• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideme iki laf edemedim

Canim turladi zaten:))ikisi de hasta su an antibiyotik kullaniyorlar.benim antibiyotik yeni bitti burnum hala akiyor.gondermekte sikinti yok.tabiiki giderler baaannelerine ama gece kalmali gonderemem.zaten 20dk evlerimuz arasi.kuzularim evinde uyusun ya.teswkkur ederim yorumun icin
Canım sana öyle bir şey teklif ettiği zaman tatlı dille göndermek istemediğini söyleyebilirsin. Yada çocukları öğretirsin kalmak istemezler. Bu kadar iyliği varsa sizde yaşlı kadının kalbini kırmadan isteklerinizi yapabilirsiniz.

Bak biZde ki durum ;
İki küçük çocuğum var babanne ile evlerimiz çok yakın ama 2 dk sevmeye bile gelmez
Seviyormuş gibi yapar sürekli ölür biter sahtedan hep ilgili gibi anlatır akrabalarının yanımda.rahatına düşkündür.
Ben napıyorum iki çocukla çıldırma noktasına geldiğimde kalmalıya da bazı günler sabahtan akşama kadar oraya gönderiyorum.kendimi de düşünmem lazım. Sahte babaanneyim ben naraları atacağına biraz içini doldurayım bari diye düşünüyorum.tatsın bu duyguları.
Öpmeye ,gece yatmaya çocukları davet etmesine takılacağınıza önemli olan gün boyu çocuklarla nasıl terbiye ediyor yaşına uygun davranışları kazandırıyoe mu bunları düşünün.

Çok saçma böyle birşey için kalp kırılmaz. Mutlaka onunda sizde sabrettigi şeyler yuttugu şeyler oluyordur sizde bunu sineye çekin bence. Zaten yaşlanıyorlar hastalık dokunmasanizda geçiyor zaten.

Kalmalı bende göndermem. Çünkü bu sefer evden başka yerlerde kalabilmeyi ogreniyorlar. Bu zamanda asla gerek yok buna herkes evini yatagini bilsin.

Kizlar hepinize ayri ayri cok tesekkur ederim.kiminiz bayagi bir kizmis sinirlenmissiniz bana

Iste ben de bu tip seylere kiziyorum.arkadaslar bana kizmis haksiz bulmus falan ama iyiliginin yaninda bu tip seyler kizdiriyor beni.3.sayfada ayrintili yazdim canim.mesela oglumu benden habersiz sunnet ettirdiler ben son gun ogrendim kendi cocugumun sunnet olacagini.hastaneyi doktoru ayarlamislar haberim yok.anestezi yontemine karar vermisler doktora bildirmisler genel anestezi mi lokal mi son dk ogreniyorum.benimkiler 10 gun kuvezde kaldi dogduklarinda.kuvezden ciktiklari gun daha evin kapisindan adim atmamizla birlikte kaynanam cocugu aldigi gibi sapur supur opmeye basladi.daha ben yanaklarina bile dokunmamistim oysa.esimin yigeni de bizdeydi.ardindan o aldi sap sup optu.opmeyin yeni kuvezden ciktilar dedim 10 gun opmediler sonra yine sapur supur .yine bigun kaynanam buyuyun sizi alip alip goturcem ben de kalirsiniz dedi.yok ben gece kalmali gondermem dedim.kaynanam bana sen gondermesende onlar buyuyup yolu ogrendiklerinde kendileri gelecekler zaten dedi.eltimin kizi istisnasiz hergun babaannesinde yatiyor.bigun eltim kaynanama anne bugun gelmesin cocugumun yuzunu goremiyorum artik dedi.kaynanam bisey olmaz istiyor gel babannem dedi aldi kizi goturdu.simdi oglunu yollamiyor eltim.doktor ilk 6 ay suya getek yok icirmeyin dedi.kaynanam ikide bir biberonla su dayiyor agizlarina.dedim anbe doktor su icirmeyin dedi.kaynanam bisey olmaz suta ihtiyaclari var dedi icirdi de icirdi.oglum 2 aylikti yatakta onunla uyuyorum.geldi tatak odama kollarini uzerimden uzatti hop oglumu aldi yanimdan.bana ne sormak ne bisey.anne cocuk uyuyor alma utanmasin dedim.bisey olmaz uyansin seveyim biraz dedi aldi gitti salona.o kadar gucume gitti ki.oysaki ben oglumun mis kokusuyla uyuyordum.gittim salona ver cocugumu ben onunla uyuyorum dedim.allahtan sonra ozur diledi bunun icin hakliydin alnamaliydim dedi.bunun gibi birsuru sey iste.su anda aklima gelenler bunlar.bu arada sizin kaynana da fena sacmalamis.kediyi ellese ne olacakki hayvan sevgisini ogrenmekten baska.benim cocuklarim dogduklari gunden beri sarmas dolas kediyle buyuyorlar evde.hafta sonlari onlari barinaklara goturuyorum kopekleri seviyorlar.
Cok asiri dusuncesizce davraniyorlar.. onceden yaslidir eski toprak falan derdim de bebekten sonra ic yuzunu daha iyi gorebiliyorsun herseyin.. Sanki kaciriyor musum gibi davrandi hep ve noldu simdi aynisi oldu Allah da biliyor simdi hic icimden gelmiyor cocugumla basbasa birakmak.. kendisi yapti.. ayni benim yasadiklarimi yasamissin ve bakalim daha ne yasayacaz.. benimki de bigun yataga uzatmistim seviyorum bebegimi iceri geldi cocugu ayaklarindan tuttu cekti aldi goturdu kalakaldim oyle.. hey gidi yazsam sayfa yetmez.. hic takma ne soylerse soylesin cunku gercekten kafana takinca sunu dedi niye ben cevap veremedim keske bunu deseydim diye diye ben kendimi bitirdim.. Hic kimse senin ve cocuklarin kadar onemli degil.. yav he he de gec.. zaten ileride cocuklarin buyusun sana baglanacaklar ins.o zaman zaten hersey corap sokugu gibi gelir ins. sen cocuklarini yonlendirmeden..
Allah sabir versin bize ;)

Oncelikle kayinvalidemi cok seviyorum.aramizda hicbir sorun yok dunya iyisidir.(zamaninda cok buyuk kavgalarimiz olmustu ama en son ben cinnet gecirip tencere tava ne varsa firlatmistim bu sekilde 5_6 ay kadar hic gorusmedim onunla cocuklar yeni dogdugu zamanlar herseye karisir olmustu belki iyi niyetliydi ama en son dayanamadim buna boyle bir kavgamuz oldu.kavgadan once de iyiydik ama)bunu belittim cunku ben yanlis dusunuyorumdur belki dert edecek birsey yoktur uyarirsiniz diye.neyse konuya geleyim.ben isteyken cocuklara annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bakiyor.2 aydir kayinvalidem bakiyordu.ben ogretmenim sabahciyim.sabah en gec 7 de evden cikiyoruz esim de ben de.kayinvalidem her sabah o karanliklarda sogukta kista kiyamette uykusundan fedakarlik yapip cocuklara bakmak icin geliyor.onlari deli gibi seviyor hicbir yaramazliklarina huysuzluklarina en ufak bir ses etmeden sonsuz bir sabir ve sevgiyle bakiyor.ustelik bu yetmezmis gibi hergun eve geldigimde camasirlari toplanmis katlanmis evi toplanmis yemegi yapilmis buluyorum.hasta oldugu halde(2 aydir gecmeyen grip igneler oldu ilaclar icti ama bir turlu iyilesemedi)zar zor nefes aliyor ayakta zor duruyor.hergun anne yapma lutfen is falan yapma bak hastasin zaten diyorum.olsun kizim ne kadar yardim etsem kardir calisiyorsun sen yoruluyorsun diyor.her sabah hava soguk usumeyesin deyip omuzlarima sal kotmadan gondermiyor.buraya kadar hersey tamam.ama gel gelelim hergun eve giderken cocuklari sap sup yanaklarindan ellerinden elli defa opmeden gitmiyor.gel kuzum kurban olurum ben size babaanne gidiyor bi opsun de oyle gitsin diyor ve 2 yanaktan kocamannnnnnnn bir sappoppp sesi geliyor ve ben tek bir gun bile anne hastasin bak opme bulasir cocuklara diyemedim onca iyiligine karsi.evet bu lafta birsey yok normaldw ama bu konuda sabikaliyim maalesef.o buyuk kavga nedenimiz arasinda tek basina sebep olmasa da bu opme mevzusu da vardi..yeni dogduklarinda ne zaman opmeye kalksalar opulmesini istemiyorum kac kere soylemem gerekiyor opmek yok diye herseferinde soyluyordum.bir de dun giderken (bugunden itibaren annem bakmaya basladi)baanne gidiyor artik sizi ozledikce alir alir gotururum dedi ki bu da kavga nedenlerimizden birisiydi.yine onceden surekli biraz buyuyun gelir gelir kalirsiniz bende diyordu ben de herseferinde ben cocuklarimi o sekilde tek basina kalmali gonderemem diyordum.bu nedenle ona da ses edemedim.ya alinirsa uzulurse kavgamiz gelirse aklina diye.normalde catir catir cevap veren altra kalmayan biriyimdir.ama bu sefer kaldim oyle.simdi icim icimi yiyor niye demedim diye.cocuklarla ilgili karisilmasina kararlarimin tersi yonde hareket edilmesine sinir olurumve kayinvaliden yavas yavas basladi yine kavga nedeni olan hareketleri yapmaya.haksiz mitim acaba ya?en azindan bundan sonra bu tip seylerde uyarmali miyim yoksa bunca iyiligi olan kaynanadan ziyade anne gibi davranan kaynanama ses cikarmamali miyim?
bence kibarca uyarmalısın

Herkes size yüklenmiş ama kalmalı göndermeye bende karşıyım benim kendi annem yapar az büyüsün bırakırsın kalır diye birde ayrı şehirlerde oturuyoruz kesin cevabım hayır oluyor Allah korusun hastalık karışmadığı sürece yatılı ne kendi annemde ne kayınvalidemde yatılı bırakmam kızımı Benim çocukluğum hep babaannemde geçti erkek kardeşimle aramız az ve fazla yaramaz olduğu için annem baştan kalmama izin vermiş sonra sonra ben orada her istediğim yapılıyor nazlanıyorum diye kendim kalmak istiyordum annemler geldiğinde götürmesinler diye saklanırdım annem çok üzülürmüş sonralardan söyledi birde eve geldiğinde anne baba otoritesine uyum sağlayamıyorsun çünkü anane babaanne evinde her istediğin yapılıyor annemle aklım başına gelene kadar doğru dürüst anne kız olamadık hiç hep didişirdik zaten pedegoglarda çocukların belli bir yaşa kadar ebeveyn olmaksınız yatılı kalmasına doğru bakmıyorlar

Hasta olduğu halde evinize her gün gelip, tüm gün çocuklarınıza bakıyor ama siz hastalığın yalnızca öpünce geçtiğini düşünüyorsunuzöyle mi? Bulaşacak olsa zaten aynı ortamda bulunmaktan dahi bulaşırdı. Tabii öpmese daha iyi ama biraz abartmıyor musunuz Allah aşkına, kadının torunu öyle sevmek istiyor ne var bu kadar büyütecek?
Sizce de büyük bir fedakarlık değil mi kış günü her sabah ezan dahimokunmadan evinize geliyormuş, evinizi dahi topluyormuş kadıncağız, sizde biraz anlayışlı mı olsanız??
Çocuğunuzun babannesi, en yakınlarından biri, ne var evine gitse kalsa dünyanın sonu mu, kalsa ne olur kaybedersiniz brn onu hiç çözemedim.Üstelik Kalma dahi yok yalnızca konuşmuş kadıncağız valla ben anlayamadım sizi.
Biraz daha ılımlı olmayı, anlayışlı olmayon deneyin bence, bu düşünceleriniz hiç sağlıklı görünmüyor dışarıdan bakınca...
+100000

şartlar başka olsaydı ''izin verme yapıştır lafı'' derdim. hani hakeden bi tip olsaydı yorumum bu olurdu.

ama senin kaynana artık kaynana olmaktan çıkmış anne olmuş yahu. o kadar da tolerans göster en azından.

bak ben ilkokula giderken hatırlıyorum, annem çalışırdı, babanem bizde kalırdı, annem işten yorgun argın gelip bi de yemek yapardı.

ona rağmen saçma sapan tripleri kavga çıkarmaya çalışmaları hiç eksik olmazdı babanemin. annemin yorgun argın kurduğu sofraya rica minnet oturur, üstüne bi de o yemeği eleştirir beğenmezdi çok hakkı varmış gibi!

yani anneni, pardon kaynananı kırma derim ben :) çok ısrar ederse de düzgün bi şekilde ''annecim ben öyle kendi yataklarından ayrı yerde uyusunlar istemiyorum, sen kalırsın bizde'' dersin.

Back
X