kayınvalidemi memnun edemiyorum

Şikayet konusu sıkıntılı tabi.

14 günde hic iftara gitmediyseniz bundan dolayı söylenmiştir. Huyunu siz daha iyi bilirsiniz tabi ama nisanlinizi beklemeden 1 aksam iftara gidebilirsiniz , madem böyle istekleri var en azindan 29 gun olan Ramazan ayında 1 gün de olsa gidilebilir nisanlidan bagimsiz. Ben nişanlıyken eşim iftara pek gelemezdi aile evine ben tek gittigim de olurdu hatta rahmetli kayinpederim ben seviyorum diye sü...ş marka cacık alıp koyardı önüme. Şimdi geçmişe dönüp baktığımda iyi ki gitmisim ve vakit geçirip anı biriktirmişim diyorum.

Benim eş ailesi çok şükür iyi insanlar . Kendi durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.
Şikayet konusu sıkıntılı tabi.

14 günde hic iftara gitmediyseniz bundan dolayı söylenmiştir. Huyunu siz daha iyi bilirsiniz tabi ama nisanlinizi beklemeden 1 aksam iftara gidebilirsiniz , madem böyle istekleri var en azindan 29 gun olan Ramazan ayında 1 gün de olsa gidilebilir nisanlidan bagimsiz. Ben nişanlıyken eşim iftara pek gelemezdi aile evine ben tek gittigim de olurdu hatta rahmetli kayinpederim ben seviyorum diye sü...ş marka cacık alıp koyardı önüme. Şimdi geçmişe dönüp baktığımda iyi ki gitmisim ve vakit geçirip anı biriktirmişim diyorum.

Benim eş ailesi çok şükür iyi insanlar . Kendi durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.
Nişanlımı bekleyelim dediğimde de inanın kötü bir niyetle ya da gitmek istemediğim için söylemedim. Hem hasta kendisi hem de nişanlım da olursa hep beraber oluruz diye düşünmüştüm. Peki şimdi gidersem biz şikayet ettik öyle geldi olmaz mı? İnanın öyle bezdim ki artık memnuniyetsizliklerinden sürekli eleştirilmekten

Kıskançlık gibi bir derdi yok da beni kontrolü altında tutmak istiyor sanırım. Ne isterse onu yapayım istiyor kayınvalidem. Nişanlım annesiyle çoğu şeyini paylaşır. Yakın bir ilişkileri var ama hiçbir zaman annesinin söyledikleri yüzünden kavga etmedi benimle. Annem böyle söyledi bilgin olsun tarzında anlattı hep kayınvalidemin söylediklerini de. Ama maalesef Evine karıştırmayacak bir kişilikte de değil şuanda
Bakın birebir benim eski nişanlım ve annesinden bahsediyorsunuz. Annesinin kıskançlık gibi olayı yoktu iyi niyetli biriydi fakat istediği bizi kontrol altında tutmakti. Yönetmeyi seviyordu. Sözüm dinlensin çocuklarımi yonlendireyim benim istediğim olsun. Ve asiriii alingan biriydi. Sevgili olduğumuz donemlerde bir kere kndilini kutlamayi unuttum diye üzüldüğünü kırıldığını söylemiş erkek arkadaşım da gelip bana söylemişti. Cok çabuk manipüle edilebiliyordu maalesef. dik duruşlu olamıyorlar anne-es arasında. O yüzden isin zor. Mümkün olduğunca kavga etmemeye tartışmamaya calis. Çünkü eşin hep arada kalacaktır. Uzakta yasarsaniz daha iyi olur sizin icin

Bakın birebir benim eski nişanlım ve annesinden bahsediyorsunuz. Annesinin kıskançlık gibi olayı yoktu iyi niyetli biriydi fakat istediği bizi kontrol altında tutmakti. Yönetmeyi seviyordu. Sözüm dinlensin çocuklarımi yonlendireyim benim istediğim olsun. Ve asiriii alingan biriydi. Sevgili olduğumuz donemlerde bir kere kndilini kutlamayi unuttum diye üzüldüğünü kırıldığını söylemiş erkek arkadaşım da gelip bana söylemişti. Cok çabuk manipüle edilebiliyordu maalesef. dik duruşlu olamıyorlar anne-es arasında. O yüzden isin zor. Mümkün olduğunca kavga etmemeye tartışmamaya calis. Çünkü eşin hep arada kalacaktır. Uzakta yasarsaniz daha iyi olur sizin
Gerçekten aynı şeyi yaşıyoruz sizinle. Ben de öyle gamsız bir insan değilim ki takmayayım üzülmeyeyim. Kayınvalidem arkamdan olumsuz konuşunca üzülüyorum. Nişanlım da etkileniyor onun söylediklerinden bazen. Dediğiniz gibi ne kadar uzak o kadar iyi. Yoksa evimizin içine de karışmaya başlar evlendikten sonra

Kıskançlık gibi bir derdi yok da beni kontrolü altında tutmak istiyor sanırım. Ne isterse onu yapayım istiyor kayınvalidem. Nişanlım annesiyle çoğu şeyini paylaşır. Yakın bir ilişkileri var ama hiçbir zaman annesinin söyledikleri yüzünden kavga etmedi benimle. Annem böyle söyledi bilgin olsun tarzında anlattı hep kayınvalidemin söylediklerini de. Ama maalesef Evine karıştırmayacak bir kişilikte de değil şuanda
uzgunum ama ana ogul ortak calisip seni hizaya crkmeye calisiyorlar.

Nişanlımı bekleyelim dediğimde de inanın kötü bir niyetle ya da gitmek istemediğim için söylemedim. Hem hasta kendisi hem de nişanlım da olursa hep beraber oluruz diye düşünmüştüm. Peki şimdi gidersem biz şikayet ettik öyle geldi olmaz mı? İnanın öyle bezdim ki artık memnuniyetsizliklerinden sürekli eleştirilmekten

Memnun etmek için ekstra bir caba sarfetmeyin fakat aile gibi olun. Tabi ki bir mesafe olsun fakat dozunda. Ne tam çekin kendinizi ne de elinizi kolunuzu kaptirmayin.
Şikayet konusu biraz tedirgin ediyor beni sadece.

Nişanlının bunları sana aktarması senden onunda beklentisi olduğunu gösteriyor. Sen alttan aldığın için sorun çıkmıyor ama ne işin var bilmem ne desen ciddi sorun çıkar. Annesini daha şimdiden tutmuyor/tutamıyor.

İçinden gelmiyorsa o alıncak bu bozulcak diye arama. Hayatın boyunca bunu sürdüremezsin çünkü ve sonra değiştin derler. Ne gerek var? Baştan istemiyorsan koy çizgini.

Memnun etmeye çalışmayın. Çünkü memnun olmak istemeyen insan her türlü bahane bulur. Her davetinde gitseniz bu defa da başka şeylere takılır.

Benim eşimin annesi de az aramamdan şikayetçi olmuştu. Ne yapsam da yaranamayacağımı bildiğim için şimdi hastalık, taziye, bayram gibi özel gün dışında hiç aramıyorum. Azdan da oldu böylece.

kaynana degilmi hepsi aynı oğlan anaları. ilerde bende :) kontrolü alma çabaları, arada damat iradeli olursa hic birşey olmaz . senden aldığını anasına anasından gelen olumsuzluğu sana söylemezse misss gibi gecinirsin. duymazdan gelcen bazen . ama ara sor büyügün ne de olsa.

Merhaba herkese, danışmak istediğim bi konu var, sorun bende mi onlarda mı anlamadım çünkü… Nişanlıyım ben 3 aydır. Kayınvalidemle sürekli görüşüyoruz, irtibat halindeyiz, güzel de gidiyor çok şükür ama gelin görün ki bunlara rağmen hiçbir şekilde yetemiyorum, memnun olmuyorlar. Kayınvalidem Her aradığında davet eder bize gel diye. İki günde bir. Ben de evlenmeden öyle sık gidilmesi taraftarı değilim, ki ailem de karşı bu duruma. Açıklıyorum da bu durumu uygun kelimelerle yine anlayış göstermiyorlar. Evlerine her zaman gitmesem de sürekli arayıp sorarım. Kayınvalidem sorun ediyor bunu işte… Bazen nişanlım arıyor annesi sitem etmiş benim hakkımda, onu hep davet ediyorum gelmiyor. Sormuyor. Aramıyor diye. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Her kandilde, özel günlerde, haftada bir muhakkak ararım ama o hergün arayayım istiyor. Her söylediğinde evine gideyim istiyor. Ben de her söylediğinde siz de gelin diyorum hep ben olmaz inşallah diyor ama yine de benden bekliyor. Bu durumda ne yapabilirim nasıl davranabilirim. Çok stress oluyorum artık. Kafama takıyorum. Ayrıca ortak tanıdıklardan benim hakkımda hoş olmayan birkaç şey söylediğini duydum. Ben kpss çalışıyorum atanmak için o da küçümser tarzda ev kızı çalışmıyor gibi kırıcı şeyler söylemiş. Mesleğe çok önem veren birisi kendisi. Onların söylediklerine ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum aşırı ikiyüzlü geliyor. Artık yoruldum ne istiyor benden. Beni kızı gibi görmesi, iyiliğimi istemesi gerekirken neden böyle davranıyor.
Aman benimki de böyleydi. Bir cuma günü aramayı unutmustum. Bütün sulaleyi ayağa kaldırmış. Yok bizi umursamıyor. Yok bizi saymıyor herkese ağlamış. Ki o gün de öğlene kadar yatmışim sadece. Öğleden sonra telefonumda bir sürü arama. Herkes büyüklere böyle yapılır mı gibisinden konuşuyor. O günden sonra değil cuma günü aramak. isim düşse bile aramadım. İnsanlık hali deyip bırakması gerekirken. Olayları nereye getirmiş. Onlar isteselerde kayinvalideler sonuçta. Birak kendi halinde konuşsun dursun. Çok şikayet ettiler. Çok zorladılar. Eşime karına bir söz geclremiyorsun dediler. Ama hala olmayinca vazgeciyorlar. 5 senelik evliyiz en fazla 1 senedir vazgeçtiler diyebiliriz 😅😂
Gerçekten gidip gelme işini asla samimi hale getirme. Ancak açığını bulur. Evliliğinde lafı eder durur. Hele bir de eşin sana biraz fazla ilgi göstersin. Masaya çatal bıçak atıp kalkıp gider de. Benimki öyle yapıyordu 😂

Size laf götüren duymayın.
Evlenseniz bile her gün yüzyğze görüşmek saçma.
Sizin de kendinize göre hayatınız var.
Anne KPSS için çalışıyorum. Her zaman müsait olamıyorum hayat telaşı malum deyip o sınırı koyun.
Nişanlınız da memnun etmek zorundasın annemi gibi bir tavra girerse kaçın.
Evet ailelerimiz mutlu olsunlar ama gelin yada damadı sıkarak bunaltarak başkalarına dedikodumuzu yaparak değil.
Ya ne güzel gelinim hal hatır sormuş diye mutlu olmak yerine bize gelmiyor diye homurdanmak iyi insanların yapacağı şeyler değil.

Merhaba herkese, danışmak istediğim bi konu var, sorun bende mi onlarda mı anlamadım çünkü… Nişanlıyım ben 3 aydır. Kayınvalidemle sürekli görüşüyoruz, irtibat halindeyiz, güzel de gidiyor çok şükür ama gelin görün ki bunlara rağmen hiçbir şekilde yetemiyorum, memnun olmuyorlar. Kayınvalidem Her aradığında davet eder bize gel diye. İki günde bir. Ben de evlenmeden öyle sık gidilmesi taraftarı değilim, ki ailem de karşı bu duruma. Açıklıyorum da bu durumu uygun kelimelerle yine anlayış göstermiyorlar. Evlerine her zaman gitmesem de sürekli arayıp sorarım. Kayınvalidem sorun ediyor bunu işte… Bazen nişanlım arıyor annesi sitem etmiş benim hakkımda, onu hep davet ediyorum gelmiyor. Sormuyor. Aramıyor diye. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Her kandilde, özel günlerde, haftada bir muhakkak ararım ama o hergün arayayım istiyor. Her söylediğinde evine gideyim istiyor. Ben de her söylediğinde siz de gelin diyorum hep ben olmaz inşallah diyor ama yine de benden bekliyor. Bu durumda ne yapabilirim nasıl davranabilirim. Çok stress oluyorum artık. Kafama takıyorum. Ayrıca ortak tanıdıklardan benim hakkımda hoş olmayan birkaç şey söylediğini duydum. Ben kpss çalışıyorum atanmak için o da küçümser tarzda ev kızı çalışmıyor gibi kırıcı şeyler söylemiş. Mesleğe çok önem veren birisi kendisi. Onların söylediklerine ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum aşırı ikiyüzlü geliyor. Artık yoruldum ne istiyor benden. Beni kızı gibi görmesi, iyiliğimi istemesi gerekirken neden böyle davranıyor.
Yetemezsin ablacım, bunlar daha fragman. Daha nişanlıyken böyleyse evlendiğinde ne olacağı belli.

Hergün oraya gitsen bile gitmedin olacak, evinde işin olsa 2 kişisin ne işin olacak denilecek, misafiri gelecek senide görmek istiyorlar sende gel bir görün denilecek, ilk zamanlar sevdiğiniz yemekler yapılacak sizin için yaptım olacak gibi gibi uzayıp gidecek.

Eşinde evlendikten sonra anneci olacak, o hep haklı sen hep haksız olacaksın.

Herkes böyle değil ama %90'nı böyle. O nedenle şimdiden nişanlını al karşına konuş, şartlarını söyle çünkü senin kv den başını ağrıtacak gibi.

Haftada bir aramak sık aramak bana göre 😀 ne kadar çok ararsan yetmiyor daha çok aramanı bekliyorlar. Ben olsam bu durumda haftada bir olan aramayı iki haftada bire cikarirdim. Nisanliyken niye sürekli arıyorsun ki bende mi anormallik anlamadım. Hatta o isyan edince 2-3 günde birr dusurmussun kadında şuan ben ne dersem o gibi düşünüyordur. Bu kadın evlenince sık sik gelmenizi bekler dediğini yaptiracaginida bilir zaten.. en son bir tartisma çıkana kadar.. Gerek yok mesafe iyidir. Başlık için yaziyorum kayınvalidesi memnun etmeye neden uğraşıyorsun ki ?

Atanmadan evlenmeyim. Hatta anasının ağlamasıni size anlatan o adamla evlenmeyin. Konuda siz ve kayın ailesi var. Hani nişanlı nerde?

İnanın onu da denedim ailem pek doğru bulmuyor diye bu kez başladılar zaman artık eski zaman değil. Öyle düşünmeyin diye. Israrları hiç bitmedi. Artık nişanlıma şikayet etmeye başladı istemiyor bize gelmek diye

Senin ailen ilk önce KV sonra nisanlinla konussun. Aramalarini azalt. Bu ne samimiyet böyle

Malesef bu kaynana yla olmaz daha nişanlı iken bunu yapan evlenince neler yapmaz gerçek yüzünü göstermiş bence yapamazsın Arkadaşim yol yakınken kararını ver

Kayinvalideyi memnun etmek gibi bir kayginiz niye var ki?

Bakın böyle insanları aramayı sormayı tamamen keseceksiniz. Kocanızın veya eşinizin işine gelmiyor mu? O zaman yallah. Bir insan kaynanası ile her gün ne konuşur. Ne konuşmak ister ya? Evlenince, çocuğunuz olunca daha beter olacak. Çocuğa koyacağız isme, eve alacağınız süpürgeye, gezmeye gittiğiniz yere kadar karışacak. O zaman ne yapacaksınız?

Bana da yapıyorlar.Tecrubeliyim kaynana şehirdisinda ev tutuldu.Vay efendim babam yalnız gondermiyormus.Beni.Ama yalnız gondermeyip nişanlımla gezmeme izin veriyormuş.Esimin dayısının gelini var.O kadar sinir oluyorum ki nisanliyken kaynanasinin evinde kaldi.Mayis'ta düğünleri var.Nisanlisi ile nöbete kaliyorlarmis.Evde yokken nisanlilari birbirlerinden evinde kaliyorlarmis.Benden de bekliyorlar bunu.
Ee kızcağız dertlenmiş konusunu anlatmış sevgili Nuranka. Sen gelmiş burda hemen araya kendini sıkıştırıyorsun tecrübeliysen ne yapması gerektiğini söylesene. Birine bir dert anlatırız hemen aaa o da dert mi bak bende de böyle bir dert diyen insanlar gibisiniz yahu.

Zaten asla memnun olmayacak canım saygılı bir şekilde mesafeni koy çünkü ne yaparsan yap tabii ki bir şeyler bulacak çok gelip gitsen bu sefer de ne kadar rahattınız nişanlıyken sürekli buradaydın der onun için memnun olmazlar sen kendi çizginden dışarı çıkma kendini nasıl mutluysan bu hayatı öyle yaşa

Back
X