kayınvalidemi artık çekemiyorum

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar.. çalşan bir bayanım 2 tane çocuğum var. biri 5,5 yaşında yarım gün ana okuluna gidiyor.Biri 11 aylık bebek. kayınvalidemlere 2 saatlik uzaklıkta oturuyoruz.kayınvalidem bizde kalıyor çocuklarıma bakmak için. ev aldık borcumuz var hem o yüzden hem de bebeğim küçük olduğu için.Toplam 3 ay falan bakmış oldu yazın 1 ay annem ve kız kardelim geldi.onlar 7 saatlik uzaklıkta.sonra biz 1 ay izin kullandık.kışın tekrar annem gelecek bakacak.Kayınvalidem Allah rzı olsun evini barkını bırakıp geldi bakıyor.Hakkını inkar edemem.Aslında iyi birirdir ama çok konuşuyor ve her şeye ama herşeye karışıyor.Bende ister istemez sinirleniyorum bu duruma.Başak burcuyum işime karışılmasını hiç sevmem.Kendi annem babam karışsa onlara da sinirlenirim..Ama kayınvalide olunca karışan kişi daha çok kızıyorum.Mesela yemek yerken; eşim bişey istemez ama o 'eşimin adı ahmet..ahmete şunu yap da yesin sanane diyeceksin ama olmuyor..kendimi çok zor tutuyorum bağırmamak için .eşim de gerek yok istemiyorum der.Ama o hala ısrar eder yap yap sen yer o..ölür müsün öldürür müsün ..belki basit şeyler ama birikince hiç çekilmiyor.. doğru düzgün bir yamak yiyemeyiz iki de bir sofradan kalkarım yok şunu getir yık bunu getir.bEN Kızıma çorba içer misin kızım diye soruyorum kızık cevap vermeden kaynanam içer içer sen koy diyor sanki bem ona sordum .yemek yaparken başımda durur tuz koydun mu şunu yapttın mı baunu yaptın mı falan filan .her şeye ama herşeye karışıyor ben artık dayanamıyorum cevap da veremiyorum ama içim içimi yiyor ve suratım asılıyor.eşime söylüyorum ne yapayım idare et işte diyor..çünkü kendisi de görüyor.Eşimle bizi baş başa bırakmıyor sürekli yanımızdA..Eşimin annesi olmasa bağırır çağırır rahatlarsın.
Bir de geçen gün kaynanam diyor ki ben çok iyiyim herşeye karışırsan gelini yanında durulmaz diyor..güler misin ağlar mısın yani kendini karışmıyor sanıyor herhalde.bir kaç kez çocuğu düşürdüm bana demediğini bırakmadı.yok ben çocuğa bakamıyormuşum kendi evine götürecekmiş falan filan..

Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.bana yardım edip yol gösterirmisiniz..

Cocugunuza bakarken nasıl yalnız bırakabilir ki sizi? Ayrıca bazı insanlar böyle olabiliyor kac yasında insandır, bu saatten sonra düzelecegini zannetmiyorum yaptıgı seyler de o kadar büyük tarzda degil, kendi kendinize sinir harbi yasatmayın bence bosuna.

İyi niyetinden yapıyor bence.. Benim öz annemde beni bıktırırdı, ondan ye bundan da ye kızım vitamin al diye :27: kaç yaşına geldim hala öyle..

Huy bu, oğlunu sevdiği için çok düşünüyor..

Ve bence ldukça fedakar bir kayınvalide.. Daha dündü sanırım, 2 günlüğüne bile bakamam diyen bir kayınvalide duymuştuk.. Kızının çocuklarına bakıyormuş ama ücrete tabi :53:

Yani yatın kalkın şükür edin.. Kadın evini düzenini bırakmış, sizin borçlarınızı ödemeniz adına torunlarına bakıyor.. Ne mutlu..

Bazı şeyleride görmezden gelin, ya da güzelce söyleyin tuz attım ama siz böyle başımda sorup söyleyince ben panik oluyorum gibi..

Anneniz gelene kadar sabredin. Derin derin nefes alın ne diyim. Evde tüm gün ne yapıyr . Çocuk uyurken yapıversin oğulcuğuna ne istiyosa.

Aman siz gaza gelmeyin cümlelerimden . Oğluna söyleyin o yönlendirsin. 3 yaşına gelince de kreşe gider. offf of nedir bu çalışan kadınların çektiği.

günaydın canım anneler genelde çocuklarına düşkün olur benim annemde sürekli hem bana hem kardeşime şunu ye bunu ye şundan vitamin al siz hiç meyve yemiyorsunuz hiç birşeyden vitamin almıyorsunuz bazen zorla meyve yedirir bir bakmışız elinde iki tabak meyve getirmiş bunları yiyeceksiniz hiç yemiyorsunuz iyice vitaminsiz kaldız der bir bakmışız elinde 2 süt bardagı günde 2 bardak süt içeceksiniz der bazen bizde deriz anne biz koca insanlar olduk deriz siz hala benim gözümde küçüksünüz der:1::1:ayrıca yine de dua edin 2 çocugunza birden bakıyor işini gücünü evini barkını bırakıp, hiç bakmayanlar var yada bakıp ücretli bakanlar bile var en basit annemin bir komşusu vardı anneanne kendi torununa bakarken ücretli bakıyordu annem bunu duyunca çok şaşırmıştı x abla o senin torunun neden para alıyorsun demişti maddi durumu iyi kadının halbuki bakıcıya verecegi parayı bana veriyor demişti bunda ne var demişti kadın:53::53:

Aslında durumu kafanda büyütmüşsün, seni çok iyi anlıyorum.
Yazdıklarını okuyunca, sanki gelecekteki kendimi görür gibi oldum... :53:
İyi ya da kötü benimde işime karışılmasını, devamlı laf söylenmesini istemeyen bir insanım.
Koskoca insanlarız sonuçta, herkesin bir yaşam alanı var ve o yaşam alanı özgürlüğünü sonuna kadar kullanmak istiyor insan.
Bari kendi evinde....

Şanslısın ki kayınvaliden iyi bir insan. Yani fesatlığından veya sadece seni sinir etmek için yapmıyor bunları.
Kadıncağızın huyu bu. O yüzden değişmez ve değiştiremezsin.
Benim kayınvalidem de aynı kalıptan, iyi niyetli fakat senin yaşadığın tarz şeyleri bende yaşıyorum.
Bulaşık deterjanının markasına kadar karışabilen bir tip benim kayınvalidem :9:

Senin tek yapman gereken güzel bir dille yeri geldiğinde kendisine "annecim bana müsade edersen eğer ben zaten eşime istediklerini yapıyorum" diyebilirsin.
Kalbini kırmadan, sert çıkışmadan yerli yerinde sende söylemen gerekenleri söylersen zaten o da durumu anlayacaktır.
En azından anlamasını ümit ediyorum, ben o şekilde davranıyorum, benim kayınvalidem anlamaya başladı.
Eskisi kadar karışmıyor gibi ama bakalım zaman ne gösterecek...

Neden karışan kayınvalide olunca daha çok kızıyorsunuz?

aynı şey gelinler içinde geçerli değil mi?
gelin bişey dese farklı anlaşılıyor,
ne kadar iyi olursa olsun,kayınvalide kendi annen gibi,gelinde kızın gibi olmuyor.
benim söylediklerimi ne annem yanlış anlıyor,annemin söylediklerini de ne ben yanlış anlıyorum.

canım soruna gelince,kayınvalidenin huyu böyle,aynı evde olunca davranışları batıyor,
ama geçici bir süre için sessiz kalıp dayanmalısın sonuçta yüz yüze bakacaksınız.
yavrun büyür gider,birbirinize söylediğiniz laflar kalır.
demek istediğim eşinde seni anlıyorsa ve sinirde olsan bence en güzel cevap sessiz kalmaktır.
bende aynı evdeyim çocuktan dolayı her zaman diyorum Allah razı olsun,özünde
çok iyi insan ama herkesin bir huyu var işte,sen ona o sana laf söylersen olmaz.
çocuğunu gözün arkada kalmadan
bırakabiliyorsan azcık sık dişini.

genelde hep gelinlere hak veririm ama malesef bu sefer kayınvalidenize hak vericam. herşeyden önce o bir anne. mesela annem bana yemek yiyicekmisin der yemicam derim yersin yersin der yemeği gene koyar önüme. kırk yılın başında bir mutfağa girerim annem başımda biter. o öyle olmaz böyle olur. tuzu sonra atıcaktın atmadın yapmadın vs. ama canım o benim ne var bunda. belli bir yaştaki insanlar tecrübelerini göstermek için herşeye karışabiliyor. unutmayalım ki onlar yaşlı. idare edicaz azıcık

ne yalan söyliyim bence çok şanslısınız. kayınvalideniz çocugunuza bakıyor. size yardımı o kadar büyük ki. ne kaynanalar gördük okuduk burda. bence şükredin :51:

benim kaynanamı anlattın sanki iyi hoş ama eşim ve çocuklarımla ilgilikonulara kimsenin karışmasına tahammül edemem her evin bir düzeni vardır.bende kızlarıma çay içirmem ama o ısrarla bunu bildiği halde kalkıp sofradan çoculara bardak koymamışsın der bardak getirir.yemeklerede aynı şekilde evinde nasıl yapıyorsa onun gibi olmasını ister söyler..yani bunun gibi şeyler :31:

napıcan canım illa ki çenelerini tutamazlarkii ,,ama seninki çocuğuna baktığı için belki o hakkı kendinde görüodurr yanii,,oyuzden çocuğuna bakıcak başka birini bul..

bu arada her kaynanada gelipte evini bırakıp öle çocuğa bakmaz,nasıl yaptıysanız öle bakın da diebilirdi,,helede kayınpederinde varsa onunda ewde bırakıp gelmişşsee...

merhaba arkadaşlar.. çalşan bir bayanım 2 tane çocuğum var. biri 5,5 yaşında yarım gün ana okuluna gidiyor.Biri 11 aylık bebek. kayınvalidemlere 2 saatlik uzaklıkta oturuyoruz.kayınvalidem bizde kalıyor çocuklarıma bakmak için. ev aldık borcumuz var hem o yüzden hem de bebeğim küçük olduğu için.Toplam 3 ay falan bakmış oldu yazın 1 ay annem ve kız kardelim geldi.onlar 7 saatlik uzaklıkta.sonra biz 1 ay izin kullandık.kışın tekrar annem gelecek bakacak.Kayınvalidem Allah rzı olsun evini barkını bırakıp geldi bakıyor.Hakkını inkar edemem.Aslında iyi birirdir ama çok konuşuyor ve her şeye ama herşeye karışıyor.Bende ister istemez sinirleniyorum bu duruma.Başak burcuyum işime karışılmasını hiç sevmem.Kendi annem babam karışsa onlara da sinirlenirim..Ama kayınvalide olunca karışan kişi daha çok kızıyorum.Mesela yemek yerken; eşim bişey istemez ama o 'eşimin adı ahmet..ahmete şunu yap da yesin sanane diyeceksin ama olmuyor..kendimi çok zor tutuyorum bağırmamak için .eşim de gerek yok istemiyorum der.Ama o hala ısrar eder yap yap sen yer o..ölür müsün öldürür müsün ..belki basit şeyler ama birikince hiç çekilmiyor.. doğru düzgün bir yamak yiyemeyiz iki de bir sofradan kalkarım yok şunu getir yık bunu getir.bEN Kızıma çorba içer misin kızım diye soruyorum kızık cevap vermeden kaynanam içer içer sen koy diyor sanki bem ona sordum .yemek yaparken başımda durur tuz koydun mu şunu yapttın mı baunu yaptın mı falan filan .her şeye ama herşeye karışıyor ben artık dayanamıyorum cevap da veremiyorum ama içim içimi yiyor ve suratım asılıyor.eşime söylüyorum ne yapayım idare et işte diyor..çünkü kendisi de görüyor.Eşimle bizi baş başa bırakmıyor sürekli yanımızdA..Eşimin annesi olmasa bağırır çağırır rahatlarsın.
Bir de geçen gün kaynanam diyor ki ben çok iyiyim herşeye karışırsan gelini yanında durulmaz diyor..güler misin ağlar mısın yani kendini karışmıyor sanıyor herhalde.bir kaç kez çocuğu düşürdüm bana demediğini bırakmadı.yok ben çocuğa bakamıyormuşum kendi evine götürecekmiş falan filan..

Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.bana yardım edip yol gösterirmisiniz..
Arada büyük problemler yok.Ama bence sizin bu kadar sinirlenmenizi azaltmak için 1 aylığına bakıcı tutun eve.Her an çocuğunuzla bakıcı ne yapıyor diye düşünmektense kayınvalidenizin laflarına sabretmek daha kolay gelecektir.Çünkü el sizin çocuğunuza para kazanmak için bakıyor.Çocuğa yemek yedirecek altını temizleyecek falan.Ama çocuğun duygusal ihtiyaçları da var.Çocuğa sevgi göstererek büyütürsen çocuğun kişiliği düzgün olur.Babannesinin bakması daha iyidir.Belki bu yönden bakarsanız daha fazla sabredebilirsiniz.Herşey para demek değil.Belki paranız olsa bakıcı tutarsınız ama adam gibi bakıcı bulmak için de akla karayı seçersiniz.

Back
X