Arkadaşlar 8 aylık bir kkızım var. Su an kayinvalidem yanımızda kızım bakicisina alisana kadar burda kalacak yalnız kayınvalide sürekli kizima birşeyler yediriyor ve ben yedirdiklerinden rahatsız oluyorum mesela marketten alınan her turlu bisküvi ekmeği kocaman eline veriyor yesin diye yavrum da sesini çıkarmadan yiyor sanırım çoğunu bana sonradan söylüyor işte olduğum için hem de övünerek. Anne çok yemesine sonra benim sutum aazalıyor şunlardan şunlardan su kadar yesin diyorum ama bisey değişmiyor. Sonunda kızım bugün kabız oldu ben tekrar hatırlattım ben bol bol su için diye onları yediriyorum diyor bu seferde 8 aylık bir bebek ne yememeli sizce ben mi yanlış biliyorum anlamadım.
sen tepkı göstermezsen boyle devam eder cnm...dogru degıl tabıkı bıskuvı,kraker,çıkolata bunlar saglıksız gıdalar.elımızden geldıgınce vermemelıyız...benım cadı 2 yasında tabıkı arada yıyor ama bana kalsa hıç yemezde buyukler verıyo malsesef.ama ben her defasında soyluyorum vermeyın ıstemıyorum dıye.ben varken vermıyorlarda yokken emınım benı dınlemıyorlardır.kaldıkı senınkı 8 aylık daha...şimdiden bıskuvı vs vermeyın acıkca soyle saglıklı beslensın de...ekmekte sorun yok yesın cok severler zaten...ben gec bıle vermıstım 9 aylıktı annem elıne verdıgınde cok sevmıstı cadı....1 yasına kadar tuzsuz yaptım yemeklerını mesela...senınkıde oyle olmalı az az tatmalı sızın yedıgınız yemeklerden....onları verecegıne meyve versın ....
Söyledim anne kızımın alerjisi var bazı şeylere o yüzden herşeyi veremiyoruz onların içinde de katkı maddesi var vermeyelim dedim sonraki gün işten geldim yine aynı şeyi söyledi çok güzel yedi diye. Kendisi çay içerken yediklerinden kizima da veriyor o da ne verilirse yemeye hazır zaten. Kendisi bir de emekli hemşire yanı iki çocuk büyütmüş o bilmeyecek de kim bilecek ki.
Aslında çocukları çok fazla izole etmeden büyütmek lazım ama kvalidenin hatası da şurada hazır gıdalara yönlendirmesi.
Daha onun vucudu tertemiz olabildiğince doğal şeyler yedir.
Ben senin yerinde olsam onun için evde saksıda domates bile yetiştirirdim. İmkanların ölçüsünde ne verirsen ver en doğalını ver.
tabıkı yer yemez mı...ama onemlı olan doyması degılkı saglıklı beslenerek doyması....henuz çok kuçuk sımdıden boyle alıştırılmasın....tepkını mutlaka koy derım....hepsı dıyor bende cocuk buyuttum dıye herkkes verıyor dıye zaten....bende dıyorumkı bugun ulkede bınlerce seker hastası var....ben onlemmımı alayımda gerısı ALLAHın ısı...sende ordan gır....
Ahah kv taktiği bu işte. Sessizce bildiğini okumak. Söylersin söylersin işe yaramaz kavga çıksa yine bildiğini okur.Soyleyince önce tepki vermiyor susuyot ama yapacağını sanki ben onları söylememişim gibi yine yapiyor
Ahah kv taktiği bu işte. Sessizce bildiğini okumak. Söylersin söylersin işe yaramaz kavga çıksa yine bildiğini okur.Soyleyince önce tepki vermiyor susuyot ama yapacağını sanki ben onları söylememişim gibi yine yapiyor
endişenizde haklısınız ...bir liste yapın bence dolabın üzerine asın yemesi gerekenleri saat saat yazın. ona göre beslesin bebeği.Arkadaşlar 8 aylık bir kkızım var. Su an kayinvalidem yanımızda kızım bakicisina alisana kadar burda kalacak yalnız kayınvalide sürekli kizima birşeyler yediriyor ve ben yedirdiklerinden rahatsız oluyorum mesela marketten alınan her turlu bisküvi ekmeği kocaman eline veriyor yesin diye yavrum da sesini çıkarmadan yiyor sanırım çoğunu bana sonradan söylüyor işte olduğum için hem de övünerek. Anne çok yemesine sonra benim sutum aazalıyor şunlardan şunlardan su kadar yesin diyorum ama bisey değişmiyor. Sonunda kızım bugün kabız oldu ben tekrar hatırlattım ben bol bol su için diye onları yediriyorum diyor bu seferde 8 aylık bir bebek ne yememeli sizce ben mi yanlış biliyorum anlamadım.
endişenizde haklısınız ...bir liste yapın bence dolabın üzerine asın yemesi gerekenleri saat saat yazın. ona göre beslesin bebeği.
siz eve almadığınız sürece bakıcı kendisi marketten alıp vermez o açıdan korkmayın..olmazsa eşiniz söylesin belki o etkili olur..Özellikle bir kağıda hangi saatten ne yiyeceğini ve yemeklerini nasıl hatırlayacağıni yazdım eline verdim bakıcı da dikkat etsin buna dedim. Ama pek tesirli olmadı sanırımbabaanne bböyle yaparsa bakıcı da ilerde babaannesi veriyor ben de vereyim demez mi ya.oyy oyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?