• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideme iki laf edemedim

Kiz oyle deme valla icim gidiyor babannede kalacaklar diye.yukarida yazdim eltimin kizi hergun istisnasiz babaannesinde yatiyor.artik oglunu yollamiyor eltim
Canım belli ki çocuklar da babanneyi seviyor babanne de .Hastalık konusunda hemfikirim lakin annelik içgüdüsü 3.maddeye göre kendisinden fazla ilgi alaka gösteren kadına karşı savunma kalkanları çıkıyor ortaya yani tabirimi yanlış anlamazsan kıskançlık demek istiyorum . İçgüdüsel bir şey :KK14: Anne hastasin iyileş seni de daha fazla yormasinlar bu aralar hastalıklar çabuk bulaşıyor vs vs :ukala:
İtina ile tatlı dil ....

Oncelikle kayinvalidemi cok seviyorum.aramizda hicbir sorun yok dunya iyisidir.(zamaninda cok buyuk kavgalarimiz olmustu ama en son ben cinnet gecirip tencere tava ne varsa firlatmistim bu sekilde 5_6 ay kadar hic gorusmedim onunla cocuklar yeni dogdugu zamanlar herseye karisir olmustu belki iyi niyetliydi ama en son dayanamadim buna boyle bir kavgamuz oldu.kavgadan once de iyiydik ama)bunu belittim cunku ben yanlis dusunuyorumdur belki dert edecek birsey yoktur uyarirsiniz diye.neyse konuya geleyim.ben isteyken cocuklara annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bakiyor.2 aydir kayinvalidem bakiyordu.ben ogretmenim sabahciyim.sabah en gec 7 de evden cikiyoruz esim de ben de.kayinvalidem her sabah o karanliklarda sogukta kista kiyamette uykusundan fedakarlik yapip cocuklara bakmak icin geliyor.onlari deli gibi seviyor hicbir yaramazliklarina huysuzluklarina en ufak bir ses etmeden sonsuz bir sabir ve sevgiyle bakiyor.ustelik bu yetmezmis gibi hergun eve geldigimde camasirlari toplanmis katlanmis evi toplanmis yemegi yapilmis buluyorum.hasta oldugu halde(2 aydir gecmeyen grip igneler oldu ilaclar icti ama bir turlu iyilesemedi)zar zor nefes aliyor ayakta zor duruyor.hergun anne yapma lutfen is falan yapma bak hastasin zaten diyorum.olsun kizim ne kadar yardim etsem kardir calisiyorsun sen yoruluyorsun diyor.her sabah hava soguk usumeyesin deyip omuzlarima sal kotmadan gondermiyor.buraya kadar hersey tamam.ama gel gelelim hergun eve giderken cocuklari sap sup yanaklarindan ellerinden elli defa opmeden gitmiyor.gel kuzum kurban olurum ben size babaanne gidiyor bi opsun de oyle gitsin diyor ve 2 yanaktan kocamannnnnnnn bir sappoppp sesi geliyor ve ben tek bir gun bile anne hastasin bak opme bulasir cocuklara diyemedim onca iyiligine karsi.evet bu lafta birsey yok normaldw ama bu konuda sabikaliyim maalesef.o buyuk kavga nedenimiz arasinda tek basina sebep olmasa da bu opme mevzusu da vardi..yeni dogduklarinda ne zaman opmeye kalksalar opulmesini istemiyorum kac kere soylemem gerekiyor opmek yok diye herseferinde soyluyordum.bir de dun giderken (bugunden itibaren annem bakmaya basladi)baanne gidiyor artik sizi ozledikce alir alir gotururum dedi ki bu da kavga nedenlerimizden birisiydi.yine onceden surekli biraz buyuyun gelir gelir kalirsiniz bende diyordu ben de herseferinde ben cocuklarimi o sekilde tek basina kalmali gonderemem diyordum.bu nedenle ona da ses edemedim.ya alinirsa uzulurse kavgamiz gelirse aklina diye.normalde catir catir cevap veren altra kalmayan biriyimdir.ama bu sefer kaldim oyle.simdi icim icimi yiyor niye demedim diye.cocuklarla ilgili karisilmasina kararlarimin tersi yonde hareket edilmesine sinir olurumve kayinvaliden yavas yavas basladi yine kavga nedeni olan hareketleri yapmaya.haksiz mitim acaba ya?en azindan bundan sonra bu tip seylerde uyarmali miyim yoksa bunca iyiligi olan kaynanadan ziyade anne gibi davranan kaynanama ses cikarmamali miyim?

kayınvalideye çok üzüldüm. tek diyeceğim bu. üzgünüm ama haksızsınız!

E baktırmayın yazık kadına sabahın köründe geliyormuş hasta haliyle.
Anneniz baksın madem hep.
Her işini yapıyormuş düşünceliymiş, ben olsam tencere tava fırlatan birine selam dahi vermezdim.
Bakmak zorunda da değil ayrıca.
Lütfen iyi davranın, davranamayacaksanız baktırmayın çocuklara.
Canim haklisin da tencere tava isini yukarda yazdim.benden haberssiz oglumu sunnet ettirmeye kalktilar.hastaneyi doktoru gununu saatini ayarlamislar ben 1 gun once ogreniyorum ki ertesi gun oglum su hastanede sunnet olacakk.yine olsa yine ayni seyi yaparim o konuda

Canim haklisiniz opme ve kalma olayi ben de takinti oldu.aslinda nedeni cocuklar yeni dogmustu kayinpederim falan da vardi bizde.oturuyorduk.ortada hic bir konu yokken birden durduk yere kayinpederim. Cocuklari kastederek x onlar bizim vermeyiz sana dedi.bu laf hala kulaklarimda cinlar.evet sakaydi kayinpeder kendince espri yapti ki dunya iyisidir kendisi ama inan hicbir laf bu kadar gucume gitmemisti bu yasima kadar.bir an cocuklarimin ellerimin arasindan kayip gittigini hissettim

:KK57::KK57::KK57: oyyy oyyy konuyu okudukça şoka giriyorum, tatlım çocugu çok sediği için kayınpeder vermeyiz demiş. bende ablama diyorum küçük kızından için, bunu yollamıyorum ben, bizim olsun diye şaka yapıyorum ablam mutlu oluyor çocugunu o kadar çok seviyoruz diye.

Kız omzuma şal atacak kv yi bulmuşsun valla dua et.
Öpsün ne olacak yani.Geçse şimdiye kadar çoktaaan geçmişti hastalığı.
Birde o kadar hasta iken sabahın erken vaktinde gelen kv ye laf söylenmez elleri öpülür.

Canim haklisin da tencere tava isini yukarda yazdim.benden haberssiz oglumu sunnet ettirmeye kalktilar.hastaneyi doktoru gununu saatini ayarlamislar ben 1 gun once ogreniyorum ki ertesi gun oglum su hastanede sunnet olacakk.yine olsa yine ayni seyi yaparim o konuda

olsun yine de fırlatamazsanız, asla ama asla böyle bir kadına tencere tava fırlatmaya hakkını yok. birde demişsiniz ya normalde cevap verirdim nasıl bir şey diyemedim diye zaten dememeniz lazım, bunlar kavga çıkarılacak meseleler değil, hastayken öpüyrsa, " anne öpme de onlara da bulaşmasın hasta hasta bide onların hastalıklarıyla uğraşırsın" diyebilirsin ama bunda kavga edilecek bir şey yok. bence kayınvalideye çocuk baktırmayın.

Ha orayı atlamışım evet o konu çok sinir bozucuymuş hakkaten.
Ama şu an baya dökülüyor kadın, kıracak birşey söylemeyin.
Bakma sırası annenizde diye kendi çapında vedalaşmış kadın.
Bize de gelin, alıp götürürüm dediğinde de inşallah anne deyin geçiştirin olsun bitsin.

Oncelikle kayinvalidemi cok seviyorum.aramizda hicbir sorun yok dunya iyisidir.(zamaninda cok buyuk kavgalarimiz olmustu ama en son ben cinnet gecirip tencere tava ne varsa firlatmistim bu sekilde 5_6 ay kadar hic gorusmedim onunla cocuklar yeni dogdugu zamanlar herseye karisir olmustu belki iyi niyetliydi ama en son dayanamadim buna boyle bir kavgamuz oldu.kavgadan once de iyiydik ama)bunu belittim cunku ben yanlis dusunuyorumdur belki dert edecek birsey yoktur uyarirsiniz diye.neyse konuya geleyim.ben isteyken cocuklara annem ve kayinvalidem donusumlu olarak bakiyor.2 aydir kayinvalidem bakiyordu.ben ogretmenim sabahciyim.sabah en gec 7 de evden cikiyoruz esim de ben de.kayinvalidem her sabah o karanliklarda sogukta kista kiyamette uykusundan fedakarlik yapip cocuklara bakmak icin geliyor.onlari deli gibi seviyor hicbir yaramazliklarina huysuzluklarina en ufak bir ses etmeden sonsuz bir sabir ve sevgiyle bakiyor.ustelik bu yetmezmis gibi hergun eve geldigimde camasirlari toplanmis katlanmis evi toplanmis yemegi yapilmis buluyorum.hasta oldugu halde(2 aydir gecmeyen grip igneler oldu ilaclar icti ama bir turlu iyilesemedi)zar zor nefes aliyor ayakta zor duruyor.hergun anne yapma lutfen is falan yapma bak hastasin zaten diyorum.olsun kizim ne kadar yardim etsem kardir calisiyorsun sen yoruluyorsun diyor.her sabah hava soguk usumeyesin deyip omuzlarima sal kotmadan gondermiyor.buraya kadar hersey tamam.ama gel gelelim hergun eve giderken cocuklari sap sup yanaklarindan ellerinden elli defa opmeden gitmiyor.gel kuzum kurban olurum ben size babaanne gidiyor bi opsun de oyle gitsin diyor ve 2 yanaktan kocamannnnnnnn bir sappoppp sesi geliyor ve ben tek bir gun bile anne hastasin bak opme bulasir cocuklara diyemedim onca iyiligine karsi.evet bu lafta birsey yok normaldw ama bu konuda sabikaliyim maalesef.o buyuk kavga nedenimiz arasinda tek basina sebep olmasa da bu opme mevzusu da vardi..yeni dogduklarinda ne zaman opmeye kalksalar opulmesini istemiyorum kac kere soylemem gerekiyor opmek yok diye herseferinde soyluyordum.bir de dun giderken (bugunden itibaren annem bakmaya basladi)baanne gidiyor artik sizi ozledikce alir alir gotururum dedi ki bu da kavga nedenlerimizden birisiydi.yine onceden surekli biraz buyuyun gelir gelir kalirsiniz bende diyordu ben de herseferinde ben cocuklarimi o sekilde tek basina kalmali gonderemem diyordum.bu nedenle ona da ses edemedim.ya alinirsa uzulurse kavgamiz gelirse aklina diye.normalde catir catir cevap veren altra kalmayan biriyimdir.ama bu sefer kaldim oyle.simdi icim icimi yiyor niye demedim diye.cocuklarla ilgili karisilmasina kararlarimin tersi yonde hareket edilmesine sinir olurumve kayinvaliden yavas yavas basladi yine kavga nedeni olan hareketleri yapmaya.haksiz mitim acaba ya?en azindan bundan sonra bu tip seylerde uyarmali miyim yoksa bunca iyiligi olan kaynanadan ziyade anne gibi davranan kaynanama ses cikarmamali miyim?
Pardon ama siz kraliçe elizabeth misiniz?Benim kararlarımın tersi yönünde hareket edilmesine sinir olurum falan filan.O kadın sabahın körü sıcak yatagını bırakıp sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değil.Kararlarınıza harfi harfine uyulmasını istiyorsanız kendinize eğitimli bir dadı tutun ne derseniz yapsın..
Üstelik kv.lik degil annelik yapıyormuş hem onca fedakarlığı yapacak hem de çocuklarınızı öpüyor diye kavga mı edeceksiniz... k. bakmayın ama başınızın üstüne oturtmanız gereken kadın için bir de konu açmış ses çıkarıym mi diyorsunuz pess..
Evet bence ses çıkarın, yine kavga edin..edin ki kadın bir daha gelmesin size rahat etsin evinde kadıncağız.

valla k.validenizin elini öpün, o tencere tava havalarda uçuştuğu halde (ne kadar haklı sebepten olursa olsun) sabahın kör saatinde soğuk demeyip, hasta demeyip geliyorsa helal olsun.. sabahın kör saatinden akşamın bilmem kaçına kadar dip dibe oldukları babaanneden hastalık kapmıyorlarsa kapıdan çıkarken öpmeyle kapmazlar, kapıyorlarsa o zaman "anne hasta olduğun zaman yorulma dinlen, benim annem gelip bakacak" deyin..

ayrıca biraz büyüdüklerinde babaannelerinde kalmak da isteyebilirler, bu kadar iyi bir insandan nasıl nem kapabildiniz ilginç..

Canim haklisin gercektwn hakkini odeyemem.bundan 2 ay once hasta oldum yemegimi yatagima kadar getirdi bana bakti sagolsun ama mesela eltimin kizi hergun ama hergun istisnasiz baaannesinde kaliyor.eltimin mi kaynanamin mi belli degil.eltim simdi oglunu gondermiyor.oglu hafif toplu rejim yaptiriyorum sen cok yedirirsin kiyamazsin bahanesiyle.ben de bundan korkuyorum
Siz çok fazla koruma içgüdüsüyle olaya yaklaşıyorsunuz. Bence bu kadar kasmayin. Tabi kontrollü olmak iyidir ama fazlasi zarar. Ya bakıcıya bırakmak zorunda kalsaydıniz çocuklarınızi? Hem maddi hem manevi ne kadar zor...
Maddiyatıda geçtim hep aklınız kalacaktı.
Sizin kv çok tatlı bence ustune kaymak katıp yenilecek cins :)
Vallahi yatın kalkın halinize şükredin.
O kadar kadın varki bakacak kimsesi olmadıği için işini bırakmak zorunda kalan... bunlardan biride benim maalesef...
Benim kv evi b*k götürse kalkıp kaldırmaz. Vallahi elinden bir su içmişliğim yok. Hala daha eşimin annesi diye sesimi çıkarmam...
Benim kv sizin gibi yapsaydı her ay altın takardim ona ;)

çocuklar babannesinde niye kalmayacak onu anlamadım? kimin nesi olduğu belli olmayan bakıcı yerine bu kadar iyi kalpli bir babannede büyüyor çocuklarınız öpmesine sarılmasına da müdahale etmeyin tabiki.. 2 aydır geçmemiş hastalığı kadının 2 ay boyunca hiç öpmeyecek mi?

Basimda boyle bir buyuk olmasu icin neler vermezdim.

Oglum 3 yasinda kizim 13 aylikken basladi krese bir.türlü bakici bulamadığımız icin. Oglum da eylul de ben ise başladığımda 16 aylikken baslayacak krese. Normal zamanlarda kres taraftariyim ben ama en azindan hastalandijlarinda kuzularimi atesli atesli okula gondermek cok zoruma gidiyor.

Birak opsun oyle sevsin ne ilacak,kavga etmeye degmez. Benim oz annem bir seminer doneminde gelmedi cocujlara bakmaya

Bu arada gece kalmasina da hic bozulmazfim o gece icin eşimle guzel bir plan yapardım.
Mesela dolunay olan bir gece olsa bir bogaz turu guzel bir aksam yemegi sinema, cocuklari 1 aksam bile birakacak yerim olmadigindan hasret kaldik bunlara

Canim tencere tava isi soyle oldu.oglumu kucukken sunnet ettirmeyi istiyorum falan diye soylemistim bir ara.sonra bi cuma gunuydu esim dedi pazartwsi oglani sunnet ettirelim babam hastane arastiriyir gunlerdir dedi ben de o gun dersim var olmaz dedim bu kadar bi konusma gecti aramizda.sonra pazar gunu aklima dustu oglanin sunnetini ne yapacagiz dedim esim e yarin olacak ya sunnetii dedi ben beynimden vurulmusa dondum.nasil yani benim niye haberim yok dedim soyledim ya sana dedi.ben olmaz demistim ama dedim hem dur bakalim doktor falan arastirayim dedim.babam doktoru hastaneyi ayarladi randevu aldi bile dedi oglum ertesi gun sunnet olacak benim ne bundan haberim var ne hanfi hastanede olacagindan ne doktordan.actim kaynanaya telwfon sinirle yarin oglum sunnet oluyirmus hayirli olsun dedim.guldu evet dedi.ne guluyosun be bwnim cocugumla ilgili boyle bir konuda ne hakla kafaniza gore hareket edebiliyorsunuz siz o hastanede yaptiracagimi nerden cikardiniz sunneti dedim.istemiyorsan iptal edelim dedi.olan olmus yaptiginiza bak dedim.keske iptal olsun deseydim gala bu tuzden sinir olurum kendime ertesi gun oglum sunnet oldu ben sadecw yarim saat izin alabildim okuldan.oglum bensiz sunbet oldu 10dk yaninda olamadim onun.esimin kuzenlerine yigenlerine kadar herkes hastanedeydi ama annesi yoktu.eve geldim oglum kaynabamin kucafinda agliyir cani yaniyor alayim dedim dur agliyir gezdireyim dedi.bwn gwzdiririm alayim dedim biraz sussun vereyim dedi bana sinir geldi yeter be yeterrrrr diye bi ciglik attim bir daha benim cocuklarimla ilgili hicbir konuda hicbir seye karismayacaksiniz size mi dustu sunnet dedim elime ne gectiyse firlattim.kaynanam ay bu delirdi dedi.esim de anne sen sus dedi.o kavgada ben aklima geleni saydim boyle yani

E bu yerinde bir cıngar olmuş
Ben olsam izin vermezdim bile, babası dahi olsa böyle bir kararı bensiz veremez

bu kadar iyi bir insanın bazı şeyleri tolere edilebilir.
eşim de ben de aynı memleketliyiz. çocuğuma bakacak adam bulamadık :( en son ücretiyle eltime teklif ettik. bence şükredecek çok şeyin var.

bence fazla kasıyorsun kendini.kaç aydır hastaymış bulaşmamış demek ki.kavgayı gerektiren bir şey yok.sakınan göze çöp batar azıcık da rahat ol. böyle kaynana dostlar başına.

Aranız bu kadar iyi, kayınvaliden değil annen gibi kadın. eee bu durumda "anneciğim nolur öpme, ben grip olunca bulaşacak diye öpmüyorum, iyileşene kadar öpmeyelim. onlar çocuk, hasta olurlarsa zor atlatırlar" desen kadın sana ne diyebilir ki? ve grip öpmese de bulaşabilir. çünkü günlerce aynı havayı teneffüs etmişler ve bakarken ister istemez dokunacak kucaklayacak yemek yedirecek.Ayrıca, gün gelecek belki bir rahatsızlığın olacak ya da bir işin olacak çocuklarının kayınvalidende kalması gerekecek asla diye bir şey deme kalabilirler. sonuç olarak abartıyorsun.

Back
X