Kayınvalidemi yine anlayamıyorum

oyunbozan8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
209
14
118
Arkadaşlar derdimi kısaca anlatayım lütfen bana bir yol gösterin. Kayınvalidemi anlayamıyorum. Evlenmeden önce ve sonrasında da hep akrabalarımı,komşularımı,arkadaşlarımı evine bi ziyarete getireceğim demişti tabi buyursunlar dedim. Karşılaştığımda insanlar sürekli sana geleceğiz diyor tabi diyorum,bayramdan kaç ay geçti bayramda da herkes geleceğiz demişti, ama gelen giden yok bende kayınvalideme biraz emrivaki yaptım şu gün gelsinler dedim.bastan mazeretler sıraladı sonra da gelmesin kimse gerek yok dedi. Bende ama insanlar anneanne babaanne de dahil amcalar teyzeler hep misafirliğimize geleceğiz diyor sanki ben istemiyormuşum kimseyi gibi oluyor bu durum kaç ay oldu dedim boşver dedi. Beni rahatsız eden bunca zaman herkesi getirecekti şimdide hayır diyor. Ben insanlara karşı sanki evimin kapısını açmıyormuşum gibi hissediyorum bu tavır yüzünden. Gezmeyi misafiri falan çok seven bir kadın kendisi normalde. Bizde de adettir yeni evlinin evine bir misafirliğe gelinir tabi herkesde heryerden böyle olmayabilir. Günü varmış haftaya kayınvalidemin ama bana gel, istersen gel hiçbirşeyi demedi. Daha önce bir Mevlüt vardı orda da aradı Mevlüt var ama gelme gerek yok demişti.Bende gelme demesine kızıp gitmiştim. Zaten normalde gündür ev gezmelidir hiç aram yoktur ama Mevlüt eşimin en yakın akrabasınındı ve gelme denmesine sinir olmuştum. Ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum. Eşime söylediğimdeyse o bi kaç kez anneanne ve babaannesini bize getirmeye çalışmış ama annesi hep mazeret üretmişti, şimdi de annem ne diyorsa o dedi ve tartıştık annesinin tavrını anlamıyorum. Bana ve etrafa diğer gelini için evinin kapısını kimseye açmıyor kimseyi istemiyor arıyorum gelmiyor diye dert yandığını biliyorum defalarca,eltim içine kapanık kimseyle görüşmeyen birisi. Ama ben o durumlarıda bildiğimden şimdi sanki bende insanları evime istememişim diye konuşulacak gibi hissediyorum. Kayınvalidem ne istiyor ne yapıyor ben ne yapmalıyım lütfen bir fikir verin

Evine gelen misafirlerin kayınvalidenle bağlantısını anlayamadım.Gelmek isteyene buyur gel de geç.

aman cnm dert ettıgın şeye bak.boşver gelmesınler. valla açıkcası banada pek gelen olmadı ben sevındım bıle bu duruma.eşimin akrabalarıyla fazla samımı olmayı doğru bulmadım kendımce.belkıde ısınamadığım ıçın hıçbırıne..o gelsın bu gıtsın ıstemedım yanı
bence sende boşver ...sadece mevlute gelme demelerıne şaşırdım anlamadım doğrusu bu tavrı

Evine gelen misafirlerin kayınvalidenle bağlantısını anlayamadım.Gelmek isteyene buyur gel de geç.
Cunku ben herkesi toplayip getiricem dedi tabi dedim simdi hayir diyor ve eltimin arkasindan hic kimseyi istemedi evini acmadi diye herkese anlatti bende dahil yorumsuz kaldim su anda da sanki ben istememisim gibi bi duruma dondu arkamdan ne dediğini bilmiorum anlatmak istediğim o yani

sürekli olarak sana geleceğiz olayına çok inanma. İnsanlar muhabbet etmek için lafa böyle giriyor. Ayy size de gelemedik aman da şöyle böyle.. Bu insanlara ne zaman isterseniz buyurun gelin, bi gün öncesinden haber verirseniz hazırlık yapayım gibi şirinlikler yap :) Kayınvalideni bende anlamadım. Ama evin ayrı oldu için çokta müdahale ettirme bence. dışardaki düğün dernek işine benimkide gelmenize gerek yok yormayın kendinizi filan der bende pek önemsemem gidesimde gelmez ztn. Sen eşinle orta yolu bul, onun annem ne derse o demesi ilginç.. Bence misafirden öte bu konu önemli

Bende anlayamadigim için kizdigimdan gitmistim zaten canimda beni rahatsiz eden sanki ben kimseyi getirme demisim cnk eltim icin herkese evinin kapisini acmyor diye bir cok laf yapti belki eltim getirme dememisti kendisi yapior bunu

Kayınvalidene niye soruyorsunki? Eşinle konuşup uygun bi zamanda davet et
O ben getiririm dedigi icin aslında ve daha once biz anneanne ve babaanneyi davet ettik kv o gunlerde hep mazeret uretti insalari getirtmedi anlatmak istediğim bu yani tavrini anlamiyorum

canım öncelikle evliliğin hayırlı olsun :) bende arkadaşlara katılıyorum gelmek isteyen gelir sende buyur etmişsin.ama çokda ayak alışkanlığı sağlama insanlarda sonra rahatın kaçar.ayrıca bırak evinin kapısını açmıyor desinler .o kapının içinde senin huzurun mutluluğun yerindemi boşverrrrr gerisini
ben o kadar bıkmıştım ki senin gibi de değil zil çalıyor çalıyor açmıyordum kapıyı
benim durumuma düşme

Belkide haklisin bos laflarda olabilir gelicez demeleri beni sinir eden durum kv anlayamadigim tavirlari bi oyle dior bi boyle ve sanki iste etrafa benide kotu anlatiyormus gibi düşünüyorum. .esim konusundaysa eski konuma bakarsan anlayabilirsiniz cok fazla problemimiz var. Tam duzeliyor derken bambaska yeni sorunlarimiz var.

:)))) haklisin canim ben kv tavrindan rahatsizim aslinda ins huzurlu ve mtlu olur herkes

sana saygısı yoksa yaranmaya çalışma bence.. Biz kimsenin kölesi değiliz. İşe gir çalış, maddi olarak toparlan. Düzelmez ise eşin, sende çekmek zorunda değilsin. Koca bir ömür var önünde. Maalesef ben bu konularda biraz sertim.

Diğer gelinin kıskanacağını falan mı düşünüyor acaba?

Bilmiyorum oyleyse neden sana getiricem herkesi deyip durdu yani simdi o gelinin dedikodusnu yapiyor bana karşıda arkadaslarinada benim samimiyetim yok mrb nasilsin kadar eltimle,hakkinda bi yorumumda yok ama acaba benimkinide onami yapiyor bunu bilmiyorum cunku kizi sevmedigini surekli soyluyor benide sevsin demiorum sevmesn ama ben benidr etrafa kotu anlattigini düşünüyorum benm hakkmda da onn icin dediklrni dior gibime geliyor

Kayınvalideniz neden çağırıyorki buyrun gelin dersiniz gelmek isteyen gelir zorla getirtemeyizki insanları sizde varsa telefonları bir davet verebilirsiniz ya da mevlüt tarzında bir şey yapın gün gibi de olabilir herkesi çağırırsınız siz bağlantı kurmuş olursunuz ama bu seferde çok gelen gidenim var bitmiyor diyebilirsiniz

Bence kayınvalidenizi aradan çıkarın kendiniz davet edin gelecek kişileri mesela yengesini arayın şu gün müsaitseniz buyrun gelin deyin evet geliriz derlerse kv arayın şu gün amcalar gelecek sende gel anne diyin....
Yarın bir gün sizin arkanızdan da laf yapabilir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…