Kayınvalidemi ve görümcemi benmi yanlış anlıyorum yoksa anladığım doğrumu?

canım eşin seni anlamış işte en güzeli de bu.

bebek konusunda haberler bizede pek sık gelirdi. bende en sonunda sanırım biz bebek sahibi olmayacağız evlat edinicez dedim. ki gerçekten çok kötüye gidiyordu tedavi.
yumurtalıklarımı kaybetmek üzereydim. durumun derinliğinden sonra kimseden çıt çıkmadı.
bunlar elimizde olan şeyler değil. umarım gereken cevabı eşin verir.

konu sahibi arkadaşımızı öyle iyi anlıyorum ki...benim bir kaç ay öncesine kadar yaşadıklarımı ve hissettiklerimi o yazmış sanki.
her eşimin ailesiyle karşılaşmamızda köylerindeki yeni evlenen ve hamile kalan tüm gelinler sayılır.ardından 2.ye hamile kalanlar listesi sıralanır.aaaa bir de bilmem ne var ya ne has hamile oldu diye devam eder,sevgili eltimin,Allah herkesin gönlüne göre veriyor,benim kendi bağımdan 3 tane oldu,canımın içi kayınvalidemin Allah kimseyi yermesin sözleriyle konuşma son bulurdu.

benim boğazıma oturan koca yumruk ve içime akan göz yaşımı hesap etmezlerdi.
yukarıda bir arkadaş sormuş ya eşinde tedavi görüyormu diye,bizde tüm sorun eşimden kaynaklıydı bunu bildikleri halde üstüme gelirlerdi.bende sorun eşimin değil artık bizim sorunumuz olarak baktığım için ağzımı açıp cevap vermezdim.
cevap versen,fesat kıskanç olursun vermesen içinde kalır dert sahibi olursun.
tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım biride hayırlı olsun demedi.düşük tehlikem oldu yattım biri kapımı çalmadı.

kısacası içlerinde insanlık yoksa sadece can acıtırlar.konuşurlarken çık odadan ya da takmadığını belli et yoksa çok üstüne gelirler.
Allah en kısa zamanda hayırlı evlatlarla şenlendirsin yuvanı.göreceksin o zamanda gereksiz konuşmaya devam edecekler.sen kendini geçmişte üzdüğünle kalırsın.
eşin sana destek olmuş ya daha fazla üsteleme yada bişey söyleme.Allah korusun da sonra aranız açılır.

allah şu mübarek gunde inşallah dualarımızı kabul ederde sana en kısa sürede hayırlı bır evlat nasip eder ama bu onların çenelerınden kurtulacağın anlamına gelmıyor cnmm bebeğin olduğundada başka başka sebeblerle yine böle laf sokuşturmaları devam edecek
yok senın çocuğun emmiyor yok senın çocuğun ufak kaldı dırdırdır dvm etçek başıma geldıde ordan bılıyorumm oyuzden çok zorbılıyorum ama onların senı yıpratmalarına izin verme duymamaya çalış olmuyor bılıyorum ama ınan tek yıpranan biz oluyoruz insnaın yaşam enerjisini tüketiyorlar bebeğin oolsada olmasada onlar böyle saçma sapan can sıkmaya devam eder

konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum,aynılarını yaşamış biri olarak..şimdi iki oğlum var ama o lafları unutmam mümkün değil.siz bebek sahi olana kadar bu laf vurmalar,acımsasız eleştiriler hiç bitmeyecek..dırdırlarına devam edecekler..bu öyle birşey ki hamile kalmayı,anne olmayı insanın kendi elinde sanan,müthiş bir ayrıcalık olarak gören bir zihniyet var..bu böyle devam ettiği sürece çocuğu olmayan kadınlara da sanki büyük bir suç işlemiş gibi bakılmaya devam edilir..ve işin acı tarafı bunu yapanlarda kadınlar.

ayrıca neden bütün yükü omuzladınız? eşinizle birlikte yaşıyorsunuz bu durumu..sanki tek yaşıyormuş gibi anlatmışsınız.

Son düzenleme:
esinin annesi ile kiz kardesi ruh hastasi gibi görünüyor burdan
üstelik korku filmi gibi ne o öyle koyun kafasi vs
siz endiselendikce devam edecekler
buna izin vermeyin
siz kalbinizi ferah tutun

Canım bunu söylemeyin demek istemiyorum canımın sıkıldığının gayet farkındalar bilinçli yapıyorlar söylesem bile hoşlarına gidecek diyorum ya şu mübarek gün rabbime havale ediyorum onları kurban eti ile uğraşılırken hala fesatlık kalp kırmak derdindeler ve bunlar böyle yaptıkça bebeğim olmuyor diye daha beter üzülüyorum ama her daim diyorum hayırlısını versin rabbim.

Takmamak istiyorum ama olmuyor ki takma takma nereye kadar ilk başlarda takmadım ama artık baydıııııııııı........takmamak için çevremizde böyle fesat böyle kalp kırmak için can atanların olmaması gerekli

Diyorum aslında insanlar ne olursa olsun bişey bulup bizi üzmek istiyor bebeğim olsa başka bişey bulup üzecekler eminim,arkadaşım eşimle konuştum sabah zaten söyledim ilk defa sustu dinledi beni bana hak verdiğine eminim ama ailesi ile bu konuyu konuşmasını istemem desinler canımı sıksınlar ama asla demesin neden böyle yapıyorsunuz diye ben ona derdimi açtım sıkıntımı söyledim onlarla yüz göz olmak istemiyorum olmamak için çaba sarfediyorum gün döner bir gün benimde yüzüm güler sabırla bekliyorum......HERKES ETTİĞİNİ BULUR

sadece sen mi tedavi görüyosun yoksa eşin de bu süreçte kendine baktırdımı
Eşimdede bebek olmaması için sebeb yok bendede, tedavi görürken aşılama tüp bebek vs sadece ikimiz o zor süreçten geçiyoruz her gün gittiğimiz günler oldu olcakta onların derdi çoçuk sevdiğimi özlemimi bilmeleri ne yapmaya çalıştıklarını anlayabilsem sabrımı zorlamak dertleri benim kendilerine cevap vermemi beklemeleri herhalde yani anlam veremiyorum yaptıklarına her daim diyorum insan kazdığı kuyuya kendi düşermiş bende bekliyorum sabırla yapacak bişey yok elimden şuan için bişey gelmiyor.

Benim bir kusurumu bulamadıkları için tek kusurum olan anne olmak onlara göre o yüzden bu sebebi önüme çok sürüyorlar konuşsunlar dursunlar üzülsemde belli etmiyorum ama bir gün patlarım diyede korkuyorum o zamanda ben suçlu olurum diyecekleri oğlum o yanlış anlıyor bizi diyecekler kesin.Ama akıttığım gözyaşımı rabbim onlara koymasın hiçmi bu insanların için allah korkusu yok benim içim rahat inş ilerde bebeğimle eşimle daha çok mutlu olurum tek tesellim bu...

Tabi canım kesinnn siz yanlış anlıyorsunuzdur. Onun ablasıyla annesi melektir çünkü, bir hareleri eksiktir başlarında!
Siz gayet doğru anlıyorsunuz, akıllarınca sizi yıldırmaya, yaralamaya belki de boşatmaya çalışıyorlar.
Benim aklıma başka bir sebep gelmedi.
Allah o pis, o acımasız kalplerine göre versin, çocuk isteyip de çocuğu olmayan bir insana şunun bunun bebeği olmuş diye sayıp duruyorlarda buna ben yanlış mı anladım, acaba kötü niyetli değiller mi diye evirip çevirmeye gerek yok. Kötü niyet 100 metreden anlaşılacak kadar açık.
Yazıklar olsun onlara.
Umarım Rabbim size en sağlıklısından, en hayırlısından nurtopu gibi evlatlar verir tez zamanda.

Aaaahh canim ayni buna benzer seyi bende yasiyorum. Aileler zamani geldi diyor,nezaman torun gelcek diyor. Bizde dusunmuyoruz erken deyip kapatiyoruz. Ama dedigin gibi her hamile olani, dogurani anlatiyolar ortamda. Artik bilinclimi yoksa bizi harekete gecirmek icinmi. Cunku benim hap kullandigimi saniyorlar. Hapi birakmami, iyi olmadigini soyluyorlar oysaki ben kullanmiyorum. Ama en kotusu bi arkadasim var o hep laf sokma derdinde. Ona gecenlerde hapi birakcagimi soyledigimden beri oyle davraniyo. Hatta biraktim dedimki belki dikkatli olur, istedigimi soyledimki hassas oldugumu bilsin bu konuda dikkar etsin diye. Ama o ogunden beri konustugu tek kelime hamilelik tam tersi yani, kendisi suan hamile. Belki kendi heycanini paylasmak istiyor bilmiyorum ama bazen grup icinde cok farkli konu konusulurken hic alakasi yokken durduk yere hamilelikten basliyor. Sanki kasitli yapiyor gibi geliyor bilmiyorum artik, Allah herkesin gonlune gore versin. Ama benim durumum sendende beter, biz 2,5 yil evli olmamiza ragmen iliskiyede giremiyoruz, vajinusmusmudur nedir. Yani bi yandan cocuk istegi biyandan bu. ALLAHim herkesin derdine deva olsun yarabbim. Insallah bir gun sende cocuk mujdesini alirsin!!!

Eşime ailesi ile alakalı bişey söylersem asla dinlemeyip ses tonunu yükseltir o kadar kıymetlilerki eşimin gözünde onlar çünkü eşimin yanında yapmıyorlar o yoken yapıyorlar oda yapış deme tarzlarını görmeyince pekte umurunda olmuyor galiba ama bugün ilk kez dinledi beni buda beni mutlu etti keşke her şekilde dinlese ben haklıya haklı haksıza haksız birisiyimdir ama eşim bazı şeyleri göremeyecek kadar aileci inş tez zamanda oda onnların gerçek yüzünü görür...

etme bulma dünyası

yapıyorlarsa onlar da bulur merak etme

birbirinden fitne 3 görümcenin bayram gazabına uğramış bir gelin olarak bütün kötü görümcelerden nefret ettiğim i burdan ilan ediyorum
yaptıklarınızın katbe katını görün inş amiiiinnnnn

Benimde aklima söyle birsey geldi...esinizi ögretseniz "ben söylemek istemiyorum kIrIlIrlar belki ben söylersem, sen söyle lütfen" diye, desinki
"Anne, Abla, esim son zamanlar nerde bebek hamilelik vs lafi konusulsa cok üzülüyor, o üzüldükce hamile kalmama riski bana göre artiyordur, sonucta bir insanin psikolojisi bozuk olunca her türlü hastaligi tetikler...bu yüzden sizden ricam, benim bir saglikli evlat sahibi olmami istiyorsaniz, benim huzurum olsun istiyorsaniz, onun yaninda lütfen artik bu tür konulari acmayin.
Ister önemli olsun ister önemsiz, konusmayin. Onada sizle konustugumu asla söylemeyin, bana cok kizar, tartismak istemiyorum. Sizle konustugumdan onun haberi yok, olmasinda..."

esine bunun nekadari önemli ve mantikli bir konusma olacagindan inandirman gerekir. Ve ailesi ne tepki verirse versin ASLA onlarla tartismasin. "Ben söyledigimi söyledim, gitmem gerek" desin ve ciksin gitsin, hic onlarla bu konu üzerinde polemige girmesin sakin.
Esin senin icin bunu yapsin, sende deki bende bu iyiligini asla unutmam, beni ailenin yaninda cok yüceltmis olursun, cok büyük bir iyilik yapmis olursun, bunu asla unutmam de. Abart iste biraz, erkekler sever kahraman olmayi

Canım inşallah bi an önce sağlıklı bir şekilde hamile kalırsın.
Benim annemin de 7 yıl çocuğu olmamış. Halalarımla aynı evde yaşıyormuş. hepsinden çok çekmiş ama birtanesi sürekli "kısırsın, kısır" diye aşağılarmış. Sonra o halam evlendi ve çocuğu olmadı. Ve en kötüsü de eşi yıllar sonra bir başka kadından çocuk yapmış anlaşmalı. Çocuğu eve getirdi. Halam 55 yaşında o bebeğe bakıyor. Şİmdi 3 yaşlarında. işte Allahın adaleti bu. merak etme, Allaha havale et.

Teşekürler canım inş tez zamanda alırım kucağıma.İlk zamanlar söylediklerinde takmıyordum sebeb aramıyordum ama bu her görüşmede yapıldı evlerinde kaldığımız zamanlar bile hep hergün aynı şeylerdi hamile doğurmuş vs vs yani arada deseler tamam diyecemde her gördüğümde haftada 3 defa hatta hergünde görüşüyorsak bundan bahsediyolarsa bu kasıtlı zaten Boşatsalar ne olcak mutlumu olcaklar bilemiyorum ama rabbim kötülüklerden yuvamı korusun.

Çevrenden hiç kimseye vajinusmus olduğunu sakın söyleme onu bile kullanırlar üzerine gelirler arkadaşının yaptığıda bence ayıp hapı bıraktığını bile bile demesi sen hamiler kalamıyorsun gibisine...Benim kayınvalide ve görümcede aynı işte konuşmalarımız farklı bi anda söylüyorlar,3 ay falan oldu görümcemle konuşuyoruz arkadaşının birinin muhabbetini açtı bende tanımam arkadaşını abi bunların anlattıkları kimseyi tanımam gerçide sürekli anlattıkları için bilirim yazlıktalar arkadaşım dedi ne güzel tatil yapıyorlar dedi bende ne güzel milletin yazlığı var dedim bana dediği ay onların değil ki ablasının ablası daha yeni doğum yapmıştı ya gene hamile kalmasınmı doğuma yakın tatil yapamam diye hep beraber olalım demiş doğumuda çoçuklarının ist doğumlusu olması için ha bire istanbula doğum zamanı gider orada doğum yaparmış :) kocasıda sen yeterki doğur ayaklarına dünyaları sererim diyomuş bu lafı bana ne diye anlatıyorsa sanki umurumda banane millet nerede doğum yaparsa ,birde arkadaşları ile konuşurken evlilik açılıyor ayyyy ben evlenir evlenmez doğuracam yaşım geçmesin diyor arka arkaya yaparım kesin diyor :) insan neyin ne olcağını asla bilemez o can gelmedikçe sen ne istersen yap ya sıkıldım aslında muhabbetlerinden yok şu hamileye diyomuş kocam üzerime ceketini atsa hamile kalıyorum diyor diye bana anlatıyor gülerek kendide genç kız rabbim bildiği gibi yapsın onu nefret ediyorum artık bunlardan....

Canım çok güzel yazmışsın ama ben asla onlara bunu dedirtmem,amaçlarına ulaşmış olurlar benim üzüldüğümü anlarlar anlıyorlar ama bu konuda yada başka konuda onlarla asla yüz göz olmak istemiyorum eşimede söyle demem ta ki ne zaman kendi farkedip yapması gerektiği şeyi kendisi yapana kadar sonradan ailesi ile tartışsa diye bilir belki sen büyütüp kavga ettim diye bu yüzden susuyorum ayaklarına dolansın kendilerinin benim ayağıma dolancana....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…