Kayınvalideme gıcık oldum resmen

kocaman adama çocuk muamelesi yapılmaz.
ne var bunda tarzında yorum yapanlar için bir açıklama yapayım.
eşiyle mutlu evlilik yaşamamış olan, beklediği ilgi ve şefkati kocasında bulamamış olan kadınlar erkek çocuk sahibi ise oğullarını kocalarının yerine koyuyor.
kimseyle paylaşmak istemiyor. başta gelinlerinin ve dolaylı olarak kendi oğullarının hayatını kabusa çeviriyor.
eşiyle mutlu olan kadınlar oğullarının da kendi eşleriye bir hayatı olacağını, olması gektiğini biliyor ve buna izin veriyor.
oğlu olan hanımlar,
büyüdüklerinde onları serbest bırakın kendi hayatlarını yaşasınlar. sizin yaralarınızı sarmakla geçirmek zorunda kalmasınlar ömürlerini.

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum....!

koskoca adamın 8 yaşında gibi sevildiğini seyretmek inan çok sinir bozucu. sen yaşamadın sanırım ondan anlamamışsın.[/QUOT
canım benim kayınvalidem alır oğlunu önüne, saçını 1 saat çoçuk gibi sever. eşimde kuzu kuzu oturur. ne güzel herşey sevgiyle büyür. ben 13 senelik evliyim. eşim 41 yaşında. allah kimseyi sevgisiz bırakmasasın tek sorun bu olsun.

benim annem alsın beni çoçuk gibi sevsin oh ne güzel ne hoşuma gider. oğlunu da alsın kayınvalidem sevsin.
bende hem erkek hem kız çoçuğu var. bizde büyüyeceğiz kınadığımız her şeyi yapacağız. şimdi bir çok kişi yokkkkkkkkk ben yapmam diyor. bakalım görelim zaman nelere gebe

Sen yap ozaman oğlunun ve kızının hayatı sana emanet nasıl olsa sevgi emin ol gelinin senin gibi düşünecek
hatta sen oğlunu kundakla akşam gelininle ortanıza alında öyle uyuyun ne diyim
ben ve diğer arkadaşlar bunun hoş görünmediği kanısındayız konu sahibide dahil sizin neyi savunduğunuzu anlayamadım
Sen doğurdun senin o çocuklar başka kimseyle mutlu olamazlar Hem sen bisürü fedakarlık yaptın evlenmesinler sANA baksınlar
sen hep ol hayatlarında onları sen doğurdun sonuçta sana ait onlar sen böyle ömrünü yersin arkadasım
evet hepimiz anne babaya sahibiz ama hepimizin kendi hayatları var bizler anne-babamıza ait değiliz eğer öyle olsa onların hayatlarını yaşardık onlkarın fikirlerini benimserdik
ama gel görki hepimiz farklıyız göbek bağımız kopartıldığı andan itibaren yalnızız

Sen yap ozaman oğlunun ve kızının hayatı sana emanet nasıl olsa sevgi emin ol gelinin senin gibi düşünecek
hatta sen oğlunu kundakla akşam gelininle ortanıza alında öyle uyuyun ne diyim
ben ve diğer arkadaşlar bunun hoş görünmediği kanısındayız konu sahibide dahil sizin neyi savunduğunuzu anlayamadım
Sen doğurdun senin o çocuklar başka kimseyle mutlu olamazlar Hem sen bisürü fedakarlık yaptın evlenmesinler sANA baksınlar
sen hep ol hayatlarında onları sen doğurdun sonuçta sana ait onlar sen böyle ömrünü yersin arkadasım
evet hepimiz anne babaya sahibiz ama hepimizin kendi hayatları var bizler anne-babamıza ait değiliz eğer öyle olsa onların hayatlarını yaşardık onlkarın fikirlerini benimserdik
ama gel görki hepimiz farklıyız göbek bağımız kopartıldığı andan itibaren yalnızız

terkar söylüyorum ve savunuyorum. benim kaynanam benim ne etlime ne de sütlüme karışır. hayatıma kesinlikle müdahale etmez. ayda bir giderim. ayda bir gittiğim evde de oğlunu nasıl sevdiğine karışmam, karışamam, edep çerçevesinde istediği gibi sever. yazık günah o da anne. her gün kapısını yada o benim kapımı aşındırmıyorki.

kayınvalidemin yaşı gelmiş 70 insanlar bugun var yarın yok. ne eşimin içinde uhde, ne kayınvalidemi içinde uhde kalsın istemem.
bu benim düşüncem. çünkü benim farkım ben hergün kayınvalidemle iç içe değilim.

hiç bir şekilde ve hiç bir şekilde ne bana ne de eşime nede çoçuklarıma müdahale etmedi. ben ona nasıl diyeyim böyle sev diye??

terkar söylüyorum ve savunuyorum. benim kaynanam benim ne etlime ne de sütlüme karışır. hayatıma kesinlikle müdahale etmez. ayda bir giderim. ayda bir gittiğim evde de oğlunu nasıl sevdiğine karışmam, karışamam, edep çerçevesinde istediği gibi sever. yazık günah o da anne. her gün kapısını yada o benim kapımı aşındırmıyorki.

kayınvalidemin yaşı gelmiş 70 insanlar bugun var yarın yok. ne eşimin içinde uhde, ne kayınvalidemi içinde uhde kalsın istemem.
bu benim düşüncem. çünkü benim farkım ben hergün kayınvalidemle iç içe değilim.

hiç bir şekilde ve hiç bir şekilde ne bana ne de eşime nede çoçuklarıma müdahale etmedi. ben ona nasıl diyeyim böyle sev diye??

Birde empati kurun ya bizim yada konu sahibinin kvalidesi sizin gibi değilse
Çok farklı 1 hafta gitmeyim çalışıyorum ertesi hafta gittiğimde bintürlü sitem
evet oğlunu sevsin istediği gibi ben zaten sevmesin demiyorum ama hoş görünmediğini
bazı şeylerin çok abartılı olduğunu söylüyorum.Yani herkes sizin gibi ayda yıldabir gidip gelmiyor
benim teyzem kayınvalidesine bayılıyıor senede 1 yada 2 kere görüşüyorlar ozamanda misafir gibi kadıncağız zaten özlemiş oluyor
evdeki gelinlere yapılan muamale ise sanki hizmetçiler gibi falan yani şimdi bu kavalide iyimi demek oluyor
sizde annesiniz anne- babalık karşılıksız yapılan bir iştir.Amam emin olun bizde sizin gibi olsak bizde aynı fikri savunuruz

Birde empati kurun ya bizim yada konu sahibinin kvalidesi sizin gibi değilse
Çok farklı 1 hafta gitmeyim çalışıyorum ertesi hafta gittiğimde bintürlü sitem
evet oğlunu sevsin istediği gibi ben zaten sevmesin demiyorum ama hoş görünmediğini
bazı şeylerin çok abartılı olduğunu söylüyorum.Yani herkes sizin gibi ayda yıldabir gidip gelmiyor
benim teyzem kayınvalidesine bayılıyıor senede 1 yada 2 kere görüşüyorlar ozamanda misafir gibi kadıncağız zaten özlemiş oluyor
evdeki gelinlere yapılan muamale ise sanki hizmetçiler gibi falan yani şimdi bu kavalide iyimi demek oluyor
sizde annesiniz anne- babalık karşılıksız yapılan bir iştir.Amam emin olun bizde sizin gibi olsak bizde aynı fikri savunuruz

Tamam da sevgili bayan, konuyu açan arkadaşla senin durumun çok farklı ki... Hem ayrıca senin hissettiğin gibi hissetmeyebilir.
Herkes kendine has karaktere sahiptir. Onu yargılamak yerine, teskin edici olmanız gerek sanki. Yanılıyor da olabilirim.
Konuya dönersek ben de kendine kurs, hobi çalışması tarzı şeyler bulmanı öneririm. Yani bence sık görüşmemek ilişkinizi de düzene
sokar belki kayınvalidenle. O zaman oğlunu nasıl sevdiğini bile umursamazsın belki. Sen şimdi düşün bakalım bi yeteneğin olan
konular falan var mı diye, dikiş nakış, incik boncuk yapmak, ahşap boyama falan. Belediyelerin bayanlara özgü böyle çalışmaları
oluyor onlara başvur ya da halk eğitim kurslarına göz at. Ve kalbini hep ferah tut. Herşey düzelir inşallah.

iyi niyetli ve sevecen olmak bazen zarali cikmamiza neden olur maalesef.benim kayinvalidemde iyidir ama ben bilirim ben buyugum der hep halbuki yazi yazmayi bile beceremez.egocu biraz.o da esimi degisik sever annesinin b..klusu der afedersiniz düsünün.esim evli 30 yasinda bir cocuk babasi.onu gectim.ki düsünün esim o benim evime bakan adam b..klu diyor kocama hahhaha.sanki 13 yasinda bir cocuk gibi geliyor o an kocam bana.hic cekici degil.neyse simdi geceyim.masada oturu kayinvalidem kralicemiz ben ve kizi dururken esime sunu getir bunu getir der.cay yap der mesela.kendi ailemde belli bi yas uzerindeki erkeklere evli ve cocukluysa hatta asla kadin isi verilmez yaparsa kendi yapar ama yap denilmez.bende birgun dedimki anne bana söyle esimin elindeki isi aldim kaynanamin verdigi.esime söyleme dedim ben yapayim dedim.kocam sonucta anneside olsa ev isi yaaaa.ben söylerim dedi sert bir skilde ben anayim ana dedi:1ABOO DEDIM ICIMDEN.kültür catismasi basladi hadi hayirlisi.herseye karistigi icin beni depresyona soktu ben egeli bir ailenin kiziyim izmirde dogdum buyudum ailem ileri görüslü acik insanlar.bunlar tam tersi baktim sinir hastasi oluroum.hic didismedim.su gun gelmi dedi gelemem derim o konusur hic cevp vermem en son cikarken yine der gel yok gelemem deyip hemen baska bi laf karistirim olur biter.ne tartisma olur ne de onun dedigi.kaynanami severim iyi kadin aslinda ama beni annem babam bile yönlendirmedi bu yasima kadar ki o yönlendiricek.sikma canini o konussun sen cikicaksan cik o kapidan tartisma cikicam diye yada kalmak istemiyorsan kendini sinir edipte kalma orda.SUNU UNUTMA SANA BISEY OLDUKTAN SONRA NE KOCA KALIYOR NE ANA NE BABA NE KAYNANA:ÖNCE SEN UNUTMA SEN OLMAZSAN HICBISEY YOK:

arkadaşlar ben oğlunu ayda haftada 1 gören anneden bahsetmiyorum hemen hemen hergün gören bi anneden bahsediyorum bana abartılı geliyor hergün görüp böyle davranmak isteyen hak versin isteyen vermesin isteyende konuyu saptırsın kocaman erkeğe böyle davranırsan büyümez en ufak darbede mahvolur ve öylede oluyor olumsuz etkileri büyük yüz kere yazdım ama yine yazıcam bende bi annenin evladıyım sewmenin sevilmeni ne olduğunu bilirim ama bu durum farklı nispet var aynısı kaynıma yapılmıyor ben çocuk deilim bi takım şeyleri gözlemliyorum beni burda anne baba sevgi düşmanı ilan eden arkadaşlar lütfen biraz empati kurun

geçen aynı ortamdaydık yine eşimde geldi mutfakdaydım ona bişeyler hazırlıyordum eşim yanaklarımı falan sıktı öptü beni (normalde onların yanında pek yapmayız böyle şeyler tesadüfen geldi) gördüğüm surat ifadesini size anlatamam bana karşı laf sokması kötülemesi yok ama içten içe kıskanıo ve o yüzden eşime çok ilgi gösterio belkide

arkadaşlar ben oğlunu ayda haftada 1 gören anneden bahsetmiyorum hemen hemen hergün gören bi anneden bahsediyorum bana abartılı geliyor hergün görüp böyle davranmak isteyen hak versin isteyen vermesin isteyende konuyu saptırsın kocaman erkeğe böyle davranırsan büyümez en ufak darbede mahvolur ve öylede oluyor olumsuz etkileri büyük yüz kere yazdım ama yine yazıcam bende bi annenin evladıyım sewmenin sevilmeni ne olduğunu bilirim ama bu durum farklı nispet var aynısı kaynıma yapılmıyor ben çocuk deilim bi takım şeyleri gözlemliyorum beni burda anne baba sevgi düşmanı ilan eden arkadaşlar lütfen biraz empati kurun

yakın zamandır buraya bakınıyorum. sizin gibi ben de yazılanlardan şikayetçiyim. bazıları kim ne yazarsa yazsın o insanı bozmaktan hoşlanıyor. ben de bunu anlamıyorum, hoşuna gitmezse yazmasın. burda insanlar gerçekten paylaşamadıklarını paylaşıyor, belki de gizlice. siz yine şanslısınız hakaret ve beddua eden bile var. güzelce uyarmak dururken!!

sizin durumunuzu biraz psikoloji okuyan anlayabilir. kayınvaldenizin yaklaşımı yada bazı kayınvaldelerin yaklaşımı normal değil. belli bir yaştan sonra özellikle erkek çocuklara farklı davranmak gerekiyor. çünkü anne oğul arasındaki ilişki anne kıza oranla daha farklı. doktorlar belli bir yaştan sonra çocuğunuzu ölesiye sevseniz dahi yanınızda bile yatırmayın diyor. umarım sizinki bu kadar derin bi sorun değildir. sadece kıskançlıktır. onu da eşiniz çözecek bana kalırsa...

geçen aynı ortamdaydık yine eşimde geldi mutfakdaydım ona bişeyler hazırlıyordum eşim yanaklarımı falan sıktı öptü beni (normalde onların yanında pek yapmayız böyle şeyler tesadüfen geldi) gördüğüm surat ifadesini size anlatamam bana karşı laf sokması kötülemesi yok ama içten içe kıskanıo ve o yüzden eşime çok ilgi gösterio belkide

aynen öyle..
çok çekeceğin var canım.

yakın zamandır buraya bakınıyorum. sizin gibi ben de yazılanlardan şikayetçiyim. bazıları kim ne yazarsa yazsın o insanı bozmaktan hoşlanıyor. ben de bunu anlamıyorum, hoşuna gitmezse yazmasın. burda insanlar gerçekten paylaşamadıklarını paylaşıyor, belki de gizlice. siz yine şanslısınız hakaret ve beddua eden bile var. güzelce uyarmak dururken!!

sizin durumunuzu biraz psikoloji okuyan anlayabilir. kayınvaldenizin yaklaşımı yada bazı kayınvaldelerin yaklaşımı normal değil. belli bir yaştan sonra özellikle erkek çocuklara farklı davranmak gerekiyor. çünkü anne oğul arasındaki ilişki anne kıza oranla daha farklı. doktorlar belli bir yaştan sonra çocuğunuzu ölesiye sevseniz dahi yanınızda bile yatırmayın diyor. umarım sizinki bu kadar derin bi sorun değildir. sadece kıskançlıktır. onu da eşiniz çözecek bana kalırsa...
gerçektende bozmak için çaba sarfediyorlar anlamaya çalışmak falan yok bende psikopat ruhu bozuk bi insan deilim anne bu sewilecekte sayılacakta ama herşeyin bi dozu var bu hayatta sorun ne kadar derin onu bilemem ama bana normal gelmiyor anneler oğullarının yeni bi hayat kurduğunu anlamakta güçlük çekiyor maalesef

geçen gerekli bi sebepten dolayı ordaydım eşim gelmeden k.validem ve ben yemek yedik tavanın içinde önceden kızartılmış az kırmızı et ve patates vardı yanına peynir yoğurt falan getirdi onunla karnımı doyurdum olan bitenide o kadar zannedip onunla paylaştım eşim gelince şok oldum meğerse bi sürü et varmış gerçekten kırıldım hepsini yaptı bi güzel koydu eşimin önüne çok gücüme gitti kızlar bu harekette iyi niyetten basetmek mümkün mü bilmiyorum benim annem eşim gidince önüne ne koycağını şaşırır bizden çok ona özen gsterir benimse gördüğüm muameleye bakın

k.validem akşam sık sık arar oldu yok o öylemi yok bu böylemi kıldan tüyden şeyler bana göre bişey yok eşimi arıyor çünkü eşimde rahasız oldu iyice üstüme düşer oldu hayret bişey dedi demekki gerçekten yapılab ekstra hareketler var

Son düzenleme:
geçen gerekli bi sebepten dolayı ordaydım eşim gelmeden k.validem ve ben yemek yedik tavanın içinde önceden kızartılmış az kırmızı et ve patates vardı yanına peynir yoğurt falan getirdi onunla karnımı doyurdum olan bitenide o kadar zannedip onunla paylaştım eşim gelince şok oldum meğerse bi sürü et varmış gerçekten kırıldım hepsini yaptı bi güzel koydu eşimin önüne çok gücüme gitti kızlar bu harekette iyi niyetten basetmek mümkün mü bilmiyorum benim annem eşim gidince önüne ne koycağını şaşırır bizden çok ona özen gsterir benimse gördüğüm muameleye bakın

iyi niyet yok. senin de sonradan göreceğini bildiği için özellikle yapmış.
çok sinsi oluyor bazı modeller. başetmesi çok zor.

Back
X