Kayınvalidemi ve görümcemi benmi yanlış anlıyorum yoksa anladığım doğrumu?

XsevdeX

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
147
0
46
Kayseri
Arkadaşlar bana yardımcı olmanızı bekliyorum kafama takılan ve nereden baksanız 3 yıldır kafama takılıyor aceba bu insanları benmi yanlış anlıyorum diye,evleneli 4,5 5 yıl olcak yanlız bütün çabalarımıza rağmen bebeğimiz olmadı 1 tane düşük sadece,benim canımı sıkan ise ben ne zaman eşimin annesi ve kızkardeşi ile görüşsek sürekli bana aaa şu hamile aaa bunun bebeği oldu vs vs vs aaa şu eşine neler yapıyor aaa 2,ciyi doğuracak aaa eşi diyorki sen yeterki doğur sana dünyayı sererim demiş gibi bi sürü laf deniliyor ve kurban bayramlarındada hep özellikle koyunun kafasını temizlerken anne düşünelim kim hamile kim kim bulalım ya hamilede yok aaaaa şu var aaa şuda var onların kısmetine açalım kızmı erkekmi diye diyorlar ve bakıyolar sizlerdede varmıdır bilmiyorum ama koyun kafası temizlenip açılırken bazı inanca göre hamile varsa onun nasibine açıyolar kızmı erkekmi olcak diye anlayacanız zorla hamile birini bulmaya çalışıyolar oda kim bulunursa yok arkadaşlarının yok tanıdıklarının gelinleri vs içimden geliyor demek sizemi kaldı onlarda açıyodur merak etmeyin diyecem sözcükler boğazımda düğümleniyor.Yani bu muhabbetler beni sıkıyor kaç yıldır bunları benim gözüme neden bu kadar sokuyolar ya benim içim yanarken bunların yaptığı bana revamı diye kahroluyorum.....beni sevmeye bilirler bende onları sevmeye bilirim ama bu o kadar acı verici ki düşmanında olsa yapılmaz ya benim olmuyosa oğlunuzunda olmuyor işte oğlunuz üzülürken bunların yaptıkları ne ama nerede hamile var anında bana müjdelerler ya tanımıyorum bile hamile olanları banane tanıdığım kişiler olsa tamam diyecemde bu kadarıda pes.Çok sevdiğim bi arkadaşım vardı melek gibi biri idi bana bi gün demiştiki sevde abimlerin çoçuğu olmadı 9 yıl abin yengem çok üzülürdü inanki ben hamile kalmıştım ve gebeliğimi onlardan sakladım taki karnım büyüyünce kendileri farkedene kadar ama denmezdi böyle bişi onlar çırpınırken bebek diye hatta hamileymişin hayırlı olsun dedikleride yüzlerine bakamadım çok üzüldüm demişti ve o arkadaşımın bu sözü aklıma geliyor bunlar böyle yaptıkça nasıl bir vicdandır ama diyorum artık yakınız bunlara haftada 3 kere görüşüyoruz ama hep hamile lafı hep doğum hep bebek lafı anlatırlar sizce aceba ben çok duygusalım ondan yanlış anlıyorum desem bu kadarda her görüşmede anlatılması garip.Ben evlenirken bebeğim olup olmayacanı nereden bilebilirdim yanlız görümcemde bekar eğer kasıtları varsa anne kızın bedduada etmiyorum rabbime havale ediyorum Resmen bana yaptıkları psikolojik baskı rabbim kimseyi evlatsızlıkla sınamasın ne verirse hayırlısını versin. Kusura bakmayın şu satte karmakarışık duygularla yazdım belki pek iyi anlatamadım ama bana bi akıl verin nedir bu yanlış anlayan benmiyim

Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin öncelikle.
Benim arkadaşımın 9 yıl boyunca çok istediği halde çocuğu olmadı ne tedaviler ne tüp bebek denemeleri.. Olmadı olmuyordu bir türlü.. Artık tamam bıraktık kendi haline dedikten bir kaç ay sonra doğal yolla oldu. Kaderdir bu iş, Allah ne zaman yazmışsa o zaman olacak.
Senin kayınvaliden ve görümcen biraz patavatsızlık yapıyorlar. Sadece bu konuda böylelerse, kasıtlı olabilir. Kimisi düşünmez ki karşımdaki üzülür mü kırılır mı diye.
Bak benim bir arkadaşım var ki Allah sizinkilere onun gibi gelin verecekmiş görürlermiş o zaman.. Kız evlenmeyi bile düşünmezken nolduysa oldu ve evlendi.
Çocuklardan hiç haz etmiyor, kimse evine gidemiyor, o da çocuklu olan kim varsa görüşmüyor. Ay kafam kaldırmıyor benim o ne öyle vik vik vs daha neler neler.
Eşinin ailesinden akrabalarından biri bebek kelimesini ona hele bi etsin, kıyametler kopuyor. Bir akrabalarının doğumunda hastanede kayınpederi kayınvalidesiyle birbirlerine girmişlerdi. Belki olmuyor belki farklı sıkıntıları var bilemem tabi de..
Eşin ne diyor bu duruma? Yani annesinin kardeşinin bu söylediklerinden haberdar mı? O konuşsa onlarla, senin bu konuda hassas olduğunu hamilelik bebek mevzularını senin yanında açmamalarını söylese..
Hakkında hayırlısı olsun, zamanı vardır ya da olmaması için bir nedeni vardır muhakkak ki, Allah büyük..

ne denirki buna? bence Allaha havale etmen en uygunu cunki Bugun sana yarin bana kimin ne olacagi belli degil sen sadece Allaha dua et asla beddua etme. Sakin umidinude kesme oldumu canim.rabbim sana en hayirlisindan saglikli evlatlar nasip etsin insallah.

Eşimede dedim sen yanlış algılıyosundur diyor ama 1 değil 2 değil 5 değil 10 değil yoruldum aslında her görüşmemizde hep tedirginim gene diyeceklermi diyorum demezse duramazlar muhakkak bulup bişiler birini diyolar beni yıldırmak amaçları aceba olursa bebeğim bana bu yaptıklarına karşılık yüreğim nasıl doğrulacak onlar severken bebeğimi

Umudumu asla yitirmiyorum bi kere içime düştü inş gene düşer ama bunların yaptıklarını hazmedemiyorum bir insanı üzmek çokmu hoş bişey inanın onların bebek muhabbeti yapmalarından bıktım 2 ay birinin bebeğinin tatlığını vs diğer ay başkasının yeni doğan bebeğini anlatmalarından bıktım o kadar severim ki bebekleri o anlattıkları bebeklri tanıyorsam o çoçukları görmek bile istemez hale geldim çok tatlı bebekleri bile sevemez hale geldim bunlardan dolayı

Acaba sizin istemediğiniz için yapmadığınızı düşünüyor olabilirler mi?
Yani sizin bebeğiniz olması için çabaladığınızdan haberleri var mı eşinizin ailesinin?

Acaba sizin istemediğiniz için yapmadığınızı düşünüyor olabilirler mi?
Yani sizin bebeğiniz olması için çabaladığınızdan haberleri var mı eşinizin ailesinin?

Benim çok istediğimi biliyorlar doktorlara gitmekten ben yoruldum eşimde bende çok istiyoruz kaç ay boyunca doktora gittim her gün gittiğim günler oldu yorulup yıprandığım ilk zamanlar çok uzak mesafelerden geliyordum her ay ayda kaç defa kaç saatlik yoları çektim sırf bebeğim olsun diye çok çabalıyoruz doktorlar olur sorun yok diyor her şeyimiz normal 4 doktora gittim hepsi aynını dedi ya günü saati var yada olmayacak bilemeyiz rabbim bilir bilinemeyen inferlite benim ki :) Eşim ve ben bu kadar mücadele veriyorsak istemiyoruz diye düşünemezler eminim düşünüyolarsa da bunlarad sorun var derim.

Bunlar bu muhabbetleri yaptıkları gün o gece hep ağlıyorum zoruma gidiyor şuan olduğu gibi kimse 1 damla akan gözyaşıma değmez heleki bana bunu yapanlar ama bu gözyaşlarımın hesabının sorulcağı günde gelcek bu dünyada kendim soramazsam ahiret hayatımızda inş rabbim soracak.

Öncelikle Allah biran önce bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.
Şunu söyleyecektim aslında, eğer bilgileri yoksa bu durumdan ima yolu ile e artık sıra size geldi demek istiyorlardır.
Ama bunca şeyden muhakkak ki haberleri vardır, ve gerçekten ben de masum düşünemedim şuan.
Bilen bir insanın dikkat etmesi, hatta bu konuları özellikle açmaması icap eder.
Size tek söyleyeceğim, onlara kızıp da kendi moralinizi bozmayın ve ilişkinizi etkilemesine izin vermeyin.
Bırakın tüm o konuşmalar kapının dışında kalsın.
Zaten bunları bilip de size karşı böyle bir tuutm sergileyen aileye eşiniz ne derse desin yapacakları şey değişmez.
Boş yere eşinizle aranız açılmasın.
Zorlu bir süreçtesiniz, umudunuzu ve gücünüzü hiç kaybetmeyin.
Forumda bile nice örnekleri var.
Hayata olumlu bakmak inanın ters giden hatta gitmeyen işleri bile yoluna sokuyor.

Haberleri hep var evlenmeden önce bile hep bebeğimiz hemen olsun asla korunmam dedim ve bu süreçte her şeyde yanımda idi kayınvalide görümce ben hastaneye gitti isem yanımda geldi bebek için film lakaroskobi vs vs aşılama tüp bebek vs vs hepsini yaptık her şeyi biliyolar ama diyorum ya canımı acıtmak belki beni sevmediklerini düşünüyorum bende onların çoğu hareketlerinden vs yaptıkları çok şeyler var her şeylerinden soğudum ama asla yansıtmadım onlara hep güler yüzlü oldum her şeylerine koştum asla karşılarında bi saygısızlığım olmadı ama içimden çok şeyi zamanında aldı götürdüler yüreğimi doğrultamaz hale getirdiler yüzlerini görmeye bile tahammülüm yok ama her defasında ben 2 adım gittim ama 1 adım bana gemeyi başaramadılar....

Sizin elinizde olmadığını,çok evlat hasreti çektiğinizi bildikleri halde her görüşmenizde onun bunun hamileliğini örnek verip sizi üzüyorlarsa Allah onlara akıl fikir ihsan eylesin.

Bir kere hamile kaldıysanız yine kalırsınız inşallah,yazdıklarınızı okurken ben de çok kötü oldum,evli değilim ama okurken gözlerim doldu.

İnşallah kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir evlada sahip olursunuz,burada kk üyeleri olarak hamile olduğunuzu duyarak seviniriz,dua edeceğim sizin için,Allah her şeyi bilen ve görendir içinizi rahat tutun sakın ha sinir stres yapmayın bakın nasıl geliyor bebiş

O kadar güzel yazmışsın ki bekar olmanan rağmen ama şunu asla unutma evlenirken eşinin ailesinide iyi tanı sadece eşinle evlenmeyeceksin her daim hayatında olcak insanlar eşinin aileside olcak.Görümcemde benle yaşıt benden biraz büyük bekar bunları derken kendide anneside aceba bende böyle olurmuyum aceba kızımda böyle olurmu diye aceba kendilerine soruyolarmı gerçi düşünseler bebeği olmayan kim ben yabancıyım ama kendi abisi oğuluda evlat sahibi olamıyor.... Aslında düşüncek olursak daha ilk evli eşim ve kendinden küçüklerin torunları var iki çoçuğuda hala bekar yaşlarıda büyük 30 u geçmişler hadi oğullarınıda düşünmüyolar ya torun olcak yiğen olcak nasıl bi düşünce nasıl bi kapasite anlamış değilim bazen anlamsız geliyor yaptıkları saçma benim oğlumun bebeği olmasın bende üzülürüm torun demek can demek ama benim hep dediğim bişey var onlarla alaklı benciler sadece kendilerini düşünürler ama bunu eşim bi türlü anlayamadı anlamayacakta inş bir gün anlar....

İnsan yeri geliyor eşini bile tanıyamıyor ki,ben bu adamla mı evlendim diyor.Çevremdeki evli arkadaşlarımdan hep bunu gördüm,kaldı ki evleneceğim kişinin ailesini nasıl tanıyayım.

Biz de bir laf vardır "içine girmeden bilemezsin"diye,içlerine girdiğimde anlayacağım ama inşallah Allah korkusu olan insanlarla haşır neşir olurum :26:

Ben de düşündüm şimdi ben kayınvalide olsam oğlumun çocuğu olmasa ben de üzülürüm,oğlumun karısı benim de bir kızım sayılır,gelinime "yok şu hamileymiş,yok şu 2.ye 3. ye hamileymiş,yan mahalledeki doğurmuş"diyemezdim ya

Ya tahtalarından biri eksik ya da gerçekten art niyetli insanlar bunlar :44:

Dua ederken "Allah'ım benim kucağımı boş bırakma,kayınvalideme de torun sevgisi tattırmayı nasip eyle"diye dua edin,size kötülük yapan birine iyilik dilemek büyük bir erdemdir ve Allah erdemli insanları sever

Son düzenleme:
önce şunu belirtmek istiyorum ki
kayınvalideden anne görümceden dost olmaz onlardan anlayış hiç bekleme bunların vicdanları alınmış ...
sabırlı ol rabbimin vardır bi bildigi kısmet nezaman bakallım hayırlısı olsun
benimde 2 yıl olmadı bebegim tedavi gördüm felan sonra süpriz bi şekilde hamile kaldım
benim anneminde olmamış 18 yıl sonra ben olmuşum kısmet işte
ama annemle ben çok farklı sebeplerden
hamileyim 5 aylık kv nededi biliyomuusn '''iller dedi,söyler annesine çekmiş derler dedi'''
annemin hamile olmaması çok farklı yani ne alakası var
sonra neyse kızım dogdu çok hiperaktifti 4aylıkken süründü 9 aylıkken yürüdü,konuşması falan hep erkendi
karşı komşusunda aynı zamanda bebegi oldu
allah kiimseye yaşatmasın ben kesinlikle o şöyle idi benimki böle tövbe yani allah herkeze hayırlısını versin
bebek suyu bitip zor dogumla ve bastırdıkları için ayaklarında egrilik,konuşmada zorluk
çok çekti annesi şuan ii şükür
kv başlardı ''seninkinde ne varki görsen yazık ,şöle onun böle olmuş yok şu yok bu''
okadar kıyaslama yapardıki anlatamam
yani şunu demek istiyorum
onların agzını ne yapasan büzemezsin
ister bebk olsun ister olmasın
onlar senin moralini bozup aglatmayaa çalışıyolar
hiç kendini bozma !!
aa şölemi olmuş,aa aman nekadar güzel,,,aaa hamilemiymiş
diye tepki ver sen agladıkca daha çok inada yaparlar moralinin bozuldugunu hiç belli etme
allah hayırlısından evladınıda nasip edr inş

Son düzenleme:
herşeyin hayırlısı Allahtan canım.

üzülme desem de biliyorum ki hiç aklından da yüreğinden de atamazsın. bende tedavi gördüm çok uğraştım şimdi çok şükür sonuna geldik ama sorunlarla dolu bir hamilelikti.
eşinle paylaş. yada onlara açıkça beni anlamaya çalışın bir süre hamile haberi duymak istemiyorum. canım çok sıkılıyor deyin.

Allah kimseyi evlat acısıyla da evlat hasretiyle de sınamasın. çok zor. dilerim ki tez zamanda güzel hberler paylaş.

Asla onlara bişey demem çok iyi rabbim herkesi sevindirsin derim asla onların yanındada ağlamam sadece iç dünyamda yaşayıp tek kalınca sadece ağlarım ama dediğin gibi arkadaşım çoçukta olsa bu sefer başka bişeyler bulup canımızı sıkmaya çalışırlar ne yapalım... inş bebişlerinizde sizlerede uğur getirir darısı bana kızlar :))

Son düzenleme:
canım hayırlı bir şekilde evladını kucağına alırsın umarım,az evvel eşimi işine uğurladım sinrimden uyumamıştım kahvaltısını hazırladım ve dedim böyle böyle yaptılar bayramın 1,ci günü sadece durdu düşündü daldı dediği tek kelime milletin çoçuğunun cinsiyeti kurban kafasındanmı öğrenilirmiş daha duymamış böyle bişiyi ve dediki milletin çocuğunun cinsiyetinden bunlara ne imiş onların akrabaları dururken bunlarmı bakıyor dedi kafasını salladı umarım anlamıştır beni dedim sana şikayet asla olmasın bu dedim sadece çok üzüldüm böyle yapmalarına dedim ve gerçekten buraya yazarken ağlamıştım şu mübarek günlerde beni üzmeleri yazık aslında acıyorum onlara hesap yeri bura gibi susmamız olmayacak.....

elimden gelse böyle artniyetli insanları toplar saçını başını yolar birdaha yaparsanız gene karşılaşırız deyip gönderirim, bizim ailedede var böyle tipler, onlar da başka mevzular da can sıkıcı konuşurlar, Allah a havale etmek en güzeli fakat şunu da unutma birisi seni üzdüğü zaman yüzüne gülücükler koyup saklamaya çalışma, bence saygılı bir insansın ama ben lafımı derim isterse kavga çıksın, ben üzülürken onlar rahat edemezler, bir kere hiç unutmam eşimin bi akrabası kayınvalideme gelmiş aralarında konusuyorlar bende duyuyorum, dedi ki bilmemkimin sevgilisi manken gibiydi uzun boyluydu falan bende orta boyluyum 162yim kompleksimde hiç yoktur, spor ayakkabı çok giyerim, ama böyle ballandıra ballandıra anlatınca dayanamadım, uzunsa uzun bize ne dedim, yani işte kem küm derken kapandı konu, sonra da oturdum bak anne dedim isterse uzun boylu olsun 2metre olsun Allah tan korkmadıktan, saygısı sevgisi olmadıktan sonra bugün var yarın yok o insan, kendini boşuna yorma övecem diye, öveceksen iyi huylu ahlaklı insanları öv, nefesine yazık neden reklamını yapıyosun ki dedim, sen de haklısın kızım zaten paracıymış dedi bazen insanları değiştirmek zor değil doğru yolu göstermek anlatmak zor canım, senin de diyeceğin şu anne isterse yediz doğursun önemli olan sağlıklı hayırlı evlat olması , sakat olup hayat boyu yük olmayacağını ya da hayırsız olup annesini babasını dövmeyeceğini ne biliyorsun da seviniyorsun? Allah herkese veriyor bana vermiyor diye yapıyorsan ben dua edip günümü bekliyorum, sen de bekle yok illa ki çocuk istersen git yetiştirme yurdunda annesiz babasız çocuk sevindir,sevaba gir benim günahıma girme diyebilirsin. içine attıkça daha çok sinir stres sahibi olursun ki biliyorsundur bu çocuk yapmanada engel olur, stres çoğu problemin sebebidr canım, Allah yardımcın olsun, hayırlı evlatlar versin inş.

Fazla takma kafana diyecem ama biliyoru çok hassas bi dönemdesin benim arkadaşımda öyleydi hatta konu açıldı mı başlıodu ağlamaya 4 yıl uğrştılar olmadı sonunda vazgeçtik dedi olmayacak demekki bizim kısmette yokmuş dedi.O yaz tatile gittiler İşte olan oldu hamile kldı şimdi çok tatlı bir kızı var takma sallama rahat ol diyeceğim bu sana...

Canım üzülmekte , kafaya takmakta haklısın eğer seni üzmek için yapıyorlarsa merak etme ALLAH büyük onların cezalarını verecektir ben bu tarz adelete inanıyorum bende arada yaşadım mesala ilk evlendiğimiz zaman eşimin teyzesi benim kiloma , tüylerime bile laf sokardı beni bilinçli üzmeye çalışırdı bende kırılırdım ALLAH a havale ettim ne oldu biliyormusun kızı 16 17 yaşlarındayken benim kilolarımı katlamıştı 85 kiloya çıkmıştı zorla 30 kilo verdi ayrıca bakıyorum benim olabilecek tüylerime kaş bıyık gibi laf eden kadının kızının sakalları vardı aldırıyor
benimde yengemin ilk bebeği 6 aylıkken düştü yaşayamadı sonra yengem bir kaç sene hamile kalamadı pskolojik dediler aşılamayla tekrardan hamile kaldı ALLAH a şükür anne oldu herşey kafada bitiyor eğer sen herkesi böyle kafaya takarsan , kendini üzersen hamile kalma şansını düşürürsün bence eşinle konuş üzülüyorum bu sebeptende bebeğim olmuyor de oda onları uyarsın azıcık dikkatli olsunlar
ayırca bir kere hamile kalmışsın yine kalırsın 4 sene çok uzun bir süre değilki umutsuzluğa kapılma inşALLAH en kısa zamanda hayırlıysa hamile kalmanı dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…