merhaba arkadaşlar.. çalşan bir bayanım 2 tane çocuğum var. biri 5,5 yaşında yarım gün ana okuluna gidiyor.Biri 11 aylık bebek. kayınvalidemlere 2 saatlik uzaklıkta oturuyoruz.kayınvalidem bizde kalıyor çocuklarıma bakmak için. ev aldık borcumuz var hem o yüzden hem de bebeğim küçük olduğu için.Toplam 3 ay falan bakmış oldu yazın 1 ay annem ve kız kardelim geldi.onlar 7 saatlik uzaklıkta.sonra biz 1 ay izin kullandık.kışın tekrar annem gelecek bakacak.Kayınvalidem Allah rzı olsun evini barkını bırakıp geldi bakıyor.Hakkını inkar edemem.Aslında iyi birirdir ama çok konuşuyor ve her şeye ama herşeye karışıyor.Bende ister istemez sinirleniyorum bu duruma.Başak burcuyum işime karışılmasını hiç sevmem.Kendi annem babam karışsa onlara da sinirlenirim..Ama kayınvalide olunca karışan kişi daha çok kızıyorum.Mesela yemek yerken; eşim bişey istemez ama o 'eşimin adı ahmet..ahmete şunu yap da yesin sanane diyeceksin ama olmuyor..kendimi çok zor tutuyorum bağırmamak için .eşim de gerek yok istemiyorum der.Ama o hala ısrar eder yap yap sen yer o..ölür müsün öldürür müsün ..belki basit şeyler ama birikince hiç çekilmiyor.. doğru düzgün bir yamak yiyemeyiz iki de bir sofradan kalkarım yok şunu getir yık bunu getir.bEN Kızıma çorba içer misin kızım diye soruyorum kızık cevap vermeden kaynanam içer içer sen koy diyor sanki bem ona sordum .yemek yaparken başımda durur tuz koydun mu şunu yapttın mı baunu yaptın mı falan filan .her şeye ama herşeye karışıyor ben artık dayanamıyorum cevap da veremiyorum ama içim içimi yiyor ve suratım asılıyor.eşime söylüyorum ne yapayım idare et işte diyor..çünkü kendisi de görüyor.Eşimle bizi baş başa bırakmıyor sürekli yanımızdA..Eşimin annesi olmasa bağırır çağırır rahatlarsın.
Bir de geçen gün kaynanam diyor ki ben çok iyiyim herşeye karışırsan gelini yanında durulmaz diyor..güler misin ağlar mısın yani kendini karışmıyor sanıyor herhalde.bir kaç kez çocuğu düşürdüm bana demediğini bırakmadı.yok ben çocuğa bakamıyormuşum kendi evine götürecekmiş falan filan..
Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.bana yardım edip yol gösterirmisiniz..
Bir de geçen gün kaynanam diyor ki ben çok iyiyim herşeye karışırsan gelini yanında durulmaz diyor..güler misin ağlar mısın yani kendini karışmıyor sanıyor herhalde.bir kaç kez çocuğu düşürdüm bana demediğini bırakmadı.yok ben çocuğa bakamıyormuşum kendi evine götürecekmiş falan filan..
Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.bana yardım edip yol gösterirmisiniz..