Kayınvalidemi olaya ne kadar karıştırmalıyım???

Arkadaşlar biraz önce kayınvalidemi aradım hal hatır sormaya...Bu bahaneyle yarın eşimle çarşıya gideceğimizi söyledim eksikler için tamam kızım alın bitirin siz işlerinizi pazar günüde bizde geliriz size yıkar ütüleriz beraber dedi ben yorulmayayım diye tamam anne dedim bende...Ayyy çok seviyorum böyle olunca kadıncağızı

Bende 28 haftalık hamileyim cnm aynıyız hemen hemen. Benim kaynanam arayıp hayırlı olsun bile demedi. Ay mümkünse süresiz çıksın hayatımdan ne bişey yapsın nede alsın istemem. Ben alırım oğlumun herşeyini.
Sende kimseyi bekleme ne almak istiyorsan al ne yapmak istiyorsan yap. Kime ne o senin bebeğin.

böyle devam et:))
aslında versin parasını sizeee siz alın zevkinize göre en güzeli bu hehe
sonra çıkarısın bu babaannesinin hediyesi dersin gösterirsin

böyle devam et:))
aslında versin parasını sizeee siz alın zevkinize göre en güzeli bu hehe
sonra çıkarısın bu babaannesinin hediyesi dersin gösterirsin

Ayyy yok kız çok parası olan biri değil olunca veriyo zaten mesela geçen araba aldık paramız denk gelmedi onlarda para biriktirmiş hemen verdiler alın bunu diye...Aslında o yüzdende çok yük olmak istemiyorum ben alayım diyorum...

ilk günler bizimde öyleydi canım ama sonradan kayınvalidem pek ısındı bana ben bile şaşırdım şimdi nazar değecek diye korkuyorum

ilk bebek ve ilk torun... bizde de aynı. şöyle söyliyeyim. verdiğin örneklere cevaben. kıyafet konusu ilk aylarda asla fuzuli olmaz. sen istersen al birşeyler.o da alırsa sorun olmaz.onlar alsın zaten şimdi, ileride o bebeğin her işi sana bakacak. kimsenin gönlü kırılmasın. buna takılma derim. bir başka durum. bebek doğduktan sonra (annen için başın sağolsun). sana yardım edecek tek kişi kayınvaliden gibi görünüyor. yardıma çok ihtiyacın olacak. loğusa olduğun zaman psikoloji biraz değişiyor. desteğe kesinlikle ihtiyacın var. reddetme derim. bebeğini ilk sen yıkayamazsın zaten tutamazsın ki :) benim annem sağolsun 40 ı bitene kadar kalmıştı bizde. bezini değiştirmek, yıkamak bende zaman almıştı. ona da takılma derim. sana yöneltilen hiç bir şeyden daralma. şöyle düşün. bebeğine birşeyler yapmak isteyen senin eşinin annesi. yani senin çok değer verdiğin kişinin değer verdiği kişi. şu anki ruh halini anlayabiliyorum ama şimdiden kendini rahatlat çünkü loğusa dönemine kalırsa bu gerilmelerin o zaman kalpler kırılabilir. bence hiç gerek yok. bebeğinle mutluluklar dilerim. :)

eşimde iki tarafın fazla harcama yaptığını söyledi durdu. sonra vazgeçti. iki tarafında torunuydu bu bebek. tabi ki birşeyler alacaklardı. bence duruma göre davranmak en iyisi. bu zamanlarda herkes birşeyler almak ister. engellememek gerekir bence. bebeğin ilk günleri geçtikten sonra zaten her masrafı size bakacak herşeyini siz alacaksınız. biz bebeğe ilk kıyafetini 5 aylıktı sanırım o zaman aldık. o zamana kadar alammıza gerek yoktu. alınmıştı çünkü. ama şimdi biz alıyoruz. sözün özü o dönemi kimseyi kırmadan kendini de üzmeden kasmadan atlatmak sonraki ilişkiler adına epey faydalı oluyor. :)

arkadaşım yakın zamanda (temmuz) ben de aynı şeyleri yaşadım.. benim annemde yaşlı ve görme özürlü olduğundan kayınvalidem ilgilendi. doğum öncesi nerdeyse 20 gün önce geldi ve doğumdan sonraki 2 ay beraberdik.. öyle ya da böyle insanın yanında birisinin olması çok iyi bişey.. benim de çok bunaldığım zamnlar oldu bir de benim kayınvalidem çok inatçı bir kadındır öyle onun bildiği en doğrusu gibi düşünür. Allah razı olsun yardımcı oldu bana.ama inan doğum ve hele de sonrası baya zor bir süreç.. bırak yapsın. bebeğe bişeyler almak konusundaki aceleni anlıyorum ben de öyle olmuştum. bırak o alsın ne kendini yoracaksın. bebeğe de bırak bakmak istiyorsa baksın sen de dinlen.insan az veya çok lohusa sendromuna giriyor o süreçte kendinin ve bebeğinin iyiliği için yükü ona bırak ve birazda görmezden gel..evet evet de geç aldırma.. göreceksin hele ilk aylarda bebek bakımı zor ve yıpratıcı . bence bunu lehine kullan.. sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim sana

canım bendede öyle oldu birinci çocukta acele etme alırız acele etme daha var bekle beraber alırız varya ben her çarşıya çıktığımda birşeyler aldım tamamladım haberleri yoktu bir tane patik almadı kimse....şimdi ikinci hamileliğim 31. haftadayım odası dışında hepsi tam eşyamın... tabi yine acele etme diye bir cümleyle başladı kaynanam ben daha bitirmeden lafını aman kimse karışmasın işime benim kimseye ihtiyacım yok hallederim beni germeyin dedim..yani o oldu birdaha kimse agzını açmadı... bana kalsa ne yalan söyliym çocuk doğsun 2 aylık olunca görmeye gelsinler hiç istemiyorum kimseyi.takma işinede karıştırtma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…