Kayınvalidemi olaya ne kadar karıştırmalıyım???

buyukmujdem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
758
18
0
Diğer
Arkadaşlarım merhaba sizlere bir sorum olacaktı içtenlikle cevaplarsanız sevinirim...Ben 27 haftalık hamileyim...Ve kendi ailem yok annem öldü babamlarla ise bazı sebeplerden dolayı görüşmüyoruz...Eş dost tanıdık hariç kimsem yok diyebilirim...Bi tek eşimin ailesi var onlarda bugünlerde sağolsunlar bana çok yakın davranıyorlaar ama herşeyede karışmaya başladılar...Mesela oğlumun eşyalarını yıkayacağım bekle bende geleyim beraber yıkar ayarlarız diyo tamam çok güzel ama geleceği gün belli değil sürekli sormayada çekiniyorum...Başka bir örnekte oğlumun bazı eksikleri var alınması gereken alma ben alırım dedi hala çıt yok 2 aydır hala çıkacak çarşıya bişeyde diyemiyorum ben almaya kalksam bide o alırsa gereksz olacak aldığınıda aldım demiyo sonradan ortaya çıkarıyoo...Ne bileyim kafam çok karıştı bebek oluncada ben onu diyelim yıkamaya kalkıcam yok bekle ben geleyim beeraber yapalım diyecek herşeye karışmak isteyecek kısacası sizce bırakayım yapsınmı yoksa o kadar karıştırmayayım mı? çok mu abartıyorum onunda ilk torunu ama benimde ilk bebeğim bişeyide tek yapayım diyorum ona bağlı olmak mutsuz ediyor beni???

yalnızlık zor ben de ailemden çok uzakta olduğum için benzer sıkıntılar yaşıyorum zaman zaman. bence bekleme süresini uzatma, durumun aciliyetine göre 1-2 gün veya 1-2 hafta bekle baktın yapılan bir şey yok sen yap gerekeni ilk konuşmanızda da anlat, "baktım sizin vaktiniz olmuyor sıkıntı yaratmak istemedim kendim yaptım" dersin, "ben almıştım" derse de "benim haberim yoktu aldığınızdan" dersin. varsın 3-5 parça fazla olsun her şeyin onların keyfine göre olamayacağını herşeyin sırası olduğunu anlamaları lazım, fazla müdahale etmelerine izin verme bence

ayyy canım çok iyi anlamışsın beni...bakalım cumartesiye kadar bekleyeyim yoksa gidip alayım çünkü çantamı hazırlama vakti geldi iyice...

bebek alışverişlerini eşinle yap mesela,sonra tatlı tatlı anlat belki ozaman k.validen sizinde ilk bebek heyecanınızı
anlar ve ona göre davranmaya çalışır..

hayırlısıyla bebiş doğunca belki bebişin 40ı çıkana kadar müdahaleleri hat safhada olabilir,hazırlıklı olun:)

sizde bol bol öğrenmeye çalışın,nasılsa bigün herkes kendi evine dönecek ve sen bebişinle başbaşa kalacaksın:)

uyyyyy hadi hayırlı doğumlar olsun canım:)

Ne kadar samimi bir yorum olmuş teşekkürler cnm...Dediğin gibi cumartesi eşimle çıkacağım eşimle nasipse çarşıya...İyi dileklerin için teşekkürler...

canım Allah sağlıkla sıhatle bebişini kucağına almayıda nasip etsin inş.
çok güzel günlerin bence tadını çıkarrr kimseyede aldırış etme üzme tatlı canını, zemberi arkadaşın dedikleirne katılıyorummm biraz zaman ver baktın hareket yok sen kendin al, yada çarşıya çıkacağın zaman haber ver anne ben alışveirşe çıkıyorum eşlik etmek istersneizz birlikte gidelim diyeiblirisn duruma görede sen halledersin. Böyle ben alacğaı diyipte almayan kayınvalidelerde oluyorr son haftaarda anne adayları karnı burnunda olduğu için alışveirşede çıkamıyor insan alamadığınamı yansın sinir olduğunamı yansın sinir olup kalıyorr böyle şeyler yaşamamak adına baştan yap canım.Orta yolu bularak kimseyide kırmadanhalletmeye çalış.
En iyi kayınvalide bilee karışmayı severfarkında değiller belkide ama seviyorlar, kendi yaşlarının büyük olması görüp geçirdikleri tecrübeleri belkide buna neden oluyor halbuki düşünseler bizde o yollardan geçtik bırakalımda gençler kendileri halletsin zaten yardıma ihtiyaç olursaaa söylerler demiyorlar.
bir süre maalesef karışacaklarrr mümkün olduğuncaaa müdehale ettirme derim ama kırmadan incitmeden birde eşine kesinlikle annesini kötülemeden yap yapacağını çünkü kayınvalideler herzaman iyi niyetlidirler aslında yanlış anlayan bizizdir eşlerin gözündee D o yüzdenn sen kendin yap ypacağını

Yorumun için teşekkür ederim canım...Haklısın sende cumartesi çıkınca bi alo derim çarşıda işim var anne çıkmışken emreninde eksiklerini alayım gelmek istermisin derim bakalım ne dicek???Belkide sabırsız olduğumu söyler ne acele ediyorsun doğuma daha var gibilerinden...

ben de kendi ailemle görüşmüyorum canım, o yüzden kayınvalidemi annem bilip onun yardım isteklerini geri çevirmeme kararı almıştım. benim de ilk bebeğimdi. kayınvalidemle aram çok iyiydi, annem gibiyidi ama kayınvalidem doğumdan sonra birkaç gün içinde kontrolden çıktı. 30.günde artık beni delirtecek düzeye geldi. ağladım sızladım bu kadını istemşiyorum diye. sanki bebek benim değil kendininmiş gibi davranıyordu. alışveriş yapmamıza fırsat vermiyor her şeyini kendi alıp geliyordu, kafasına göre yedirip içirip, kafasına göre uyutup, kafası göre yıkıyordu bebeği. saygıdan sesimizi çıkarmıyorduk..

sonuç; kayınvalidemlerle de artık görüşmüyoruz! bebeğime aylarca saçma sapan, hiç beğenmediğimiz şeyleri giydirmek zorunda kaldım! hiç lüzumu yokken çocuğuma anne sütünden çok mama vermek zorunda kaldım! (zorla verdirdi çünkü "doymaz bu aç, bizim zamanımızda mama verirdik, aç bu çocuk, oymaz böyle falan diyerek!). bebeği yıkadıktan sonra baş aşağı çeviriyordu inatla, bebeğim deli gibi ağlıyordu, ciyaklıyordu çevirince. oysa ısrarla "burnuna su kaçmışsa çıksın" diyerek çeviriyordu! bin kere "çevirme!" dememize rağmen! ağız tadıyla giydiremedim bebeğimi. onun gerizekalı varoş zevklerine göre giyindi yavrum 6 aylık olana kadar! aldığı dandik şeyler iki gün sonra sökülüp gidiyordu... "fidan gibi olur" diyerek çocuğu yastıksız uyutturdu ısrarla! şimdi bebeğim yastıkla yatırırsam ağlıyor, uyumuyor. oysa yastıksız yatınca gazını çıkaramıyor ve ikide bir uyanıyor gece boyu... çocuğum uykusu gelince yattığı yerde uyurdu kendi kendine. "çocuk öyle bırakılır mıymış uyumaya" diye bizi azarlayarak zorla ayağında salladı çocuğumu, sallanmaya alıştırdı. şimdi 1 yaşını geçti ama hala sallanmadan uyumuyor! bunun yolculuğu, misafirliği var, rezillik yaşıyoruz her gittiğimiz yerde yastık bulup çocuğu salliycaz diye...!!

şimdi görüşmüyoruz 6 aydır... eşimle birlikte çıkıp istediğimiz gibi ciciler alıp, zevkimize göre giydiriyoruz, istediğimiz gibi keyifle banyo yaptırıyoruz güle oynaya, bebeğimizi ağlatmadan... istediğimiz gibi besliyoruz, büyütüyoruz... bir bebeğimiz olduğu gerçeğinin keyfini şimdi çıkarıyoruz.... çok mutluyuz...

bana sorarsan, ASLA ama ASLA karıştırtma kimseyi haddinden fazla. Herkes haddini, sınırını bilsin. Sen çık alışverişe, dilediğin giysileri al... Dilediğin zaman yıka bebişinin cicilerini, dilediğin zaman ütüle... O da alırsa alsın, koy kenara. Üstleri deli gibi kirleniyor zaten, bol olsun bir şey olmaz. Zevkine göre giydir... Benim gerizekalı kayınvalidem çocuğun giysilerini ben yıkarım diye diye benim çamaşır makinemi bozdu. Aman ha! Al hacı şakirin ya da rdalan'ın sabun tozunu, onla yıka giysilerini. başka da bir püf noktası yok sana kayınvalidenin katacağı. bildiğin gibi yap....

ha lohusalık zor, depresyona falan girebilirsin. o zamanlar yanında olması iyi olur. ama çocuk konusunda fazla müdahil olmasa izin verme derim. kayınvalide konusunda canı yanmış biri olarak....

Bence de fazla karıştırma derim.Kırmadan üzmeden kendi istediklerini yap istediğini giydir.Benim kayınvalidem hiç karışmaz zaten karıştırtmam da.Kırk yılda bi akıl verir ona bile hemen cevabı yapıştırırım :))) Evlendiğimiz andan beri hep bir sınır vardı zaten ne ben ne o sınırı hiç aşmadık.Sana destek olması güzel tabi ama ne kadar taviz verirsen o kadar tepene çıkar.Eşinin annesine karşı tutumunu bilmiyorum ama eğer o da ana kuzusuysa sen onların karşısında ezilirsin.Tatlı dille sen herşeyi bildiğin gibi yap.Sonuçta onun da ilk torunu o da bişiler yapacak mutlaka ama o da sınırını bilsin.

bende ilgilenmedikleri için üzülüyorum,sorun yaşamadıkları tek gelinleri benim,geçen sene eltim doğum yaptı onlara hiç para harcatmadılar herşeyini beraber aldılar,bizimde herşeyimizi annemler aldı,keşke onlarda aynı ilgiyi gösterselerdi,eşimde çok üzülüyo(( canım kayınvalidemi çok severdim oda beni çok severdi kıymetli gelinim derdi,keşke sağ olsaydı asla bu tarz ayrımlara izin vermezdi(( bence biraz da kıymetini bil bu durumun ,üzme,kırma onu,çok karıştırma da tabi,ama ne diyeceksen onu kırmadan de bence...ben annemle abimin eşi arasındaki dayanışmaya bayılıyorum,annem gelinimiz doğum yaptıgında çok yardımcı oldu,o bebeğiyle ilgilendi annem ev işlerini,yemeği yaptı,hiç uykusuz bırakmadı gelinini,çocuk annesine alışsın diye hiç bebekle annesi arasına girmedi,alıp kendine göre büyütmeye çalışmadı çocugu....insan imreniyo.gelip banada yardım etcek canım annem biliyorum ama keşke eşimin ailesindende aynı desteği görseydik,çok iyiler ama bu konuda çok ayrım yapıyolar(((

gizemakyüz kesinlikle haklı! ben doğum yaptığımda kendi aileme bile tahammülüm yoktu. bu bebek benim, onu ben doğurdum diye çığlık çığlığa bağırasım geliyordu. kırmadan üzmeden mesafe koy. eşin desin ben dedim al diye, ben böyle istedim vs seni arada koymasın.

Bende Ailemden ve kayinvalimden uzak biri olarak sunu diyorum ki BUYUKLERIN YERI BASKASDIR. okdar isterim ki su zor gunlerden Annemin (kayinvalimdemin yanimda olmasini.. bir sey yapamiyorum bulantilardan yiyemiyorum iyice yiprandim.. Annem olsaydi karissada he zaman iyilimizi isteyen biriydi ben ardik bunu anladim.. tamam biz hassas oldumuz donemlerde bazi seylere tahammul gosteremiyoruz ama kabul edin ki buyuklerinde bizden her konuda tecrubeliler.. yanlizlik kimsesizlik okdar zor ki sagligin iyiken bunlar umrumda degil gibi olur ama bir de hiç bir sey yapamaz hale gelince buyuklerin yanimizda olmasi okadar buyuk bir sey ki.. Ne kadar guzell seninle heer konuda ilgilenmek istiyorlar canim, bence sende bu konuda tedirgin olmamaya calis. Allah yardimcin olsun insallah...

En büyük hatayı yaparsın o tavizi vermekle.Bebek senin bebegin heycanın hat safada neden bu heycanı başkalarını baltalamasına izin veresinki.Bende 27 haftamı bitirmek üzereyim asla ne kayınvalidemi ne annemi karıştırmıyorum hiç bir konuya.Heleki bebegime alınacak şeyler vs ilgili asla.Ha ne olur oda begenir birşşeyler alır amenna.Ama benim alacagım şeylere karar verdigim günlere asla karışamaz.Sende karıştırma derim.Emin ol taviz verdigin zaman dahada abarttıgını göreceksin.Bebegin dogduktan sonra yok şöyle yapacaksın yok böyle yapacaksın.Çocugunu yetiştirme tarzına bile karışır hale gelirler:)O yüzden bebişinle mutlu olmanın tadına bak:)Rabbim hayırlı dogumlar nasip etsin canım.

Senin kayınvaliden baya abartmış canım bizimki o kadar karışmıyor tabi ama daha bebek olmadığı içinde büyük konuşmak istemiyorum...

Eşim her zaman benden yana canım sağolsun ezdirmez zaten onlarında amacı ezmek değil heralde ilk torun olduğu için fazla heyecanlılar buda beni kıskandırıyo benimki delilik galibaaa

Ayyy çok sevdim annesni yahuuİnş. bizde kayınvalidemle öyle oluruzzz

Yok canım eşimden yana hiç sorunum yok maşaallah bundan sonrada böyle olur inş...

İnş. herşey dediğin gibi our cnm...

Teşekkür ederim canım yorumun için sanada hayırlı doğumlar dilerim....

ya tabiiki birşeyler yapacaklar, alacaklar ve soylıyecekler.. bazen yaptıkları işe yarıyacak bazen canını sıkacak ama herkes durması gerektiği yeri iyi bilmeli ve çocugunla ilgili her konuda ( yiyeceği, giyeceği hersey ) son söz daima senin olmalı.. olaylar belliki sana şimdiden sıkıntı vermeye başlamış eminim bebeğini kucağına aldıgında daha da çok batacak hersey. izin ver birşeyler yapsın soylesin ama o seni yonlendırmesin sen onu yonlendır. hamileliğinde de sakın germe hiçbirsey için kendini.. sağlıkla kucagına al inş bebişini...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…