kayınvalidemi memnun edemiyorum

Meftun blog

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2020
22
36
18
Merhaba herkese, danışmak istediğim bi konu var, sorun bende mi onlarda mı anlamadım çünkü… Nişanlıyım ben 3 aydır. Kayınvalidemle sürekli görüşüyoruz, irtibat halindeyiz, güzel de gidiyor çok şükür ama gelin görün ki bunlara rağmen hiçbir şekilde yetemiyorum, memnun olmuyorlar. Kayınvalidem Her aradığında davet eder bize gel diye. İki günde bir. Ben de evlenmeden öyle sık gidilmesi taraftarı değilim, ki ailem de karşı bu duruma. Açıklıyorum da bu durumu uygun kelimelerle yine anlayış göstermiyorlar. Evlerine her zaman gitmesem de sürekli arayıp sorarım. Kayınvalidem sorun ediyor bunu işte… Bazen nişanlım arıyor annesi sitem etmiş benim hakkımda, onu hep davet ediyorum gelmiyor. Sormuyor. Aramıyor diye. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Her kandilde, özel günlerde, haftada bir muhakkak ararım ama o hergün arayayım istiyor. Her söylediğinde evine gideyim istiyor. Ben de her söylediğinde siz de gelin diyorum hep ben olmaz inşallah diyor ama yine de benden bekliyor. Bu durumda ne yapabilirim nasıl davranabilirim. Çok stress oluyorum artık. Kafama takıyorum. Ayrıca ortak tanıdıklardan benim hakkımda hoş olmayan birkaç şey söylediğini duydum. Ben kpss çalışıyorum atanmak için o da küçümser tarzda ev kızı çalışmıyor gibi kırıcı şeyler söylemiş. Mesleğe çok önem veren birisi kendisi. Onların söylediklerine ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum aşırı ikiyüzlü geliyor. Artık yoruldum ne istiyor benden. Beni kızı gibi görmesi, iyiliğimi istemesi gerekirken neden böyle davranıyor.

Kayınvalide ile çok içli dişli olma gel der düğünden sonra sinek gibi yapıştın der.Ailem izin vermiyor de.Baktin laftan anlamıyor annen konuşsun.

Kayınvalide ile çok içli dişli olma gel der düğünden sonra sinek gibi yapıştın der.Ailem izin vermiyor de.Baktin laftan anlamıyor annen konuşsun.
İnanın onu da denedim ailem pek doğru bulmuyor diye bu kez başladılar zaman artık eski zaman değil. Öyle düşünmeyin diye. Israrları hiç bitmedi. Artık nişanlıma şikayet etmeye başladı istemiyor bize gelmek diye

Aynı durumu yaşadınız mı yani? Nasıl başa çıkabildiniz peki?
Nisanliyken ayrildigimiz için filmin devami yok bende. Tecrübelerimi aktarirdim yoksa. Esiniz dengeyi saglayabilen biriyse sıkıntı olmaz merak etmeyin her şey rayına oturur zamanla, sıkmayın canınızı

Ge

gecmis olsun bacim. Bu savasta kilicin keskin gazan mubarek olsun :))

Canım sımdıden boyleyse evlendıkten sonrasını dusunemıyorum

Merhaba ;

Öncelikle laf götürüp getirine kişilere inanıp tavır almayın bu durum sizi üzer, nisanliniz ile iliskinize yansır.

Nisanlinizin bu konuyu size dile getirmesi pek hoş olmamış fakat gerçekten karsi tarafı aramalarinizin arasi uzun ise belki serzeniste bulunmuştur.

7 yıllık evliyim , kv demi her gün ararım kendi annem gibi. Ama bu kv demden de kaynaklıdır dediginiz gibi beni kızı gibi görür. Her anne hep gidilsin gelinsin ister benim annem de kv dem de ister zamanla bunun orta yolu bulunur merak etmeyin. Çok da kendinizi doldurua getirmeyin. İnsanların yorumlarını kulak arkası etmeyin tabi ama kendiniz tanıyın, kendiniz yorumlayın.

Bana da yapıyorlar.Tecrubeliyim kaynana şehirdisinda ev tutuldu.Vay efendim babam yalnız gondermiyormus.Beni.Ama yalnız gondermeyip nişanlımla gezmeme izin veriyormuş.Esimin dayısının gelini var.O kadar sinir oluyorum ki nisanliyken kaynanasinin evinde kaldi.Mayis'ta düğünleri var.Nisanlisi ile nöbete kaliyorlarmis.Evde yokken nisanlilari birbirlerinden evinde kaliyorlarmis.Benden de bekliyorlar bunu.

Bu benim 18 yıllik kayinvalidem ,son iki senedir yüzünü görmedim .Cok rahatım şükürler olsun.Fragman yayınlanmis tatlim hayirli olsun.Akrabalarının yaninda senelerce dedikodumu etmis.Senin sorguladigini ben de sorguladim insan iyiligini istemez mi evladının eşinin diye ?İstemiyor.Ayrica ben evlendigimde 5 yıllik atanmis ögretmendim .Yine de kusur bulacak yer buldu.Allah ıslah etsin bunlari.

Duyduklarımı nişanlıma dahi söylemedim üstünü kapadım. Daha şimdiden aramız bozulmasın dedim. Önceden haftada 1 arardım çok söylendiği için 2-3 günde bir aramaya başladım. Bazen art arda ararım değişiyor işte muhabbetimize göre. En son iftara davet etti. Kayınvalidem de biraz hastaydı nişanlım da şehir dışında bu ara. Nişanlım gelince ayarlayalım bi gün hep beraber olalım dedim. Nişanlımı arayıp sen olmadığın için gelmek istemiyor bize diye sitem etmiş bu kez.

Ayy aynı bizim mesele. Habire bana başkalarını örnek gösteriyor. O kayınvalidesiyle şöyle bu böyle. Vallahi bıktım.

Valla canım gozunu korkutmak istemem ama bu kadar alıngan biriyle işin zor bide çocuk gibi şikayet ediyor nisanlinin tavrı ne peki aranızdaki sınırı koruyabilecek birimi yani evine karıştırmayacak yeri gelince etrafa rest çekebilecek karekteri var mi birde kv oğlunu senden kıskanıyor mu

Ooo bu benim kv. Memnun edemedim Bi türlü. Arıyordum sık sık. Eşime arayıp hal hatır sorup kapatıyor sadece diyormuş. Ee napim Türkiye gündeminden mi konuşayım ne istiyor dedim. Annem davet etmeni bekliyordur dedi. E çalışan kadınım haftada bir arıyorum zaten oturmaya gelin beklerim diyordum.
İçimden geldiği için değil görev olarak görüp arıyordum ama yok kadını memnun edemiyordum.arayımcada sitemli konuşuyordu iyiki arayabildin gibisinden. Eşime annen benden ne istiyor demiştim. Ayaklarını yıkayıp suyunumu içeyim. Hamileliğimde bir kez arayıp Bi ihtiyacın varmı çorba yapayım mı demedi. Çok riskli idi hamileliğim. Eşim kovid oldu aramadı. Ama hep bekledi. Kendi yattı hastanede ben gittim ilgilendim gel bana bende kal dedim gelmedi. Sonra msj atmış ruh hastası sen beni anne olarak görmedin diye. Fırsat bu fırsat eşime gösterip engelledim. Bir sene dir evime adım atamıyor. Ölse ölüsüne gitmem o derece

Kıskançlık gibi bir derdi yok da beni kontrolü altında tutmak istiyor sanırım. Ne isterse onu yapayım istiyor kayınvalidem. Nişanlım annesiyle çoğu şeyini paylaşır. Yakın bir ilişkileri var ama hiçbir zaman annesinin söyledikleri yüzünden kavga etmedi benimle. Annem böyle söyledi bilgin olsun tarzında anlattı hep kayınvalidemin söylediklerini de. Ama maalesef Evine karıştırmayacak bir kişilikte de değil şuanda

Şikayet konusu sıkıntılı tabi.

14 günde hic iftara gitmediyseniz bundan dolayı söylenmiştir. Huyunu siz daha iyi bilirsiniz tabi ama nisanlinizi beklemeden 1 aksam iftara gidebilirsiniz , madem böyle istekleri var en azindan 29 gun olan Ramazan ayında 1 gün de olsa gidilebilir nisanlidan bagimsiz. Ben nişanlıyken eşim iftara pek gelemezdi aile evine ben tek gittigim de olurdu hatta rahmetli kayinpederim ben seviyorum diye sü...ş marka cacık alıp koyardı önüme. Şimdi geçmişe dönüp baktığımda iyi ki gitmisim ve vakit geçirip anı biriktirmişim diyorum.

Benim eş ailesi çok şükür iyi insanlar . Kendi durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.

Kültür memleket farklılığı var mı ? ben daha sağ görüşlü muhafazakar iç Anadolu insanıyım.Esim Egeli benim.Hatta İzmirli.
Hayır aynı memleketteyiz. Küçük bi şehir. Kayınvalidem de mesela kocasının ailesiyle pek görüşmez. Bi sorun yoktur aralarında ama çok mesafelidir. Kendi böyle ama benden de üst düzey bir yakınlık bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…