Peki halan hiç annene yada başkasına söylemişmi geline az çektirmedim benim olmuyor çok pişmanım gibisinden......Ayağına dökmüş ama halanın etme bulma dünyası....Canım inşallah bi an önce sağlıklı bir şekilde hamile kalırsın.
Benim annemin de 7 yıl çocuğu olmamış. Halalarımla aynı evde yaşıyormuş. hepsinden çok çekmiş ama birtanesi sürekli "kısırsın, kısır" diye aşağılarmış. Sonra o halam evlendi ve çocuğu olmadı. Ve en kötüsü de eşi yıllar sonra bir başka kadından çocuk yapmış anlaşmalı. Çocuğu eve getirdi. Halam 55 yaşında o bebeğe bakıyor. Şİmdi 3 yaşlarında. işte Allahın adaleti bu. merak etme, Allaha havale et.
Ağzımı açıp herşeyi demeyi o kadar çok istiyorum ki aslında ama gurur yapıyorum demiyorum ben eğer bunların her yaptığına karşılık verirsem eşimle yuvamda huzursuzluğum olur çünkü ben konuşmasam bunlarla bu defada beni çıldırtmak için ellerinden geleni yaparlar eşimde asla tavır göstermez onlara tavır göstermedikçe bende kendi kendimi yerim bana yaptıklarına rağmen hala konuşuyor diye araya bi mesafe asla koymaz yuvamda huzursuzluk olur zaten bunun için çabalıyolar benim bunlara laf söylememi beklemeleri yuvamı huzursuz etmeleri her şeyin zamanı var benimde onların ağzının paylarını vermenin zamanı var yuvamda huzursuzluk istemediğim içim susuyorum evlilik o kadar zorki her daim diyorum keşke evlenmese idim evlendim beni anlayacak beni haklı görecek bi eşim olmalıydı beni bu kadar onlarla görüştürmemesi onlardan az uzaklaştırmak istese idi mesafe koysa idi .....Ya neden lafınızı çekiyorsunuzki neden ağzınızı açıp " ayıp değilmi günah değilmi sizin bu yaptığınız ben bebek hayaliyle yanıp tutusurken siz neden canımı daha fazla yakmak icin uğraşıyorsunuz, etme bulma dunyasi kızının cocuğu olucakmi bana bunları dedikten sonra sen olmayınca üzülmeyecekmisin!" Diye bilirsin kayınvalidene mesela. Ağzınızı acinki hamile kaldığınızda veya bebeğiniz doğduğunda bile onların bu hakkı olmadıgını anlasınlar...
Ağzımı açıp herşeyi demeyi o kadar çok istiyorum ki aslında ama gurur yapıyorum demiyorum ben eğer bunların her yaptığına karşılık verirsem eşimle yuvamda huzursuzluğum olur çünkü ben konuşmasam bunlarla bu defada beni çıldırtmak için ellerinden geleni yaparlar eşimde asla tavır göstermez onlara tavır göstermedikçe bende kendi kendimi yerim bana yaptıklarına rağmen hala konuşuyor diye araya bi mesafe asla koymaz yuvamda huzursuzluk olur zaten bunun için çabalıyolar benim bunlara laf söylememi beklemeleri yuvamı huzursuz etmeleri her şeyin zamanı var benimde onların ağzının paylarını vermenin zamanı var yuvamda huzursuzluk istemediğim içim susuyorum evlilik o kadar zorki her daim diyorum keşke evlenmese idim evlendim beni anlayacak beni haklı görecek bi eşim olmalıydı beni bu kadar onlarla görüştürmemesi onlardan az uzaklaştırmak istese idi mesafe koysa idi .....
Şurada zaten bakıyorum hep eşlerimizin ailelerinden şikayetçiyiz hayatlarımıza fazla müdahale ediyorlar görüşmemek gibi şansımızda yok bakarsanız ama bi karar aldım onlarla bi süre görüşmeyeceğim gitmeyeceğim eşimde neden gitmek istemiyorsun dediğinde bebek hamile doğum haberi almaktan müjde verir gibi anlatmalarından dolayı psikolojim bozuluyor üzülüyorum diyecem bakalım ne olcak.İnş tez zamanda anne olursun biz birbirimizi iyi anlarız arkadaşım rabbim yar yardımcın olsun...Ben de bebek sahibi olabilmek için tedavi görüyorum. Bu konuda o kadar hassasım ki bırak böyle muhabbetleri en ufak bir imaya bile tahammülüm yok. Eşimle bile bu konu konuştuğumda hemen musluklar açılıyor. Seni çok iyi anlıyorum.Benim bu konuda üzerime gelen yok. Olsa senin kadar dayanıklı olabilir miyim bilmiyorum. Onların o muhabbetlerini dinlemek zorunda değilsin.Tanımadığın insanların bebek haberleriyle ilgilenmediğini söyleyip laflarını ağızlarına tıka. Sen de onların morallerini boz. Bir de şu görümceyi hiç anlamıyorum. Nerden biliyor evlendiğinde çocuğu olacağını. Kimsenin ahı kimseden kalmaz. Eden bulur bunu hiç düşünmüyor mu acaba. Neyse canım aslında böylelerini takmamak lazım. Bol bol dua edelim tedavimizi olalım. Rabbim inşallah hayırlısıyla bize de nasip eder. O zaman kim ne derse desin..
Malesef ist da oturmuyoruz çok uzaktatlım canını hiç sıkma rabbim herşeyi öyle vakitlice yaratmış ki senin bebeğininde vakti var inşallah sadece bu psikolojiden kurtul bebeği hiç düşünme rahat ol. eşinde ve sende büyük bir problem yoksa muhakka olur. istanbuldaysan benim doğum doktorum çok iyidir istanbulda bayağ tanınmış bir doktor ve anabilim dalı hamile kalamayanları tedavi ediyor istersen özelden mesaj at iletişim bilgilerini vereyim.
Bebek sahibi olamayanların yanında daha çok hassas davranmak gerekiyor fakat bu kadar çok ince-hassas düşünen insan o kadar az ki çevremizde.
Bebeğiniz olmadığı için belkide çevrenizde konuşulan birçok şeyi üstünüze alıyorsunuz ki bu çok normaldir.
Alınmamaya çalışın. İlk zamanlar belki dikkat edilebilir ama seneler geçince karşı tarafta bulunan insanlar hassasiyeti bırakıyor.
Eğer bir düşüğünüz olduysa bebeğinizin olması olası inşaallah. En yakın zamanda Allah'ın izniyle bebeğinizi alırsınız elinize.
Canım her şeyi kendime yorumladığım asla yok düşünkü kayınvalidemlere ayda 10 defa gittik yada onlar bize geldi her görüşmemizde biliyomusun şu hamile biliyomusun şunun bebeği oldu vs gibi sürekli bana müjdeliyorlar tanıdıklarımda var içlerinde ama tanımadığım kişileri bile konu arasında bişi bulup anlatıp sonundada hamile yada doğum yaptı yeni diyorlar.Her onları gördüğümde acaba gene böyle şeyler diyeceklermi diye düşünüyorum ve her zaman diyorlar.Ben olsam anne olmayı bekleyen bir insana bu kadar gebelik lafı vermem....Benki çok tatlı bir çoçuk gördüğümde az bana verin seveyim diyen biriyim...sadece soruyorum bebeiğim yok peki tanımadığım insanların hamile olduğunu doğum yaptığımı duymam ne kadar gerekli tanıdıklarım olsa eyvallah ama diğerlerinden banane benim yüreğim çoçuk diye üzülürken doktorlara gitmek eziyetken ben bu kadarını çekerken yapılanlar revamı bana ve görümcemin yanında birileri inş bebeğinin olur vs dediklerinde bi kerede inş dediğini duymadım inş bebeğiniz olur bile demedi milet derkende sustu hep hadi her şeyi ben yanlış anlıyorum diyorum peki neden benim ailemden biri böyle konuşmuyor sizce bence nedeni gereksiz olduğu içindir ....bir arkadaşımın komşusunun da çocuğu yokmuş.ne zaman kendi çocuklarından herhangi bir sebeple konu açılsa altüst olurmuş,kalkar gidermiş.hatta onun yanında çocuklarımızı kucağımıza bile alamazdık derdi.diğerleri patavatsız olabilir ama konu sahibi de her şeyi kendine yorumluyor da olabilir
Evet gündemleri sadece kim hamile kim doğurmuş bende bundan sıkıldım o kadar üzerime gelmelerine aklım ermiyor amaçlarını gayelerini bilemiyorum ne yapmam gerektiğinide bilemiyorum kafam çok karışık aslında.....banada sanki bilerek yapıyolarmış gibi geldi,başka bi gündemleri yokmu bu insanların sadece hamilelik konularından niye konuşuyolarki,
sanki sen bilerekmi çocuk yapmıyosun,günah yaa valla ne ilginç insanlar var,bence sen ver ağızlarının payını sert çık bi kere yapamasınlar bidaha
en sinir olduğum ve dayanamadığım şeylerden bitanesi bu tarz laf sokmalardır..
allah inşallah sana birsürü bebiş verirde onlarda konuşamazlar ...
Evet gündemleri sadece kim hamile kim doğurmuş bende bundan sıkıldım o kadar üzerime gelmelerine aklım ermiyor amaçlarını gayelerini bilemiyorum ne yapmam gerektiğinide bilemiyorum kafam çok karışık aslında.....
Arkadaşlar bana yardımcı olmanızı bekliyorum kafama takılan ve nereden baksanız 3 yıldır kafama takılıyor aceba bu insanları benmi yanlış anlıyorum diye,evleneli 4,5 5 yıl olcak yanlız bütün çabalarımıza rağmen bebeğimiz olmadı 1 tane düşük sadece,benim canımı sıkan ise ben ne zaman eşimin annesi ve kızkardeşi ile görüşsek sürekli bana aaa şu hamile aaa bunun bebeği oldu vs vs vs aaa şu eşine neler yapıyor aaa 2,ciyi doğuracak aaa eşi diyorki sen yeterki doğur sana dünyayı sererim demiş gibi bi sürü laf deniliyor ve kurban bayramlarındada hep özellikle koyunun kafasını temizlerken anne düşünelim kim hamile kim kim bulalım ya hamilede yok aaaaa şu var aaa şuda var onların kısmetine açalım kızmı erkekmi diye diyorlar ve bakıyolar sizlerdede varmıdır bilmiyorum ama koyun kafası temizlenip açılırken bazı inanca göre hamile varsa onun nasibine açıyolar kızmı erkekmi olcak diye anlayacanız zorla hamile birini bulmaya çalışıyolar oda kim bulunursa yok arkadaşlarının yok tanıdıklarının gelinleri vs içimden geliyor demek sizemi kaldı onlarda açıyodur merak etmeyin diyecem sözcükler boğazımda düğümleniyor.Yani bu muhabbetler beni sıkıyor kaç yıldır bunları benim gözüme neden bu kadar sokuyolar ya benim içim yanarken bunların yaptığı bana revamı diye kahroluyorum.....beni sevmeye bilirler bende onları sevmeye bilirim ama bu o kadar acı verici ki düşmanında olsa yapılmaz ya benim olmuyosa oğlunuzunda olmuyor işte oğlunuz üzülürken bunların yaptıkları ne ama nerede hamile var anında bana müjdelerler ya tanımıyorum bile hamile olanları banane tanıdığım kişiler olsa tamam diyecemde bu kadarıda pes.Çok sevdiğim bi arkadaşım vardı melek gibi biri idi bana bi gün demiştiki sevde abimlerin çoçuğu olmadı 9 yıl abin yengem çok üzülürdü inanki ben hamile kalmıştım ve gebeliğimi onlardan sakladım taki karnım büyüyünce kendileri farkedene kadar ama denmezdi böyle bişi onlar çırpınırken bebek diye hatta hamileymişin hayırlı olsun dedikleride yüzlerine bakamadım çok üzüldüm demişti ve o arkadaşımın bu sözü aklıma geliyor bunlar böyle yaptıkça nasıl bir vicdandır ama diyorum artık yakınız bunlara haftada 3 kere görüşüyoruz ama hep hamile lafı hep doğum hep bebek lafı anlatırlar sizce aceba ben çok duygusalım ondan yanlış anlıyorum desem bu kadarda her görüşmede anlatılması garip.Ben evlenirken bebeğim olup olmayacanı nereden bilebilirdim yanlız görümcemde bekar eğer kasıtları varsa anne kızın bedduada etmiyorum rabbime havale ediyorumResmen bana yaptıkları psikolojik baskı rabbim kimseyi evlatsızlıkla sınamasın ne verirse hayırlısını versin. Kusura bakmayın şu satte karmakarışık duygularla yazdım belki pek iyi anlatamadım ama bana bi akıl verin nedir bu yanlış anlayan benmiyim
Arkadaşlar bana yardımcı olmanızı bekliyorum kafama takılan ve nereden baksanız 3 yıldır kafama takılıyor aceba bu insanları benmi yanlış anlıyorum diye,evleneli 4,5 5 yıl olcak yanlız bütün çabalarımıza rağmen bebeğimiz olmadı 1 tane düşük sadece,benim canımı sıkan ise ben ne zaman eşimin annesi ve kızkardeşi ile görüşsek sürekli bana aaa şu hamile aaa bunun bebeği oldu vs vs vs aaa şu eşine neler yapıyor aaa 2,ciyi doğuracak aaa eşi diyorki sen yeterki doğur sana dünyayı sererim demiş gibi bi sürü laf deniliyor ve kurban bayramlarındada hep özellikle koyunun kafasını temizlerken anne düşünelim kim hamile kim kim bulalım ya hamilede yok aaaaa şu var aaa şuda var onların kısmetine açalım kızmı erkekmi diye diyorlar ve bakıyolar sizlerdede varmıdır bilmiyorum ama koyun kafası temizlenip açılırken bazı inanca göre hamile varsa onun nasibine açıyolar kızmı erkekmi olcak diye anlayacanız zorla hamile birini bulmaya çalışıyolar oda kim bulunursa yok arkadaşlarının yok tanıdıklarının gelinleri vs içimden geliyor demek sizemi kaldı onlarda açıyodur merak etmeyin diyecem sözcükler boğazımda düğümleniyor.Yani bu muhabbetler beni sıkıyor kaç yıldır bunları benim gözüme neden bu kadar sokuyolar ya benim içim yanarken bunların yaptığı bana revamı diye kahroluyorum.....beni sevmeye bilirler bende onları sevmeye bilirim ama bu o kadar acı verici ki düşmanında olsa yapılmaz ya benim olmuyosa oğlunuzunda olmuyor işte oğlunuz üzülürken bunların yaptıkları ne ama nerede hamile var anında bana müjdelerler ya tanımıyorum bile hamile olanları banane tanıdığım kişiler olsa tamam diyecemde bu kadarıda pes.Çok sevdiğim bi arkadaşım vardı melek gibi biri idi bana bi gün demiştiki sevde abimlerin çoçuğu olmadı 9 yıl abin yengem çok üzülürdü inanki ben hamile kalmıştım ve gebeliğimi onlardan sakladım taki karnım büyüyünce kendileri farkedene kadar ama denmezdi böyle bişi onlar çırpınırken bebek diye hatta hamileymişin hayırlı olsun dedikleride yüzlerine bakamadım çok üzüldüm demişti ve o arkadaşımın bu sözü aklıma geliyor bunlar böyle yaptıkça nasıl bir vicdandır ama diyorum artık yakınız bunlara haftada 3 kere görüşüyoruz ama hep hamile lafı hep doğum hep bebek lafı anlatırlar sizce aceba ben çok duygusalım ondan yanlış anlıyorum desem bu kadarda her görüşmede anlatılması garip.Ben evlenirken bebeğim olup olmayacanı nereden bilebilirdim yanlız görümcemde bekar eğer kasıtları varsa anne kızın bedduada etmiyorum rabbime havale ediyorumResmen bana yaptıkları psikolojik baskı rabbim kimseyi evlatsızlıkla sınamasın ne verirse hayırlısını versin. Kusura bakmayın şu satte karmakarışık duygularla yazdım belki pek iyi anlatamadım ama bana bi akıl verin nedir bu yanlış anlayan benmiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?