Kayınvalideme kim bakmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tamam derdim.

Hamile halinizle pandeminin ortasında girilecek ortamlar değil bunlar. Ben asla kabul etmez, durumumu anlatır çok da üzerinde durmazdım…

Eger iyileşme süresi uzun sürerse siz cok yıpranırsınız, ve kv ye bakma işi sonsuza kadar üstünüze kalabılır ben hamıle olsam bu pandemi koşullarında hastaneye gitmezdım

Çok afedersiniz ama kafayı yemissiniz bence. Bu halinizle kayınvalidenizin bunu teklif etmesi de sizin kabul etmeniz de saçmalık.. aynı haftalardayiz, kolay bir gebelik geçiriyorum ama bunu asla yapmam , bakabilecek tonla insan varken

Diger gelinlerin atlamasi lazim ama nerde?
gebelik
Hastalik degil ama zor gecerse sorun olursa gayette hastalik haline geliyor..

Ay çok saçma kusura bakmayın da. Bir siz mi kaldınız bakacak? Eşiniz nasıl musade ediyor anlamadım. Rahat bir hamilelik gecirseniz dahi pandemi döneminde ne diye dr dr gezip bebeğinizi riske atacaksınız ki? Ameliyat sonrası Hele ilk 24 saat çok zorlu olacaktır. Kadın tutun hastanede bari ilk 24 saat için. Hiç mi vicdanlı, aklı başında kisiler yok çevrenizde yahu?

Ben neden diğer gelinleri müsaitken senden istiyor kısmına art niyetle bakamadım yaa sizi kendine daha yakın görüyor demekki yani

He karnı burnunda bir hamilelik söz konusuyken siz bakabilir misiniz ona da sağlığınıza bakarak siz karar vereceksiniz...

Arkadaslarınız ne kadar kötü niyetliymiş be. Ben olsam bakardım kadın çocuğunuza da bakacak ki bakmak zorunda değil bence. Yani bence sayılı gün ve sağlıkçısınız size güvenmesi çok normal. Kötü niyetli olan arkadas çevreniz

Valla ben olsam hiç kendimi kötü etmem. Şöyle ki 15 gün söz konusu ve hatır için katır eti de yenebilir. Ama hamilelik sürecinde ben olsam ve böyle bir şeyim söz konusu olsa şu şekilde alternatif durum yaratırdım: tamam anne senle ben ilgileneyim, elimden geldiğince yardımcı da olayım ama ya bize bir yardımcı daha tutalım temizlikti yemekti yapsın öğleden sonra gelsin ya da 2 eltim sırayla yemeklerimizi yapsınlar. Sonuçta hamile olan senken sadece sana yıkmaları da hoş değil.

Aynıı durumdayız hamileyim son haftalarım kaynanam ameliyat oldu bacağından eltimde üç çocuk var biri ikiz ve kaynanamla limoniydiler mesafeli yani bende mesafeliyim ama normal olsam bakardım bana bakmaya insan lazım kusura bakma dedm ki ameliyat olana kadar bizdeydi eşim izindeydi kaldır yatır yardım etti ama şuan bakıcak durumda değilim bence risk almayın çünkü en az iki çeşit yemek lazım önüne hergün kendi açımdan söylüyorum yemeği bile dinlenerek yapıyorum ( ikiz gebelik benmki) büyük gelinler baksa daha iyi arkadaşlarınız haklı

Toplu cevap olsun kusura bakmayın teker teker yazamadım
Öncelikle eşim zaten tepkili. Gerekirse ben izin alır bakarım seni hastaneye göndermem, evde de tek başınıza bırakmam diyor.
Ama sorun şu ki mesela bugun öğrendim, diğer gelinlerinden biri benim için "meriana zaten evde boş duruyor (?)ben de evdeyim ama benim iki çocuğum var o baksın" demiş kayınvalidem ondan da rica edince.
Yani bizden başka kadıncağıza biz sana bakarız diyen çıkmıyor. Bilmiyorum biz ya vicdanlı ya da salak olan tarafız eşimle.
Sadece kendi annem yerine koyup düşünüyorum, kimse bakmak istemese nasıl üzülürdü diyorum.
Yoksa öyle saçma sapan yorum yapan arkadaşların dediği gibi "ilginç" ya da "kafayı yemiş" değilim.. :)
Hamilelikten sanırım fazla düşünüyorum. Fazla vicdan yapıyorum. Yoksa zaten ben istesem de eşim bakmama izin vermeyecek.
Özet bu, hayırlısı olsun ne diyeyim, herkese cok tesekkürler yorumları için

Hepimiz çalışıyoruz, hepimiz hamile kaldık.Siz okey dediğinize göre kendinizi iyi hissediyorsunuz demekki. Yemek yapmak ne kadar zor olacakki biraz tembellik var sanki .Eğer siz kadını okeylediyseniz geri dönmeyin bence.Birde bir kaç güne kalkıp belki o sana yardım eder.Çünkü ameliyatı diş protezymiş 15 gün ne bakımı anlamadım valla .

Cocuk doğunca hele de çalışırken bazen 1 saat bile birine öyle muhtaç oluyorsunuz ki o yüzden kafanız karismasin o sizin cocugunuza bakacakmis siz de ona refakat edin
He sonra belki yöne bakar cocugunuza ama kırılır bence
Madem tamam dediniz eşiniz de yardın eder

Hamılesınız kacıncı haftanız bılmıorum ama doktor doktor nıye gezesınız bu 2
2. Sı kaldırıp ındırceksenız yıne olmaz.Zaten kendınıze zor bakıosunuzdur bu toplara gırmeyın bence .Cocukları var .Yanında durum tabıkı ama korona ve hastane bence yapmayın

Diz protezi hanımefendi. Hani yürümemize yarayan diz. Orası ameliyatlı olacağı için ortalama 15 gün 1 ay arası bakım süreci var. Daha yaşlılarda 6 aya kadar uzayabiliyor. Tembelim ayrıca evet, cocukluğumdan beri calıstııgım için ev işine alışık olamadım, evde tüm işleri yapmıyorum çünkü her şeyi eşimle ortak yapıyoruz. Sorduğum soru dışımda her şeye kulup bulmuşsunuz ve cevaplamışsınız, teşekkürler.

Mune tartışma çıkmaması adına konuyu yoruma kapatabilir misiniz, sorun çıksın istemem. Çok teşekkürler

Ara sıra mi hep mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…