kayınvalidemin bize almak istediği ev!

eşin sürekli tayincide olsa yatırım yapmak kötü birşey değil ki yerleşik hayata geçince satar istediğiniz gibi alırsınız..ayrıca siz emekli olana kadar kim öle kim kala..daha evlenmeden 30 yıl sonrasını düşünmeyin ..ayrıca tapu müstakbel eşinizin üstüne olursa neden satmanıza karışsın yani ben durumu şahsen hayatınıza müdahale olarak kabul etmıyorum ha aynı binada oturmak istemem diyip nişanlın baska bir yerden ev almaya ikna olabılır belkı

yanlış anlamayın ama bazı evlenecek olan gelin adayları o kadar nankör ki karşı taraf ev alsa bir türlü almasa bir türlü..ekimde düğünün varmış acelesimi kalmış artık

ev almamızı istemeleri kötü değil tabiki ama bana desinlerdki araştırın edin kendi istediğinizi alın.. yok bu ev olcak diyolar, bizim için kredi araştırıyolar ben buna bozuluyorum. nankörlük değilki benim yaptığım içime sinmiyor işte... başka ev alalım diyorum ama hayır diyolar illa o ev.. ya ev değerlencek bişey değil, semti iyi değil, ev iyi değil. ben istiyorumki antalyadan değeri artıcak bi yatırım yapıyım mesela. acelesi mi kalmış diyosunuz ama bizim nişanlımla yurt dışını gezme hayallerimiz vardı. ilk bi kaç sene gezicektik, evliliğimizin tadını çıkarıcaktık. şimdi evlenip borç altına girince yapabilcek miyim bunları, hayır:(

ne olursa olsun kaç kaç git sakın ikna olma eşin baskılarına dayan...pes etme...

ev almamızı istemeleri kötü değil tabiki ama bana desinlerdki araştırın edin kendi istediğinizi alın.. yok bu ev olcak diyolar, bizim için kredi araştırıyolar ben buna bozuluyorum. nankörlük değilki benim yaptığım içime sinmiyor işte... başka ev alalım diyorum ama hayır diyolar illa o ev.. ya ev değerlencek bişey değil, semti iyi değil, ev iyi değil. ben istiyorumki antalyadan değeri artıcak bi yatırım yapıyım mesela. acelesi mi kalmış diyosunuz ama bizim nişanlımla yurt dışını gezme hayallerimiz vardı. ilk bi kaç sene gezicektik, evliliğimizin tadını çıkarıcaktık. şimdi evlenip borç altına girince yapabilcek miyim bunları, hayır:(

tabiki hayat sizin hayatınız kayınvalide yanında oturmak istemeye bilirsin hatta oturmada zaten o zaman bunu uygun bir dille eşine dile getir,illa almak zorunda kalırsanız alıp kiraya verirsiniz ha bu arada şimdi ne yaparsanız kar zaman ilerleyince herşey zorlaşıyor ki 2 ayın kalmıs dugune her daim gezersın ama her daım ev sahıbı olamazsın

bende 1 yıllık evlıyım ve 2. evim için borç ödüyorum gezecegım kadar gezıyorum da hiç birşeyden mahrum kalmıyorum allaha şükür 35 ime geldıgımde 2 ev sahıbı olmus olacagımı dusunmek inanılmaz güzel bir duygu..

ne olursa olsun kaç kaç git sakın ikna olma eşin baskılarına dayan...pes etme...

inan içimden gelmiyor kabul etmek.. ama nişanlım ikna olmuş, beni ikna etmeye çalışıyor. babası da sıkıştırıyomuş sürekli ev satılmadan alın diye. benimki de henüz karar vermedik baba diyip geçiştiriyormuş. beni ikna etmeye çalışıyo, arada kalıyo üzülüyorum:(

tabiki hayat sizin hayatınız kayınvalide yanında oturmak istemeye bilirsin hatta oturmada zaten o zaman bunu uygun bir dille eşine dile getir,illa almak zorunda kalırsanız alıp kiraya verirsiniz ha bu arada şimdi ne yaparsanız kar zaman ilerleyince herşey zorlaşıyor ki 2 ayın kalmıs dugune her daim gezersın ama her daım ev sahıbı olamazsın

bende 1 yıllık evlıyım ve 2. evim için borç ödüyorum gezecegım kadar gezıyorum da hiç birşeyden mahrum kalmıyorum allaha şükür 35 ime geldıgımde 2 ev sahıbı olmus olacagımı dusunmek inanılmaz güzel bir duygu..

haklısınız bir an önce ev sahibi olmak çok güzel bir duygu. ama biz o evi satıp kendimize oturmak için bi ev almak istediğimizde tepkiyle karşılaşıcaz diye korkuyorum. muhtemelen diyceklerki bu evi satmayın gidin o evi de alın. ömür boyunca ev parası ödemek istemiyorum ben

ben senelerce boş boş gezelim paramızı yiyelim emekli olmaya yakın ev alırız demiyorum. sadece ilk bi kaç sene hayallerimi gerçekleştirip, kafam rahat alışveriş yapıp, gezip, iyice araştırıp karlı bi yatırım yapmak istiyorum. şimdi hiç istemediğim ölü bi yatırım yapmak istemiyorum

Canım kısa bir süre için de olsa o evde oturacak olman zor olabilir. Çünkü eşinin ailesi çok iyi bile olsa kayınvalide ile altlı üstlü oturmak zor olabiliyor. Evine zırt pırt gelip gidenler olur, bir yere gitmek istesen nereye diye sorarlar, bir misafirin gelse hemen sorgu sual olur, sen arkadaşınla otururken kv ya da görümcelerin de gelir, kısacası pek özel hayatın kalmaz. Karışmadıkları şey olmaz. Ona göre tekrar düşün.

şöyle bir empati, yapıyorumda ben binbir zahmetle evlat yetiştiricem saçımı süpürge edip onun her ihtiyacını karşılıycam, binbir zahmetle okutup adam etmeye çelışıcam. evlenip barklandırmak için uğraşıcam , bir evi olsun diye gayret göstericem. hanfendinin biride çıkıp ben ailenin olduğu yerde olmak istemiyorum diycek. hadi kızım olmak istediğin yere derim.
nişanlının parasıymış ne zaman ayrı ev olup masraflarını karşılayıp para artırmışta kendi parası olmuş. bir baksana insanlar sizin birşeyleriniz olsun diye didiniyor. insanın evladının yakınında olmasını istemesi suçmu? zaten yanlarında olmıycaksınız. siz dönene kadar kim öle kim kala .daha aileye girmeden o aileyi istemiyorsanız hiç girmeyin. onlarda giren birini bulur. hayatı yaşadığınız andan ibaret zannetmeyin. benim bir yakınımın gelinide istemedi. canabıHak onu öyle bir imtihan ettiki.iki ayağıda tutmaz oldu o istemediği kaynana yıllarca baktı gelinine. gelin 5 ay önce vefat etti kaynanası şimdide torun bakıyor.Allah verirse sizde anne baba olucaksınız dilerim gelininizde sizin bulunduğunuz şehirde oturmak istemem demez

Son düzenleme:
canım bence o kadarına takılma, düğün dernekte sizden oluversin zaten muhtemelen gelmez o para, istenmez de zaten bence
eşinin ailesi altınları ev alın diye soruyormuş, altınları kendine alan aileler var, ya da herşeylerini kendi yapan çiftler, bana eşinin ailesi art niyetli insanlar gibi gelmedi, şimdiye kadar yazdıklarına bakarsak

"cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir" demişler, hatırlatırım

kendilerine göre haklılar evet.. gözümüzün evinde bi ev olsun, biz ilgileniriz kiracıyla, evle diye düşünüyolar. ama o ev bizim için ölü bi yatırım, ne satabilcez ne edebilcez. tapusu biz de olucak ama ailesi her zaman daha çok söz sahibi olcak...

evi alsan ne zaman satacaksın, eşin 20 sene sonra emekli olunca mı? 20 sene sonra şu an kötü dediğin ev ne durumda olucak, şu an ev 1 yaşında bile olsa o zaman 20 yaşında olucak, sen ev alıyo olsan sıfırmı alırsın 20-30 senelik ev mi?

"cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir" demişler, hatırlatırım

çok doğru bi söz bu sözü çok severim ama bu söz sürekli kulağımıza küpe olursa yanlız kalmamız garanti, he yanlızlık benim için problem değil diyenler kulağına küpe yapabilir, tercih meselesi

Son düzenleme:
konu sahibine nankör diyenlerin aklına şaşarım, kız ev alma meselesine takılmıyoki ille bu ev ısrarı onu tedirgin etmiş, ilerdede bu şekilde emrivakilerle müdehalecimi olurlar diye korkuyo, yani yapılan işe değil bunu yaparkenki zihniyet ürkütmüş onu, ille yatırım yapılacaksa 30 sene sonra en iyi ihtimalle 30 yaşında oılacak bi eve yapılacağına arsa alırsın 1 koyar 3 alırsın, babam emlakçıda az çok biliyorum bu işleri :D

çok doğru bi söz bu sözü çok severim ama bu söz sürekli kulağımıza küpe olursa yanlız kalmamız garanti, he yanlızlık benim için problem değil diyenler kulağına küpe yapabilir, tercih meselesi

kesinlikle haklısın, herkes kendi hayat süzgecinden geçirerek kim iyi niyetli kim değil ona göre tavrını koyar, sen kötü niyetli olmadıklarını düşünmüşsün bende kötü niyetli değillerse bile fazla müdehaleci buldum aileyi

Çoğu erkek ailesinde oluyor bu müdahele etme alışkanlığı. İlk başlarda aman canım nolucak diyiveriyorsun ama hayatının iplerinin elinden yavaş yavaş kayıp gitmeye başladığını görünce paniklemeye başlıyorsun.
Aslına bakılırsa bu çok tehlikeli bir şey çünkü insanı yavaş yavaş benliğinden uzaklaştırıp herşeye evet diyen, her emri yapmaya programlanmış bir robota dönüştürebilir. Ve bir zaman sonra söylenecek hayır kelimesi büyük kavgalara neden olabilir.

Ben size şu kadarını anlatayım, ben bir dönem avon temsilcisi olmak istedim. Paraya ihtiyacım olduğundan değil, sırf kendi ihtiyaçlarımı almak için. Küçük ölçekli çalışacaktım yani. Bunun için internetten başvurdum ve bir takım öncüsü evime geldi benimle tanışıp işi anlatmak için. O bayan gelr gelmez kv de doğru yukarı çıktı, kadın gidene kadar surat astı. Derdi şuymuş benim kesinlikle avoncu olmamı istemiyormuş, yaşadığım yerde kınarlar, ayıplarlarmış beni. Ben kayıt olmuşken zorla beni uzaklaştırdı bu işten.

Sen de bu şekilde hayatına müdahale ettirmek istiyorsan hiç durma satın al o evi.

eşin asker olduğu için çok takma o ev işini canım çünkü zaten siz eşin emekli oluncaya kadar hep başka şehirlerde olacaksınız ordan oaraya taşınacaksınız...ileride emekli olana kadar da zaten artı birikimleriniz olur o evi de satıp çok daha lüks bir ev alırsınız... yatırım amaçlı bakmaya çalış o eve üzülme :))

eşin asker olduğu için çok takma o ev işini canım çünkü zaten siz eşin emekli oluncaya kadar hep başka şehirlerde olacaksınız ordan oaraya taşınacaksınız...ileride emekli olana kadar da zaten artı birikimleriniz olur o evi de satıp çok daha lüks bir ev alırsınız... yatırım amaçlı bakmaya çalış o eve üzülme :))

yahu anca ölü yatırım diye bakılır o eve, 30 sene sonra kim napsın o evi, bugün 100 milyar olan ev 30 sene sonra değermi kazancak aksine alacak kişi soracak bu bina kaç yaşında diye o ev en iyi ihtimalle olacak 70 milyar bu yatırım mı oluyo, al bi arsa bekledikçe değer kazansın

aile apartmanındaki dairesini satan evlat görmedim ben hiç,satmak ister de sattırırlar mı ona bakmak lazım.

hiç bulaşmamak en mantıklısı.

Esinin ilerde evi satacagını hic sanmıyorum canım..Kabul etme..İlle ev sahibi olmanızı istiyorlarsa bu kadar düsünüyorlarsa istediginiz yerden alsınlar yada karısmasınlar..Sakın öyle bir hata yapma..

bence biz zaten bu evde oturamayacağız emekli olana kadar ev de eskir fiyatı da düşer bu eve para bağlayana kadar bir arsa alalım daha mantıklı olur diye eşini ikna et canım aslında arsa gerçekten daha mantıklı

Back
X