aahhhh bi anlayabilsem kaşıntısı ne,hemen kaşırım elime üşenmemşaka bi yana
bende laf çakarım benim aileme laf diyemez
ya benim Allah için bi sorunum yok ikisiylede..hele kayınpederim çok tatlıdır..ama seninkine benzer bi durumda yok değil..annem geçen söylendi biraz...isteme nişan faslında falan bal lokumdu kaynanan şimdi mesafeli duruyo..işini halledene kadar yalakalık yapıyo demek istedi..ahh benim anneciğimi bi tansanızz..çok iyi niyetlidir... üzüldüm öyle demesinee...
ama hep diyorumm...ben şuan onlardan ayrı bi şehirde memur olarak çalışıyorumm.Allah izin veirrse tayin isteyip sonrada doğum iznine çıkıcam..ve memlekte yerleşicem..Rabbim inşallah nasip etsin..yavrumu kucağımıza aldığım günleri..asıl kişiliklerini ozaman görücemm...
kayınvalidem görümcemin doğumlarında hep onunla kaldı..bakalım benim annemin benle kalmasına lafı sözü olacakmıı...sadece bu değil tabi...evimi oraya taşıyınca gitmeler gelmeler çok olacak..bakalım hayatımıza müdahale edeceklermi..ay ben çok tahammülsüzümm...
gıcıklık yapsalar hemencikk koyuveririm tavrımı..
tabi inşallah bunların hiçbiri olmazzz...inşallahhh... :97:
ben bir çok arkadaş gibi düşünmüyorum .. Siz annenizin davetini eşinizin ve kayınpederinizin olduğu bir ortamda dile getirin.. Annemler sizi yemeğe davet etmek istiyor ne düşünüyorsunuz de ve sus.. Bırak cevabını onlar versin.. Madem böyle yetiştirilmedim diyorsunuz annenizde çağırmak istiyor.. Elçiye zeval olmaz.. Siz söyleyin gerisine karışmayın derim..
merhaba, arkadaşlar çok okudum burda yazılanları hep yazayım dedim ama bugüne kısmetmiş..
3,5 senelik evliyim . 1,5 yaşında kzım var.. şükür halimiz vakümiz yerinde.. eşimle evlenirken kayınvalidem beni istememişti.. nedeni ni hala bilmem. eşime bi kere sordum cvp vermedi bi daha da sormadım.. biz evlendik ama evlenene kadar bir sürü olay oldu.. sonuçta evlendik.. 3,5 yıldırda evliyiz.. kayınvalidem hala beni sevmez bende sevmem.. çook dertliyimde asıl konuma geçmek istiyorum..
kayınvalidem 1 haftadır bizde onlar başka şehirde yaşıyolar ziyarete geldiler. annemler hoşgeldine geldiler(annemlerle aynı şehirde yaşıyorum),ki yapılması gereken bu. ben kayınvalidem ve kayın peder üçümüz oturuken,kayınpederim bana dedi ki hafta sonu babanlara gidelim,gitmeden oturalım orda.. tamam baba deidm.o anda kayınvalidemin suratı bir düştü bi bozuldu anlatamam sonra dediki kayınpedere dönüp "ne işimiz var" bilmemne bişeyler geveledi ağzında.. benim başımdan aşağı kaynar su döküldü.. panik atak hastasıyım zaten nabzım 150 lere falan çıktı öyle fena oldum gözüm karardı. bende dedimki işiniz yoksa gitmeyin.. hiç cvp vermedi.. ben geçtim odama 45 dk falan gitmedim yanlarına düzeleyim diye elim ayağım titriyodu.. halada aklıma geldikçe kötü oluyorum..
bu güne kadar ne annemler ne ben en ufak bi saygısızlık dahi etmedik.. ama o her fırsatta laf sokmalar buna benzer bir sürü şey.. annem bana onlar gelmeden aman kızım şöyle iyi ol böyle yap.. suratına asma onlara telkinler verir.. ama onların yaptığına bak. nasıl zoruma gitti anlatamam.. eşime söyledim oda diyoki napiim beni mi söyledim benden mı alıcan hıncını diyo.. şimdide annemler onları yemeğe çeğırayım diyolar bana.. bende diyemedim onlara böyle oldu diye üzülürler çünkü..
nasıl davranıcam bilmiyorum.. şeymi desem diye düşündüm kayınvalideme; annemler sizi yemeğe çağırdılar ama ben gitmek istemediğiniz bildiğim için gelmicekler dedim..falan gibi lafmı soksam napsam. ne diyosunuz kızlar ?
bu arada biraz karmaşık anlatmış olabilirim ilk defa dert anlatıyorum:)
evet hep biz yapıyoruz aman kötü olmayalım aman eşimin annesi.. iyide benide anne doğurdu.. annem herşeyin farkında ne kadar üzülüyo.. takma kafana diyo.. benim eşim annemin yaptığı bişey ters gelse ona hemen söyle yapmasın der.. ama bunu anlattığımda napiim diyo bana.. o da çok zoruma gidiyo
halbuki bilmiyolarki böyle yaparak asıl biricik oğullarını mutsuz ediyorlar
Boyle durumlarda direkt aglayacaksin. Yani duydun ya, cesmeleri acip aglayacaksin. Annemleri istemiyor musunuz yoksa diye. Bak kaynanan nasil kalp krizi geciriyor. Allah bunlari bildigi gibi yapsin. Bizler boylesi insanlar olmayalim arkadaslar. Bu insanlar resmen cehennemlik cunku
Eğer öyleyse sakin olduğu bir zamanda sorun eşinize anlatır o zaman ..
Tamam haklısınız ama siz yinede terbiyenizi koruyun ama kendinizide ezdirmeyin onlara o fırsatı vermeyin derim...
Siz nezakaten de olsa k.validenize annenizin yemeğe davet ettiklerini söyleyin ister giderler ister gitmezler onların tercihi tabi..Eğer gitmezlersede çok büyük ayıp ederler bence bunuda onlara çok belli etmeyin aranızdaki mesafeyi koruyun yeter..Böylece eşinizde görür olanları belki ailesiylede konuşur neden gitmek istemediklerini öğrenir aralarınada girmeyin bence onlar halletsinler nasılsa eşiniz sizede anlatır durumu...
arkadaşımıza katılıyorum yorum yapan arkadaşlar kavga etmeye teşvik ederek sorun çözülmez daha dikkatli konuşalım insanlar ailelleri ile kavga etmek yerine sağlıklı ilişkiler kurmayı öğrenmeli tamam kadın yanlış konuşmuş ama yanlışa yanlışla cevap vermek sizce doğru mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?