Kayınvalidemin canına okudum

birsürü şey yazılmış çizilmiş hak veren olmuş bravo diyen olmuş ama bence çok yanlış herşeyi geçtim karşınzdaki insan eşinizin annesi kusura bakmayın ama nasıl birisi olursa olsun neyaparsa yapsın saygı duymak zorundasnz nedemek sokak ortasnda avaz avaz bağrmak bitek rezil olan kaynananzmı..size nekadar haklısın kızım deselerde insanoğlu bu arkanızı döndüğünüzde çok özür dileyerek edepsizlik buda yapılırmı kocaman kadına demedilermi sanıyosunz..çok sert tepkiler veriyrsunz bence mutlaka bi psikoloğa görünün sağlıklı düşünemiyrsunzz bitek siz kıymet vermiysnz annenize herkesin annesi kıymetli bende anneme laf ettirmem ama böyle bişeyde yapmam yaptım diyelim herkesten önce annem canıma okur..sorun sizin sorununz deilken çok gereksiz çıkşmşsnz annenize laf etmişse anneniz sustrcaktı ve aralarnda kalacaktı kusura bkmayn sizi alkşlayamycam sizinde çocuklarnz var dilerim ettiklerinizi bulmazsınz..

saygıda sevgıde karsılıklıdır atasozlerı bıle var sev benı seveyım senı dıye bana ve anneme saygı duymayan ınsana neden saygı duyayım kı esımın annesı ah gel agzıma pisle mi diyeyim yok yok tadı guzelmıs bırde annemmı tadına baksın dıyeyım madem bu kadar saygılısınız sızde ınsaalah boyle seyler yasayında bızde burdakı bayanlar olarak sıze LUTFEN SAYGI HERSEYDEN ONCE GELIR O SENIN KOCANIN ANNESI YARABBI SUKUR DEMELISIN dıye cevap yazarız sızde daha bekar ve ogrencısınız ne yasadınız kı buraya konuyu acan bayan ıcın psıkologluk dıyorsunuz bence psıkologa gıtmesı gereken bırısı varsa oda konuyu acan bayanın kaynanası hatta tımarhanelık

saygıda sevgıde karsılıklıdır atasozlerı bıle var sev benı seveyım senı dıye bana ve anneme saygı duymayan ınsana neden saygı duyayım kı esımın annesı ah gel agzıma pisle mi diyeyim yok yok tadı guzelmıs bırde annemmı tadına baksın dıyeyım madem bu kadar saygılısınız sızde ınsaalah boyle seyler yasayında bızde burdakı bayanlar olarak sıze LUTFEN SAYGI HERSEYDEN ONCE GELIR O SENIN KOCANIN ANNESI YARABBI SUKUR DEMELISIN dıye cevap yazarız sızde daha bekar ve ogrencısınız ne yasadınız kı buraya konuyu acan bayan ıcın psıkologluk dıyorsunuz bence psıkologa gıtmesı gereken bırısı varsa oda konuyu acan bayanın kaynanası hatta tımarhanelık

sizi bütüüün kalbimle alkışlıyorum..................saygı hakadene....lütfen bizim annelerimizde kıymetli onlarda bizi bu zamana getirene kadar neleer çekmişler hele ki benim annem.........hep kocaların annelerimi aynenn ağzımıza pisleselerde haklılar saygı göstermeliyiz onlara hayır efendim eğer saygıyı hakediyorsa tabikide gösteririm ama terbiyesizleşiyosa hakettiği muameleyi fazlasıyla gösteririm....

ayrıyeten bu ne ya ikide bir şu bekarlar bekar öğrenciler Allah için siz derslerinize çalışın yaaa ne anlarsınız siz şimdi kaynanadan maynanadan....düz bekarlarda ya siz bi kocayı bulun önce yaaa buralara gelip boşa bilmediğiniz konularla ne vakit harcıyosunuz ...alla alla

sizi bütüüün kalbimle alkışlıyorum..................saygı hakadene....lütfen bizim annelerimizde kıymetli onlarda bizi bu zamana getirene kadar neleer çekmişler hele ki benim annem.........hep kocaların annelerimi aynenn ağzımıza pisleselerde haklılar saygı göstermeliyiz onlara hayır efendim eğer saygıyı hakediyorsa tabikide gösteririm ama terbiyesizleşiyosa hakettiği muameleyi fazlasıyla gösteririm....

ayrıyeten bu ne ya ikide bir şu bekarlar bekar öğrenciler Allah için siz derslerinize çalışın yaaa ne anlarsınız siz şimdi kaynanadan maynanadan....düz bekarlarda ya siz bi kocayı bulun önce yaaa buralara gelip boşa bilmediğiniz konularla ne vakit harcıyosunuz ...alla alla

katılıyorum kesınlıklı bende daha evlı degılım nısanlıyım ama akıl var mantık var buradan bır cok sey okuyorum hatta kendıme ders bıle cıkartıyorum allah butun evleneceklere ve evlenmemıs olanlara hayırlı esler ve kaynanalar nasıp etsın yoksa daha cok KAYNANAYI NE YAPMALI KAYNAR KAZANA ATMALI parcasını soyleyecegız :D

sevgili faitless..
bekarsak çocukta değiliz ben 17 18 yaşında bi öğrencide değilim az çok neyin ne olduğunun farkındayım ayrıca üslubunuzda okadar yanlışki resmen beddua etmişsiniz bunada eyvallah allaha havale ediyorum..siz benim ne yaşadığımı neyle karşılaştığımı bilemezsiniz..konuyu açan arkadaşa yorum yapabilmek yada fikirlerimi belirtebilmek için yaş eğitim yada medeni durum şartı vardıda benmi görmedimm?
sevgili durunurum sen hiç merak etme ben derslerimede çalışıyorum allaha şükür biçok şeyi aynı anda yapabilme kabiliyetim var..taş yerinde ağırdır demiş atalarımz sonuna kadar katılıyorum ve bizzat hayatımda uyguluyorum en zor zamanımda bile uygulayabilmişsem kaynana gelin kavgasındada uygularım..birde sadece kaynanalarmı suçlu oluyo bu gelinlerin hiçmi suçu yok yapmayın sizlerde günü gelicek kaynana olucaksınz..yine ahkam kesiyo olurum bekar bi öğrenciyim diye..herkes fikirlerini belirtebiliyosa bende belirtirim benim yorumuma cvpla bana sataşan insanların çokta olgun ve saygılı bireyler olduğu kanaatinde değilim ve uzatma gibi bi çabamda yok iyi günler hepinize..

Son düzenleme:
Ben olsam bunu yapardım ben olsam yapmazdım..benimde başıma geldi ben böyle davrandım...senin yaptığını yapmadım asla yapmam..bizdede var edepsiz kaynana ama biz terbiyesizleşmedik biz şöyleyi biz böyleyiz diye yaznlara diyorum...neyi ispat etmeye yada neyi anlatmaya çalışıyorsunuz...afferim sizeeee..çok edepliymişsiniz..hatta sizi ayakta alkışlıyorum..demekki ben bukadar sabırlı değilmişim..demekki herkesin olaylara karşı tepkisi farklıymış..demekki herkesin mide haznesi farklıymış...demekki herkesin sabır süresi katlanma süresi farklıymış..herkese yorumları için çok teşekkürederim ama burda bazı insanların benim yaptığım rezilliğin üzerinden oynayıp kendi egolarını şişirmelerine kendilerini tatmin etmelerine izin vermicem..son kez yine söylüyorum herkes kendi yaşadığını bilir..

Sevgiler...

bu toplumda teamüldür zaten; yaptırana hiç bakmazlar. hırsız hiçbir zaman suçlu değildir, evi soyulan suçludur. bu zavallı toplum nedense hep ezenin tarafını tutar, bir şekilde haklı görmeye çalışır.

siz gerçekten aldırmayın bu yorumlara, ikiyüzlülük engellenemeyen ve çok kötü bir hastalık. size böyle yorumlar yapan 'hanımefendiler'in kendileri de kaynananızın bir örneğidir benim gözümde. haksızlığa karşı değil taraf olan herkes o haksızlığı yapan kadardır.

daha neler neleeeeer yapmış o hastalıklı kadın ama annenizi sebepsiz yere ağlatan birine değil bağırmak, yerlerde süründürseniz de bence haklıydınız. ama nedense, yapılan her şeyi sineye çekip, ikiyüzlülükle aynılarını başkalarına uygulamak hanımefendilik, terbiyeni bozmamak olurken; yapılana dur demek seviyesiz yapar sizi birden. nefret ediyorum bu ikiyüzlülükten.

birsürü şey yazılmış çizilmiş hak veren olmuş bravo diyen olmuş ama bence çok yanlış herşeyi geçtim karşınzdaki insan eşinizin annesi kusura bakmayın ama nasıl birisi olursa olsun neyaparsa yapsın saygı duymak zorundasnz nedemek sokak ortasnda avaz avaz bağrmak bitek rezil olan kaynananzmı..size nekadar haklısın kızım deselerde insanoğlu bu arkanızı döndüğünüzde çok özür dileyerek edepsizlik buda yapılırmı kocaman kadına demedilermi sanıyosunz..çok sert tepkiler veriyrsunz bence mutlaka bi psikoloğa görünün sağlıklı düşünemiyrsunzz bitek siz kıymet vermiysnz annenize herkesin annesi kıymetli bende anneme laf ettirmem ama böyle bişeyde yapmam yaptım diyelim herkesten önce annem canıma okur..sorun sizin sorununz deilken çok gereksiz çıkşmşsnz annenize laf etmişse anneniz sustrcaktı ve aralarnda kalacaktı kusura bkmayn sizi alkşlayamycam sizinde çocuklarnz var dilerim ettiklerinizi bulmazsınz..

tam olarak bu işte anlatmak istediğim ikiyüzlülük.

aynı saygı ne yaparsa yapsın gelin için beklenmiyor. bir tarafta ne yaparsa, annenizi ağlatsa bile saygı duyulması gereken eşin annesi; diğer tarafta hiçbir şey yapmasa bile yerin dibine sokulması gereken gelin.

böyle gerçeklerden ve adalet duygusundan bihaber mesaj kaygılı konuşmak çok çok kolay. olsun. herkes bir gün gerçek adaleti görecek nasıl olsa. Allah ıslah etsin.

bir tanesi de, "hepimiz kaynana adayıyız" demiş. sanırım kendisi de aynı hastalıklı davranışları gelinine yapmayı düşünüyor. Allah onu da ıslah etsin, ne diyeyim...

myko kullanıcısından alıntı
şimdi bu kadını kocası dövse inanın kabahat değil hatta devlet özel adam bulmalı böyle yapan kadın erkeği köteklemek için

ya siz kadın adı altında erkek üyemisiniz.....................çünkü dayak kelimesini ve konuyu okuyan hiç kimse yazmaz................hayvan bile dövülmez çok ayıp bide eğitimcisiniz.............................yazık okuduğunuz okula yazık annenize yazık ailenize..............ayııp çook ayıp

katılıyorum.

myko, acaba tv'de her gün izlediğimiz, dövülen ve cinayete kurban giden kadınlar arasında sizin gibiler de var mıdır?
hayır, biz ayırmadan hepsine üzülüyoruz da sizin gibiler varsa eğer söylesinler de, onlara üzülmeyelim. düşündüğü gibi yaşadı ve öldü deriz, en azından.

kimse sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değil ,onlara güvenip yada baştan senet imzalatıp mı doğurdunuz ,hem çalışıp hem çocuk doğuruyorsanız sonuçlarına katlanacaksınız .beceremiyorsanız ikisi arasında tercih yapacaksınız ..bence rezil olan o değil siz olmuşsunuz farkında olamdan ..

ben anlamıyorum insanları herkes fikrini belirtmiş bende belirtmişim siz arkadaşın yaptıklarına hak vermişsiniz bende aldığım terbiyeyle yakıştıramadım ve içimden gelenleri yazdım bundan kimene eğer biri bişiey demek isterse bu konu sahibi olsun lütfen canı sıkılan yorumun altına bişeyler yazıp cephe alıyor..pimiento arkadaşım lütfen sataşmayın artık saygılı olun birazcık..

Son düzenleme:
Cnm eminim çok dolmuşsundur çok kötü şeyler yaşamıssındr.Yaptığını onaylamıyorum ama seni de anlamaya çalışıyorum.
Belki dediğin gbi kayınvalideni rezil ettin ama ya kendin...İnsanlar bu kız çok çekti bağırıyo demez ki bide kayınvalidenn mahallesinde orda bağıracağına evine gdp içini dökseydin kibar bi şeklde daha iyi olmaz mıydı ?
Cnm bende çok zorluklar yaşadım neler duydum ne hakaretler ne sözler üstelik aynı evdeydm ama sustum yada gerektiği gbi cvp verdm çnkü eşimin annesi idi.Gerek yoktu eşimi üzmeye kırmaya arada bırakmaya .
Peki şimdi senn eşin ne yapacak böyle arada kalmış?
Seni onaylıcnı sanmıyorum ama yok derse ki iyi yapmşsn diye bişey diyemem ama kimse annesine laf söyletmez diye düşünüyorum.
Umarım bundan sonra daha sağlıklı daha olumlu düşünebilrsin kayınvaliden içinde geçerli umarım bundan sonra sennle uğraşmaz.

kimse sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değil ,onlara güvenip yada baştan senet imzalatıp mı doğurdunuz ,hem çalışıp hem çocuk doğuruyorsanız sonuçlarına katlanacaksınız .beceremiyorsanız ikisi arasında tercih yapacaksınız ..bence rezil olan o değil siz olmuşsunuz farkında olamdan ..

kesinlikle katılıyorum.aslında ben konu sahibi arkadaşa üzüldüm ama yaptıklarına hak verdiğim için değil ,çok pasif ,sevdiklerine değer vermeyen bir adamla evli olduğu için. ...............:kkk:arkadaş demiş ya anneme kimse laf edemez diye(bir taraftan haklı benimki ne de kimse laf edemez,ettirmem.) en azından annesine laf eden kayınvalide annesiyle yaşıt belki de büyük yaşça ve bu durumda bile kelebek arkadaşım sinir krizi geçirmiş.:kkk:yanlız arkadaşımızın eşi annesine kendinden 30 yaş küçük karısının bağırmasına ses çıkartamamış.:kkk:ben sizin eşinizin yerinde olsam anneme herkesin içinde bu kadar bağıran kadını hemen boşardım......ve ben eminimki kocanız sizin annenize sokakta bağırsa siz de boşardınız........ama üzülerek belirtmeliyim ki kocanızın tepkisizliği size çok değer verdiğinden değil pasif olduğundan bence.ve malesef gün gelir sizi de korumaz bu adam ,annesini bile koruyamadıktan sonra:kkk:

Cnm eminim çok dolmuşsundur çok kötü şeyler yaşamıssındr.Yaptığını onaylamıyorum ama seni de anlamaya çalışıyorum.
Belki dediğin gbi kayınvalideni rezil ettin ama ya kendin...İnsanlar bu kız çok çekti bağırıyo demez ki bide kayınvalidenn mahallesinde orda bağıracağına evine gdp içini dökseydin kibar bi şeklde daha iyi olmaz mıydı ?
Cnm bende çok zorluklar yaşadım neler duydum ne hakaretler ne sözler üstelik aynı evdeydm ama sustum yada gerektiği gbi cvp verdm çnkü eşimin annesi idi.Gerek yoktu eşimi üzmeye kırmaya arada bırakmaya .
Peki şimdi senn eşin ne yapacak böyle arada kalmış?
Seni onaylıcnı sanmıyorum ama yok derse ki iyi yapmşsn diye bişey diyemem ama kimse annesine laf söyletmez diye düşünüyorum.
Umarım bundan sonra daha sağlıklı daha olumlu düşünebilrsin kayınvaliden içinde geçerli umarım bundan sonra sennle uğraşmaz.

aynen katılıyorum

hiç kimse annesine kıyamaz kv'nin annene yaptığı çok büyük terbiyesizlik
ama senin ondan ne farkın kaldı ki..........................
yaptığın çok çirkin ,çok ayıp
o senin eşinin annesi farkındasın dimi senin nasıl canın yandıysa bu yaptığından sonra eşininde canı yanmıştır.
öfkeyle kalkan zararla oturur

sagıya saygı ...saygısızlığa saygısızlık bu bir eşitliktir bence yaş farkı hepsi hikaye..iyi valla o benden 30 yaş büyük saygısızlığa hakkı varmı yok yok yok ..

iyi yapmıssın bence agzına sağlık demekki çok delirtmiş
gerçi sokakta bagırmak yerıne evine gidip yapsaydın yapacagını daha ıyı olurdu

Back
X