Kayınvalideme kim bakmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
+1 katılıyorum. Siz evde bakacaksanız onlarda doktor işlerine koştursunlar eve gelip iki kap yemek yapsınlar ya da yanlarında getirsinler zahmet olacak ama..

O zaman o ilk gün icin yaninizda birnin olmasi gerekir. Benim anneme de bir kere yardim etmek zorundaydim hastanede. Yani bütün gücümle tutmaya calistim. Yani dengeyi kaybetmedigime sükrediyorum hala. Ama siz hamilesiniz, o yüzden orda size yardim gerekecek. Yemek su bu ufak tefek sorun degil ama kaldirmak olur (ek olarak: Allah sizden razi olsun. Mesleginize cok saygi duyuyorum ❤ Allah iki cihanda mükafatini versin insallah ❤)

Evet sanırım en azından ilk gün hastanede kalmak için başka biri bulunabilir, haklısınız çok teşekkür ederim

Ayrıca çok teşekkür ederiz mesleğini hakkıyla yapan herkesten Allah razı olsun

Meslekten dolayi asinasiniz ama diz protez ameliyatina hic sahit oldunuzmu?
Benim akrabalarim oldu tek tek yapiyorlar her iki dizide ayni andami olacak
Dizi bukme islemi cok zor. Siz tek basiniza hamile halinize kaldiramazsiniz hemem kalkamiyor ztn kalkmasi dizine yuk bindirmesi istenmiyor yurutec fln gerekiyor.
Esinizde izin alsin veya eltilerden biri gelsin gunduz. Gece de esinizle kaldirirsiniz.
Baska ameliyata bsy diyemem ama diz protezinde hamile birine eziyettir gunahtir yahu.

Canım ben de hemsireyim ve kv nin ameliyatını biliyorum , hamileliğin zor geçmesini bırak rahat geçse de bakamazsin, birincisi onunla Dr Dr gezemezsin, muhtemelen anestezi onayından bahsediyor, ikincisi ameliyat gecesi yanında kalamazsin, hastanede hamile halinle gece nasıl rahat edeceksin ayaklarin falan şişer hepsini geçtim ilk gün kalkmayacak , sen nasıl halledeceksin , sonrasında diz hareketleri olacak senin yaptırman gerekecek, yuruyecegi zaman yeri gelecek koluna girmen gerekecek kalkarken otururken yardım etmen gerekecek sen nasıl yapacaksın, evine geldiğinde nasıl sürekli yemek yapacaksın hadi evine aldın inan hep ayak üstü kalacaksın, herşeyi eşin yapsın sen yapabilirsen yemek yap sadece...çocuğuna kendi isteği ile bakıyor diye böyle olmayacak işlere kalkma

Bakın - bakmayın , yardım edin - etmeyin , bunlara birşey diyemem sizin kararınız fakat diğer gelinler neden bakmıyor , yardım etmiyor demek gibi bir hakkınız yok . Siz tamam dersiniz yada hayır dersiniz , sadece kendi yaptığınız ve yapmadıklarınız sizi ilgilendirir .

Ben bakmak istemesem mesela diğer gelinleri baksın demem kesinlikle , diğerleri de bana laf söylese veririm cevaplarını .

Bence doktorla iyice konusun ayrintilari sizde ogrenin kendi kalkmasina izin verecekmi yurumesi degil ayakta pozisyon alma aninda destek gerekebilir oda size eziyet olur
Dizleri her gun bukuyorlar bu size zor olmaz ama kv ninde dayanikli olmasi lazim

Evet aslında çok fazla diz protezi ameliyatına baktım ameliyat sonrası ama evde bakmakla bir olur mu bilemiyorum. Hastanede yaptığım bakım farklıydı evdeki farklı olacak. Tek diz ayrıca. Hemen kalkan da çok oluyor ama eğer Kayınvalidem hemen kalkamazsa zaten iş beni aşar, kaldırıp yatıramam

O kadar haklısınız ki umarım söylememize gerek kalmadan yardımcı olurlar
Ya varya bizim meslekten beklentileri hep böyle ama yapamazsın çok net söylüyorum sana , ortopedi de kaç yıl çalıştım biliyorum o hastaları ağrıları çok olur ayak üstü basamaz hep destek bekller senin halin yokken nasıl bakacksin, kaç haftaliksin çalışıyor musun simdi

Niye bakmıyor etmiyor demedim ki, sadece arkadaşlarım bu fikri sundu ve daha önce böyle bir şeyi düşünmediğim için acaba ben mi biraz saf davrandım diye düşündüm. Yoksa zaten en başından banane, diğerleri baksın derdim ama daha cümlesi bitmeden kabul etmiştim zaten ona bakmayı. Aklımı karıştıran fikirler olunca ikilemde kaldım sadece.

Benim yakinlarim oldu bir tanesi 2. De ne bukebildi ne kalkabildi cok zorlandi.
Evdeki bakimda zor bence sorumluluk ev sizin olsun ama 1 hafta eltilerden biri gelsin bebeginize yazik. Yada esiniz izin alsin.

Ben bu operasyonda çok iyi olan hastaları da gördüğüm için çok pozitiftim ama tabii postop nasıl olacağını bilemem kestiremem 30+3üm, izne çıkmadım ama ağrılarım yuzunden raporluyum

Ben bu operasyonda çok iyi olan hastaları da gördüğüm için çok pozitiftim ama tabii postop nasıl olacağını bilemem kestiremem 30+3üm, izne çıkmadım ama ağrılarım yuzunden raporluyum
Pardonda 30 haftalık karnın burnunda ağrılarından dolayı raporlusun ama hastanede kv bakabiliyorsun, gebelikte zaten riskli diye devlet bile 24 haftadan sonra izn veriyor covitten dolayı siz kv ile tekrar hastaneye gidiyorsunuz...ayrıca postop da muhakkak şiddetli ağrıları olacak hele ilk günler daha çok olacak, bizim baktığımız gibi değil ki herseyini senden bekleyecek, suyumu ver elimi tut , bence aşırı saçma senin bakman ogullari baksın, elinden tutup kaldıracaklar cekinecek birşeyi yok ki oğullarından, ilk gün sondası olacak zaten WC ye oturtmarina gerek kalmayacak...ev olarak kendi evinde kalsın sizler yemek yapıp götürün, sizin evinizde kalırsa eltiler gelmez kendi evinde kalırsa onlar da gelir, şey de kv ye anne ağrılarım arttı ben hastaneye gelemem riskli de, sonra senin evine gelmek isterse de şey dersin, senin evin büyük evi ziyaret eden olur ben karsilayamam ama yemek yapar getiririm de, kendi evinde olursa daha çabuk ayaklanir

Diz ameliyatlarında egzersiz yaptırmak gerekiyor bildiğim kadarıyla; yaptırabilecek misiniz?
Hamileliğiniz de ilerlemiş, zorlanırsınız gibi geldi bana. Sizde kalsın ama arada diğer gelinler de gün içinde yardıma gelsin, olmaz mı öyle?

Zor bi hamilelik geçirirken bakacak başka kişilerde varken hayır bakmazdım.

Kadının 3 tane oğlu varken neden el kızı gelinler bakıyo onu da hiç anlamadım. Siz tamam dediniz kocanız da demedi mi bu halde nasıl gelsin senle x diye. Söylesin hangi oğlu istiyorsa baksın.

Bence uygun olan diğelerlerinin bakması ..hoş sen baksanda kendini parçalasanda yaranamayacaksın belliki diğerlerine göstersiği özeni sana göstermemiş buda sende yer etmiş
Boşuna yıpranma hamileyim de geç şu korona zamanı hastanede ne işin var hasta bakmayla ne işin var anlamadım..iyi bir insansın belliki merhametlisinde..ama inan bana kimse için kendini yıpratmana değmez..diğerlerinin haberi olmaması da ayrı bir konu.
Hepsine haber ver ilgilensinler tek gelin sen değilsin

en son kaynanam ameliyat oldugunda surekli gidip yardimci oldum saatlerce yol çekip her gün ama her gün gittim.Eltimin kendi arabası ve kısa mesafede olmasina rağmen bir çiçek elinde yarim saat durdu bilin bakalim kim fav gelin o yüzden bilemiyorum merhametli davrandım bende üzüldugum için ama insanlara hic bir şekil yaranamıyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…