daha 10 aylık evliyim ama kayınvalidemle maceralarımızı yazsam valla 4 serilik roman olur. daha geçen cumartesi o bana, ben ona.ne o sustu ne ben. kısaca anlatayım size, sizde objektif olarak eleştirin beni. eşimle nişanlandık,5 aylık nişanlılk boyunca bir kere gelin kız görmye geldi ve onuda elini kolunu sallaya sallaya.düğüne 1 ay kaldı daha benim gelinlik yok ortada, artık ben isyan bayrağını dikip gittim gelinlik baktım, vay efendim kendi başıma niye böyle işler yapıyormuşum, eşim anasının doldurşuyla yüzük atmaya kalktı. Düğüne bi hafta var, ev serilecek ama kayınvalıde hazretleri yok ortada.neymişte davetiye dağıtıyormuş.Bende annem teyzem kardeşimle serdım evimi.Düğüne 3 gün kala geldi.Annem saymadığı lafı bırakmadı.Sen ben olmadan nasıl ev serersın dıye.Neyse duğun günü geldi çattı.( Kınayı benım memleketımde duğunu de eşımın memleketınde yaptık bu arada) Kına günü ben tek başıma kuaföre gittim üstümü başımı giydim.Damat annesigille birlikte 7 de geldi.o gün 9 a kadar görümcemin kuaförden çıkmasını bekledik.Neyse kuaförden cıktı hanımefendı açmış, ona yemek hazırladım derken kınanın yapılacağı mekana gittik. Kına yakılmadan önce kendi annem süpriz yapmış eşimle bana.pasta kestirdi.Kayınvalidemm kükredi.kınada pasta mı kesilirmiş terbiyesiz kadın diye anneme karşı. Yalandan kınayı yaktılar.10 da girdiğimiz salondan 11 de çıktık.kına gecemin içine s.çtı.cok afedersiniz. gece 2 oldu görümcem arıyor. Senin bacaksız kardeşin neden benım onume geçıp oynuyor.Terbiyesız teyzene haddını bildir, aramızda 6 ay var ona rağmen sen nasıl saygısızsın bana neden abla demıyorsun dıye bır guzel lafları saydı kapattı.aradan on dk sonra kayınvalıdem saydı kapattı. meğer sonradan anladım kı niyetleri o gece benı geçirmekmiş. başarılı olamadılar. SOnra ıkıncı gun duğunde takıln butun takılarımı aldılar. Benım kardesıme ve kuzenlerıme tahdıtler, hakaretler peşi sıra... düğün bitti, balayına gittik daha bır haftalık gelındım, nıye hayırlı cumalar dıye aramamısım.ben şerefsiz teyzemi, saygısız annemı ararmısım da onu nıye aramazmısım... bı kamyon lafta o gun yedim. ıkı hafta sonra el öpmeye gittik derken aynı seyler,sustum hıc cevap vermedim. evimize donduk 10 gun boyunca telefonla arayıp senı ıstemıyorum yalancı, sayıgısız gelın vs.ler. tabı bunun üstüne ben hastanelik oldum. tek soyledığım sey kayınbabama sızın yuzunuzden hastanelık oldum, konuşamıcam dedım kapattım. hemen adam hastaneyı aramı boyle bır hasta gırısı oldumu dıye...o kadar paronayak ınsanlar var kı karsımda suan bırı gelırse aklıma bırı gelmıyor. neyse onun üstüne bize geldiler, biz onlara gıttık bısey yok. 3. kez gıtmemızde yıne aynı laflar...bende ben buraya anama babama laf soyletmeye gelmedım.madem rahatsızlıgınız var arayın kendınız konusun dedım. soyledıgı herseye cevap verdım ama dayanamadım. neyse onun ustune bayagı bı olaysız gıttık geldık.derken geçen haftasdonu yenıden gıttık. ben cok konusuyormusum, avukatlığımı evde yapmıyacakmım,dıyınce bende kayıslar koptu. benden başladım bu sefer, sen benı avukat olduğum ıcın almadın mı dedım. daha gecen kendı ağzınla soyluyordun dedım.oruçlu ağzımla karstan girdim edirneden çıktım.ama yeminle söylüyorum sabır denilen birşey kalmadı bende bu on ayda... simdide eşim bu duruma cok uzuluyor, ve ısın kotu yanı annesıgılın haklı oldugunu, onların bana laf sayarak deşarj olduklarını, benım karşılk vermemem gerktıgını soyluyıor.
bende vıcdan azabı cekmeye başladım. bana bı akıl verın ne yapmalıyım sızce..