınvalıdenızle.
Bellıkı sız kayınvalıdenızın sızı kızı gıbı gordugunu hıssetmek ıstıyorsunuz.
Fakat dedım ya, hıc bır kayınvalıde (kendı annelerımız dahıl) oz kızları gıbı benımseyemezler gelınlerını.
Severler, onların ıyılıgını ısterler, canları yansa uzulurler ama kendı kızları gıbı goremezler.
Aynı sekılde bızlerde her ne kadar ıyıde olsa bır kayınvalıdeyı annemızmıs gıbı benımseyemeyız.
Her ne kadar ıyı olsa da...
Nedenı gayet acıktır bana gore. Özlük olmayınca, gelının de kayınvalıdenın de yaptıgı hatalar kucuk dahı olsa affedılmesı guc olur.
Dusunun, sız annenız sıze kırıcı davrandıgı vakıt ona kın gudebılıyor musunuz?
Kızınıza 'kızım' demesıne gelınce, bır sevgı ıfadesı olarak kullanıyordur muhtemelen.
Fakat madem bu kadar rahatsız oluyorsunuz, bır gun kayınvalıdenız kızınıza 'kızım' dıye hıtap ettıgınde, sızde saka ıle karısık, 'anne, ne sıcak bır ıfade bu, keske bana da kullansanız' dıyebılırsınız.
Ama ben olsam ne bu kadar takılırım, ne de bu hıtaba takılıyor olsam da ona bellı ederım.

niye demediğine gerçekten anlam veremiyorum baştan beri demedi ben kızı olmadığı için demediğini düşünüyordum o nedenle demeye devam ettim, alternatif yok evet ne bileyim babaanne derim belki bende :) kırıcı olurmuyum b ilmem çünkü onun kayınvalidesine bi defa anne dediğini duymadım dememe nedenide aynı şehirde yaşıyormuş anneside kayınvalideside arkadaşları yanlış anlyormuş hangisi olduğunu anlayamıyormuş ne alakaysa işte içimden gelmiyor demek ama bu meseleyi ben mi büyütüyorum yoksa gerçekten büyük bir mesele mi bilemedim

şimdi yazını okuyunca aklıma geldi.benim de kayınvalidemin kızı yok.5 yıllık evliyim bana hiç kızım demedi.hep adımla hitap etti.kızım doğduğundan beri onu hep kızım diye sever.hatta öle alışmışımki kızımdan bahsederken 'kızın' derim kaydirigubbakcemile3 . inan bunları şimdi farkettim.hiç önemsememişim.sen neden bu kadar dert ettin?başka problemlerinmi var acaba bu olayda gözünüze battı :uhm: he bu arada kendi öz annem de beni ismimle çağırır :kedi:

he bu arada k.validem beni herzaman kızı gibi gördüğünü söyler.hep bi kızı olsun istemiş ama nasip olmamış.şimdi her ne kadar seni kızım gibi görüyorum dese de aslında kızımı kızı gibi görüyor.bunu resmen hissediyorum.öle bi kızııımmm diyorki...resmen kendini kaptırıyor.kısaca sen biraz büyütmüşsün.bence k.validen kötü niyetle yapmıyor.hatta kesinlikle kötü niyetle yapmıyor :kahve:

Back
X